Kööginõu
tatrajahust ja hapupiimast PAKSE pannkooke?
 
kay 31. august 2008, kl 10.46
mul tekib vahel hapupiima ylejääk, ja tahan kasutada tatrajahu. siin kuskil teemas on pärmipannkoogid tatrajahust, aga sooda vist ei tõsta seda tatart yles? peab siis nisujahuga pooleks tegema või? täna tulid mul kyll õhukesed ylepannikoogid:-(
 
k 31. august 2008, kl 14.55
kui paksud nad siis olema peavad?
Mina teen tavalisest valgest jahust keefiiri või hapupiimaga pisikesi lusikapannkooke. Mõõtnud ei ole, aga 3-4mm ehk paksud.
Suuri ja pakse pole küll teinud. Ei teagi kas või kes teeb.
Pärmipannkooke oskavad minu meelest ainult venelased teha. Neil kohe oma eriline nõks ja praevad poslamaslaga - olen saanud, päris huvitavad.
 
tore 31. august 2008, kl 23.57
teada-minul meelde jäänud,et nii paksud koogid on hoopis __KARASKID:
 
k 01. september 2008, kl 07.00
Kas karask pole mitte suisa leivalaadne? Odrakaraskit olen söönud, minule ei maitse sellised "ne rõba, ne mjaso" asjad. Pole ei sepik, ega sai ega leib...
 
krants 01. september 2008, kl 09.56
Ma ei usu, et hapupiim ja pärm kokku sobivad. Prooviks ikka soodaga. Need, mida tatrajahust tehakse, on pliinid, üldiselt vist pidid need õhukesed olema.
 
123 01. september 2008, kl 16.15
Tatrajahust valmistatud pliinid, muuseas – kõige etemad tulevad Veski-Mati retsepti järgi, mis on triibulisel jahupakil ka kirjas –, on tõepoolest maitsvad.

Pliinid
1)pool liitrit keefirit
lusikaotsake soodat
1 muna
klaasi jagu tatrajahu
näpuotsake suhkrut ja soola
taimeõli praadimiseks


2)6 dl piima

30 g pärmi

250 g tatrajahu

200 g nisujahu

3 munavalget

3 munakollast (kõvaks vahuks)

soola ja klaasitäis õlut

praadimiseks võid või õli

Sega käesooja piimaga pärm ja sool. Lisa segades jahud ja lase soojas rätiku all seista u. 6 tundi.

Lisa munakollased, tee õllega tainas õhemaks ja lisa kõige lõpuks vahustatud munavalged.
 
Veel üks 02. september 2008, kl 10.56
2,5 dl käesooja piima
10g presspärmi või 1tl kuivpärmi
1dl hapupiima
1,5dl tatrajahu
1,5dl nisujahu
0,5tl soola
2 muna
2spl sulat võid
Lahusta pärm suuremas kausis vähese piimaga + ülejäänud piim, hapupiim ja jahu.Lase taigen seista kinnikaetult vähemalt 4 tundi või koguni järgmise päevani.Klopi käärinud taigna hulka sool, munarebud, sulat. või;viimasena lisa kõvaks vahuks klopitud munavalged.Küpseta madalal kuumusel väiksed paksud koogid.Serveeri kuumalt koos hapukoore,heeringa,soolaseente või hapukurgiga.
Head isu!
 
Päiksekiirekene 16. september 2014, kl 18.48
mina tegin tatrajahust pannkooke jogurtibaasil, muna, banaan maitsestamiseks, praadimiseks kookserasva. Väga kenad paksud tulid.)))
 
Tatrapannkook 08. veebruar 2021, kl 23.02
0,5 liitrit keefiri,umbes 300 ml.nisu ja tatra jahu ,kuhu segan sisse maitse järgi suhkrut,soola ja tl.täis soodat.Lisan jahusegu keefirile.Tainas tuleb hapukoore paksune.Koogid tulevad kohevad.Esimene kord lisasin jahusegu kui koogi keeramisega oli raskusi.Harjutamine teeb meistriks.Koguseid panen tunde järgi.Sobivad nii magusa kui soolase lisandiga.Tavalisi pannkooke ei ole juba ammu teinud.Katsetage ja te ei kahetse.Head isu!
 
Tatrapannkook 08. veebruar 2021, kl 23.08
Vabandan...eelnenud retseptist unustasin välja 3 muna.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!