lugedes erinevaid teemasid leivateost, tundub, et pude tuleb leib siis, kui liiga vähe sõtkuda.
Oma kogemusele tuginedes ei julge häda selle süüks ajada, sest ma ei sõtku leivatainast kätega, segan taigna kiiresti läbi suure puulabidaga ja leib on siiani alati õnnestunud.
Vaevalt sel juuretisel peal lausa hallitus on -see ilmselt selline hapnemisest tingitud "kilejas" kiht.
Kohe kindlasti ei tohi juurestist sulgeda õhukindlalt, sest ta vajab õhku. Olen lugenud, et juuretise purki isegi ei tohiks pesta iga kord, sest nii tekivad sinna "Head bakterid". Loodetavasti on su juuretis ilusti külmikus ikka seisnud?
Ka vanal ajal ei pestud "küna", kus taigen segati, need jäägid jäidki juuretisena järgmiseks leivateoks.
Minu juuretis seisab külmkapis 0,5l purgis, mille kaande on tehtud augud. Vahest panen kaaneks ka pabersalfaka kummiga purgile.