Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Mis vahet on uhhaal ja kalasupil?
 
? 21. jaanuar 2010, kl 14.50
Seni arvanud, et suurim vahe on valmistamise koht ja tooraine värskuses, aga kas on veel?
 
mari 21. jaanuar 2010, kl 15.42
nime vahe on.
 
jaa 21. jaanuar 2010, kl 15.59
kalasuppi keedan kodus, lisan katulit, porgandit ja vahest ka riisi.
uhhaa keedan kalapeadest ja väikestest kaladest otse jõe ääres, kaasavõetud sibulat lisaks ja kogu lugu.
võibolla on miskit muud vahet kah, aga meie peres käib asi nii (kalamehed peres)
 
ehh 21. jaanuar 2010, kl 16.05
uhhaa ongi vaid kalast leem, kalasupp ikka sisaldab muid komponente ka, kuigi õs annab vasteks kalasupp.
 
pliks 21. jaanuar 2010, kl 16.28
meie pere lemmik kalasupp on hoopis pyreesupp kalatykkide ja krevettidega ja väga erinev uhhaast.
 
Peipsiäärne 21. jaanuar 2010, kl 17.45
uhhaa on jah paljas kala leemega, võib ka poolikuid kartuleid sisse panna, vähemalt meie kandis tehti ja tehakse nii.
 
jõeäärne 21. jaanuar 2010, kl 18.01
meil oli ka uhhaa kalaleemeke maitseainete ja rohke tilliga (vahest pandi ka sibulat)... supi sisse käis veel stuffi kartulist porgandini..
 
ei mingit 21. jaanuar 2010, kl 19.44
vahet,uhaa on eesti keeli kalasupp.
 
nalja kah 21. jaanuar 2010, kl 20.20
Meitel visatakse nalja , et uhhaale lisatakse sörts viina hulka , kalasupile mitte . Asi on maitses...
 
tädi maali 22. jaanuar 2010, kl 11.35
Minu mälu järgi peaks õige uhhaategemine käima nii, et kõigepealt keedetakse puljong puhastamiseks lootusetult väikestest kaladest (kõhud puhtaks ja lõpused väljas, aga soomuseid ei võeta ja liha leemesse ei puhastata), mis kurnatakse ja saadud leemes keedetakse suuremaid kalu. Hea ja õige uhhaa saab mitmest (vist vähemasti kolmest) kalaliigist, võidakse puljongit teha ka kolme ja neljakordset. St see on kalaleem maitseainetega, mitte kartuli ja porgandikuubikutega kalasupp.
 
Täpitriin 22. jaanuar 2010, kl 14.59
Olen ka umbes samamoodi aru saanud kui autor, et uhhaa valmistakse jõe ääres värskelt roogitud kalast, lisatakse tilli, sibulapealseid ja veidi kartuleid. Kodus või retsoranis tehakse juba kalasuppi.
 
- 22. jaanuar 2010, kl 15.02
uhaa on kala + maitseks mida keegi (sibul, till, sool, pipar)
kalasupp sisaldab ikka kartulit, porgandit jne
 
. 22. jaanuar 2010, kl 18.45
miks topite seda kartulit igale poole?
 
Peipsiäärne 22. jaanuar 2010, kl 19.26
Autor: Täpitriin
Aeg: 01-22-10 14:59

Olen ka umbes samamoodi aru saanud kui autor, et uhhaa valmistakse jõe ääres värskelt roogitud kalast, lisatakse tilli, sibulapealseid ja veidi kartuleid. Kodus või retsoranis tehakse juba kalasuppi.

A meil suur Peipsi järv ja ikka uhhaad keedetakse ja ikka ja ainult kodus, mis seal rannas jamada, kui kodu kohe kalda peal, no mõnel ka v-olla paarsada meetrit eemal :)
 
Urmas 20. veebruar 2019, kl 00.28
Ja mis keeli see uhaa siis nagu on kui tohib küsida muidugi. Ma muidu suht loll ja ei jaga neist asjadest.
 
Urmas 20. veebruar 2019, kl 00.39
Vahe ongi selles, et uhaa keedetakse sellest veest millest kala püüti ja oma kalasupi võite kasvõi Värska veega keeta.
Maaks 20. veebruar 2019, kl 10.47
Seal pakutakse väidetavalt autentset uhaad :-)
http://www.peipsivald.ee/kalender?p_p_id=8...
Ja mingist eelmisest korrast on meeles mingi madrusesärgis tegelese kommentaar: uhaa ilma sortsu viinata on kalasupp :-) :-)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!