... aastast 2009, kuidas teeb preat.kartulit
Roman Zastserinski:
https://www.youtube.com/watch?v=zL1lHckZbic
Mina teen samamoodi, ainult viilutan kartulid ja loputan sõelas tärklise maha ja kuivatan (majapidamispaber). Pannile ma mingit kuhja ei pane, kui tahan rohkem, siis teen paar pannitäit.
Sibul seepärast hiljem, et kartulid jäävad siis krõbedaks ja sibul läheks muidu kõrbema, selleks ajaks ka kuumust tuleb juba vähendada.
EI MINGIT VETT!
Kes kogu panni täis lööb ääreni, see võib muidugi vett panna ja kaane all valmistada, ainult siis tuleb mingi keedu- ja praekartuli vahepealne plödi neist, sest vahepeal peab segama ja kiiremini valmivad lähevad pehmeks.
*
Hoopis eri asi on ülepraetud kartulid. Need on ka väga head. Lihtsam ja kiirem. Kui on kooritud keedetud kartulid, siis need külmkapis seisavad mitu päeva. Väga lihtne on teha kasvõi mingi kartuli-singi-munaroog näiteks kiiresti.
Muidu lõikan nad valmis sellisteks ebamäärasteks seibideks ja kui rasvaaine on kuum, kallan korraga peale. Lõpus sool, pipar.
Maitse asi, aga minule koorega keedetud kartulid ei meeldi. Ainult päris värskeid kartuleid ma ei koori, vaid hõõrun koore selliste karedate kartulikoorimise kinnastega maha, kui koor juba paksem on.