Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
torustik ummistunud
 
ninnu 31. mai 2009, kl 07.46
Vanade majade häda - torustik ummistunud ning vesi ei lähe alla vannist ega kraanikausist. Tarkade õpetuste kohaselt kasutanud nii torusiili, äädikat-soodat, cocat kui ka kuuma vett, tulemusi pole. Toruabi jutt lühike - vaja torud vahetada. Aga selleks ju vaja vannituba laiali lõhkuda jne. Oskab keegi tarka nõu anda või kogemusi jagada?
 
viimasele... 31. mai 2009, kl 10.08
ainuke pääsetee Sinu jaoks, on siis sinna paigaldada automaatpesumasin ja 1x kuus ka valgetpesu pesta pika,st 90 kraadise programmiga pesta.Ja oled igaveseks pääsenud kanaliummistustest.
 
praktikant 31. mai 2009, kl 11.01
on veel mingisugused trossi moodi ollused,mingi vändakese moodi oli vist kah otsas,sellega keeratakse need vanemad torud läbi,kusagil ehitusasjade poes oli vist.Ikka odavam ,kui torusid vahetada,kauaks abi on ja kas üldse,saad teada,kui sellise vidina muretsed.
 
ninnu 31. mai 2009, kl 11.54
See on tross, millega juba proovitud. Tulemusteta.
 
ninnu 31. mai 2009, kl 11.55
Kuhu sinna? Ja ka süüa teha, ennast pesta jm. ka pesumasinas?
 
kysijale... 31. mai 2009, kl 12.58
kööki paned nöudepesumasina ja vannituppa automaatpesumasina ja mölemad hoiavad ära kanalisatsiooni ummistused.Ma tahaks loota, et Sa köiki ylal loetletud toiminguid samas ruumis ei tee? Vöi kuidas?
 
ninnu 31. mai 2009, kl 13.22
Mul JUBA on ummistus! Küsimus oli, kuidas seda likvideerida! Pealegi pole kohta, kuhu neid masinaid panna.
 
.... 31. mai 2009, kl 13.58
Noor Daam ,ummistusi tuleb vältida,mitte neid likvideerida!Ju oled ise ummistuse autor...Ja turtsumiseks ei näe pöhjust
 
praktikant 31. mai 2009, kl 15.06
ilmselt sinna ummistunud kohani tross ei ulatunud,nüüd ikka piki toru edasi ,või vastupidi teisest toimivast kohast tagasi.
 
ninnu 31. mai 2009, kl 17.45
Ilmselt siin foorumis suht mõttetu nõu küsida. Vastuseks, et kuidas edaspidi taolist olukorda vältida, et ise olen süüdi, et peaks ostma masinad. See pole ju suhtlusportaal, eks.
Teadmiseks, et ise pole süüdi, teen kord kuus Torusiiliga korraliku puhastuse ning mingit rämpsu-rasva torustikku ei lase, eks sain probleemi korterit ostes. Masinate paigaldamiseks ruumi pole ja rahagi napib. Ja trossiga juba proovitud, ei läbista.
Aga kuigi asjalikku nõu anda pole, kirjutage ikka, saate hambaid teritada ja veidi suhelda ka.
 
.... 31. mai 2009, kl 20.27
... kui ise ummistuse autor ei ole, asjaosaline keegi naabritest.Ja ToruSiiliga tuleb ka ettevaatlik olla, kuna tihti nöukaaegsed torud nii kanget kraami ei kannatagi. Kas majas on torustik vähemalt vahetatud?
 
praktikant 01. juuni 2009, kl 00.19
ega sa polegi täpsemalt valgustanud,kas ülevalt viimane korrus,kas püstik ise on korras,kas wc toimib.pakun välja:eelnevas elus pani üks poti lõhnastaja plehku ,lisaks mõned tampoonid otsa ja ongi kusagilt kinni.
 
torumeeste juttudest 01. juuni 2009, kl 03.13
Tampoonid ja lõhnastaja pole veel midagi, torusid on ummistanud ka remondist ülejäänud tsemendilaadung, telliskivi, mähkmed, poolik kapsas, karvamüts, paar ketse. Kuidas need potist alla on saadud, jääb teadmata.

Teemaalgatajale soovituseks, kui kinni on korteri solgitorud: kui on vanad malmtorud, siis nendest aastakümnete kõntsa enam lahti ei saa, torukeemia söövitab puhtama koha pealt hoopis metalli ja pumba või trossiga läheb lõpuks toru sellelt kohalt katki. Plasttorusid tasub keemia ja kummipumbaga puhastada. Pumbates näiteks vannis, lase keemial veidi aega mõjuda, siis pane pumb äravooluava ette, lase veerand vanni vett täis, ja hakka pumpama, kuni vesi vabalt voolab. Vanni ülevooluava tuleb selle protseduuri ajaks tugevalt sulgeda, muidu pole pumpamisest kasu.

Ja ummistusest vabanedes ei tasu enne rõõmustada, kui pole kontrollitud, et solk ikka kanalisatsiooni jõuab. Vastasel juhul võib nii juhtuda, et alles vannitäit vett allavoolu lastes selgub, et ummistuse asemel on jagu saadud hoopis haisuluku otsakaanest.
 
hgf 01. juuni 2009, kl 09.44
Tross aitab. Vast proovisid liiga lühikesega? Mul aitas ka selline pikk lohe alles.
 
ninnu 01. juuni 2009, kl 18.44
Täiendavat infot. Maja ise on 50-aastane, korter esimesel korrusel, WC korras. Tross tundus olevat küll normaalne, aga köögist masinaga lükates läks umbes 1,5m, siis tõrge. Kasutan ikka Torusiili, tundub kõige efektiivsem. Nii, et õhtul seda ja hommikul kuuma vett. Veidi juba lahti, aga mulle tuleb, seega probleem alles.
Äkki kutsuks ToruAbi, ehk asjalikumad ega taha kohe lõhkuma hakata? On keegi neid tarvitanud?
 
soolhape 01. juuni 2009, kl 20.45
Oli ka vanades torudes suur ummistus ja sai raisatud raha kallitele vahenditele, mis ei aidanud eriti. Lõpuks ostsime ehituspoest soolhapet ja see aitas väga hästi.
 
praktikant 02. juuni 2009, kl 08.29
kui sul kaugus teada,siis saad ju enamvähem arvutada,kus on ummistunud koht ja pead appi võttes mõelda,kas on põlve koht või ristub teise toruga,kus umbkaudu asub ja kas on mõeldav lahti lõhkumine.Selge see ,et ummistus enne püstikut,nüüd vaata ,kas on võimalik üldse kerge vaevaga uuendada kogu toru või vanaviisi edasi sudides loota,et ühekorra laheneb kõik.
 
B 02. juuni 2009, kl 12.01
Lase ühistul kutsuda torumees, esimese korruse puhul on see ummistus ilmselt sinu korterist allpool.
 
321 03. juuni 2009, kl 02.47
Lisaks neile suhteliselt nõrkadele trossidele mida poes müüakse... on torumeestel ka spetsiaalsed teraslindid, mida torusse ajades lõikab enamusest ummistustest läbi. Aga selle käsitsemine nõuab natuke oskusi ja ettevaatust... ja ma ei tea ka kustkohast neid linte osta saaks.

Põranda lahtilõhkumine on jah problemaatiline, eriti kui plaatide all veel esiteks tuleb vastu tihe põrandakütte kaabeldus ja selle all omakorda jäme terasvõrk, nii nagu tavaliselt tehtud ongi. Lihtsam siis vedada juba uus toru või voolik pealtpoolt mööda põranda-seina serva.
 
mõtle veidi 03. juuni 2009, kl 16.17
ma arvan, et enne võiks tõesti kasvõi KÜ esimehe poole pöörduda ja nõu pidada, kui et kallist Toruabi kutsuda, mille väljakutse ainuüksi juba 500.-
 
malle maalt ja linnast 03. juuni 2009, kl 16.25
kas selle kummist pumbaga oled proovinud?
me ise elame ka paneelmajas, mis ehitatud 83.aastal. vannitoas ja wc-s alatihti külastab meid ummistus. laseme nats vett vanni/wc potti ja hakkame pumpama...nii me oleme ka ummistuse lahti saanud. lõpuks laseme veidi ka torusiili sisse, et vana s*tt lahti tuleks.
 
N43 03. juuni 2009, kl 22.54
Minu kogemus näitas, et Tiret on parem kui Torusiil.
 
ummistus 05. juuni 2009, kl 19.49
RORAX on veel kõige parem!
Hull keemia, mis kõrvatab isegi juuksekarvad ära
 
kle 18. juuni 2009, kl 23.54
kohvipaksu ära iial kraanikaussi vala! koos rasva ja juustega moodustuvad trombid.
 
naine20 20. juuni 2009, kl 18.09
jahm mule ka ph üllatus köögis umbes, vannis jooksb ilusti, elan ka 1 korrusel, homme külastan ehituspoodi, ehk saan selle trossiga läbi.
 
L 21. juuni 2009, kl 18.54
Teemaalgatajale: Kas olete oma ummistuse likvideerida juba saanud või ei?
 
Sakura 25. juuni 2009, kl 18.34
Tuleb kutsuda torumees, tal korralikud tööriistad. Ma kallasin kah hiljuti 3 Tiretit kraanist alla. Täielik raiskamine.
 
tg 25. juuni 2009, kl 23.20
Nende torusiilide ja muude keemiatega on ka see oht, et kui on ikka kinni mis kinni ja siis ka pärast pealekallamist lahti ei saa, siis edasi on täitsa jama - sest torud ja kraanikauss pilgeni hapet vms. täis, nii ei saa enam muude vahenditega ega näppupidi midagi edasi sudida üldse.
 
Pojeng 26. juuni 2009, kl 22.01
Ehk sul juba korda saanud, aga mul meenus eelmise aasta vetsu-ummistuse likvideerimine. Algul proovisime huviga seda pikka traati, aga see tegevus lõppes mehele paljude uute tedretähnidega ;) Siiamaani hirnume, kui meenub.
Tiretit ja Torusiili proovisime ka, ei aidanud. See nn kummimusi ka ei aidanud.
Aga siis tuli üks tuttav, kallas poti vett täis ja tõmbas kummimusiga paar korda, ja oh imet, oligi ummistus läind. Point siis selles, et vett peab olema rohkem (nii u 20cm), et kummimusi all tekiks õige tõmme. Ehk toimib su vanniga kah.
 
saepuru sass 26. juuni 2009, kl 23.12
Kutsu torumehed,neil vastav aparaat mis selle ummiku kohe lahti puurib.kus asud?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!