Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Nõrkuse hetk
 
Naine 02. juuli 2015, kl 00.08
Ma olen kurb, ääretult, kurb, sest avastasin täna 30- aastasena, et ma ei ela elu, mida soovin.
Ma tahtsin armastust, hoolitsust, austust. Tahaksin meest, kellel ei ole kahju kinno minnes parkimise eest maksta ja kes aegajalt spontaanselt viiks oma naise välja või ostaks kingituse- kasvõi tühise, kuid mõte seal taga, et sind on meeles peetud ja tahetud üllatada. Lilleõiski. Tahaksin meest, kes tunneks ära, et ma ise ei raatsi endale lõhna osta, kuid naisena ometi sooviksin seda. Ma ei taha käia tööl ja siis tulla koju ka „tööle“. Jah, mees, sa käid ka tööl. Koju tulles aga viskud pikali arvuti ette, siis sööd ära ja viskad tagasi patjade vahele. Mina pesen nõusid ja koristan maja. Magama õhtu hilja. Vara ülesse, et sind tööle viia ja siis ise jõuda varem tööle, kuigi saaksin tegelikult ju hommikuti kauem magada. Viimasel ajal jääd sina tööle hiljaks, sest ma ei saa piisavalt vara maast lahti. Teeme palju asju ühiselt ja oled igati hea mees. Soovin lihtsalt, et teinekord tuleksid ja ütleksid, kallis, las ma täna ise pesen nõud ja koristan, mine ja loe või tee mõnda muud enda lemmiktegevust, millele sa muidu aega ei leia. Mine ja ole sina ise.
Olen täna kurb ja nutan, sest tunnen, et kaua sa jäksad teistele koguaeg anda ja viisaka inimesena vastu ei oota- keda ma petan- ma tahan ka seda hoolitsust tunda, mida oma perele annan.
Sa ei tee komplimente. Kui ise küsin, kuidas mu uus kleit sulle meeldib, siis sa vastad, et pole viga, aga sulle meeldivad pikad kleidid või see vöö sinna ei sobi. Saan pahaseks ja sooviksin, et sa teinekord lihtsalt suudaksid mu valikut kiita. Naisena tahan ka kõrvadega armastada. 5-aastane poeg teeb ka rohkem komplimente, kui sa.
Olen täna kurb ja nutan, sest lihtsalt pisarad tulevad silma, kui oled tööl ületunde teinud- päeval ei jõudnud lõunale, saabusime 8 õhtul koju- teen söögi ja kui kõik istusid lauda avastasin, et mulle pole kohta kaetud ja süüakse mind lauda kutsumata. Tunnen, et kaua sa jäksad teistele koguaeg anda ja viisaka inimesena vastu ei oota- keda ma petan- ma tahan ka seda hoolitsust tunda, mida oma perele annan.
 
kod Männike 02. juuli 2015, kl 02.20
kurat, ma arvan, et see tekst on väljamõeldis, sest tänapäeval kõigil nii kiire, et pole aega enam märgata selliseid ,, pisiasju ,,.
 
õiglust 02. juuli 2015, kl 02.21
maailmas pole.

tagasihoidlikkus ja sõnatu kannatamine ei
ole voorus.
annad signaale, et see ongi sinu soovunelm,
muudkui toimetada.
muuda end sõnakamaks, julge öelda, et vajad enamat.
 
naine2 02. juuli 2015, kl 08.25
võta poeg kaissu, vaata peeglisse ja ütle et sul on kõige armsam poeg ja kõige ilusam kleit. Ja ära ohverda ennast mehele- palu vanaema last toitma ja mine peale tööd söö väljas; mina jäin kõige nende teadmistega liiga hiljaks, sinul on paras aeg hakata endale elama. See otsus on raske, aga mida aeg edasi, seda raskemaks läheb. Ja hilhem kahetsed, et end niimoodi matsid.
 
sellega on nii 02. juuli 2015, kl 09.06
sa pead mehele ise ütlema, et ta kodutöid aitaks teha. ütle talle täiesti rahulikult ja viisakalt näiteks: kas sa saaksid täna nõud ära pesta, ma tahaks ajalehte lugeda / telekat vaadata / mida iganes muud teha. sellega näitad talle, et sul on ka muid vajadusi, mitte sa ei ole tasuta koduteenija. õhtusöögi tegemise juures saab ka mees aidata. ütle talle näiteks, et koori sina kartuleid, ma teen niikaua salatit, saame kiiremini. sama nõudepesuga.
praegu võtab su mees iseenesestmõistetavana, et sina kõike teed, ilmselt arvab, et sulle lausa meeldib see. sa ei saa eeldada, et ta oskab mõtteid lugeda. sa lihtsalt pead talle ütlema, mida sina asjast arvad.
meie peres on asjad igatahes paika saanud. näiteks kui enne ei osanud mees üldse süüa teha, siis nüüd vaaritab nagu jamie olivier. koristame ka koos. ja kõik need oskused on ta omandanud tänu minupoolsele suunamisele.
Karl Kindermacher 02. juuli 2015, kl 09.07
Lühidalt: sa tahad asju, aga ütled selle kohta, et tahad armastust.
Sa küsid arvamust, aga ei soovi seda kuulda, vaid tahad kiitust.
Siis saad pahaseks, oled kurb, nutad ... Öeldes "jah" mõtled "ei"
 
niiongi 02. juuli 2015, kl 09.10
kuidas ma ei salli selliseid jõuetuid vingatseid. ma tahtsin seda, ma tahtsin toda. aga sa võtsid teistsuguse. inimene ei oska lihtsat 2+2 kokku panna. mida sa ei taha seda ka ei võta. kehvema võtad paremat ei saa. ausalt, paras. inimene ei võta vastutust, ise ei ela. no ja mis siis teha. siis aina vingu. vingukoti juurest kookseb varsti ka viimane toru minema.
 
mummi 02. juuli 2015, kl 09.57
Aga see on ideaalne kiri, mida mehele edastada. Või kirjuta siis käsitsi valmis ja jäta kuskile koju, et ta märkaks. Proovi kuidagi nii sättida, et ta jõuaks enne sind ja last koju ja saaks seal pool tunnikest /tunnike olla, kirja lugeda ja mõtiskleda selle üle.
 
niiongi 02. juuli 2015, kl 10.08
see ei ole ideaalne kiri. ideaalne oleks ise silmast silma inimese kombel rääkida mehega mida sa tahad. ja ideaalne oleks mitte kogu pereelu oma selga võtta, sul on ju ometi mees majas ja lastel isa. iga inimene peab oma kohustusi täitma, puhkama, saama omaette olla ja meelt lahutada. muidu ei tule sest asjast midagi head, ükskord kõik käriseb niikuinii kas nii või teisiti.
 
ph 02. juuli 2015, kl 10.09
sa oled lihtsalt loll. Mina olin ka omal ajal esimese mehega elades samamoodi lollilt tubli ja kujutasin ette ...... tegelikult ei mäletagi mida ..... igal juhul sai sellest kõigest ühel hetkel totaalselt siiber ja loomulikult seda abielu täna ei ole enam. Samas elavad minu 2 sõbrannat, kes on suht laisad, jätkuvalt oma mehega koos, juba üle 20 aasta. Ära tee ja kõik, ütle, et oled väsinud, et tahad magada, et tahad sõbrannadega veini libistada, et tahad lõhna osta, et sulle ei meeldi korrast ära elamine ja mees koristagud ära, kui ei viitsi koristada palgaku koristaja ..... tee ainult neid asju mida tahad ja ela rõõmsalt. Muidugi võib-olla peab sellise stiiliga meest harjutama alguses peale. Juurutama siis kui mees on veel armunud ja teeb kõik mis naine tahab. Selle mehe ümberkasvatamine võib sinul mitte õnnestuda. Aga õnnestub järgmisel naisel, nii et vaatad ja imestad . Ole siis vähemalt järgmine kord targem.
 
realist 02. juuli 2015, kl 13.41
Võib proovida nii, et rääkida koduste kohustuste jagamisest. See võib isegi õnnestuda mõneks ajaks, aga kuidagi paistab nii, et isegi kui mehele pidevalt meelde tuletada/paluda/rääkida, et teeme nüüd nii ja naa, siis ühekorra ikkagi viskab närvi mustaks, sest mees ISE ei tule kunagi selle peale, et pakkuda oma abi. Naine peab olema kogu aeg sel juhul tööde jaotaja/organiseerija/paluja. See lihtsalt ei tööta pikemalt. Vanale koerale uusi trikke ei õpeta ja kui mees ongi selline loru, et tuhkagi ei pinguta naise ja kodu heaks, siis nii see jääbki.

Kui naine jätab koduteed tegemata, siis ka ei juhtu mitte midagi, ega mees sellest viregamks muutu. ta lihtsalt vegeteeribki mustuse ja pesemata nõude keskel edasi. Kuni nõud otsa saavad, siis solgutab ühe enda jaoks puhtaks.

Perekonnas see paraku nii ei tööta, et naine saab lubada sopa sisse mattumist, sest on lapsed. Tekib justkui suletud ring, mis tekitabki rõhutust, kurbust, ka viha.

Isegi ei tea, mis oleks parim lahendus. Ehk proovida siiski mõnda aega rääkida mehega, et üks teeb ühe, teine teise asja. Tavaliselt töötab see paremini siis kui rakendada seda meetodit nagu lapsega- anda valida kahe asja vahel, mis tuleb niikuinii ära teha.

Kui lapsed juba vanemad, on neist ka abi. Isegi koolieelik suudab ja muide ka tahab vanemaid aidata. Liiv kokku pühkida esikust, nõusid pesta-kuivatada, köögilauda puhastada purudest.

Oled pettunud mehes. Mehel on sinuga liiga mugav. Tuleks kuidagi ebamugavamaks tema elu teha heas mõttes. Lisaks veel selline mõte, et kui mehel pole midagi kodus teha, siis hakkab ta rohkem mõtlema koduvälistele asjadele ja võib ka armukest pidama hakata. Lahku minna ta ei taha, sest kõik on ju näiliselt hästi ja tema eest hoolitsetakse. Kui peaks juhtuma siis see, et lahku minnakse, kergitab mees kaabut ja naine tunneb ennast tõeliselt reedetuna, sest tema pingutamised lasti potist alla.

Ole tugev ja püüa midagi igapäevakorralduses jõulisemalt muuta. Nutt ei aita, aitab tegutsemine.
 
.. 02. juuli 2015, kl 13.53
Tean omast käest, et meestele meeldib, kui naine kannab pikka kleiti. Ja kui mees ütleb nii, siis on hea, kui ta on aus, ei tasu solvuda. No ei pea ju kiitma, kui tõesti ei meeldi. Samas võiks rohkem kiita, kui meeldib.
Kõik muu, mis kirjutasid, räägi mehele. Mõnda peab pidevalt paluma, et aitaks, sest ise ei tule selle peale, kuigi vastu ka ei olda. Võimalik, et sa oledki olnud nii tubli, et mees ei ole tahtnud ära rikkuda su tegemisi. Ma olen vihahoos nähvanud, et pesen põrandat paremini ja tulemuseks ongi see, et enam ei tehta palumata. Kõik tuleb endale tagasi.
 
lapsed õpivad nüüd nii vara kirjutama 02. juuli 2015, kl 14.00
lõpeta lasteaed ära, käi koolis ning kui suureks saad võid leidagi sellise mehe.
ex-riigiametnik 02. juuli 2015, kl 15.05
jah et kes siis selle sinu koha lauale katmata jättis? Kas mees kattis lauda või sina ise? Kui mees, siis oleks aeg talle seda kõvasti ütelda. Kui sa ise . . . no siis ma ei teagi, mida soovitada, peale selle, et kuna viimastel andmetel tuleb mälunõrkus tihtipeale kolesteroolivaegusest, söö rohkem kolesterooli sisaldavaid toite (seapekk, munad, või).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!