Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Miks ei kohelda lapsi inimestena?
 
Ema 28. aprill 2016, kl 21.41
Kui meedias nimetatakse, et vigastada või surma sai 4 või 10 inimest lisatakse nendest 1 või 2 last. Tuleb välja, et laps polegi inimene. Olen nõus, et lapsele on riik ja pere panustanud vähem kui täiseas inimesele, kuid laps võib-olla oleks olnud ka tulevane inimene ja maksumaksja. Muidugi lapse saab uue teha aga ikkagi oli ta inimene.
moosimadu 28. aprill 2016, kl 22.03
"...nii-ja-nii mitu inimest, NENDEST niipalju lapsi..."
Mina loen küll välja, et laste elud on tähtsamad, ei tooda ju eraldi välja mehi ja naisi, lapsed on esile tõstetud.
Ma saaks pahameelest aru, kui oleks "...niimitu inimest ja PEALEKAUBA paar last...".
 
Hallo Ema! 28. aprill 2016, kl 22.16
Mis sorti puue, sul on, et Sa ei mõista?... Vigastatute ja hukkunute seas ülestähendatud laste arvuga rõhutatakse tragöödia suurust, mitte inim-ressursside kaotust.
 
Alu 28. aprill 2016, kl 22.38
oleneb, kuidas võtta. Võib tõesti ka niipidi, et esmajärjekorras on rõhutatud täiskasvanuid ja lisaks ära toodud ka lapsed.
 
no Alu, pogodi 29. aprill 2016, kl 00.02
Sul on küll lugemispuue.
 
Alu 29. aprill 2016, kl 00.10
ka mina pole harjunud lugema ainult nii, nagu yldiselt on harjutud lugema. Taolistest kirjeldustest võib mitmeti välja lugeda. Mõelge raamidest välja natuke.
 
Ehh.. 29. aprill 2016, kl 00.15
Ma sõin kümme ploomi, neist kolm olid kollased.

No ja nüüd kooris: kollaseid ploome peetakse alaväärtuslikeks, need polegi teie meelest ploomid või mis?
Alu, selline mõtlemine läheb tõesti raamidest välja. Neid raame nimetatakse loogiliseks mõtlemiseks.
 
Alu 29. aprill 2016, kl 00.29
nimeta kuidas tahad ja kymble enda loogikas. Ka mulle tundub imelik sageli see väljendusviis, kui räägitakse mingist õnnetusest. Et autor loeb sellestvälja alavääristamise, on vb tema väljenduse viga või veel omakorda arusaam.
 
Neiuke 29. aprill 2016, kl 00.40
Praegusel ajal tegutseb tegelikult hordide viisi ajakirjanikke, kelle tase on alla igasugust arvestust. Ei ole siin midagi imestada.
 
Neiuke ae? 29. aprill 2016, kl 00.51
Jama jah kui nende hordide hulgas on mõni, kes isegi keelt oskab. Lugejad on keelereeglid puhta ära unustanud ja korrektset lauset nähes lähevad paanikaase ning liduvad foorumisse kaebama.
 
mooniseeme neljaks 29. aprill 2016, kl 01.00
nii täpipealt me vaidlemegi!

Loen - kuulen, rahvas räägib valimistest, et ei saanud olla võimalik nii palju hääli keskil või reformil või kellel iganes.
Miks ei saanud???
Meil vaieldakse ja ollakse eri meelt ka pisipisi asjades.

4 eestlast koos ja 4 eriarvamust, aga kuula inimeste arvamusi, siis on kangeid teadjaid rahva meelsuse ja arvamuste osas. Mida kõike r a h v a s tahab ja mõtleb, näe, teadjad teavad!

Siin on ilmselge teema, kus on justnimelt esile tõstetud laste osa - ennäe, ikka leidub arvajaid, et lugu vastupidine. Oh, meid, eestlasi küll!
 
Mees 29. aprill 2016, kl 08.31
Arvatakse, et täiseas mehi võib tappa ja vigastada lõpmatult. Peaasi on hoolitseda laste ja vanurite eest. Palju mehi hukkub pole oluline. Sealt need üksikemad ja isata lapsed tulevatki, et meestest ei hoolita rohkem kui eostamiseks. Järelikult ei hooli ka mehed nendest.
 
Gei 29. aprill 2016, kl 09.05
Õige, kuhu jääb võrdõiguslikkus, mille eest me kogu aeg võitleme. Peame olema kõiges võrdsed nii töös kui võitluses kõige eest.
 
kuule gei 29. aprill 2016, kl 13.27
Milleks segi ajada võrdsust ja võrdõiguslikkust? Inimesed ei saa kunagi olla võrdsed, kuid neil peavad alati olema võrdsed õigused.
 
isegi on 29. aprill 2016, kl 23.17
Neiuke ae? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jama jah kui nende hordide hulgas on mõni, kes ise
> gi keelt oskab. Lugejad on keelereeglid puhta ära
> unustanud ja korrektset lauset nähes lähevad paani
> kaase ning liduvad foorumisse kaebama.

ise oledki see keelt oskav ajakirjanik vä?:DDD
 
olija 30. aprill 2016, kl 05.32
lapsed on tõesti ületähtsustatud, on nt õnnetus ja siis kõik ohivad ja puhivad, et lväike laps või beebi, et milles tema süüdi..

Saaage aru, kui saab vigastada või hukkub täisealine mees või naine, kes on lapsevanem on ju kahju kordades suurem sest lapsed jäävad vanemast ilma, nemad ei mõista seda kuid täiskasvanul on kergem mõista kui juhtub lapsega.

Tahan öelda, et lapsest ei sõltu keegi, aga täiskasvanust küll
 
Tea 30. aprill 2016, kl 16.01
Lapse saab uue teha kui vaja. Täiskasvanust on suurem kahju.
 
Alu 30. aprill 2016, kl 16.58
Minuteada peaks lastes ja lastel olema tulevik. Nyyd tuleb välja, et hoopis neid põlgavatel "täiskasvanutel". Irw
 
njahh 30. aprill 2016, kl 19.25
seekord olen aluga nõus. Ka loomariik kaitseb järglasi oma elu hinnaga, sest järelkasvust sõltub liigi säilimine.

Inimliik aga on kahjuks ületanud oma arvukusega kriitilise massi ja seetõttu on alanud loomuliku väljasuremise protsess ja seda eriti valge rassi osas. Seda mandumist demonstreerivad ehedalt ka olija ja Tea.
 
Viimane aeg 30. aprill 2016, kl 20.15
Kui rahva arvu ei vähenda ootab varsti ees nälg, looduse rüüstamine ja maailma katastroof.
 
njahh 30. aprill 2016, kl 22.08
aga ma ei saa aru, miks on rahvaarvu vaja vähendada just europiidide arvelt, kui teised rassid jätkavad usinalt sigimist.
 
Alu 01. mai 2016, kl 11.37
Kes on need lastepõlgurid siis? Mehi lapsed, võõrad, ei huvita, hea, kui omade vastu huvi tuntakse. Noored naised on kas ise emad või ootavad emaks saamist...järele jäävad igasugu eided, jms. kaader, kelle päevaund lennukis vms kohas häirib mõni elavam tegelane. Kel on muidugi jumala ykskõik palju mingi mutt teda vihkab või mõrvari pilguga vahib:)
 
apikene 01. mai 2016, kl 13.02
mitte, et inimesi oleks kriitilise piirini palju, aga raha ja veelkord raha on see, mis paneb kõik siin maailmas paika. sellesama raha pärast lahterdatakse inimesi olulisteks, vähem olulisteks ja üldse mitte olulisteks.
maad ja võimalusi toitu kasvatada ja toidetud olla, on praeguses maailmas küll ja veel.
aint jah, siis, kui vaadelda seda kõike kui tulutoovat ettevõtmist, siis jah, ollaksegi kuskil näljas ja paljas.
meile on kõik kuidagi kunstlikuks muutunud, on kunstlikult tekitatud probleemid, on kunstlikult tekitatud vasus, nälg, ületootmine, raiskamine, inimeste ränded, sõjad...
kui see rahale orienteeritud mõttetus asenduks loomuliku elu ja suhtumisega, poleks probleemi. inimene saakski elada, hoolitseda järglaste eest ja säilitada liigi püsimine parimal moel.
aga praegu on suund, et viimne piisk peab saama välja pigistatud ja kui seda ei toimu, siis apppiii, on kohe katasatroofiline majanduse langus.
 
Vastus1 01. mai 2016, kl 16.15
Rahas pole küsimus, seda võib juurde trükkida niipalju kui vaja. Isegi puhast joogivett ei jätku. Samuti süüa. Raha ei kõlba söögiks. Kui rahva arv tõuseb 9 miljardini on lahendus sõda ja maakera hävitamine.
 
petukas 01. mai 2016, kl 19.22
kui seda maad ei songitaks ega lagastataks, oleks puhast joogivett, oleks ka toitu.
just raha pärast toimub kogu see lagastamine, sest keegi saab hiigelsummasid, teised teevad kaasa, aga elavad nagu rotid.
maa muudetakse elamiskõlbmatuks just mõttetute tootmiste, katsetuste ja sõdadega, mitte rahuliku eluga.
ja loomulikult peaks usaldama rohkem loodusseadusi, ka looduslikku valikuid, mitte putitama elujõuetuid siis maailma elulema, kui isegi justkui ongi inimesi ülearu palju.

kas kõik need gmo-d pole siis kellelegi raha-allikaks. on ju, aga see lõpp kokkuvõttes on hävituslik tegevus, aga miskipärast ikka see toimub.

sest käputäis ülirikkaid selle ulmelise lipakaga, mida justkui eriliseks väärtuseks peetakse ja mis on raha, hoiavad ainult enda huvidel silma peal ja kõiki ülejäänuid käpa alla.
 
Vastus1 02. mai 2016, kl 10.28
Tuleb vastu võtta seadus üks laps perele üle maailma.
 
Alu 02. mai 2016, kl 13.11
Teema oli sellest, et miks lapsi teisejärgulistatakse. Samahästi võiks vastu vótta seaduse, et kõik muidusööjad mutid maad harima. Mingit tolku pole inimestest, kes arvavad, et teisi on liiga palju, toitu ei jätku kóigile.
 
Tea 02. mai 2016, kl 15.10
Kole on kuulda kui rõhutatakse, et surma sai laps aga täiskasvanu surmasaamine oleks nagu normaalne nähtus. Võiks öelda mitu inimest ja kõik.
 
njahh 02. mai 2016, kl 15.56
normaalse inimese loomuses on kaasa tunda endast nõrgematele ja neile, kes end ise kaitsta ei saa - seega lastele, loomadele ja ka vanadele. Seetõttu rõhutatakse ka, et hukkus ka n arv lapsi, sest usutakse sellega õnnetuse traagikat suurendada. (Vanurid ses kontekstis ei sobi, sest nemad on oma elu ära elanud).

Kahjuks aga näib, et eestlaste puhul see loogika ei toimi, sest eestlase ego on oluliselt suurem, kui teistel rahvastel.

Samas ei ole minul küll kahju, kui liikluses hukkub mõni purjus jõmm. Kui aga ta endaga süütuid lapsi kaasa võtab, on mul küll kahju. Seega ei saa küll väita, et täiskasvanu elu oleks kuidagi väärtuslikum kui lapse oma. Me ju ei tea, mis hukkunud lapsest tulevikus saanud oleks, küll aga teame, et jõmm jäänuks jõmmiks ka edaspidiseks.
 
no mis sa kostad 02. mai 2016, kl 17.14
või et norm kaasa tunda vanadele????

kas veel vähe neid nõrgemaid, st vanu on siin hurjutatud, mõnitatud ja alandatud. üks kisklemine aint nende vanadega. alugi siinsamas peab naisterahvaid maal muidusööjateks muttideks.
no mida me räägime veel teistest ja kasvõi lastestki.
inimesed on kaotamas iseenda väärtusi ja justkui kisuks peast imelikuks.
kurb muidugi, sest varsti on kogu see värk täiega nagu "loomade farm", kuigi pisut juba ongi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!