Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Vaimne vägivald - Naised ärge kannatage!
 
Liisa 04. juuli 2016, kl 20.17
Tere.

Olen noor naine ja räägin enda kogemusest suhtes enda suhtes kümme aastat vanema mehega.
Suhe algas ilusasti kõik oli tore ja kena. Alguses ei märganud midagi kahtlast kuigi mehel esines äkilisi vihapurskeid ja väga tujukaid momente. Mida aeg edasi seda rohkem hakkas neid juhtuma. Meie tülidesse kaasnesid minu pidev alandamine, sõimamine mind igasuguste sõnadega, mõnitamine ja minu tegevuste arvustamine. Teine kord kui ma nutma puhkesin mõnitas mees mind pikalt ,et mida sa pillid lollakas. Ja tegi mu nutmist nö järgi. Ma andestasin talle alati ,sest kui me tülis ei olnud oli meil ilus suhe ja me saime päris kenasti läbi. Muidugi ta vabandas alati ja ütles ,et kui ta vihaseks saab siis ta ei suuda end talitseda. Aeg läks edasi ja tühistest tülidest said kätest kiskumised ja tõukamised millele järgnesid sinikad. Ta viskas mind veepudeliga näkku, söögiga ja peaaegu ,et kõigega mis ette sattus. Ükskord kruttis end nii üles ,et tuli kätega kallale. Andestasin talle, see jäi õnneks ainsaks korraks. Peale seda tuli ette veel väiksemaid kiskumisi. Aeg läks edasi ja mees hakkas oma halba tuju minu peal välja elama. Kui ta oli vihane kellegi peale sain mina sõimata. Piisas vaid ühest valesti öeldud sõnast ja kohe sain vastu päid ja jalgu.
Hakkas tekkima momente kui poes ja külas käies seisis ta mu kõrval ja dikteeris ette mida ma võin kaasa võtta ja mida mitte. Avalikus kohas ta kõrval seistes ta tihti lükkas mind kui ma seisin liiga ''vales kohas''. Tal oli kombeks ka selliseid asju teha ,et tülide keskel kui tüli hakkas jahtuma ja ta oli ikka veel vihane siis hiilis ta vaikselt mu selja taha ja karjus mulle kõrva ,et mida sa **** teed siin. Kui ma tulin töölt ja olin endale midagi ostnud kas süüa või mida iganes tuli ta kohe vaatama ja õiendama ,et on mul neid asju vaja või.
Kui need asjad puudusid siis leidis ta iga päev asju miks õiendada minuga.
See oli kohutav elamus. Suhte lõpus ma nutsin salaja öösiti vannitoas.
Ma lõpetasin raske stressi ja paanikahäiretega selle suhte.

Tangot tantsitakse kahekesi aga selliseid asju ei saa keegi välja teenida.
 
siit saab kogu aeg 04. juuli 2016, kl 20.24
no delfikast saab pidevalt valves põhnomneklatuuri ni.kunälgas meeste käest kogu eg piki pead ja mõnitusi...
kuhu peaks nagu kaebama?
Karl Kindermacher 04. juuli 2016, kl 21.56
Naiseliku mehe oled leidnud ...
 
RRW 04. juuli 2016, kl 23.53
Hei hea Liisa,

Ausalt, vaga vaga johker ...

Sry, aga paneb lihtsalt imestama, et miks Sa seda vagivalda nii kaua talusid ?? Kui kaaslane teeb Sulle haiget ja solvab Sind, siis ilmselgelt ta ei hooli Sinust ega armasta Sind ..

Armasta seda, kes armastab Sind ;)

www.youtube.com/watch?v=viui1gcbe4Y

Parimat Stockist
 
kullerkupp 05. juuli 2016, kl 07.44
mis mõttega selle loo kirjutasid? asi pole siiski nii ühene kui sulle ehk tundub. tangot tantsitakse jah kahekesi kuid kummalgi on selles omad sammud tantsida. kui sul oma sammud selged pole, siis astutaksegi sulle varba peale. arvesta sellega vähemalt nüüd enne kui uude suhtesse astud
 
kaks võimalust 05. juuli 2016, kl 12.23
Kui sa seda kõike talusid, siis on kaks võimalust:
a) sa ei saanud midagi ette võtta, sa olid ahelates, kõikidest teistest inimestest ära lõigatud, puudus võimalus kellegi teisega suhelda ja oma olukorrast rääkida, ilmselt siseruumidesse suletud ja telefongi ära võetud;
b) olukord meeldis sulle ja sa ei soovinudki midagi ette võtta.
 
küsimus jah 05. juuli 2016, kl 21.38
mis mõttega seda siin kirjutad, kas sai sellest kergem, selliseid kirjutisi on küll ja veel...
Kui sai kergem, siis on tore, aga seda oleksid võinud ju paberile ka kirjutada ja ära põletada !
Järelikult on vajadus kõigile jagada ja kaastunnet kerjata. Arvan, et ise tõmbasid endale külge sellise inimese, et õppida, lihtsalt niisama ei juhtu mitte midagi ! Aga edu sulle, ja katsu oma hingehaavadega hakkama saada, keegi teine sind aidata ei saa !
 
Mõtlemiseks 06. juuli 2016, kl 14.21
Aga see oligi sinu õppetund ja palun kirjuta oma päevikusse, arvutisse või märkmikusse enda laoks suurte punaste tähtedega- mitte iialgi ei lase ma endaga enam nii käituda! Kui sa seda järgid, siis ei tule su ellu enam ühtegi meest, kes julgeks sinu vastu kätt tõsta.
 
lebide makaakide pealetung 06. juuli 2016, kl 19.42
no üks vana lesbar , heh. nime alt ja punapea nime alt kirjutaja jälitab maiakaalselt normaalseid noori naisi.

uh kui rõve vana paks lebimutt, nagu Sid kirjutas.
 
RRW 06. juuli 2016, kl 23.55
Ma arvan, et Liisi tegi oigesti, et oma murest kirjutas ... Seda mitmel pohjusel .. ennekoike aga ikkagi selle parast, et mure tuleb ara raakida ..vahet pole millises vormis & meediumis. Ja teiseks .. ka oluline - infoks & hoiatuseks koigile, et milliseid meestopraid voib leiduda ..

Usun ja loodan, et Liisi paraneb ilusti hingehaavadest. Olgem rohkem hoolivamad ja positiivsemad.

Ilusat suve jatku koigile !

www.youtube.com/watch?v=v0FuniTCcEc
 
Liisale 07. juuli 2016, kl 09.29
olin samasuguses suhtes,ausalt öeldes - veel räigemgi oli see abielu. Paljud parastavad - miks olid, oma viga jne. Tegelikult on olukord hullem kui pealt näha. See inimene rikub su elu sinu teadmata, täielikult, selja taga. Minul käis töökohtades mind halvustamas ja tegi kõik selleks,et saaksin lõpparve, vahendeid valimata. Ja uskuge, selles olukorras oled sa seotud nagu köitega ja loodad ülemuse tervele arule. Aga psühhopaat- teisiti ei saa nimetada vaimset terroristi- oskab väga veenvalt valetada,nad on väga head psühholoogid.Esimesel kohtingul kuula, kuidas ta räägib oma elmisest suhtest, see on parim ja kiireim viis aru saada kellega on tegu.
 
arvamus 08. juuli 2016, kl 20.49
küsimus jah
05. juuli 2016, kl 21.38

"...katsu oma hingehaavadega hakkama saada, keegi teine sind aidata ei saa !"

Eksid, saab aidata ikka küll!

Mis puutub aga sellesse, et miks sellistest asjadest kirjutatakse, siis ju oleme lõpuks jõudnud ajajärku, kus naised (ja mõnes olukorras ka mehed) ei pea enam ikka päris kõike välja kannatama. Kuna varem on see probleem olnud sordiini all ja lahti rääkimata, siis ongi lugusid palju lihtsalt selleks, et südamelt ära saada mingi taak või ka teistele julgustuseks-hoiatuseks. Ja mehed, kes vihastena ennast ei kontrolli, võiksid enne kui hilja minna teraapiasse, et seda viha kontrolli alla saada. Jah, kujutage ette, on ka see võimalik.
 
teemaalgatajale 12. juuli 2016, kl 18.41
Teadaolevalt on sellistel puhkudel meestel teine ja parem naine silmapiiril ja kas Sinu mehel oli? Kuidas väljusid sellest suhtest?
 
eelmisele 13. juuli 2016, kl 13.32
teadaolevalt sellistel kiiksuga meestel vöib olla teine naine ,kas parem vöi mitte , vöi mitu.Mida rohkem seda uhkem.Ta ei pane naisi paremuse järgi ritta ,vaid keerutab neid ymber sörme -imetleb oma enese mina ja vöimu.Kui normaalsel mehel oleks uus ja "parem" silmapiiril, siis väljuks ta ise suhtest.
 
ühesõnaga meestel kompleksid 13. juuli 2016, kl 17.23
järelikult meestel siis mingi kompleks, et vaja kellegi peal ennast välja elada.Leidku siis ometi kiirelt uus ja parem ja õnn kaasa.Vanade elukaaslaste kallale ei tasuks kippuda, sest milles nemad süüdi? Süüdi selles, et ei meeldi enam oma mehele ja pole enam piisavalt atraktiivne ja vaja uut värskemat objekti.
 
kahesönaga 15. juuli 2016, kl 21.40
Nad mängivad.Atraktiivsuse ja värskusega pole midagi pistmist.Köik augud on ymmargused (aga äkki ei ole?).Prooviks.Ja jälle pettumus.Petmine ja pettumus teevadki mehest vinguja.Taolistel tyypidel on vildakas tundemaailm, millest norm.inimesel on raske aru saada.
 
eelmisel õigus 16. juuli 2016, kl 10.47
Mõni mees on vägivallatseja ilma ,et ta isegi mingit seksiobjekti otsiks.Mis paneb neid selliselt käituma ja naist ennast alaväärsena tundma ja küll ei kõlba enam ei üks ega teine asi.Seejärel üritab oma ohvrist koguni vabaneda ja jumal teab , kui räigeid võimalusi kasutades ning leiab uue ohvri.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!