Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Kuidas võimalik teada saada kinnisvara omanike andmeid?
 
croa 28. juuni 2006, kl 23.37
Tere. Kas keegi oskab teada, kuidas oleks võimalik teada saada, kes on teatud krundi või maja omanik. Oleks vaja teada saada inimese kontaktandmeid.Kas netis on olemas miski leht,kust seda võimalik seda teada saada?
Kui keegi oskab aidata siis tänud juba ette.
 
ss 29. juuni 2006, kl 01.08
http://www.eer.ee/kinnistu_paring.phtml
sellelt aadressilt saad infot kinnistusraamatu tasuliste päringute kohta. sealt saad andmeid inimeste varade kohta. kus inimene tegelikult elab, ei pruugi kusagil kirjas olla; väga paljud ei ela tegelikult seal, kus nad oma elukoha on registreerinud. kontaktandmeid vaata telefoniraamatust.
 
Linnuke 29. juuni 2006, kl 09.01
siit http://www.just.ee/7639 võtad kinnitamata ärakirja, saad lasta saata faksiga, postiga või ise järgi minna... tasuta.
 
aga 29. juuni 2006, kl 10.54
Milleks on sul vaja nuhkida, kes mingi maja või krundi omanik???
 
Linnuke 29. juuni 2006, kl 12.31
Mis pagana nuhkimisest te räägite, mul on tööalaselt vaja tellida neid ärakirju (projekteerimisvaldkond) pea iga nädal! Näiteks detailplaneeringu algatamisel pead kooskõlastama naabritega, on vaja kontaktandmeid. Vot selleks ongi vaja teada.. aga mõni ei saa sellest nagunii kunagi aru.
 
no kuule 29. juuni 2006, kl 13.28
...linnuke,detaili algatamiseks sul nüüd küll pole seda vaja,ära jura! detail pannakse avalikult välja kui valmis ja selleks on aega tutvuda nii lehes kui omavalitsustes ja kel hiljem vastuväiteid võib siis esitada.olen ise ka teinud mitu detaili ja pole küll ühegi naabri nõusolekut vaja olnud.
 
Linnuke 29. juuni 2006, kl 16.29
Arvad, et ma ajan jura? Loeme siis Tallinna linna ehitusmäärust:
§ 17 Lihtsustatud korras koostatud detailplaneering
(1) Lihtsustatud korras koostatud detailplaneering on planeering, mille koostamisel asendatakse paragrahvi 18 kohane planeeringu avalikustamine planeeritava krundi ja naaberkruntide omanike kooskõlastustega, kui detailplaneering koostatakse:
1) olemasoleval hoonestusalal kuni viie üksikelamu, suvila või aiamaja krundi planeerimiseks;
2) olemasoleva hoonestuse vahele jääva ühe tühja krundi planeerimiseks, kui krundile kavandatava ehitise põhifunktsioon on elamu või büroohoone, mille maht ei muuda piirkonna linnaehituslikku miljööd;
3) olemasolevatele hoonetele ja rajatistele krundi suuruse määramiseks aladel, kuhu ei rajata detailplaneeringu koostamise kohustust tingivaid uusi hooneid ning kus säilib hoonete kasutamise senine otstarve.

http://tallinn.andmevara.ee/oa/page.Tavakasutaja?c=1.1.1.1&id=93200
 
no kuule 29. juuni 2006, kl 21.14
... vot see ongi see,et kui naabritel on vastuväiteid siis antakse neile aeg selle esitamiseks,ajalehes ja avalikes teadaannetes PÄRAST DETAILI TEOSTAMIST ja vot siis saavad nad esitada oma pretensioonid,sina ei pea küll enne kuhugi jooksma ega omanikke ise otsima ja igas omavalitsuses on ka omanikud teada nii,et kui hakkad midagi kavandama jne siis öeldakse sulle seal ka,et vot naabrite andmed on siin ja küsige neilt nõu! ja kui ei ole teada andmeid siis tehakse detail ära ja avalikustatakse.kas sa arvad et kõik need kes tänapäeval teevad detailplaneeringuid,pean silmas just eraisikuid,et need käivad otsimas naabreid ve? sest detaili võid ka ise joosta mööda ametnikke ja ta valmis teha,ei pea firmast tellima sellist teenust mis maksab ka palju,nii et pole sul küll vaja tuhnida kellegi eraelus ja sortida mis kellegile kuulub!
 
Linnuke 30. juuni 2006, kl 09.31
Kuna ma töötan justnimelt arhitektibüroos, kus koostatakse ka detailplaneeringuid (suure raha eest, iccc), siis võin sulle öelda, et just lihtsustatud korras koostatud DP korral võtad naabrite kooskõlastused ja asi ants, ilma avalikustamiseta - loe see punkt 1 uuesti läbi palun. Kui sina sellist DP koostanud pole, ei tähenda see veel, et nii ei saagi teha :)

OK, veel siis üks näide, kus kinnistusregistri väljavõtet detaili tegemisel vaja on:
Tallinna LV DP vormistamise täpsustatud nõuded:
Kohustuslikud lisad detailplaneeringule
• Aktuaalne kinnistusregistri väljavõte kõigi planeeritaval maa-alal asuvate kinnistute kohta


Minu jutu mõte oli see, et alati ei saa andmete otsimist nimetada nuhkimiseks või kellegi järele luuramiseks, mõnikord on andmeid vaja ka tööalaselt ja siis on hea, kui tead kust otsida.

Aga mis sinu jutu point oli?
 
Briccel 30. juuni 2006, kl 11.05
Linnuke on lihtsalt agar ametnik. Jumal tänatud, et selliseid ka leidub, naabrid ei pea ise lehti lugemagi :)
 
Linnuke 30. juuni 2006, kl 13.59
Linnuke ja agar ametnik.. irw
Internetist (ja mitte ainult) informatsiooni otsimise osas olen ma lihtsalt andekas, selleks ei pea ametnik olema :)
Keegi küsis, et kust saab infot, ma andsin lingi, simple.
 
no kuule 30. juuni 2006, kl 15.38
....seda hullem veel,et ametnik kes töötab arhitekti büroos,küsib delfist nõu,et kust saada andmeid!!!!väga madal käitumine!
 
Linnuke 30. juuni 2006, kl 16.14
oeh... no kuule, loe nüüd ise ka läbi, mis sa kirjutasid.
1. ma ei ole ametnik
2. aritektibüroo kirjutatakse kokku
3. ma pole siit nõu käinud küsimas, vaid andsin ise nõu
 
no kuule 30. juuni 2006, kl 16.25
..ega ma ei öelnudki sinu kohta linnuke,et sina oled ametnik ja arhitektibüroo kirjutatakse ka mitte aritektibüroo!
 
fes 30. juuni 2006, kl 16.39
Halloooooooo, sina tegelane "no kuule". Oska kaotada!
 
Tom 28. jaanuar 2014, kl 00.53
Soome riigis on ka sarnane asi, et lükkad nime otsingusse ja tulevad varad välja?
 
Nyyd Soomes 28. jaanuar 2014, kl 18.35
To: Tom

Vaevalt, ära sellest mitte unistagi!
 
Lovise 27. veebruar 2014, kl 15.36
Hei!

Kust siis ikkagi saaks teada, kes praeguses korteris elab?

Asi on selles, et elasin kunagi Ristukus ja siis see oli mu lapsepõlvekodu ning tahaks teada kes seal elavad, et kas julgeksin vaatama minna või mitte.
Et kui oleks toredad inimesed, siis saaksin küsida asju vni.. Aga ei tea kes elavad jne.

Loodan, et said aru :)
 
teadja 01. märts 2014, kl 17.34
On rumal jutt. Detailplaneeringu algatamise ettepaneku saab teha juriidiline, eraisik. Detailplaneeringu algatab ikka omavalitsus. Omavalitsuse rida on sellest ka naabreid kui asjast huvitatuid isikuid teavitada ja avalikustamistest informeerida.
 
kinnistusraamat 01. märts 2014, kl 21.11
www.kinnistusraamat.ee

sisselogimiseks on vaja maksta. Maksa ja vaata.
 
See maksab 1 € 02. märts 2014, kl 12.22
Alles paar päeva tagasi vaatasin ühe kinnistu andmeid. Vaatasin panga kaudu. Eks on ka muid võimalusi. Võib-olla riigiametites töötavad isikud (sh näiteks notarid) saavad tasuta vaadata.
 
mismoodi?? 04. märts 2014, kl 01.14
Oot-oot, seletage nüüd mulle ka! Tahate öelda, et mehe armuke võib kuskilt netist lihtsalt vaadata, et maja, kus elame, ei kuulugi mehele, vaid hoopis minule? Eesti Vabariigis ei tohi sedagi keegi teada, et eile perearsti juures käisin (delikaatsed isikuandmed!), aga kinnisvaraomanikele on vaba juurdepääs!?
 
Kinnistusraamatu 04. märts 2014, kl 08.12
andmed on ju avalikud.
 
to 1:14 06. märts 2014, kl 16.55
tegelikult on su mehe armukesel veelgi lihtsam: kui ta teab nii sinu kui su mehe nime (llodetavasti on su mees talle seda ikka öelnud), siis piisab, kui ta läheb kinnistusameti lehele ja sisestab vaid nime ning kui su mehel on kinnistu(d), siis viskab hetkelt ekraanile terve joru neid, kui pole, tuleb ette kiri, et sel kodanikul kinnistuid pole.
simlpe. ja tasuta.
 
Hmm 05. aprill 2014, kl 19.02
Minu meelest täiesti ok, kui saaks kuskilt vaadata, kes kinnistu omanik on. Mul kõrvalkrunt oli riigi oma, nüüd erastati ära, aga ma ei tea, kes omanik on. Aga mul vaja varsti imbväljak rajada ja kuur ehitada ja oleks vaja otse piiriga kõrvuti panna, sest kui jätan 5 m piirist vabaks (mis on ehituskeelu ala, välja arvatud juhul, kui teise krundi omanik lubab lähemale ehitada), siis jääb imbväljaku ja kaevu vahele vähem kui 30 m, mis jällegi ei tohi olla... Peangi sammud vist valda seadma, et uurida, kas nemad teavad, kes omanik on...
 
Juuli 06. aprill 2014, kl 13.56
Kasutage vahest ka näiteks eesti.ee portaali.
Sealtkaudu saate teha ka päris palju päringuid.
 
andmed 09. aprill 2014, kl 23.22
Andmete otsimisel ja teabe hankimisel aitab ka dataexpert.ee
 
heldeke 18. juuli 2014, kl 15.17
milleks küsijate kallal haukuda? selline ussitamine jätab inimesest üsna tömbi ja mäda mulje - umbes nagu oleks ta ise nii madala mõttemalliga, et teiste taga surkimine on esimene asi, mis pähe turgatab, ja küsib seetõttu kohe enda rikutuse tasemel, ega teine sama teha plaani.

ka mul oleks vaja teada ühe sugulase eesnime, et temaga ühendust võtta. mitte luuramise jaoks, vaid ühe talle kuuluva maatüki osas ostusoovi väljendamiseks. katastritunnus on teada, aga vaat, sugulane on piisavalt kauge, et me pole kunagi kokku puutunud, ma ei tea tema ka eesnime ning ka seda, ega ta vahepeal abiellunud ja perenime muutnud pole. vanemad teaks, aga nemad on paraku praeguseks ajaks surnud.
kuna mul pole varem sellist infot vaja läinud, tegin otsingu ja sattusin siia. võeh. õnneks sain ka konstruktiivset infot ja tänu neile, kes seda sekka on poetanud. panustan siis ka - 1 euro eest saab katastriüksuse omaniku kinnistusraamat.ee-st teada.
 
sohvi2 18. juuli 2014, kl 15.39
Vaata siia, ehk on abiks: https://kinnistusraamat.rik.ee/
 
Otsetee 29. märts 2017, kl 17.56
Otsid uut kodu?
https://otsetee.ee/
Huvilisi oma kinnisvarale?
Kuulutuse lisamine on TASUTA -->
https://otsetee.ee/lisa/

.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Otsetee 14.09.2017 18.42.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!