Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Sõjapõgenikud- põhimõtteline küsimus kui eestis on sõda?
 
Igor 12. oktoober 2016, kl 18.11
Ajakirjanduses, poliitikas ja sotsiaalmeedias käib pikemat aega tõsine diskussioon seoses pagulastega. On pooldajaid, ükskõikseid ja tugevad vastased ja põhjendatult, et neil puudub haridus ja nad jäävadki meil töötuks.

Küsimus oleks kõigile selline. Toon näitena ühe tsenaariumining loodame, et seda ei juhtuks.

Tsenaarium selline - USA saab uue presidendi kes ei huvitu eestimaa kaitsmisest. Venemaa kasutab võimalust eestimaa täielikult vallutada. Suuremahuline sõda tekitab täieliku kaose. Maha pommitatud linnad, vaesuse, tööpuuduse, jne..

Küsimus: Kuidas sellises olukorras toimid kui sõda algab?

1. Astun tubli sõdurina venemaa vastu.
2. Võtan säästud, varun pikemaks ajaks toidu ja lähen maale.
3. Astun venemaa poolele (Nii mõnigi eestimaalane sedasi teise ilmasõja ajal ka tegi)
4. Võtan säästud ja võimalikult kiiresti panen siit minema. Ehk leian kellegi tuttava välismaalt kelle juurde esialgu minna kui leian töökoha.
5. Pagen välismaale ja pean kohe leidma töökoha kuna võtsin pere ka kaasa. Lapsed, vanemad ja vanavanemad.

6. Vanemad ei taha eestist lahkuda aga mul tuleb siiski töö leida välismaal, et vanemaid toita kuna sõda võib tekitada saamata pensionid.

7. Ma ei lähe välismaale, tervis ei võimalda seal tööd teha. Sõltun erinevatest ravimitest mida pean iga päev võtma.

8. Olen patrioot ja jään eestimaale, elan kasvõi vaesuses. Sõtta ei astu, kuna puudub sõjaväeline väljaõppe. Kui siis muul viisil abistan sõdureid.

Siis lisaks juurde veel ühe üldise küsimuse?
Oletame, et siin maal tehakse elamine täiesti võimatuks ja pea kõigil tuleb siit pageda. Kui suur protsent eestimaalt põgenenud inimesed leiaksid välismaal töökoha? Vene rahvusest inimene ehk pageb mõnda venemaa suurlinna ja otsib töökoha. Vene rahvusest pensionärid hakkavad saama pensioni venemaalt...
 
dermo 12. oktoober 2016, kl 18.24
oletame et sa oled savisaare kesik. nahahoidja pampers
 
mis saab 12. oktoober 2016, kl 18.49
et võrdselt võrrelda siis küsiks: millisesse ARAABIA riiki sa siis lähed? ning miks on sul sellel juhul soov võõrasse kultuuriruumi minna? kuigi sarnase kultuuriga palju rikkamad riigid on ligemal?
 
Küsimus 12. oktoober 2016, kl 20.17
Saite vist küsimusest valesti aru. Hetkel on sõjapõgenikud süürlased. Aga teemaks on olukord kui sõjapõgenikeks osutuvad eestimaa inimesed?
 
nohik 12. oktoober 2016, kl 21.24
Sain küsimustest aru, kuid ma ei saa sinna midagi parata kui vastused sulle ei meeldi.
 
Alu 12. oktoober 2016, kl 22.12
Arumaisaa. Seni on eestlased näidanud yles äärmist võõraviha ja põlglikkust sõjapõgenike osas. On leitud ettekäändeid ja vabandusi, miks eesti ei saa ega võta vastu põgenikke võrdväärselt teistega. On hädaldatud ja mängitud saamtut, kes polegi võimeline võtma. Ikkagi siia sattunud on lahkunud kas põgenedes või leidnud tee muul võimalusel edasi soome, rootsi poole.
Ja nyyd yritab eestlane ise algatada diskussiooni, et kuhu põgeneda võimaliku agressiooni puhul.

:DDDDDDDDDDD

Maarjamaa võõravaenu õhutajad mujal maal varjupaika otsimas. Jan Uuspõld vôiks sellest uue filmi teha:DD
 
Pagulane 13. oktoober 2016, kl 12.27
Tegel on asi selline. Ükskõik millises riigis on kodusõda ja häving siis ka inimesed põgenevad. Riigid ja rahvad on aga erinevad. Need maad kus on sadu aastaid elatud range diktaatori võimu all siis sealne rahvas muu elukorraldusega mriiki elama ei sobi. Kui võrrelda näiteks araabiamaid ja põhjamaid siis on väga suured erinevused ka töös ja elukorralduses. Meil on talved ja kütteperiood. Neil on soe kliima ja seda muret ei ole. Meil nõuavad tööpakkujad erioskusi aga neil väga suur osa inimesi töötavad seal kus erioskusi nii väga vaja pole. Elatusallikad on täiesti erinevad. Kolmandaks on religioon. Meil on ilmalik-kristlik aga neil on see arengujärgus ja erinevate islamikogukondade vahel on konflikt. Ristiusk on ammu selle perioodi üle elanud.

Mis erinevus oleks siis näiteks süüria või eesti põgenikul? Ka eestlased teise ilmasõja ajal osaliselt põgenesid. Kõige suurem erinevus on see, et eestlane teab täpselt mis tulevik tal võõrsil ees ootab. Ise tuleb hakkama saada! Suur osa süürlased usuvad kõike mida salavedajad lubasid. Maksad paadikoha eest ja saad võõrsil villa ja pudrumäed... Kohale jõudes leiab ta kaks aastat põgenikelaagris ja ei mingit luksust. Teise ilmasõja ajal eestlane viis esimesena paadi peale naised ja lapsed ja ise astus sõtta! Aga süüria noormehed tulevad ära, lootes et küll saan rikkaks ja toon perekonna ka ära. Päris head illusioonid. Selleks ajaks on ammu ta perekond ära hävitatud. Teise ilma ajal põgenenud eestlane oli nõus ükskõik millise töökoha vastu võtta, et hing sees hoida ja oli tänulik. Süürlane ainult nõuab, et maa kuhu põgenes on kohustatud teda toita. Nii talle ju lubati. Ta maksis paadikoha eest kogu oma varanduse. Paadikoha müüja on võibolla ammu juba kuskil Emiraatides luksusvillas ja iritab, et sai lollidelt mitu miljonit teenitud...
 
Alu 13. oktoober 2016, kl 12.35
sa eelmine arutad kaasaja eestlase põgenemise teed teise maailmasõja valguses. Nonsens.
 
tema ka, tema ka! 13. oktoober 2016, kl 19.05
no Alu põgenes ka rootsi mugavuspagulaseks. miks siis ometi?
 
patrioot 13. oktoober 2016, kl 20.07
olen alati mõelnud, et olen oma kodumaa patrioot ja sõdin vajadusel oma maa eest surmani. aga kui siia veetakse hunnik araablasi ja neegreid, siis keda ma siin kaitsen? neid munadeta tolguseid, kes oma kodumaalt leebet tõmbasid? nende eest ma oma elu küll nõus andma ei ole. seega pole muud, kui tuleb omal kusagile mujale vehkat teha. vaataks kõrvalt, mida need tolgused siis teevad, kas põgenevad kuu peale või marsile.
 
eelmisele pärakupatrioodile 13. oktoober 2016, kl 22.27
kumb sul sinna marsini siis ulatub, kadedus või silmanägemine? irw. Paarisaja musta tolguse pärast hylgab tema nii kodumaa kui kallid kaasmaalased ja läheb mujale parastama. Ehk oled hoopis idioot ja mitte patrioot?
 
viimasele tolerandikesele 13. oktoober 2016, kl 22.53
mis krdi kodumaa see enam on, mille eestlased on hüljanud, ainult sallijad jäänud. eks teiesugused kaitsegugi neid õnnetuid identiteedi kaotanud tolguseid. muidu on hea tolerant olla, kui seljatagune eestlastest patriootidest kindlustatud. teenige oma nimi ausalt välja.
 
Alu 13. oktoober 2016, kl 22.57
Kuidas nii, eestlased on hyljanud?? Valitsus, politsei ja pensionärid on ju alles...peaaegu kõik delfi kommentaatorid ka.
 
ahh 13. oktoober 2016, kl 23.43
Mingit sõda ei tule, ärge tekitage asjatut paanikat! Kas te tõesti arvate, et Venemaa tahab mingi suvalise väikeriigi pärast suhted Euroopa ja Ameerikaga rikkuda? Ukraina on hoopis teine asi, neil olid Venemaaga alles hiljuti lähedased suhted ja paljud läänemaailmas ei tee vahet neil kahel riigil. Aga Eesti on ikka pikemat aega Euroopa osa ning nii väike, et vallutamise tagajärjel oleks oht ka Rootsile, Taanile, Saksamaale ja teistele üle mere asuvatele riikidele. Ukraina on EL keskmest ikka nii kaugel, et puhtalt egoistlikel põhjustel Lääne inimest eriti ei huvita.

Kui aga sõda tuleks, kas polekski loomulik ka patrioodil lahkuda, kui tal pole sõjalist väljaõpet? Kes ikka sõjapiirkonnas tsiviilisikuid vajab? Parem minna mõnes lääneriigis kaitseväkke ja omandada väljaõpe või tööle, et eestlasi toetada. Jah, teatud määral on vaja inimesi, kes Eestis töötavad või vabatahtlikuna aitavad, aga neid on ikka võrdlemisi vähe, sest majandus langeb ja rindele appi võetakse ikka arsti või õendustaustaga inimesi. Suvaline annetustekoguja või tehnikaekspert ei pea rindel olema.
 
to Alu 14. oktoober 2016, kl 02.23
Miks see II MS kontekstis arutelu nonsens on? Mis sa arvad et tänapäeva eestlased lähevad immigratsioonikeskustes uksi jalaga lahti lööma ja maja nõudma ning muide seoses immigrantide vastuvõtuga soovitaksin sul vähem mainstreami propagandat lugeda ning otsida mõni asjalik lehekülg ning teha endale selgeks kuidas see immigratsioonivärk tegelikult käib või kellele seda vaja on ning need vähesed kes siit jalga lasevad Rootsi või Soome poole ei tee seda mitte kurjade eestlaste pärast. Sellest võiksid ükskord need paduhalajad ka aru saada
 
Alu 14. oktoober 2016, kl 02.59
mugavuspagulasena teenib ju natukle rohkem kui eestimaal. kuigi Rootsi jaoks on see si.tt palk, aga konserve süües ja delfikas mölisedes on aeg odav.

ega muud ei saa kah.
 
to... 14. oktoober 2016, kl 03.18
ega vahet ei ole jah, kus sa neid konserve sööd. Eestis või mujal. Meil ju üks suur rahvaste sõpruse ja tolerantsuse(tallalakkumise) liit. Euroliit :D
 
Myrkam 14. oktoober 2016, kl 11.15
S1tt lugu siis. Euroopa riikides on ju tegelikult vastavad org.id olemas pagulastele aga need islamip6genikest umbes ja on seda ka t6en4oliselt veel siis kui midagi siin juhtima peakski. kui syyria s6da l6peb, siis jeemeni oma k4iks alles ja liibya pole veel 6iget hoogu sisse saanudki. nii et pagulasstaatusele v4ga ei loodaks. Variandid on kolida juba enne- pm kohe kui v6imalik. v6i j44da kohale ja v6tta vastu k6ik mis tuleb. Isiklikult usun et s6da ei tule kuna selleks pole vajadust. vene rahvusest eesti elanike hulgas pidi iive ju positiivne olema ja kui eestlased oma negatiivse iibe ja yleyldse negatiivse suhtumisega k6igesse j4tkavad (ja kyll nad juba j4tkavad) yletab venelaste osakaal ykskord 50% kynnise elanikkonna hulgas, seej4rel valitsuses ja edasi v6ib Estonija juba t4iesti ametlikult ilma s6jata kas f8deratiooniga liituda v6i veel t6en4olisemalt astuda mingisugusesse majandusyhendusse. ja eks m6ned s6jav4ebaaasid tulevad ikka ka.
 
bilbo 14. oktoober 2016, kl 20.28
surm siin või siberis ennem siin seega mõni putinloid sureb
 
to Alu 14. oktoober 2016, kl 23.44
Tead, kuidas ma ei saa aru sinusugustest.

Kirud siin oma rahvuskaaslasi. Kui sulle eestlased ei sobi, mis pagan sind siin ja üldse eestikeelses foorumis kinni hoiab ?

Maailm on avatud, võid kohe oma lemmikute juurde Eritreasse või Jeemenisse lennata.

Ennekuulmatu inimene oled, ise veel mees.
Raske uskuda, et selliseid " mehi " olemas on.
 
pirts professor 15. oktoober 2016, kl 00.17
Alu mõtteviis on täpselt sellise rumalavõitu pässi oma, kes pole elus nuustakult suurt kaugemale saanud. Ei oma ka ettekujutust sellest, mida igasugused murjamid on külalislahketes Euroopa riikides korda saatnud. Massimõrvad Prantsusmaal, kohalike terroriseerimine Rootsis ja mošeedega täidetud linnaosad UK-s, kuhu valge inimene naljalt oma jalga ei tõsta. See on alles algus, kallid uskmatud.
Mõnel on vist naiivne kujutlus, et kuni islami sildiga vehkivad roimarid pole tema peret puutunud, on maailm tore ja nunnu paik, kus piirid tuleks lahti teha ja kõik kahejalgsed lahkelt oma koju kostile kutsuda.

Kas II MS ajal emigreerunud eestlased läksid võõrale maale abirahasid kerjama või oma kombeid, usku ja eluviisi vägivaldselt kellelegi peale suruma??? Kas eesti emigrandid ähvardasid uuel kodumaal terroriga ja hoidsid kohalikke hirmu all?
Selles mõttes on võrdlus praeguste moslemitega ikka väga tobe ja lühinägelik. Eriti elatanud mehe nagu Alu poolt.
 
Igor 15. oktoober 2016, kl 11.11
Kui Eestlane omal ajal põgenes siis soome saatsis nad tagasi. Aga näe aastakümneid hiljem moslemid võttis vastu. Üks hõimurahvas aga kuidas väiksema hõimurahvaga käitutakse- Häbi olgu põhjanaabritel.
 
tasub eeskuju võtta soomlastest 15. oktoober 2016, kl 11.19
venelane on laisk ja rumal

soomlased võitsid sõja venemaaga

sama moodi võivad eestlased venemaa võita

piisab pisikesest heal tehnilisel tasmel IT ja sõjatehnika rahvast kes võidab suure ja rumala rahva kes elavad mitusada aastat madalamal tasemel alles
 
Eelmisele 15. oktoober 2016, kl 12.34
Venemaa huvid on hetkel muu mitte eestimaa. Aga kui teoreetiliselt asjale läheneda siis kordades odavam on eestimaa ära osta kui hakata siin sõdima kuhu ka nato kaasatud. Eesti on nii väike ja venemaa jaoks on see "kommiraha", et siin kõik ära osta! Esimesena näiteks ostetakse siinsele venekeelsele elanikkonnale kodakondsus, et saaksid minna valima! Teiseks hakatakse näiteks rahastama mitte keskerakonda vaid sellist populistlikut parteid kes näib rahvale eestimeelne. Järgmisena usuringkondade äraostmine kuna need niigi vaevlevad rahapuuduses. Otetakse ära siinsed oskustöölised ja meelitatakse Moskvasse tööle. Näiteks meditsiinitöötajad. Nii oleks venemaale kasulikum. Pommitamine toob kaasa suuremad kahjud alates rahvusvahelised santsioonid.
 
Alu 15. oktoober 2016, kl 14.17
siin paistavd koos olema tõesti eestlast ja eestlust armastavad rahvuslasee, kelle eestlase sallivus on mõõtmatu:

Maailm on avatud, võid kohe oma lemmikute juurde Eritreasse või
Jeemenisse lennata.

Nagu ka enda võimete hindamine, et vot soomlased võitsid kord talvesõja-meie väikse aga nutika it riigina teeme neile ka ära ega põgene kuhugi oma nuustakult.

Irw. Kirjutage veel neid loosungeid ja vaenu õhutusi, päris naljakad lugeda:)
 
hj 15. oktoober 2016, kl 14.31
Tänapäeva sõjatehnika juures ei jää meist suurt midagi järgi, kui ikka tõeline lahingutegevus lahti läheb. Eestist jääb must pommiauk järgi. Inimestel tekivad automaatselt silme ette pildid teisest maailmasõjast. Unustage ära.

Üle mere ei pääse tee ühegi paadi ega parvega. Meri lõigatakse ära esimesena. Põgeneda pole mitte kuhugi. Pole mõtet seda isegi fantaseerida. No kui ollakse nii armulikud ja lubatakse tsiviilisikutel jalust ära minna. Aga Venemaa pole neist kunagi hoolinud.
 
naljaps 15. oktoober 2016, kl 14.41
Kuidas te kullakesed küll põgeneda mõtlete? Millega? Sõjaolukorras ei lähe siist mitte üks lennuk, laev ega rong kuhugi. Vanasti olid kaluripaadid, aga tänapäeval pole enam kalureidki, rääkimata paatidest. Ujudes või? Ja see, kuidas Läänemeri esimesena kontrolli alla võtta, on venkude igas plaanis nr üks ülesanne. Rootsit ja Soomet ei tasu sõja korral turvalisteks ja Venemaa huvide alla mitte kuuluvateks riikides pidada. Kui on võimalus põgeneda, siis ainult ja ainult Euroopast välja.
 
kah üks vanem mees 15. oktoober 2016, kl 15.47
eestiMAA eest pole enam küll mõtet võidelda. sest sõdima hakkavad omavahel niiehknaa okupandid ja eestlastel pole vahet kumb neist võidab. kui võidab usa uputatakse maa üle neegrite ja araablastega, venelaste võidu puhul venelastega.
enda ja oma lähedaste nahka tuleb hakata päästma.
 
maniila 15. oktoober 2016, kl 15.49
mida te unistate. 3. maailmasõjas ei ole võitjaid! ja arvata on, et seda sõda ei tulegi. ennustatud on kollase rassi võimuletulekut. kes praegu jalga tahavad lasta, siis head teed! aga paluks mitte aasta pärast saba jalge vahel tagasi tulla.
 
Alu 15. oktoober 2016, kl 16.25
minu meelest kolmas maailmasõda käib juba ammu. Miks ta peakski olema võrreldav teisega, kus olid konkreetsed pommid ja rindejooned. Kaasaegne sõda sandistab ja tapab inimesi lihtsalt teistmoodi, aeglasemat ja vähem nähtavamalt. Sõdima, st teisele kõrri kargama on ju valmis kõik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!