Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
üksikud
 
yks 05. detsember 2016, kl 11.14
Jõulupühad ukse ees ja iga-aastane teema - üksikud. Kui palju on teie tutvusringkonnas üksikuid, kellel pole kedagi, kellega pühasid veeta? Pole elukaaslast ega lähedasi sõpru, kolleegidega mitte nii tihedalt suhtlev, lapsed oma elu peal või kaugel .... ?
 
Alu 05. detsember 2016, kl 12.16
Tahtsid uurida, et palju on poolikuid või katkisi inimesi, kes loodavad enda tervenemisele kellegi kukil? Neid on terve eesti täis, paaris ja eraldi. Tugevad ongi omaette ega tegele enda petmisega.
 
noaga 05. detsember 2016, kl 12.33
Ma pole kunagi aru saanud, miks nt jõule peab kellegagi koos veetma. Püha kas on või ole inimese enda sees. Mul näiteks jõuludest täiesti suva, pole usklik.
 
midagi pole häbeneda 05. detsember 2016, kl 12.46
statistikaameti andmebaasi andmetel:

1 liikmelisi leibkondi:
2015 aastal 210.9 tuhat
2016 aastal 227.5 tuhat

arvestades eesti rahvaarvu - siis üsna märkimisväärne hulk.
 
. . . .. 05. detsember 2016, kl 12.48
Üksik alla 65-aastane:
2015 aastal 117.8 tuhat
2015 aastal 123.8 tuhat
 
ccc 05. detsember 2016, kl 12.52
See ei tähenda, et neil üheliikmelistel leibkondadel häid sõpru, lähedasi sugulasi või täiskasvanud lapsi poleks, kellega pühade ajal koos olla. Nad lihtsalt elavad omaette. Vähemalt ametnike silmis.
 
yks 05. detsember 2016, kl 13.11
Pidasingi silmas neid, kes ise tunnevad, et nad on üksi. Muidugi ei pea jõulusid kellegagi koos või üldse tähistama, kui ei taha. Aga kui tahaks, ent pole ...
Ise tean kolme sellist naist ja üht meest.
 
maniila 05. detsember 2016, kl 13.17
Ausalt öeldes, mulle käib see iga-aastane jõuluhüsteeria täiega närvidele. No puhas reklaamikampaania. Eks see püha rohkem lastele ole, nad ju tahavad nänni! See püha rohkem vanadele eestlastele, kes olid tõesti usklikud ja siis jõulupühadel lasksid ennast vabaks, tundsid toidust mõnu, käisid kirikus. Nüüd käib lõputu reklaam, et jõulude ajal sööme ikka seda ja toda - nagu muidu oleks aasta läbi nälgas olnud. Mul kohe kange kiusatus, jõulude ajal paastuda :)
 
kogemus 05. detsember 2016, kl 13.21
Piletid üritustele või kirkikusse kontserditele nii kallid, et selle raha eest saab juba endale jõulupühadeks head paremat lauale. Jääb ära toimetamine ja keetmine, rühmamine köögis. On aega vaadata ilusaid filme ja kodus istuda , meenutada jõulusid, mis aastate taga, väljas jalutada ja olla lihtsalt iseendaga, kirjutada õnnitluskaarte jõuludeks teistele ja ära saata. Ise külla minna mõneks tunniks lähedastele ja ka see on tore.
 
muhv nõudmiseni1 05. detsember 2016, kl 14.23
olen igati keskmine üksik mees ja mul pole isegi kellelgile kirjutada kui siis ainult muhv nõudmiseni...
seekord siis sedamoodi.
 
Alu 05. detsember 2016, kl 15.10
Vaat siis. Aga pakun, et siingi veniks nii mõnegi yksiku jõulupõlguri nägu moosiks, kui jõuluvana tooks kingiks hermese koti. Eriti kui need jõuluvanad oleks edukad, järjekorra lembelised ja jalaga segatavad.
 
haldjapiiga 05. detsember 2016, kl 15.34
Alu millal sina kalli käekoti mõnele meeldivale naisele kinkisid? Niisama huvi pärast küsin.
 
Miks ka mitte? 05. detsember 2016, kl 15.37
Kui keegi tahaks mulle kinkida kalli koti, siis ta vist hooliks minust?
Miks muidu selline kõrgelennuline pingutus?

Kingitusi valitakse üldjuhul oma maitse järgi. Mis endale hea tundub, see kantakse üle ka kingisaajale.
 
Alu 05. detsember 2016, kl 16.02
Meeldivaid naisi on igal sammul. Kes tuleb vastu, kes seisab, kes istu, kes on kellegi kõrval või millegiga ametis. Seega võiks ka kotte kinkida igal sammul. Mõnel see polegi võimalik, siis pakub ta omi kotte. Mina ei paku ega kingi, ei käi pinda ega jälita, kirjutan siin niisama. Elust ja naistest, nagu mulle paistab. See aga omakorda käib nii mõnelegi pinda ja ajab paukuma. Järelikult täitsa mööda pole pannud.
 
imestus 05. detsember 2016, kl 16.13
Kui enamus aastast eelistad üksik olla, siis milleks selline jõuluaegne hullus ja igatsus kellegagi koos olla? Vaat mina sellest aru ei saa,e t terve aasta luua lähemaid suhtlusi, aga enne jõulu hakkab hüsteeria peale - mul pole kellegagi olla ega kuhugi minna. See ongi ju sinu elu ja valikute peegeldus. Keegi ei keela skype teel vestlus teha või mis mõttes oma elu peal? Keegi sind siis meeles ei peagi või? Kasvatuse viljad?
 
valikud 05. detsember 2016, kl 16.33
Kirjasõpra igatsev võiks jätta enda aadressi, kui ei soovi enam Muhv olla.
 
Alu 05. detsember 2016, kl 17.12
Muigama ajavad need eluõpetused ja manitsused siin. Mis tähtsust on siis mingul skype või kirja teel meelespidamisel, kui jõuludel endal mingit pole? Mis kasvatus?? Arvatakse, et muidu jäta mind aasta otsa rahule aga jõulude aegu võiks ikka yhendust võtta või...ja soovida häid jõule, kui need tähtsust nagu ei oma. No irw tõesti. Jääb mulje nagu mõni tugev ja mingite jõulude suhtes resistne isiksus arvutaks oma lugupeetust siiski jõulusõnumite skoorilt. Naabrist paremaks ajee:DD
 
EI PEAGI USKLIK OLEMA! 05. detsember 2016, kl 18.08
noaga Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma pole kunagi aru saanud, miks nt jõule peab kell
> egagi koos veetma. Püha kas on või ole inimese end
> a sees. Mul näiteks jõuludest täiesti suva, pole u
> sklik MIKS on Kingituste JAGAMISE PÄEVAL SELLINE KÜLM SUHTUMINE! ---
JA KA ÜKSIKUTE JÕULUDEST JUBA SUVA ?
 
kogemus 05. detsember 2016, kl 18.39
Ah, ärge nüüd nii nutuseks ka minge.Me oleme küll üksi ma valikul aga vanused on ju erinevad ja eks see jõuluvärk ole ka erineva kogemuse võrra meenutatav.
 
kogemus 05. detsember 2016, kl 18.40
Ja viimased 20 aastat ongi üks hala ja kurmine korda kaks astas...Jaanide eel ja jõulude eel. Et kellega ja kuhu ja üksi ei taha olla.
 
emalendur 05. detsember 2016, kl 23.36
Alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Mina ei paku ega kingi, ei käi pinda eg
> a jälita, kirjutan siin niisama.

neid niisama kirjutajaid on ennegi nähtud. voodis samamoodi niisama lesivad, ootavad, et naine võimleks. endast asja ju pole. vanade kasutuskõlbmatute meeste hobid. irw.
 
maniila 06. detsember 2016, kl 00.00
Aga minule meeldivad näärid:), aastavahetus. See jõulude jura nii ära tüüdanud, eriti nõme oli see vahetult pärast Eesti taasiseseisvumist, raadiost tuli umbes sellist mussi nagu sm Brežnev oleks surnud.
 
Alu 06. detsember 2016, kl 00.09
emalendur Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Alu Kirjutas:
> ---------------------------------
> ----------------------
> Mina ei paku ega kingi,
> ei käi pinda eg
> > a jälita, kirjutan siin niis
> ama.
>
> neid niisama kirjutajaid on ennegi näh
> tud. voodis samamoodi niisama lesivad, ootavad, et
> naine võimleks. endast asja ju pole. vanade kasut
> uskõlbmatute meeste hobid. irw.

Võimlete siin niigi ju. Kes oma pakkjalgadega segatavatest meestest ja kes järjekordadest ukse taga. Aint et kus on need mehed ja millise ukse taga. Vananaiste hääled peas ei too veel mehi sellele kontserdile. Irw
 
emalendur 06. detsember 2016, kl 02.39
Alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Võimlete siin niigi ju. Kes oma
> pakkjalgadega segatavatest meestest ja kes järjek
> ordadest ukse taga. Aint et kus on need mehed ja m
> illise ukse taga. Vananaiste hääled peas ei too ve
> el mehi sellele kontserdile. Irw

netis irwitada julgeb iga kohitsetud traatsaba. tule ise kohale, kui mees oled. näed meeste järjekorra ukse taga ka ära, siis mulk kinni mõneks ajaks. kaagutad siin nagu turumutt, aga mune pole nagu näha. kesksoost oled äkki?
 
nujahh 06. detsember 2016, kl 08.14
Ja lenduri kirjapruuk justkui traktoristi oma, väidetavalt emase:-)
 
Alu 06. detsember 2016, kl 09.50
Mida see kohaletulek siis andma peaks, näeks kuidas järjekordne kolhoosnik kusagil kolkas märatseb ja "võimleb"? Enda sõnul peaks sul publikut niigi olema, mulle taolised ei istu. Nood muust ei räägigi kui oma emalendurite vallutustest, juttu liiga palju, tegusid vähe ja raha yldse mitte. Irw
 
kogemus 06. detsember 2016, kl 12.22
to yks,
Kui sa juba tunned( tundmine tähendab ikka pikaaegset teadmist) kolme naist ja ühte meest,kes on üksi, no mis või kes sind keelab neid endale külla kutsumast, koos jõulusid veetmast.
 
emalendur 06. detsember 2016, kl 12.34
Alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mida see kohaletulek siis andma peaks, näeks kuida
> s järjekordne kolhoosnik kusagil kolkas märatseb j
> a "võimleb"? Enda sõnul peaks sul publikut niigi o
> lema, mulle taolised ei istu. Nood muust ei räägig
> i kui oma emalendurite vallutustest, juttu liiga
> palju, tegusid vähe ja raha yldse mitte. Irw

mind küll õudselt erutavad naistekas pinisevad eitmehed, kes täpselt teavad, kes, kus ja milline keegi ekraani taga on. lisaks loevad veel teiste raha ka- kas sellepärast, et endal pole, mida lugeda? aa nad oskavad väga seksikalt irw ka öelda. jube andekuse tipp, annab ikka saavutada sellist taset.
 
Isalendur 06. detsember 2016, kl 13.25
mind küll õudselt erutavad naistekas pirisevad e turumuttlendurid kes täpselt teavad, kes, kus ja milline keegi ekraani taga on. lisaks loevad veel teiste sugu ka- kas sellepärast, et enda oma on juba peeglistki vastik vaadata? jube andekuse tipp, annab ikka saavutada sellist taset.
 
Superpedagoog 06. detsember 2016, kl 14.33
Leidub väga enesekindlaid teadjaid siin, kes õpetavad teistele, mismoodi võiks toimida, et üksindust leevendada.

Vanasti oli õigeid seisukohti võimalik tsiteerida või näpuga rida ajades ettegi lugeda Spocki raamatust lastekasvatuse kohta, A.S.Makarenko õpetussõnad käisid teismeliste kohta, kommunismiehitaja moraalikoodeks või piibel sobis täiskasvanute tegude hindamiseks.

Nüüd leiab naistekastki ultraõigeid meetodeid, kuidas ikka optimistlikult ja elurõõmsalt toimida.

Mind närib ussike, see kahtluseussike, kuidas on neid depressioonis inimesi nii palju, enesetappe, hingevalu ja ahastust anonüümsete noortegi kirjutistes, rääkimata puntrasse jäänud vanematest inimestest, kes salvavad või solvunult sõimlevad.

Tahaks ulguda: "Aauuu, lugege üksikute teemasid!"
Siin õpetatakse, et Ühinege Kõigi valdade Üksikud!
Ja üldse, mis vingute.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!