Mina olin ka selline laps nagu Pille, kes põhimõtteliselt tegi pahandust. Kui ema ütles, et jõe äärde ei tohi minna, siis mina läksin ja ukerdasin seal niikaua kuni sisse kukkusin. Kui ema ütles, et kell 20 tuleb tuppa tulla, siis mina tulin 22. Mäletan isegi korda, kui isa käis külapeal mind autoga taga otsimas, aga ma peitusin põõsasse ja läksin ummbes tunnike hiljem koju, tegin lasteaia duširuumis lõket jne.
Ema rääkis korduvalt ilusti nendest asjadest ja isa ka, kuid miski ei aidanud. Meil oli tegelikult vanematega väga hea suhe ja kui ma parajasti ei olnud paha laps, siis olin vabatahtlikult superhea laps - pesin nõusid, koristasin kogu korteri, tõin puid, joonistasin pilte/kaarte vanematele, korjasin lilli jne.
Hoolimata sellest, et sain vahel tutistada ja rihma, ei ole ma seda kunagi vanematele ette heitnud. Mul oli vanematega ülimalt usaldusväärne suhe ja ema on siiani minu parim sõbranna. Ma lihtsalt mõistsin, et sain karistada asja eest ja seda oligi tol hetkel vaja.
Lapsed lihtsalt on erinevad. Omal laps veel nii pisike, et karistamise üle pole olnud vaja pead murda ja kindlasti ei karistaks ma teda kergekäeliselt. Samas kui miski muu enam ei aita, siis ma ka ei välista seda.