Feministi nurgake
kui kaua odrakruubid peavad keema :)))
 
kreisi 30. jaanuar 2006, kl 20.28
vale rubriik, aga siin käib aktiivne elu vähemalt. Nii et naised, kaua nad keema peavad, esimest korda teen putru nendest ?
 
mina 30. jaanuar 2006, kl 20.31
keedan, kuni nad pehmed on. maitsen aeg-ajalt.
 
kreisi 30. jaanuar 2006, kl 20.35
tänud, abiks seegi :)
 
n 30. jaanuar 2006, kl 20.41
kaua, mitu tundi, täpselt ei tea, aga neid vist sai panna eelmisel õhtul ligunema, et rutem läheks..kui õieti mäletan
 
mullike 30. jaanuar 2006, kl 20.49
oi, ei kee nii hirmkaua. Kele pealt aega ei võtnud, aga suht ruttu keesid viimati
 
momento 30. jaanuar 2006, kl 20.53
mida madalamal temperatuuril hautad seda paremad on,kusagil 2-3 tundi ikka ,olened kogusest,kui tegemist purustatud tanguga siis aitab kusagil 40 minutist
 
lahutatud 30. jaanuar 2006, kl 20.54
odrakruubid- ca 20 min
naistele palve:
kuidas teha hirsiputru? Häbi,aga ei oska. Aidake,palun.
Kallid ette.
 
hirsipuder 30. jaanuar 2006, kl 20.56
Koostisained
1 kl hirsitangu
1 kl vett
2 kl piima
soola
(suhkrut)
2 spl vōid
Valmistamine ;

1. Pese hirsitangud, hõõru neid läbi mitme sooja vee.
2. Pane kuuma, soolaga maitsestatud vette, sega ja hauta kaane all.
3. Kui tangud on veega paisunud, lisa piim, või, sega ja hauta edasi.
4. Aeg-ajalt tuleb putru segada, et see põhja ei kõrbeks.
 
ODRAKRUUP 30. jaanuar 2006, kl 21.01
Targem on panna kruubid eelnevalt paariks tunniks või rohkemakski külma vette likku, siis keevad kiiremini pehmeks.Kui odrakruup on purustamata ja soovitakse putru keeta,siis tuleb madalamal temperatuuril neid hautada vähemalt paar tundi, lisades soola ja võid ka lõpuks.
 
vana eestlane 30. jaanuar 2006, kl 21.04
Tavaline kruubipuder keeb 2 tundi. Mulgikapsad või kruupidega kapsasupp samuti. Ma ei viitsi tavaliselt leotamisega jännata.
 
lahutatud 30. jaanuar 2006, kl 21.15
to hirsipuder
tänud!
 
SIILq 30. jaanuar 2006, kl 22.32
ma ei tea. Hahahaa.
 
hernez 30. jaanuar 2006, kl 22.36
mina panen kruubid (ja ka nt herned, kui hernesuppi teen) juba eelmisel õhtul likku. Keemist kiirendab ikka tunduvalt.
ja kuskil õpetati, et kui nt herneid või ube leotada, siis tuleb leotusvesi kindlasti ära visata ja enne potti panekut veel üle loputada - et siis ei tekita lõpptulemus nii hullusti kõhugaase... (eks kruupide kohta käib see ilmselt ka.)
 
n 30. jaanuar 2006, kl 22.43
to hernez

ube tuleb kindlasti ka kupatada ja alles siis keeta, et leem must ei tuleks.
 
laisk 30. jaanuar 2006, kl 22.43
Mina panin hommikul pestud kruubid soola ja tüki võiga haudepotti. Küpsetasin tunnikese, siis lülitasin elektriahju välja. Kui lapsed lõuna ajal koolist tulid, oli sõmer soe valmis puder ahjus.
 
... 31. jaanuar 2006, kl 13.07
kuum teema :)
 
mina 31. jaanuar 2006, kl 19.42
laisk
aga kui palju Sa vett panid, kas Sa siis enne ei keetnudki? Minu vanemad ja vanad sugulased hautasid ka tanguputru mitu tundi, aga minul õnestus nad üsna kiiresti pehmeks saada ja kõlbas kah. Ei ole muidugi õiget potti, kus neid hautada.
Okaspuu 25. aprill 2021, kl 13.22
Praegu hakkasin tegema seda va' kruubikat ja tulin kaema, et mis ja kus ja kas.Olen seda teinud elus küll ja küll, alati täiesti u m b e s selle valmis saanud, on hästi sobinud, mokka mööda olnud ja ei mäleta, kuidas tegin. Aga noh, vesi kruupudega keeb ja maitse järgi tuleb kõik muu, aeg ja lisaained.
 
Agneke 15. juuni 2021, kl 04.37
Odrakruubid ja mudilaste konserv!
 
Anonüümus 18. juuni 2021, kl 22.28
Leota neid enne paar tundi ja pese ka. (umbes nagu makarone lase vee alt läbi). Üllatavalt palju pahna tuleb välja. Kaua? Ma ei ole seda kunagi mõõtnud. Tunnikene ehk haududa lasta? Hoiatus - see roog ajab soolestiku tööle. Sa tekitad hääli ja lõhnasid mille olemasolust sa aimugi ei omanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!