Ei oska ju arvata, kui vana sa oled? Aga usun, et su vanus ei ole kindlasti mitte 40-tuuris.
Räägin oma kogemust. Kui olin 16 ja kõik ümberringi kurameerisid 100-ga, siis mulle hakkas vastu see iga hinna eest peikade nokkimine ligemiste tunnustustuse saamiseks. Mina nautisin ennast ja elu oma ümber. Mul olid head sõbrad ja veel toredamad hobid, tegin sporti ja ei tundnud millegist puudust. Kui sain vanemaks, siis vaadates oma kooli- ja ülikoolikaaslaste pereloomisi ja sigimiskihku, sai mulle selgeks, et oma vabadust ei taha mina küll vahetada mingi traditsoonilise elu-olu jagamise vastu. Ahistav raam ei ahvatlenud mind hetkeski, tegin ikka, mida süda lustis. Kadedad pilgud suure "pereõnne nautlejate" poolt lisasid minu valikutele plusspunkte kolinal. Ma ei tahtnud püsisuhet ega ka lapsi, sest vastutuse tunnetamine kasvas sedavõrd, kui tunnetasin, et ma ei ole valmis ei materiaalselt ega mitte ka vaimselt ja soovi, seda polnud ollagi. Millalgi enne 30-ndat eluaastat hakati mind juba imelikuks pidama aga mul oli teistest täiega suva. Mina nautisin iseennast ja elu oma ümber veel rohkem kui eales varem, kusjuures pean mainima, et ma ei ole olnud elus mingi ilge liiderdaja. Siduvaid suhteid ei igatsenud isegi salajs mitte. Röökivad tited ühistranspordis sundisid mind väljuma enne õiget peatust. Kandadeni ulatuvate turukottidega perekesksed eakaaslesed ei äratanud minus vähimatki soovi sama kogeda ega ka mitte kaastunnet. See oli minu jaoks eemaltvaadatuna kõik üks vabatahtlik vangipõlv ja elu suretamine. Minu elu motoks oli, et mitte ühtegi last ei taha ma siia ilma virelema ja ka oma vanaduspõlve toetuseks ei hakka ma ometigi järglasi sünnitama. 30-selt olin ma täpselt seda meelt, et ei ühtegi järglast ei ühiskonna hüvanguks, Eesti riigi jätkamiseks ega mitte ka oma vanemate rõõmuks minu ihust ei sünni. Ja nagu vaim, oli sama meelt küllap ka mu füüsis, sest ma ei rasestunud ka ilma kaitsevahenditeta pikemas suhtes olles. Ma ei plaaninud oma ellu ühtegi järglast ja see oli ka mu teadlik valik.
Ühel päeval aga muutus kõik. Mitte et ma oleks päevapealt mingiks titelembiks hakanud . Kaugel sellest. Mul oli ilus suhe alates 28-st eluaastast ja minu õnneks ei vajanud ka mu elukaaslane täielikuks õnneks just järeltulevat põlve. Meie suhe oli ideaalilähedane ja seda öeldes ei valeta, sest varasemaid kogemusi oli kumbagil tagataskust võtta. Siis ühel päeval ma rasestusin ja kogesin nürisünnitust. Praegu võin käsi südamel öelda, et olin selle iga normaalse naise jaoks õuduse läbielatu üle isegi üliõnnelik, sest ma tõesti ei tahtnud järglasi saada. Me kumbki ei soovinud lapsevanemaks saada. Läbikogetu oli õudus ruudus, minu kahjuks. Aga ma ei kahetsenud hetkegi saatuse õigsuses ja oma tahtes, ka elukaaslane ei tundud muud huvi, kui et kas mu enesetunne ja füüsiline ning vaimne tervis pole kannatada saanud. Järgnes arstide soovituste jada, et aasta otsa on rasestumine keelatud ja mulle määrati iagasugused ravimid sellest hoidumiseks. Võin nüüd öelda, et 4-kordsete kaitsevahendite olemasolust hoolimata jäin jälle ühel hetkel rasedaks ja sel hetkel, kui arst teatas lubamatust rasedusest, tundsin äkki, et selle lapse sünnitamiseks ei ole mul vähimatki kahtlust. Ka mu elukaaslane, kes lapsi muidu suisa vihkas, teatas koos arstikabinetist väljudes ja minu otsust teadmata, et see laps sünnib mingi ülevaima võimu tahtel ja ei ole meie asi sellesse sekkuda. Nii ta sündiski siis, väga raskelt ja suurte tüsistustega aga väga suurest armastusest ja lõpuks me isegi mõlemad ootasime teda väga. Tänaseks täiesti ravitud ja terve inimolend, kes ise juba pead ja kaela kannab. Minu lapse eakaaslased peavad mind parimaks emaks, kuigi ma ise ei usu seda siiani. Ma võin käe südamele panna ja öelda, et see on parim, mis minga juhtuda võis. Küllap sellepärast, et see juhtus nii minu kui ka mu elkaaslase jaoks just õigel ajal ja vabatahtlikult, mitte kellegi teise või üldsuse survel.
Siit ka soovitus, et midaiganes sa omale valmis ka mõelnud poleks, siis ka sinu peas võib käia mingil hetle teatud kiiks ja su arvamus võib muutuda. Elus juhtub igasugu imelikke asju.