Minu poolt ka selline ketserlik mõte, et igal inimesel võiks olla geenipass: intelligentsus, füüsilised omadused jms.
Sealt siis välja arvutada koefitsiendi: millise toetuse ühiskond annab teatud näitajatega vanematele laste kasvatamiseks. Toimuks midagi tõuaretuse sarnast.
Kurb on lihtsalt see, et paljud inimesed, kes ise arugi ei saa, et nad on haiged ja vaimust vaesed, toodavad massi juurde, mis ei ole ühiskonnas funktsioneeriv ja koormavad teisi.
Jah, tootmistöölisi ja koristajaid on kah vaja aga neid töid saavad väikese raha eest teha näiteks sisserändajad kellele kehtivad teised reeglid. Oleks midagi kastisüsteemi sarnast nagu Indias. Seal see toimib igati.
Igal juhul arvan, et inimese kasvatamine ja ellu aitamine nii, et temast saab suurepärane inimene, on suur ja vastutusrikas töö ja ei sobigi igaühele. Eks on ka erandeid aga vaesus ja rumalus sünnitab vaesust ja rumalust ning rikkuse ja intelligentsusega sama lugu.
Niiet need naised, kes ei taha emaks saada - no problem, eks teilegi on siin oma kindel ja mitte vähetähtis koht.
Aga need naised, kes on niivõrd tublid ja targad, et on osanud enda kõrvale leida usaldusväärse ja hea mehe, loonud kodu, on haritud, maj kindlustatud, kasvatavad oma lastest tublid ja targad inimesed, samas teevad selle kõrvalt ka tähenduslikku tööd - need naised on kindlasti minu silmis aste kõrgemal lastetutest naistest.
Sest paljudel üksikutel naistel on raskusi ka üksinda hakkamasaamisel, kui aga naine suudab olla ise õnnelik ja luua tõelise kodu ning anda tähendusliku elu järeltulevale põlvele... jah, vot see on minu meelest üks tõeline naine.
*Tegu siis ainult minu maailmavaatega, mida ei kuuluta mingi absoluutse tõena. Saan aru, et on ka teisi arvamusi