Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Mehed
 
Tigr 07. veebruar 2002, kl 16.18
Oli siin kunagi üks teema - kas tõesti kõik mehed petavad?

Minu küsimus - MEHED, KAS PETATE?
 
bebe 07. veebruar 2002, kl 16.27
küsi mõne tuttava abielumehe käest: vannuvad sulle jumalakeeli et nemad on küll väga truud, üldse ei vaatagi mujale. ja järgmise liigutusena hakkavad sulle käsi külge ajama :(
 
liisu 07. veebruar 2002, kl 16.27
Ükskord, kui sellele küsimusele vastasin, sain palju ebameeldivat vastukaja!
Nimelt-arvan, et see mees, kes teisi naisi ei vaata, pole MEES.
Tõeline mees oskab petta nii, et ei tee oma naisele sellega haiget.Mulle küll meeldin, kui minu mees vaatab teisi, naised vaatavad ka teda, kuid vähemalt kui oleme koos väljas, on ta ainult minu. Ega vaatamises ju midagi halba ole! Olen uhke, et teised ka minu meest ohaldavad.See, mis ta minu seljataga teeb, pole minu asi . Armastan teda niivõrd, et piira vabadust. See on piirideta armastus, tingimusteta.
PALUN MITTE SAATA MINGEID KOMMENTAARE,SEE ON MINU ARVAMUS JA OLEN ISE, OMA MEHE JA "MEHE TEISTE NAISTEGA" VÄGA ÕNNELIK!
HEAD PETMIST, AGA ILMA HAIGETTEGEMISETA!
 
Indrek 07. veebruar 2002, kl 16.27
VEEL pole juhtunud.........
 
Tigr 07. veebruar 2002, kl 16.32
Liisu.....sorry.... arvan, et mees, kes petab, petab eelkõige iseennast, sest kaudselt tunnistab ta, et ei austa oma valikut, mille langetas kui ühega kokku elama hakkas.

selline mees on ju ebakindel ning sa ei tea kunagi, millal ta enam 'sinu oma' ei ole.

kas arvad, et sul siis valus ei ole ja sa endistviisi väidad, et oled 'oma mehe ja tema teiste naistega väga õnnelik'?

loomulikult, olen nõus väitega, et monogaamia on kiriku poolt peale surutud aegunud mõiste, kuid ma ei tea teisi inimesi (peale liisu), kes sooviksid, et nende kallim samal ajal teistega mehkeldaks.

truudus? kas Liisu, sinu jaoks selline sõna tähendab midagi?

ma põhimõtteliselt ei tahtnud sinu sõnavõttu kommenteerida, kukkus nii välja, aga esitasin ka mõned küsimused....võibolla vastad nendele kui aega on?
 
Tigr 07. veebruar 2002, kl 16.33
Indrek....miks ütled VEEL?
kas mõtled sellele?
kas plaanid?

miks?

lollid küsimused, aga üritan meesterahva peas toimuvale pihta saada, ja seda mitte halvas mõttes...
 
Sidorov 07. veebruar 2002, kl 16.38
Nagu uuringud on näidanud välismaal, et miski 60% meestest petab. Liisu on õnnelik inimene, et suudab nii mõelda ja õnnelik tema mees ka. Neist, kes ei peta on pooled mökud ja pooled ausad mehed. Nii et siis miski 20% on neid mehi, keda usaldada võid. Aga üldsiselt, mida edukam mees, seda suurem tõenäosus petmiseks.
Olen ka litsiga maganud.
 
Marxx 07. veebruar 2002, kl 16.38
Ei peta ega kavatsegi petta!
See oleks alatu ja teise usalduse kuritarvitamine.

Aru ma neist meestest ei saa, kes ütlevad, et nad on nii head mehed oma naistele ja lastele et võivad kõrvalt panna küll...?!

Ju siis ikka suhtest midagi puudu jääb et kõrvale kisub.
 
Tigr 07. veebruar 2002, kl 16.42
No näed Sidorov, oled litsiga maganud ja puistad rohkelt statistikat...olen seda isegi lugenud.

mind lihtsalt huvitab, kas keegi 'ei' suudab öelda, teades, et oma kallis kodus ootamas ja pimesi usaldamas.

kas truudus on juhuse puudus?

kas südametunnistus piinas kui litsiga magasid? naisele rääkisid?
 
vip 07. veebruar 2002, kl 16.49
to tigr: vabalt ei, milles küssa
 
Tigr 07. veebruar 2002, kl 16.56
njah, vip, väga aus ülestunnistus.....naisel sinuga vedanud
 
liisu 07. veebruar 2002, kl 17.07
tO :Tigr!

Truudus oleks sellisel juhul oluline, kui elaksime eelmises sajandis.
Tänapäeval, on see sõna kaotanud tähenduse.Selle asemel on sõna-südametunnistus!
Ma ei taha väita, et ma hullult pooldan litsilöömist, kuid selle vastu sõdimine ka ei aita. Pigem teeb asja hullemaks.
Ükski mees ei taha tulla koju kaagutava naise juurde ja seepärast otsibki lohutust teistest. Kui olla ise norm. abikaasa, ei ole sellega probleeme.
Loomulikult ei kannataks ma seda välja, kui minu nina all käperdama hakatakse. Senimaani pole minu mees seda teinud. Flirt on meile mõlemile lubatud, kuid üle piiri minna ei tohi !(vähemalt ninaall mitte)!
Ma ei saa aru, miks just naised piiravad oma mehi hullult, kas tõestion seda nii raske mõista, et ka mehed tahavd väljas käija, juua sõpradega õlut - aga tulles koju, hakkavad naised oma kahtlustamistega pihta, sorides taskuid jne.
Muide minu arvamuse tõttu, on mul ka suhteid purunenud, mitte et ma ise oleks litsitanud - vaid mehed tunnevad ülimalt vabadust, nad arvavad, et ma ei hooli ,ei armasta. Kuid see ongi ju armastus- kus pole piire, ega trelle ees- on vaid inimese vaba valik,kui tahab teeb, kui ei taha, ei tee.
Mu jutt tuli küll vist segane ,loodan ,et saad aru!
 
Kass 07. veebruar 2002, kl 17.17
Mina olen selline loll, et usaldan oma meest tõesti,täielikult ja pimesi. Ei ole lausa mõelnudki selle peale, et kui petaks... ilmselt ei tahaks ma seda ka mitte teada, milleks omale ise haiget teha (kui küsimus on mingis üksildases kõrvalehüppes). Ja juba 9 aastat elan õnnelikult teadmises, et mu mees on mulle truu.
 
eneL 07. veebruar 2002, kl 17.20
to liisu:
Minu meelest ei ole sõna truudus kaotanud tähendust. Minu meelest on truudus lähedases seoses sõnadega usk ja usaldus. Et usuksid teisesse ja usaldaksid teda. Kui Sa seda ei suuda, siis oled ta mõttes mingil määral reetnud. Ja lähedasele inimesele ei tohi meelega haiget teha. See kuulub truuduse juurde. Samas on truudus ka see, et lähedase inimese eksimuse korral (olgu see siis vahekord teisega) jäädakse tema kõrvale ja ei jäeta lihtsalt maha.
Truuduse kehaga sidumine on väga lihtsustatud. Lihtsalt vahekorda teisega annab lihtsamalt tuvastada, kui mõttes teisega olemist, huvi kaotust, reetlikke sõnu ja mõtteid.
 
itsitis 07. veebruar 2002, kl 17.22
liisuga on selge - ta paneb ise ka vasakule, tema puhul oleks muidugi väiklane teisele sama lõbu keelata.
 
tolerant 07. veebruar 2002, kl 18.13
Liisuga üsna nõus ning arvan aru saavat, mida ta mõtleb.
Armastus ja seks on 2 eriasja. Ja keegi pole nii tâiuslik, et valdaks selles viimases valdkonnas kõike, mida partner ihkab tunda või proovida tahaks. Meil kõigil on omad limiidid. Kahtlemata- mida rohkem on armastust kahe inimese vahel, seda enam soovivad nad ka katsetada ja proovida üheskoos. Kuid vahel võib ju ka ootamatult keegi teine sellise soovi põhjustada. Mis teha- me kõik oleme ju vaid inimesed:)
Meil mehega see ammu selgeks räägitud. See ka, et kui midagi sellist peaks juhtuma, siis me seda teineteise eest ei varja, sest sellisel juhul oleks küll tegemist petmisega. Nii meile tundub vähemalt.
P.S. Senini pole tekkinud tarvidust minna katsetama kellegi teisega, kuid hea on teada, et selline võimalus on olemas ning ei pea süümekaid tundma kui nii läheb.
 
magdaleena 07. veebruar 2002, kl 19.07
parem juba litsides, kui sóbrannadega!!!
 
iileus 07. veebruar 2002, kl 19.13
Armastus ja seks pole kaks eri asja, nagu keegi siin arvas. Küll teen ma vahet sugulisel ja hingelisel läbikäimisel. On suurepärane, kui need ühe naisega kokku kuuluvad. Praegu mul ongi naine, kes valdab minu nii hingelise kui ka sugulise sidumise kunsti. Sellest hoolimata ei piira ma ennast sugulises läbikäimises naistega, kes seda minult vajavad. Samas pean hingelist siduvust tähtsamaks sugulisest. Kallid naised, tähtsaim suguorgan on siiski aju!
 
mees35 07. veebruar 2002, kl 19.49
Minu meelest on truudus ainult siis midagi väärt, kui sa lihtlast ei taha teisi, sest oma on nii kallis. See peab ikka südamest tulema, mitte südametunnistusest. Mina küll oma naisele midagi ei keela. Ta on proovinud ka paar korda võõrat meest, ja leidnud, et oma mees ikka parem. Seega mul pole põhjust põdeda. Armukadedus ongi ebakindluse märk vist.
Aga minu suhtes on kallis abikaasa väga armukade. Samas, kui ma ikka tahan, siis käin vaikselt ära ja kes saab mind keelata. Eriti, kui ta ei tea seda. Ligi kümme aastat ei tulnud mul mõttessegi mõnda teist naist tahta, aga viimastel aastatel on ikka üht-teist olnud. Ega abikaasaga ka tunded enam need pole mis vanasti. Ju ta nii läheb enamikul.
 
naiska 08. veebruar 2002, kl 08.44
liisu sa küll komment. ei soovinud, aga... samas kirjutasid jällegi pika kirjutise. tähelepanu?
tahaks väga teada oled sa usklik või on sul hea psühhoterapeut? siis saan sinust küll aru. kui, aga ei ole siis on see lausa imetlemist väärt kuidas sa oma tunnetega (ma ei mõtle armastust, vai kadedus jne.) hakkama saad.
 
Feliks 08. veebruar 2002, kl 08.47
Mehed ei peta. Ma mõtlen mehed selle sõna parimas mõttes.....iseasi, mida petmise all silmas pidada.

Ja mis kasu oleks teadmisest, et mida mehed (paljuon mehed, mitu tükkionvaja läbi analüüsida, kui pika aja jooksul, kas teod ja mõtted aeguvad, kui pika aja jooksul) teevad, küllap ikka on igaühele oluline see, mida talle oluline paaariline teeb ja mõtleb.
 
Tigr 08. veebruar 2002, kl 08.51
to naiska:

sinuga 100% liisu suhtes ühel nõul....mina paraku tunnen selliseid inimlikke tundeid nagu ebakindlus ja kadedus.....vaevalt, et selles midagi nii üdini halba on, ükskõiksust ma vihkan, ükskõik, mis vormis......kui oled kellegi valinud, austa vähemalt ennastki..ja oma valikut.

petmisega petad AINULT iseennast ja mõttega, et las tema siis petab ka....mis suhe see selline on? kas ei kao ära siis mõtet ühte endale kalliks pidada kui kogu aega vasakule paned? milleks siis üldse koos elada - raha?
 
pip 08. veebruar 2002, kl 09.41
MINU MEES, MINU SOKID, MINU NAINE vmi, onju, vahet pole ;)), lihtsalt on minu oma ja kõik ja tema(mees, sokid, naine)soovid ei loe miskit, ta lihtsalt peab ju olema mulle truu, kui ikka 1+n aastat tagasi otsustas minuga kokku jääda ja mingit meeleolumuutust ärgu olgu, soove ammugi mitte, need ei tohi kindlasti muutuda, kõik.

Sokkidega ilmselt läheb lihtsalt, ei soove , meeleolumuutusi ega miskit, kui läbi kuluvad, siis viskame kõrvale ja ostame uued.
Või tegelikult on nad ju minu omad, mis see olgu, tuleb ikka elu lõpuni hoida ja kuidas me neid solvame, viskame ära, tuleks truu olla , minu oma ju.

Omandiinstinkti võiks rahuldada elutute asjade peal, inimesed võiks elada igaüks OMA tunnete ja soovide järgi, mitte, et PEAB olema truu jne.
 
Tigr 08. veebruar 2002, kl 09.58
Vaata, pip, me kõik elame oma omandiinstinkti välja elutute asjade peal.

mis puutub partneri valikusse, siis olles valinud kellegi, keda sellel hetkel armastad/ihaldad vms, on suht loomulik, et sa teda ei peta, SAMAS KUI peaks juhtuma, et soovid aja jooksul muutuvad/tunded tuhmuvad jne, siis tuleb olla aus ja see omavahel selgeks rääkida, mitte asuda rõõmsalt vasakule panema....

sellest jääb suhu selline maik, et on asju, mida oma kallim pakkuda ei suuda (mis on mujal paremad), kuid mugavusest/harjumusest minnakse ikkagi päeva-paari pärast oma kalli juurde tagasi....see on ju enesepetmine.

parem õudne lõpp kui lõputa õudus.
kui ei ole enam tundeid, on muud soovid, siis tõsta mütsi ja jaluta minema - jäädavalt.
edasijäämine ning vaikne emotsionaalne suretamine lõppevad igal juhul halvasti, varem või hiljem.
 
L.A.Mour 08. veebruar 2002, kl 10.04
to tigr
mina olen küll petnud, aga mitte oma praegust naist, vaid kunagist girlfriendi, kellega me enam-vähem koos elasime.
Ent ma teadsin kindlalt, et ega me kokku ei jää enam kauaks
Kas selline petmine on väiksem petmine, kui ma praegu abikaasat peatks?
 
lilian 08. veebruar 2002, kl 10.04
Ise olen küll veits libastunud aga kui boyfriend seda tegema peaks, nii et teada saan, siis lendaks küll kohe uksest välja. Olen ikkka hästi temperamentne ja armukade ka. A see ongi nooruse juures tore, et valikuvõimalus on nii suur, kui teine teeb midagi, mis ei meeldi,siis kohe bye-bye! Vanemana pole vist enam nii kerge-nuuks!
Aga muide- elu parim seks on olnud pärast kirglikku tüli-tõeline
taevas! Üldse olen mõelnud, et iseloomult sobiksin vist paremini armukeseks kui igavaks abielunaiseks.
 
Muri 08. veebruar 2002, kl 10.04
inimesed, ärge klammerduge nii hirmsasti. muidugi minnakse pärast petmist oma kallima juurde tagasi, kuhu siis veel. mujal ei ole asjad kindlasti paremad, lihtsalt on teistmoodi. ja kui ma seda proovin, siis ei ole see kindlasti enesepetmine ja kui ma sellest ei räägi oma kallimale...no kuulge, liigne ausus ei ole hea. midagi võib ju oma teada ka jätta. olge normaalsed
 
L.A.Mour 08. veebruar 2002, kl 10.12
ühtlasi oleks küsimus naistele:
Kui mees tuleb ja ütleb, et nüüd selline asi juhtus, et petsin sind, suudad andestada?
Paljud naised siis suudaks andestada ja paljud pakiks kohe asjad kokku???
 
Tigr 08. veebruar 2002, kl 10.24
L.A.Mour (vau, prantsuse värk)

vaata, arvan, et abikaasa loodab sinu peale selles suhtes, et sa teda ei peta.....sama tegi ka tüdruk-sõber...muide, üks küsimus siia, kas läksite lahku pärast petmist või jätsid selle enda teada ning elasid rahulikult kuni lahkuminekuni?

väiksem või suurem petmine, hmm, sellist asja ei saa olla....üks petmine ju kõik - leidsid kusagilt midagi paremat/teistsugust...parem olla aus ning rääkida südametunnistuselt ära, võibolla kallim andestab sulle, kuid pea meeles, ta ei unusta seda KUNAGI.
iseasi, kas tahad elada (ja kui elamsikõlbulik see elu ongi) pärast sellise naisega, kelle usalduse oled reetnud....

ja veel - andestamine ja unustamine.
mind peteti kui olin noorem, arvasin tol hetkel, et olen sellel mehele KÕIGE-KÕIGE siin ilmas, kui ta mulle rääkis (müts maha ta ees) langesin järsku teisejärgulisse, tavalisuse positsiooni, pettumus oli nii suur, et kuulsin lausa, kuidas hing kärises.
andsin andeks (ta nii väga palus, pisarsilmil, nähes minu reaktsiooni), kuid seni pole suutnud unustada - ei mõista lihtsalt, miks ta nii tegi. olime peale seda koos veel 3 aastat ja minu jaoks oli see aega väga valus, sest iga kord kui talle otsa vaatasin, tuli meelde, et teine naine oli mind tõuganud sellelt troonilt, kuhu mees mind tõstnud oli.....

see ei olnud klammerdumine, andsin talle kõik, mida ta soovis, ka vabaduse (kahjuks kasutas ta seda ära kurjalt)

ma ei mõista siiamaani, milleks paluda mind andestama kui ta kord oli otsustanud teise naise nautimise kasuks...

olen sellest ajast veidi paranoiline, usaldada ei ole kerge, aga hambad ristis surun halvad mõtted tahaplaanile, lootuses, et ükskord nad lihtsalt enam ei teki.

mida muudab minus kui naisterahvas teadmine, et minu mees on mind petnud? tekitab alaväärsuskompleksi - midagi pidi olema selle naise juures täiuslikumat....toredamat...mõistvamat.

kõik, kes on olnud armunud, teavad kui oluline on olla oma kallima jaoks maailma kõige ilusam/vapram/ huvitavam/seksikam jne....
 
liisu 08. veebruar 2002, kl 10.31
To: Naiska!

Sa küsisid mu tunnete ja armukadeduse kohta. Loomulikult ,ka mul on oma nn "pahad päevad", kui lasen suust välja rohkem, kui muidud. Tegelikult pole selleks mingit põhjust.
Armastuse surm ongi kadedus. Tunne- on armastus. Kui armastada oma meest, pole kadeduseks põhjust. Tuleb lasta inimesel vaba olla st. ei saa ju käskida ja keelata (see veel jubedam).
Üheks jubedaks näiteks on mu enda sõbranna- mehele dikteeritakse ette mida selga panna, mida süüa, väljas ei käi kumbki üksinda- see on jube!
Sa pead ju oma meest usaldama, kui ta väljas käib! Trellid hävitavad armmastuse!
NB! kellegile, kes arvas, et kui ma nii arvan, ju olen ise litsitaja! NBBB! Tegelikult on nii, et ja väljas käin tõesti palju, kuid teiste meestega ei maga. Küll aga tean,et minu mees on maganud! Suhtun norm. me kõik oleme inimesed, purjus peaga juhtub nii mõndagi, hetketunnetele tuleb järgi anda!!
Ei saa ju alati mõelda, ei tohi. Kuulge mehed- tohib küll!
Kommentaare ei vaja!'
Olen oma sõbrannadega sellepärast palju vaielnud, kuid ainult sellepärast, et teised nii ei arva kui mina, ei hakka mina ka oma suhtumist muutma, olen väga õnnelik ning varsti on mu enda perre oodata pisipoissi. Loodan , et ka tema on täpselt selline nagu issi, playboy
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!