Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sodiaagi nurgake
karma
 
IFF24 08. aprill 2016, kl 21.21
Mida siine nurk sellest arvab? :) Tee head, saad head, tee halba, saad halba?
 
Võlur 08. aprill 2016, kl 21.30
Asi täitsa töötabki nii.
 
Aino Platseebo 08. aprill 2016, kl 21.51
Vaidlen vastu "Ükski heategu ei jää karistuseta"
 
Võlur 08. aprill 2016, kl 22.06
Sa võid ennast vigaseks rabeleda vaidlemisega, aga loodusseadustevastu Sa ei saa ikka.
 
IFF24 08. aprill 2016, kl 22.08
hmm. aga mindki pani mõtlema, võtame näiteks tegelase nagu Putin? So..
ta keerab omajagu jama aga irvitab ja elab head elu, sama on ka teiste peadega, nii usas kui mujal!?
 
Võlur 08. aprill 2016, kl 22.39
Miks Sa arvad, et tema elu hea on ? igaühel on see piir individuaalne. Ega niisama öelda, et igal oinal on oma mihklipäev. Nii ka putinil. Ja karma mõjubikka palju kaugemale kui tänane päev.
 
IFF24 08. aprill 2016, kl 22.46
Inimesi on rahus surnud ja ei pea millegi üle muretsema.. nende lapsed küll võivad kannatada, aga see kurivaim ise on ju mullas!? Seega otseselt pääses! :)
Aga kas karma võib kedagi teist kasutada tööriistana, ei räägi otseselt kättemaksust hetkel! :P
 
Lihtsad vastused? 08. aprill 2016, kl 23.24
Väga olulistele küsimustele püüad leida lihtsaid vastuseid...

Eksistentsiaalsed küsimused, mis on Kurjus, mis on Hing, kas on vastutust, karistust argusegi eest?
Mis on armastus, mis teesklus, mis on silmakirjalikkus, omakasu?

Tuhandeid aastaid on sarnaseid küsimusi esitanud maailma tuntuimad filosoofid. Vastust ju ei ole. Vastus iga inimese jaoks on tema enda mõelda, otsustada, valida ja enesele põhjendada, miks just see vastus teda rahuldab.

Karma ... see on idamaade filosoofia, see pole sugugi must-valge ja arusaadav hoopis teise kultuuriga rahvale. Lihtne katseke, mõte surmast on hindudele selge ja arusaadav, aga meile?
 
IFF24 09. aprill 2016, kl 00.03
Minule surm vägagi selge!

Seega Eestlastele karma ei mõju tahad väita? :D
 
zumm 09. aprill 2016, kl 07.05
Think bigger! Mõtle kus me oleme ja kes me oleme. Lisa oma järeldusele aspekt "karma" ja su juurdlemise tulemused võivad olla vägagi huvitavad.
 
arvamus 09. aprill 2016, kl 07.58
mitte ükski heategu ei jää karistamata.
 
see et 09. aprill 2016, kl 09.18
liiga hea polegi alati hea ja ongi halb, niiet, saadki karistada omastarust hea eest, aga laias mõõtmes just halva eest.
teiste ellu sekkumine heategemise eesmärgil ja uskumisega head teha, pole alati mingigi hea. on just halb, sest sa võtad teiselt ära võimaluse paremaks, targemaks saada, sa ajad tema elumustri segamini ja see pole sugugi hea.
kui sult palutakse abi, siis paku, kui pead millessegi kiirelt sekkuma, et päästa, siis tee seda, aga ära jää sinna kinni kauemaks ja ära topi ennast heategijana teiste asjusse.
teiste asjus sorkijad, teistele hinnangute andjad, suunajad, on omast arust õiged ja head, aga nad pole ju seda, nad ainult peavad end heaks, nad usuvad, et on õigemad, on paremad....ja karma näeb seda.
 
Võlur 09. aprill 2016, kl 10.05
Karmat ei peta sellega ära, et sisendad endale, et soovid ju head
 
IFF24 09. aprill 2016, kl 10.11
oo jaa, siin on tõesti ka see pool, väga hea tähelepanek kusjuures! :)
 
IFF24 09. aprill 2016, kl 10.13
minumeelest selline positiivselt ükskõikne hoiak viib elus kõigeparemini edasi!? =)
 
ongi nii 09. aprill 2016, kl 14.18
Oled truu, kaasa rikub abielu!
 
Lihtsad vastused? 09. aprill 2016, kl 16.09
Karmast.
Hindule võib ju seletada, et pihlaka kallistamine alandab pingeid, kas ta selle tagamaadest aru saab on ise küsimus. Või ohvrikivile annetuse panemisest või allikaveega silmade pesemisest, jne.

Eestlastele on saanud moeasjaks rääkida tšakratest ja karmast (eks võõramaine asi ole ikka tõelisem kui oma uskumused, see ju lihtne ja labane), kuid meil pole sajandite jooksul ladestunud teadmisi, elukeskkonda ega esivanemate uskumusi selle karmaga seotult.
Seda pidasin silmas karmast rääkides.
 
IFF24 09. aprill 2016, kl 17.58
ja, point on sees.. see teine lõik pani kohe vägagi muigama! :P
Energiad on huvitavad asjad, aga ennist mõtlesin.. kui inimene käitub halvasti ja ta ei muuda oma käitumist, siis ongi ju selge, et kõrvaltvaataja võib kõrvalt vaadata.. näe, tegi nimodi mulle ja pääses ja siis sai omad vitsad.. No aga kui sa oma suhtumist ei muuda, käitumist, mõtlemist.. no ükskord ikka satub teele keegi, kes asja läbi hammustab ja adjöö ütleb! :) No lihtsalt selline arvamus!
 
ohjah. 10. aprill 2016, kl 12.52
"....teiste ellu sekkumine heategemise eesmärgil ja uskumisega head teha, pole alati mingigi hea. on just halb, sest sa võtad teiselt ära võimaluse paremaks, targemaks saada, sa ajad tema elumustri segamini ja see pole sugugi hea.
kui sult palutakse abi, siis paku, kui pead millessegi kiirelt sekkuma, et päästa, siis tee seda, aga ära jää sinna kinni kauemaks ja ära topi ennast heategijana teiste asjusse.
teiste asjus sorkijad, teistele hinnangute andjad, suunajad, on omast arust õiged ja head, aga nad pole ju seda, nad ainult peavad end heaks, nad usuvad, et on õigemad, on paremad....ja karma näeb seda".

Nimetaks ikka asju õigete sõnadega. Teiste asjus sorkijad on manipuleerijad. Manipuleerijatel on eesmärgid, tihti teise allutamine oma tahtele. Manipuleerimisega kokku puutudes on meil kaks võimalust: kas ajada selgelt oma asja või hakata vastu manipuleerima. Ja kui manipuleerija ei lõpeta siis selg keerata ja oma teed minna. Nii et olge ausad, siis ollakse ka teie vastu ausad. Ja karmat pole olemas.
 
aada 10. aprill 2016, kl 17.09
Karma ei ole mingi loodusseadus. Ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse. Maakeeles.
 
zumm 10. aprill 2016, kl 18.14
Karma olemasolul ei ole mingit tegemist kultuuride, moraalikoodeksite, vanasõnade või ära leierdatud klisheedega. Võttes arvesse kõike mida me teame meid ümbritsevast maailmast ja rohkemgi, siis võib olla täiesti võimalik, et karma on mingis mõttes loodusseadus. Nagu elu pärast surma ntx. Tegemist on nähtustega, faktidega või nende puudumisega. Kuna me ei suuda neid võimalikke nähtusi tõestada, siis keegi meist pole ka piisavalt pädev antud teemal rääkima. Aga huvitav on muidugi seda asja arutada :)
 
mumm 10. aprill 2016, kl 18.27
USKUMIST mööda vóib inimene karmat mójutada oma käitumise, mótlemise ja yleyldse tegemistega.
 
ei tea 10. aprill 2016, kl 19.46
Indias tähendab karma "tegevust". See tähendab, et kogu universum on liikumises ja kõik on kõigega dünaamilises ühenduses. India pühas tekstis on öeldud, et karma on loovjõud, mis elustab kõik asjad.
 
IFF24 10. aprill 2016, kl 22.32
njaa.. valed tulevad kiirelt välja ja kontrollimine, kas manipuleerimise vms moel on enam kui õudne!
 
igavik 10. aprill 2016, kl 23.33
Tegelikult tuleneb karma mõiste budismi religioonist. See mida ateistid või meie kohalikud beibedest budistid sellest arvavad, on kaugel sellest, mida religioon selle all mõtleb. Kristluses võib ju nimetada seda patu tagajärjeks, budismis tegelikult umbes sama. Tähelepanu aga ei pöörata sellele, et tegelik eesmärk budismis on mitte enam sündida siia maailma - siia maailma sündimine on kui karistus, karma tagajärg. Kristluses ei ole reinkarnatsiooni ega karma mõistet, aga põhimõte on sarnane - see maailm on karistus patu eest. Inimene aeti välja paradiisist patu pärast, et ta hakkas vastu Jumalale, ei olnud sõnakuulelik. Inimese vaimne eesmärk kristluses ei ole mitte maapealne õnn ja edu, vaid vastupidi - loobutakse enda isekatest kirgedest ja mugavusest ja püüeldakse Jumala juurde tagasi, soovitakse jõuda pärast surma tagasi paradiisi. Siin maailmas elamine on kui patu tagajärg - siin on kannatused, haigused, kurjus, üksindus, nälg, külm, surm, lein, sõda jne. Paradiisis on igavene õigus, rahu ja rõõm. Peale surma on suur kohus, kus Jeesus Kristus kui kohtunik mõistab igaühe üle kohut tema tegude järgi ja siis alles saab igaüks oma palga - kes tegi head ja oli Jumalale ustav, saab paradiisi, kes oli ülekohtune, läheb põrgu. Nii et kes ootab et karistus tuleb kohe, ei usu igavesse ellu ega ole tal ka kannatlikkust.

Mida külvad, seda lõikad. Iseküsimus on millal on lõikuse aeg. Mida puhtama südamega inimene, seda kiiremini tuleb tema eksimus talle tagasi, sest ta saab siis oma vigu parandada ja niimoodi veel paremaks ja õiglasemaks muutuda. Jeesus Kristus näiteks kasutas väga sageli väljendit: "Kel kõrvad on kuulda, see kuulgu!" See väljendaski seda, et kes kuulis ja mõistis, sai oma patte tunnistada ja kahetseda ja sai pöörduda oma kurjadest tegudest, kel kõrvu ei olnud, need kuulsid, aga ei võtnud seda südamesse ja läksid oma hukule vastu kangekaelse südamega. Seega on inimesele õnnetuseks kui ta ei tule meeleparandusele, vaid suurendab oma pattude hulka. Ega see meeleparandus ei ole ka enda teha, see on samuti Jumala arm ja tuleb Jumala käest. Inimene peab armastama oma südames õiglust ja tõde, et üldse selleni jõuda. Kui ta armastab ülekohut ja valet, siis tal lihtsalt pole neid kõrvu mis kuuleks Jumala häält. Puhtad südamelt näevad Jumalat, teised ei näe ega kuule ega tunneta.
 
Loll 14. aprill 2016, kl 17.30
Karma ei ole ainult budismis, vaid hinduismis, shivaismis jne.

Karma tähendab teo ja tagajärje suhet. Tuntavalt mõjutab meie vahetut elu eelmise elu head/halvad teod, millest johtuvalt kogeme me praeguses elu teatuid sündmusi. Kui me elasime eelmises elus hästi ja õigesti, juhindudes dharmalikest printsiipidest, tuleneb meil sellest praegusse ellu hea karma, mis annab meile õndsust ja õnne. Kui elasime halvasti ja käitusime valesti, juhindudest dharmalikest põhimõtetest, kogeme selles elus oma eelmises elus sooritatud tegude tagajärgi.

Astroloogia aitab suuresti meie karmat määrata, millega meil tuleb praeguses elus vastamisi seista ning millist elu elasime eelmises elus. Näitena saan tuua isiku, kelle kaardist ilmnes asjaolu, et isik oli eelmises elus ärimees ning teenis suuri rahasid ilma suurema pingutuseta ning praeguses elus peab inimene käima 12h tööl ja teenima suure higi ja vaevaga enda raha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!