Tere, ametnik!
Kui võib, siis mul on küsimus dekreedirahade ja vanemahüvitise vahe kompenseerimise kohta..
Lugesin kõik postitused ning küsimused ja vastused läbi, ning loodan, et sain õigesti aru, aga palun Teil nö kontrollida ja kinnitada või vajadusel mind parandada :) Tänan ette!
Olen teistkordselt rsp-l. Esimene rsp algas 01.07.14, teine 31.12.15. Esimese sünnitushüvitise sain korraliku, st minu palgaga seotult, nagu ikka.. Teise hüvitise sain aga väiksema, mis ka loogiline on.
Kuna minu käesolev rsp algas 31.12.2015, sain hüvitise 2014a. alusel, millest 01.01-30.06 käisin tööl ehk 7 kuud sain palka, ca 4,5k sünnitushüvitist ning 1,5k VH. Minu küsimus seisneb selles, kas ka mul on võimalik sünnitusjärgsete rsp päevade eest kompensatsiooni saada? Või minul pole võimalik, sest olen 2014a. töist tulu saanud vms?
Laste vahe on 1a5k ning VH suurus ei ole võrreldes esimese lapsega muutunud, sest pole peale esimesele rsp-le jäämist tööl käinud või muul viisil lisaraha teeninud.
Kui mul on kompensastioonile õigus, kas siis seda arvestatakse selliselt, et kui sünnitushüvitise järgi sain nö "päevaraha" 21,10 euri, aga VH alusel 35,65euri, kompenseeritakse sünnitusjärgsete päevade eest kuni rsp lõpuni (mul 122 päeva) nn "päevarahade" vahe 14,55euri päeva eest? Loodan, et ei ole liialt keeruliselt end väljendanud..
Ja saan aru, et kui mul on õigus vahe hüvitamisele, siis peaksin panema uue VH avalduse peale vastavasse kohta linnukese?
Aitäh!