Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Kas keegi aitaks autokooli testi lahendada...
 
WGASAI 11. oktoober 2010, kl 01.05
Nendele, kes väidavad, et ABS lühendab pidurdusteekonda. Oodake korralik libe ära ja tehke katse. Kena, etriti veega kaetud kiilasjää peal kaob tunne, et auto pidurdaks üldse ära. Ainsaks tunnuseks on ABSi pidev klõbin ja plõksumine. Igatsen talveks siiani taga oma vana 740-t. Sellel käis ABSi eemaldamine väga lihtsalt - kaitse väljas ja korras.
 
. 11. oktoober 2010, kl 08.38
5. ja 9. - aga kui vastusevariant peab ilmselt olema vaid üks, mida siis see vaene õpilane peaks valima? Tõesti peab vist teadma, mida küsija mõelnud on ja kuidas just konkreetselt õpetanud. Kui vastata, et 20km/h võrra kiirust vähendades lüheneb pidurdusmaa ka 20 m, siis tuleks ju nende andmetega nii välja: 80 km/h = 40m, 60 km/h = 20m, 40 km/h = 0m! Kõige lihtsam loogika ei lase ju seda varianti vastata. Kui valida vastuseks hoopis 30 m, oleks loogilisem - pool kiirusest, see number ei lähe kunagi nulli, aga ega ta väikestel kiirustel õge ka ei ole.
Sõitmine on üks asi, aga milleks eksamiks selliseid küsimusi välja mõelda, mille kõik variandid võivad olla nii õiged kui valed?
 
5. ja 9. 11. oktoober 2010, kl 12.32
Aga mina ei saanudki 60 km/h pidurdusmaad 20m
See tuli 22,5
Ja viimases lõigus oleva "võrra" jaoks tegin veaparanduse "korda"

Küsid, mida see vaene õpilane peaks tegema?
Ega ma ei oskagi muud öelda kui seda, mida eespool - see on üks kahtlane küsimus, mis tuleb loengus käies meelde jätta ja kes tunneb huvi asja idee vastu, siis võib õpetaja käest üle küsida.
Mina mäletan, et meil viilis õpetaja sarnase küsimuse juures kuidagi väga elegantselt lahenduskäigust kõrvale. Ühesõnaga - ma ei saanud vastust. Mismoel ta seda asja seletas, seda ma ei mäleta. See toimus küll käesoleval aastatuhandel, aga parasjagu aega tagasi. Aga noh, vastus oli umbes nii nagu küsida poliitiku käest midagi - see vastab ääri-veeri ja räägib palju asju, aga mitte seda, mida vaja, kuni aeg saab otsa.

Ma kommenteerisingi alguses teisi vastuseid ja hiilisin sellest asjast mööda, eeldades, et küllap "numb" andis õige vastuse, mitte ei visanud kulli ja kirja. Kes teab, äkki viskas ka. Uhhuu, "numb", kus sa nüüd oled, räägi meile ka, mismoodi tegid.
Ei olekski hakanud seda ülesannet kommenteerima, aga keegi küsis selle lahendust.
No ja nii seda üldjuhul tehakse. Ühe teise kasutaja poolt eespool viidatud veebikalkulaatori tulemused(üsna autoriteetne allikas) näitavad, et mul oleks nagu õigus ka.
Aga see on see asi, et kui on autokooli sisene test, siis seal on omad spetsid, kes seletavad asja nii nagu on kõige õigem ja ...
 
ha ha 11. oktoober 2010, kl 12.35
nende lollide küsimuste eesmärk on kõrvaldada väiksema IQ isikud:)
kui ei suuda küsimust ja selle vastust meelde jätta tuleb titekäru tõugata:)
 
. 11. oktoober 2010, kl 12.48
No vot, tahtsingi teada, kas numb pani lambist või teadis midagi tarka, mida mina ei tea?
5. ja 9. - sinu jutust sain aru küll, aga kas antud testis on ka võimalus, et ükski vastus pole õige? Tavaliselt nii ju küsimustikke ei tehta, küll võivad kõik õiged olla...
Maaks 11. oktoober 2010, kl 13.35
Pidurdusteekond talvel on ABS-iga pikem, PUNKT!
Ja ei ole siin vaja aretada mingit väriseva jala teemat. Lihtsalt ABS on oma ehituselt selline haige süsteem, mis laseb pidurdusjõu maha kõigil ratastel mitte ainult sellel mis libiseb. Jutt TALVEST (ja muidu libedast)!
Tavaelus piisab, kui sul autol 1-neljast rattast libedale satub mille tulemusena sul auto justkui pidurid kaotab. Siis on hea omada autot millel on nelivedu ja mehhaanilise ajamiga käsipidur :-)
 
ha ha 11. oktoober 2010, kl 13.46
mis asi on #mehhaanilise ajamiga käsipidur#?
mida ringi aetakse mehhaaniliselt?
mõtled kang-tross-hoob-klots-ketas/võll süsteemi?
ei tea kõiki peeneid väljendeid automaailmast:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!