Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
kuidas remontida sellist kohta
 
polemõtteid 11. november 2016, kl 12.20
mulle ehitati kööki puupliit ja soojamüür, mille teisel pool on tuba.toa poolt vaadates on soojaüüri ja toaseina vahel ebaühtlane vahe. mitte pragu aga ikka käelaba paksune vahe. kohati rohkem kohati vähem. nimelt on see korstnalg ja selle kõrval kipsplaat. Kipsplaadi osa võeti nüüd maha ja selle asemel on soojamüür. aga millega oleks kõige parem viimistleda seda pragu või vahet? pottsepp ütles et puitu panna ei tohi, et tuleohtlik. no kust ma leian kolme sentimeetrise metallplaadi ja millega ma selle siis kinnitan? pealegi see jääb ju koledasti? mõtted otsas. iga päev vahin toa pool olles seda vahet... kipsi ei saa panna, sest teisel pool korstnajalga on veel uks ja veel natuke seina enne kui tuleb toa nurk. siis peaks kipsitama ära kogu seina, mis seal on. aga siis jääb uksekoht jälle koledasti, alles panime uue ukse ja kõik on kenasti ümber ukse juba viimistletud.
Maaks 11. november 2016, kl 13.33
Kui vaja ainult vahe täita, siis lase tulekindlat vahtu täis, üleliigne lõika ära ja pahtelda/värvi ära.
http://www.makroflex.ee/et/tooted/poluuretaanvah...
või https://www.k-rauta.ee/ehituspood/montaa...
Aga et soemüür liigub natuke, siis pane vahu laskmise ajaks vahu ja müüri vahele kiht paberit, et vaht müüri külge ei kleepuks. Väljajaääv osa lõika ikka ära pärast viimistlemist :-)



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 11.11.2016 13.34.
 
onmõtteid 11. november 2016, kl 15.33
ok, kas ma ikka sain õigesti aru, et võtan lehe paberit ja pistan sinna soojamüügi ja ülejäänud seina vahele ja siis lasen vahtu täis selle prao (vuugi). ja lehte ära ei võtagi, vaid katsun peale seda kui see vaht on kuivanud, lihtsalt ära lõigata osa, mis välja turritab... ?? ma ei ole otse loomulikult sellist vahtu kunagi kasutanud. vahupüstol mul on. kas ma pean millegagi kursis olema enne kui mökerdama hakkan? see vaht tuleb igalt poolt mujalt, kuhu ta kogemata satub kohe ära pühkida, sest pärast teda ilmselt kätte enam ei saa. ja kui kaugelt ma peaksin pahteldama , värvima... kui ma selle prao sealt juba kinniseks saan, kas tõesti ei tohi siis tapeeti sinna äralõigatud vahuga osa peale panna?
 
mida targad 11. november 2016, kl 15.47
kui puit on juba ohtlik, mis paberit sinna vahele toppida ja taapeti panna?????

oleneb kui kuumaks see läheb, kui see vahe on kortsen ja soojamüür võid segu vahele panna
Maaks 11. november 2016, kl 15.56
Vabalt võid tapeediga üle katta selle vahu osa kui niisama pahteldatud/värvitud viimistlus ei kõlba. Tee aga enne pildid sellest kuidas vaht on lastud ja mis vaht on, siis on hea päästeametile nina alla visata kui mingi kobin tekib.
 
onmõtteid 11. november 2016, kl 16.11
segu ei saa panna, vähemalt ma ei kujuta ette et peaksin tordipritsiga seda sinna panema, sest kohati ei mahu pahtlilabidas sinna prakku, aga valgus paistab läbi. kas ma mitte ei kuule irooniat lauses et tee pildid kuidas vaht on lastud, või tõesti päästeamet aktsepteerib seda vahtu . soojamüüri see seinapoolne osa ei lähe kuumaks. soojaks küll jah, aga kätt kannatab kenasti peal hoida. temperatuuri kohta ei oska öelda, mitu kraadi seal on.mingi 50 äkki ? pagan ei oska küll pakkuda. paberi mõttest soojamüüri ja vahu vahel ma saan isegi aru, et siis kui soojamüür paisub või aastatega vajub kuskile, siis vajub esialgu see paber aga mitte vaht...
 
jahhh 11. november 2016, kl 17.15
terve mõistus abiks

50 kraadi ei pane puitu põlema, küsi meistrilt miks seal puit põlema peaks minema, ta võib teada, kui seal on õhuke koht, kus leek peal, siis küll

tema teab ka vastutuse võtta mis sinna panna

siin nii ei tea pakkuda, ahjusid on erinevate ehitustega

ka see ei sobi, et vahe jääb ja teiselt poolt sirgeks teha?
 
jahh 11. november 2016, kl 17.18
ja vahega käib õhk ka paremini läbi
 
jahh 11. november 2016, kl 17.19
kui seal privaatsust tahta ja vaninimeste asja teha, siis kinni panna
 
ei soovita 11. november 2016, kl 17.21
mingit keemiat koju seinavahele laste nagu makorflex, see hakkab kuumaga mürke eritama
 
fotod 11. november 2016, kl 17.25
ei ole iroonia. Ametnikule aitab foto, eriti kui oled võtnud selle koos tulekindla vahu pudeliga - töö pealt. Hoia koos korstnapühkija aktidega igavesti alles.

Ei tea, miks vahe nii kitsas on? Mis selles seinas on, kas kohe korstnajalg? Minul on korstnajalani 9 cm.

Pliidi soojamüüri ümber pandi alumiiniumkarkass ja selle peale kuuma?- või mingi tulekindel kipsplaat, peal on tapeet, mis on 1-2 mm soojamüürist eemal, mitte tuleohutuse vaid sirge joone pärast, alt sai ära värvitud see triip. Pliit on elevandiluu karva ja kahhel.
 
to 17.21 11. november 2016, kl 17.27
makroflex põleb kui säraküünal. :)
 
mitte see 11. november 2016, kl 17.35
"paberi mõttest soojamüüri ja vahu vahel ma saan isegi aru, et siis kui soojamüür paisub või aastatega vajub kuskile, siis vajub esialgu see paber aga mitte vaht..."

Vaht kleepub muidu soojamüüri külge, paned paberi vahele, siis kleepub paberi külge ja soemüür jääb puhas, vaht vajutab prao kinni ja on mängimisvõimeline.
Ega sinna tonnide kaupa paberit panda, mina paneks kriitpaberi (kalendri leht või reklaampaber) ribad.
 
Link anti ju! 11. november 2016, kl 17.42
MAKROFLEX FR77 STD ja PRO

Ühekomponentne tulekindel polüuretaanvaht



Spetsiaalne tuld tõkestavate omadustega vaht kasutamiseks
ehitiste ja konstruktsioonide lineaarvuukides, kus kehtivad
erinõuded tulekindluse kohta.
 
Toon siia 2. lingi ka 11. november 2016, kl 17.45
PENOSIL Premium FireRated Gunfoam B1 on kõrgekvaliteetne vähese järelpaisumisega professionaalne tuletõkkevaht nõudlikule ehitajale. Tulekindlus vastab Euroopa standarditele EN 1366-4, DIN 4102-1.  Klassifitseeritud vastavalt standardile EN 13501-2:2007. Sobib tulekindlate uste paigaldamiseks ja tihendamiseks, torude ja juhtmete läbiviikude tihendamiseks, tulekindlate ehituskonstruktsioonide fikseerimiseks ja tihendamiseks. Ühtlase struktuuri, heade täitvate omadustega. Hea nakkuvus erinevate ehitusmaterjalidega.
 
maaks ju seletas 11. november 2016, kl 17.47
eesti keeles ja selgelt kõik ära, tapeedikihike ei ole tuleohtlik, ennemini on seda puitliist või kõverduv plastikliist.
 
onmõtteid 12. november 2016, kl 08.52
kuna enne oli korstnajala kõrvale täpselt sätitud kipsplaat, siis oli sein täiesti ühel joonel ja igati sirge. see kips võeti maha kui hakati soojamüüri ehitama. no ja pottsepp ei ole millegipärast soojamüüri ja korstnajala vahele segu pannud. st. on pannud suvaliselt ja nüüd on selline pilusein, kord on segu kord ei ole ja kuna korstnajalg ise ei ole vanas majas enam ideaalsete servadega, siis ongi nüüd nagu üks suur sea söömaaeg seal. kord on pragu nii et käsi mahub vahele, kord selline et isegi pahtlilabida ots ei mahu. ja see pragu häirib. seega proovin selle vahuga mäkerdada. ja pottsepa sõnad olid et puitu ei tohi panna tuleohutuse mõttes ja tapeeti ammugi mitte. et peab vähemalt 30 cm olema pahteldatud ja värvitud, siis alles tapeet. no aga mida sa pahteldad kui seda sinna sisse toppida ikka annab. kujutan ette et vahuga on lihtsam tõesti, seda enam et see pragu on ju ka kööögi poolt vaadatud. seega vahu ülejääk tuleb siis köögi poolt praost kenasti välja ja pärast saan mõlemalt poolt ülejäägid ära lõigata ja siis vaatab edasi.katsetan
 
Mati 29. november 2016, kl 20.06
See vaht põleb, muide. Jutt seal peal on ilus, aga põleb nii, et must suits taga. Kes tahab, see ehitab sellest endale kasvõi kamina, mina aga peale omal käel tehtud katsetusi seda enam sellistes kohtades ei
kasuta.
Kõige parem soovitus muidugi on, et pane paber ka veel vahele:)
Samas stiilis soovitaks siis, et topi tihedalt tikkusid täis, pane ajalehte ja mõni välgumihkel ka vahele, laiematesse kohtasesse soovitatavalt mõni täis deodorandipudel:D Ja siis- Head kütmist!

Kas seda pilu ei saa siis üle krohvida, pahteldada, plaatida või kipsitada? Võimalusi peaks ju vanade teada-tuntud materjalide hulgas olema.
did_246936 01. detsember 2016, kl 08.57
Matiga täitsa nõus - pole olemas "tulekindlat" vahtu. Poes müüakse "tuletõkke" vahtu, mille eesmärk on tuld tõkestada teatud aja jooksul. Kusjuures põleb päris hästi. See, et soemüür ei lähe kütmisel väga kuumaks, ei ole argument - tahmapõlengu korral võib seesama müür nii kuumaks minna, et kivid hakkavad sulama (kuni 1700 kraadi). Ise viimistleks selle prao akrüüliga ja värviks. Laiemat vahet võiks enne pahtliga täita.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!