Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
niiskustõke
 
remondin 21. märts 2010, kl 12.32
Kas võib sellist asja nagu niiskustõket ka elutoa tapeedi alla panna võikasutatakse niiskustõket vaid vannitubades?
 
jõudu! 21. märts 2010, kl 13.30
Mis häda sul seda tapeedi alla panna on? Kust sellised mõtted tekivad?
 
remondin 21. märts 2010, kl 13.37
Selline häda, et korteril on maja välisseinad, hallitust ja sellist niiskust just pole, aga nii mõnigi on rääkinud, et pani niiskustõket ka välisseintele. Korter nimelt maja nurgapealne.
 
jst 21. märts 2010, kl 13.49
Niiskus liigub alati seestpoolt väljaspoole. Niiskustõke pole veetõke, pigem nakkeparandaja ja sellena on seda ka maalrid aluspinna krunitimiseks kasutanud. Hallitus tekib seinte nurkadesse niiskuse kondenseerumisest külmemal pinnal, st. niiskusel pole korterist väljapääsu. Kui tegu õhutuseta plastikakendega, hoia akent mikrotuulutse peal, peaks aitama.
 
d 21. märts 2010, kl 14.24
Kui sul kusagile tekib hallitus, siis ei sõltu see niiskustõkke olemasolust või puudumisest.
 
remondin 21. märts 2010, kl 18.37
d ma kirjutan, et pole hallitust, kui peaks tekkima, siis oleks see juba ammu tekkinud, seda elamist pole vist "sada aastat" remonditud ja kui oleks soodumus hallituse tekkeks, siis see juba oleks tekkinud.
Saan aru, et polegi vahet, kas tõmban seina selle vahendiga üle või mitte, kui siis ainult parandab ja lihtsustab nakkuvust.

aga kui sellel vahendil suurt vahet polegi siis pole seda mõtet ju ka vannituppa panna?
 
mina 21. märts 2010, kl 18.40
Ma tegin kah hiljutu remonti ja kasutasin niiskustõket vannitoas kogu ulatuses värvi alla ja elamispinna välisseinad töötlesin ka üle ja pole midagi hirmsat, samas on pakettaknad ja niiskust ei teki. Olen näinud, kuidas pakettaknad "higistavad" ja aknalaud on märg, aga minul sellist viga pole.
 
tean 21. märts 2010, kl 18.57
niiskustõke on niiskustõke ja seda kasutatakse vannitubades, see pole mingi kattevahend lihtsalt värvi alla, aga ei juhtu ka miskit, kui seda mujal, kui vannitoas kasutad.
 
maaler 21. märts 2010, kl 19.26
Seda VÕIB kasutada pahteldatud pinna kruntimiseks, lahjendatud kujul. Tavaliselt krunditakse pahteldatud pind odavama valge värviga, kruntimata pinnale pole soovitav tapeetida.
 
miks 21. märts 2010, kl 19.31
pole soovitatav tapeeti panna kruntimata seinale, ma panin krohvitud ja pahteldatud seinale tapeedi, no ajalehti liimisin ka alla, kuigi räägivad, et tänapäeval pole tarvis panna, aga ma ikka panin ja tapeet jäi ilusti korralikult kinni.
 
miks 21. märts 2010, kl 19.35
üks "remondi nõustaja" soovitas mul vana tapeeti mitte maha võtta, vaid uue lihtsalt peale tõmmata.
no ma kuulasin ilusti ära ja ikka kiskusin selle vana kõik maha ja tegin nii nagu ise õigeks pidasin, sest vanal kihil olid lohud ja õhumullid all, jube kole ja uut tapeeti pannes oleks see uus samamoodi konarlik pealt jäänud, aga nüüd ok.
 
... 21. märts 2010, kl 21.32
Tere,

Lugupeetud delfi kinnisvara omanikud. Tehke endale selgeks, et niiskustõke pole mõeldud kasutamiseks vannitubades, sinna on mõeldud hüdroisolatsioon. See niiskustõke ei takista mingitt vett ja veeauru. Pigem leiab see kasutust pindade nakkuvuse parandamiseks. Miks maalrid seda seina määrivad, sest tahavad takistada pahtli vms aluspinna imavust. Muidu lihtsalt liim imaks seina ja tapeet kukuks alla. Kuigi ka see on vale tehnoloogia ja pindu tuleks tegelikult kruntida, et ka hilisem tapeedivahetus oleks normaalselt kulgev protsess. Antud olukorras seina võõpamine võib kasulik olla ainult imavuse vähendamiseks. Tapeedi alla minev pind krunditakse ja soovitavalt niiskuskindla värviga, kuigi see pole enam kuigi oluline. Kruntimine tehakse seina imavuse vähendamiseks, nakke parandamiseks ja hilisema tapeedi eemalduse lihtsustamiseks. Niiskustõket kasutavad vannitoas ehitajad nakke parandamiseks. Vee tõrjeks kasutavad seda ainult majaomanikud ise ja delfiehitajad.

Vanale tapeedile uue panek on mõistetav ainult juhul kui pole vahendeid seina töötlemiseks ning korraliku tulemuse saavutamiseks. Igatpidi jääb üle tapeeditud pind ja ajalehtedele pandud pind kole.

Lisaks plastakende higistamine on ulme valdkonda kuuluv teema. Probleem seisneb puuduvas õhuvahetuses.

Jõudu
 
remondin 24. märts 2010, kl 19.58
Va. kolm punkti!

Sellist infot on terve nett täis, mida sina kirjutasid, aga mind huvitavad just nende arvamused ja vastused, kes ise on sellise vahendiga tööd teinud ja kuidas ise kasutanud, oleksid võinud üldse vastamata jätta.

Ja kuidas saab üks netiremontija väita, et tapeet jääb seinale kole, kui ajalehtedest kihi enne alla liimin, ega see ajaleht sealt tapeedi alt läbi ei paista? Tapeet jääb seina korralikult, kui ka eelnevad eeltööd niisiis ajalehed on ka eelnevalt korralikult seina liimitud!
 
........ 24. märts 2010, kl 20.12
Unustasin lisada, et olen ise ka delfiehitaja.
 
kuule remontija 24. märts 2010, kl 21.38
Ja kuidas saab üks netiremontija väita, et tapeet jääb seinale kole, kui ajalehtedest kihi enne alla liimin, ega see ajaleht sealt tapeedi alt läbi ei paistaa --- ajaleht võib läbi kumada küll, kui tegemist on heleda tapeediga. Mõnel tapeedil on aluspinna värviühtluse nõue juhendis isegi kirjas. Seega mõned tegelased, kes seda ei tea, kukuvad ühel kenal päeval lihtsalt portsu otsa. Edu katsetamisel.
 
remondin 24. märts 2010, kl 21.49
Kas kukkusid portsu otsa? Tänud teadaande eest!
 
j 24. märts 2010, kl 21.52
Niiskustõket võib küll ka tapeedi alla panna, ka ise olen pannud.
 
... 24. märts 2010, kl 22.11
Tere,

nagu aru sain olid küsimused mulle mõeldud, siis NÜÜD ma ka vastan. Ma vastasin täpselt nõnda nagu õige ehitusmees/naine või -laps teeb või peaks tegema. Niiskustõket kasutab tapeedi all ainult koonerdaja. Miks-sest pärast on tapeeti väga halb vahetades kätte saada, oma eesmärgi seina imavuse vähendamiseks küll täidab. Olen ka isiklikult kruntimata seina puhastanud ja see on kole töö. Seega soovitan Teil sein kruntida. Niiskustõke ei täida seal sisuliselt mingit funktsiooni ja on raha raiskamine. Ennast delfiehitajaks ei liigita ja tööd siit ei otsi. Kõik eelpool antud soovitused on täpselt sellised kuidas tööd reaalselt ka tehakse.

Tapeet jääb just nimelt kole. Heleda ja õhukese tapeedi korral võite ajalehte ka peale tapeetimist edasi lugeda. Samuti võib ajaleht värvi anda, lahti lüüa tapeedi all jne. Kõige põhilisem on, aga ajalehtede vuukide läbikumamine lõppviimistlusest ja seda eriti nurga all langeva päikese korral. Selleks, et ajaleht näha ei jääks peaks Teil olema paks,mahuline ja struktuurne tapeet. Muide paistab ka krunditud pind läbi kui seal on toonierinevus. Teemaalgatajal soovitaks vaadata mõnda kvaliteetselt ja elukutselt tapeetija poolt paigaldatud seina. Ajalehtedega tehtud seina saab korralikuks liigitada juhul, kui on aksepteeritav ka 2 cm ülekattega tapeedipaanid ja loodist väljas vuugid. Sellist tööd tänapäeval, aga enam ei tehta.

Esialgse küsimuse vastus: Jah võite, aga kruntima peab ikkagi.

Jõudu remontimisel
 
Jõudu tarvis 24. märts 2010, kl 22.24
Ajalehtede vuukide läbikumamine....mis vuugid sul sinna tekivad?

Ajaleht on imeõhuke ja sa ei pane ikka mitu lehta üksteise otsa samasse kohta mitu kihti peale, ikka hajutatult ja tapeeti on tänapäeval väga erinevast materjalist, ka pestavaid ja pressitud mustriga kiudtapeete, mis on üsnagi paksud, et miskit sealt läbi kumaks ja erinevatele tapeetidele on ka eriliimid.
 
mina 24. märts 2010, kl 23.06
vuuk kahe plaadi või muu serva kokkupuute koht !!!. enamike tapeetide alt on näha see sigrimigri!! nagu öeldi, et võib kumada, mitte kindlasti kumab läbi.
miks üldse peaks neid ajalehti sinna toppima :D kiviseintele võiks loodulike värvide, krohviga teha joonistusi,mustreid

kasutage fantaasiat !!! :)
 
õpilane 29. märts 2010, kl 22.59
kas kruntvärvi peale on siis vaja panna niiskustõket või on see mõttetu töö enne tapeetimist
 
... 30. märts 2010, kl 01.52
Tere,


Ma ausalt öeldes ei oska sellise jama jutu peale midagi öelda. Olen nagu eelnevalt kõik öelnud. Enamike pabertapeetide alt jääb ajalehe vuuk õige valguse korral näha. Veel rohkem jääb näha toonierinevused pinnal . Muidugi on võimalik katta pind ka paksu ja struktuurse tapeediga, aga kus on mõte. Kui asja teha, siis üks kord ja korralikult.
Ma arvan, et lugupeetud Jõudu tarvis pole elu sees näinud kvaliteetselt tapeeditud seina ja on ehituskauge inimene.

õpilane:

Pahteldatud ning krundiga kaetud pinda pole vaja niiskustõkkega katta. Mõne eriliselt imava tapeedi korral on soovitav seinad enne vedelama liimilahusega üle tõmmata.

Jõudu tööle
 
jupp 30. märts 2010, kl 02.16
soomes öeldakse selliste ... meeste kohta pilkkunussija.
 
... 30. märts 2010, kl 03.32
Tere,


Tegelikult peaks see olema: pilkunnussija
Tõestab see Teie mõtet ja andis eluks jõudu juurde?
Aga palun.


Jõudu
 
autor 30. märts 2010, kl 12.18
Kui miskit asjaliku öelda pole võid üldse vait olla pilkkupannu!

ja teema on ammu lõpetatud, miski arusaamatuks jäi, siis loe uuesti.
 
jep 30. märts 2010, kl 12.27
ma ka ei saa nendest aru, kes veel takka järgi targutavad ja oma nõuandeid takka kiidavad, rahune maha to kolm punkti.

kolm punkti sulle toreda vastuse eest!
 
groot 30. märts 2010, kl 14.04
Veider. Teemas on ilusti ära seletatud, mis on niiskustõke (elik nakkedispersioon) ja kuhu käib hüdro, ometi vaieldakse vastu, et on "jutud netis" ja mingi müstiline "isiklik kokkupuude tootega", justkui muutuks nakkedispersioon kasutaja käes ja vannitoatingimustes hüdroisolatsiooniks;)

Nakkedispersiooni võib vannitoas samuti kasutada nakkuvuse parandamiseks - nt kui plaan seinad värvida, osad kasutavad ka plaatimisel aluspinna ettevalmistamiseks, ent kõige alla käib ikkagi nõuetekohane hüdroisolatsioon. Eelkõige peab hüdro olema täislaks puit(karkass)majades, kus vesi ja niiskus teevad oluliselt rohkem kahju. Kipsplaadist, saati värvist läheb niiskus läbi nagu kuivatuspaberist.

Mis puutub ajalehtede ja tapeetimise teemasse, siis ajalehti kasutati vanal hallil ajal, kui pea ei mõiganud ja miskit saada polnud. Tänapäeval sellist "tehnoloogiat" tarvis ei ole. Õige ta on, et töödeldud aluspinnalt on hiljem lihtsam tapeeti eemaldada ja kui soovi on - hoopis värv peale panna.
Vanasti leiti, et kena on ka tapeedipaanide ääred üksteise peale liimida, tänapäeval seda ei tehta ja paksemate tapeetidega oleks suisa kurjast;) Et paanide võimalikud liitekohad jääksid võimalikult vähemärgatavad, olekski hea aluspind tapeediga sarnast tooni üle kruntida, nii pole vahekoht nii märgatav. Ikka võib juhtuda, et jääb imepeenike vahe, aga see on silmale ka kahjuks kole vaadata.

Edu ettevõtmises!
 
heinar 30. märts 2010, kl 15.23
ei saa aru miks siin foorumis kirutakse ja soimatakse inimesi kes kirjutavad nii nagu asjad kaivad.kuidas sab oelda et .. ei ole midagi asjalikku oelnud. tema ja mõne uksiku teise postitaja nouanded ongi ainult siin midagi vaart??? otseselt ... esitatud kusimus ja ta vastas. kuidas see siis takka targutamine on. viimati vastas ka vastamata kusimusel. aru ma ei moista seda seltskonda
 
kk 04. aprill 2010, kl 10.46
Kui vana tapeedi ära kiskusid ja soovid seina aluspinda väga hästi nakkuvaks ja õhukindlaks,siis igaljuhul pane niiskustõket.


Tegin samuti ja tulemus on hea,järgi jäi veel mõned liitrid seda,mida võib lahjendada 1:10.
 
naisuke 06. juuni 2010, kl 17.11
Aga kui osa kipsplaadiseinast värvida, kas siis töötlus on sama? Alla panna nakkedispersiooni?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!