Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
kuidas vahetada alumisi palke....
 
! 26. aprill 2010, kl 20.18
Kuidas vahetada palkmajal alumisi palke?Olen kuulnud,et maja tõstetakse aga kuidas see välja näeb :kuhu need tungrauad pannakse(kinnitatakse)kas sein tuleb millegagi kinnitada?Või kukub kogu kupatus ümber..
 
ehitaja 26. aprill 2010, kl 20.57
olen seda tööd teind üle 8 aasta tegelend selliste asjadega ja töödega kui huvi helista ja suhtleme sellel teemal kui varem pole kokku puutund siis ei tasu näppima kakata
 
ehitaja 26. aprill 2010, kl 21.04
sorry ma unustasin numri andmata mida ma kohe ka teen5586475
 
Priit 27. aprill 2010, kl 13.47
See on jah pikem ja spetsiifilisem teema, tundub, et liiga pinnapealselt tead asja. Maja ei tõsteta kuskile, vaid hoopis toestatakse. Oleneb kui suures pikkuses palki tahad välja vahetada. Kui väiksemas ulatuses, siis piisab ühest tungrauast, aga kui pikemalt ja jätkata ei taha siis on tarvis vähemalt kahte 20 tonnise tõstejõuga tungrauda, kui tegemist on ikka korraliku suurusega palkmajaga. Saunadega on natuke lihtsam. Kui ebapädevalt toimetad, siis võib tõesti kõik uppi või looka vajuda ja kukkuda ning seda on pärast juba väga keerukas taastada ja rihtida.
 
h 27. aprill 2010, kl 14.15
Meil oli nii, et kuna alumised palgid olid läbi, siis pidi maja siiski tõstma, et jälle sirgeks saaks. Ja tõstsime jah mitme tungrauga.
 
Priit 27. aprill 2010, kl 14.34
To h. No mis tõstmisest sa räägid kapitaalse palkmaja puhul!? Kangi tõstetakse ja pott tõstetakse pliidile, maja ikka toestatakse, äärmisel juhul kergitatakse, muidugi kui jutt ei käi mingist tehaste poolt höövelpalgist, puitkilpkonstruktsioonist, aiamajast või 3*4 saunast.
 
andrus 27. aprill 2010, kl 15.11
kas on mingi lingvistilene probleem. päris suuri palkmaju on kõrgemale tõstetud, kui vajadus on olnud. saab korraliku sokli alla ehitada ja kõrgemal ka kuivem tunne. muidugi siis on ikka kapitaalne uuendamine käsil olnud.
 
Diskover 27. aprill 2010, kl 16.11
No ei ole see palkmaja tõstmine kosmoseteadus. Hiljuti näitas Diskovery kanalil, kuis 3 kordne suur kivimaja lausa teisaldati teise kohta ühes tükis.
 
Arvi 27. aprill 2010, kl 18.14
Kas teemaalgatajal endal käib remonditaval majal igapäevane elu sees või kuidas? Mõnusalt naljakas oleks mõelda, kui majakarp ära tõstetakse ja esimese korruse sisustus tuleb nähtavale..!!! Nagu juba animatsiooni multikaks kisub:-)!!
Samas, kui palke vahetataval majal on ka vundamendiga kivikorsten, siis ma ei mõista, kuhu teda eemale tõsta saab? Kõik oleks nagu maru lihtne teoorias ja ma ei usu, et omanikul sellist pappi välja käia on, kui mõni maailmakanalil ekstreemsituatsioone siin manab. Minge appi siis oma KRAANAGA, KUI NII KÕVAD MEHED OLETE ja jahute, et see pole ju mingi lingvistiline-ega kosmoseteadus.
 
!:d 27. aprill 2010, kl 18.48
meil on 4x10m,korsten puudub,kasutatakse suvel elamiseks.Kuhu need tungrauad asetama peaks+Või tuleb palgid pooleks saagida.Mingid tüübid tulevad tegema ag ei tahaks päris loll välja paista.
 
diskover 27. aprill 2010, kl 19.38
olen vaid korra, ja sedagi väga ammu, alumist palki vahetanud - ei olnud kosmoseteadus. Ei pea seda maja nii kõrgele kangutama, et ise alt läbikäima mahud, piisab ka sentimeetrist-kahest. See ei murra ka korstent veel maha. Kettsaega esimesele mädale palgile auk sisse, mille kaudu raudtee või jeebi tung teise palgi alla jne. Mõelge loominguliselt ja loogiliselt nagu Mäkaiver. Igale asjale on lahendus.
 
h 28. aprill 2010, kl 15.27
Ja mina ei rääkinud ära tõstmisest vaid lihtsalt nurga tõstmisest/kergitamisest. Võib olla on mul jah naisteloogika, aga palki vahetades ei jäänud maja nurk sama moodi viltu nagu ta oli vajunud mäda palgi peal. Vaid kerigtati/tõsteti maja nurka ja on nüüd loodis ülejäänud majaga. See siin on ikkagi naistekas, siis saage palun naiste jutust ka aru :)
 
sisuliselt 29. aprill 2010, kl 18.59
vahetatakse nagu aluspükse püstijalu :)
 
kata autorile 30. aprill 2010, kl 22.05
eelmisel suvel teostati 2-kordses linnamajas sellist asja, kui oled huvitatud, jäta enda meil- võin pilte saata. ülevalt poolt mõnest kohast plommiti ja üks sein läks 1.2 meetri laiuselt ja 7 meetri kõrguselt vahetusse ja teve alumine ring ka 1 palgi ulatuses.
 
jh. 03. mai 2010, kl 11.22
Kui huvi ...võin ka pilte saata.Oleme teinud neid töid ...aastaid.
 
Säga 03. mai 2010, kl 14.56
To kata autorile: Tahtsid vist kirjutada ikkagi 1,2m kõrguselt ja 7m laiuselt..? Nii tunduks nagu reaalsem, vastupidisel juhul võib maja kas üldse või osaliselt kokku vajuda.
 
Laastukas 10. november 2012, kl 22.37
Tegelen juba aastaid vanade palkmajade taastamisega. http://laastukas.onepagefree.com/
Enamuses tuleb tegeleda kahjustuste tekkepõhjuse likvideerimisega. Vundamendi hüdroisoleerimine palgi all, mädanenud palkide vahetus, müüripalgi taastamine, tõmbide ja vandipingutite paigaldamine, seinte sirgestamine, konstruktsioonide tugevdamine. On tulnud ette ka maja tõstmsit 15 cm võrra et laed oleksid kõrgemal.
Tavaliselt saab probleem alguse niiskusest. Läbisadu, köögi veeaur, niisked ruumid.
Kuid on ka ajastutele omaseid möödalaskmisi. Siseseinte, tõmbeelementide, jäigastuselementide kaotamine, aknaavade suurendamine ilma tenderpulga paigaldamiseta, ruberoid välisseinas jne.
 
Taastusehituse OÜ 31. jaanuar 2014, kl 21.38
Puitmajade taastamine
https://www.facebook.com/taastusehituse
 
reklaam on jura 31. jaanuar 2014, kl 21.56
see on sul jura mida sa reklaamid!
 
tisler/puusepp 20. mai 2016, kl 00.39
Mnjah. neljakandilisi prusse oskavad lapsed ka üksteise peale panna aga kuidas sooja ja tuuletihedusega lood on? kui sul tuleb keset seina palke vahetama hakata, mis siis teed? sul on veel vääääääga pikk tee ees aga kust tarkus ikka tuleb kui ise ei õpi.
 
palk 23. august 2017, kl 08.46
Küsige julgelt info@palgivahetus.ee
Kalev Kaev 23. august 2017, kl 09.32
Kui keeruline on vahetada aluspalgi juppi välisseinas maja sees ? Välissein on laotud tellistest ja sees on karkass mille vahel saepuru. Nurgakoha palke on vist kõige raskem vahetada?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!