Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lolliklubi
jõulude mõte?
 
mõistmatu 27. detsember 2013, kl 12.33
Kas keegi siin on võimeline nimetama seost jõulude, talvise pööripäeva, jõuluvana, päkapikkude, põhjapõtradega lendava saani, ehitud kuuse, Jeesuse sünnipäeva ja kinkide vahel?
 
:)) 27. detsember 2013, kl 12.53
Seose tekitas iidsel ajal Coca-cola. Siiani seob.
 
Byron 27. detsember 2013, kl 13.00
Seos seisneb selles, et tänapäevases lääne kultuuris on inimestel kombeks kõiki neid asju seostada. Kultuurifenomenid ei ole ja ei peagi olema alati loogiliselt põhjendatud - nad lihtsalt kujunevad aja jooksul juhuslike faktorite ja lugude segunemisel.
 
tibi55 27. detsember 2013, kl 13.49
Yes, Byron

ma ise tekitasin endale sellise fenomeni, et see jõuluaeg on "pidu minus eneses"
 
ei mingit mõtet 27. detsember 2013, kl 14.35
mees loivab kodu ja saab veits kakeldud.Neid pühi pole mõtet pidada.
 
kaupmees 27. detsember 2013, kl 17.58
mõte on, et tõsta käivet
 
skiso 28. detsember 2013, kl 13.05
mõistmatu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas keegi siin on võimeline nimetama seost jõulude
> talvise pööripäeva, jõuluvana, päkapikkude, põhja
> põtradega lendava saani, ehitud kuuse, Jeesuse
> sünnipäeva ja kinkide vahel?


olen võimeline!

et seda praega pädevalt ja lühidalt ära seletada, selleks tuleb nüüd minna paar päeva tagasi. tähendab, kõiksepealt oli talvine pööripäev eksole. nu tähendab talvine oli tema pohjapoolekeral aga lounapoolekeral oli tema suvine. see tähendab omakorda, et kõiksepealt oli oopiski tegelikult lihtsalt pööripäev. nu siiani on asi lihtne eksole.

siis järgmiseks oli perekond Kristus kusagil seal Petlemma kandis (Enn Bees! mitte segi ajada Vasalemmaga!). Tulevane isakene Jehoova Kristus, tulevane emakene Maarja Kristus ja tema (Maarja siis) ema Anna ning isa Joakim. siuke tore kärgpere või nii.

nuniisiis. Jehoova ja maarja Kristus tahtsivad omale kah enne suure vanuse tulemist lapsekest saada, aga vaata sial ilmselt oli tegemist potensipuudega või lausa viljatusega (noorele lugejale vihjeks, et sellel vanal ajal viagrat ja kunstlikku viljastamist ei tuntud veel kahjuks) ja seepärast pöördusid Jehoova ja Maarja kahekeisi ilusasti ühe pädeva Püha Vaimu poole. kes tema täpsemalt elanikeregistri järele sial oli, kas naabrimees või prohvessionaalne surrogaatisa, seda meie ei tea enam praega, aga vakt on, et too Püha Vaim pistis Maarja osavasti paksuks ära. lausa nii osavasti, et Maarja jäi tegelikult jummala neitsiks seal (sellest järeldades võiks arvata, et tegemist oli siiski mitte naabrimehe, vaid oopis paberitega prohvessionaalse surrogaatisaga).

edasi siis miski aja pärast ühel suvepööramisepäeval, mis meil siin Vasalemmas oli talvepööramisepäev, hakkas asju juhtuma ja sündima sial Petlemmas. paisuma ja sünnitama akkas neitsi Maarja. ära sündis sellel päeval siis Kristuse perekesse Jeesuslapsukene pisikene (noorele lugejale: kusjuures lapsed sünnivadki pisikestena muide).

nüüd edasi lähevad asjad veidikene keerulisemaks, sest lapsukesel oli küll ilusasti olemas isa ja ema ja salajane inkognito surrogaatisa, aga oli ainult üks vana isa (Joakim) ja üks vana ema (Anna). lapse isa Jehoova vanematest polnud elanikeregistris ega perekonna seisuametis aga mitteüht reakest papüürusepial ja sellepärast tulid need teine vana isa ja teine vana ema kusagilt üles leida, et see kärgpere näeks pädev välja iga külje pealt eksole. aga pisikesele Jeesukesele ei saanud lihtsalt niisama ära ütelda, nigu oleksid need tagaotsitavad vana isa ja vana ema kusagil sealsamas, sest siis oleks Jeesukene tahtnud suveks vana isa ja vana ema juurde minna. appi kutsusti "sind otsides" pädev tiim, kes töötas kaua, kuid tulemuslikult asja ära lahendades. lahenduseks oli vana isa ja vana ema ülla-ülla leidmine kaugelt pohjamaalt ja seda kahel vägagi asjakohasel põhjusel. esteks ei taha ju keegi suveks vana isa ja vana ema juurde minna, kui see on põhjas, kus suve ei ole (ja selleks sobis kõikse paremini kõikse kaugem teadaolev asutatud auul Lapimaal) ja testeks - nii kaugelt ei saa vana isa ja vana ema ka iga esimese tahtmise peale kohale lennata eksole.

seda, et vana isad ja vana emad alati lapselapsekeste nõudmiste pääle justnimelt KOHALE LENDAVAD, tiavad ma arvan ka nooremad lugejad ja sellega on siinkohal ära lahendatud ka see lendamise küsimus.

edasi siis see Jeesukene kasvas üha suuremaks ja suuremaks, läks esimesse klassi, siis ükspäev lõpetas gümnaasiumi ja läks bakalaurusesse ära. aga kui tema juba suur poiss oli, siis tema hakkas mõtlema ja mõtlemise tulemusel ka nõudma, et miks teine vana isa ja teine vana ema ei ole kordagi külas temal käinud. nu siis organiseeriti need vana isa ja vana ema sinna Lapimaalt ära ükspäev kui oli Jeesukese järjekordne sünnipäev. kuna Lufthansa ja SAS ei olnud veel tulnud olema (seda siis noorematele lugejatele inhvoks), siis iseenesest mõistetavalt ei saanud nemad ju lennukiga kohale lennata. seepärast lendasid nad kohale kohaliku transpordiga ehk saaniga. ja kuna sis polnud ka veel mootorisi sündinud, siis seda saani pandi vedama kohalikud põdrad. nuja otseloomulikult võeti lapselapsele kaasa ka igasugu kinginänni suure kartulikotiga (see oli lihtsalt suurim saadaolev kott piirkonnas) kõikse nende aastate eest, millal nemad oma lapselapsukest näinud ei olnud.

läbi Vasalemma Petlemma kohale jõudes aga selgus, et vana isa Joulu Pukki on soomlane ja vana ema Sne Guurotška venelanna, sellest tuli suur peresisene jama millest paisus veel suurem meediajama. vaesed vanavanemad saadeti vaikselt esimese saaniga kiirelt tagasi ja edaspidi nendega pistmist teha ei tahetud, et mitte langeda alba valgusesse. ja et oma kärgpere jälgi segada Elu48 ja Udubaari püstolreporterite eest, kes muudkui nende segase perevärgisüsteemi järele nuhkisid, koliti minema ja lasti liikvele pettekõlakas, et nemad kõik on oopiski pärit Naatsaretist, mitte Petlemmast. sellepärast ongi Jeesus Naatsaretist nüüd, mitte Petlemmast, kuigi ta sündis ikkagi Petlemmas (see ongi see segane koht siin nüüd).

nonii.
ära seletamata on veel see päkkapikkude ja ehitud kuuse asi eksole.

nu sellega on asi sama lihtne ja lühike.
kui Petlemmas ära äbistatud vana isa ja vana ema saaniga läbi Vasalemma Lapimaale tagasi lendasid, kartulikott kingitustest endiselt punnis, siis nemad ei saanud ju Vasalemmas ega Lapimaal kogu seda segast telenoveelat, et kes millal, kellega ja miks, akata pikalt laiali ära seletama ja seepärast võeti appi süütu lahendus - nimelt teatasid nemad (Joulu Pukki and Sne Guurotška), et nendel on veel piale Jeesuse vägagi palju lapsi, lapselapsi ja lapselapselapsi (viljakas ja austatud pere), ning ikka nendest Udubaaride ja Elu48 tegelastest lahti saamiseks ei akatud kõikide nimesid ära ütlema ja kogu kupatus võeti kokku tingnimega "päkapikud". lisaks seletati laiali ära, et erinev perenimi tuleneb lihtsast asjaolust, et Guurotška jättis omale neiupõlvenimekese ja Pukki noormehepõlvenimekese ja perenimi Kristus tuli oopis teiselt vana isalt ja teiselt vana emalt.

viimast saaniga ringi lendamist mööda ilma põhjendati "teeme ära" iategevusega ja kingid jagati mööda ilma laiali sama projekti raames, sest ei saanud ju ära ütelda, miks käidi, kus käidi ja miks kott on ikka kraami täis. kuna neid kingitusi oli paljupalju ja aega vähevähe, siis tulid oma esivanematele appi nn. "päkapikud".

Udubaar ja elu48 said aga aastakümnete pärast ikkagi Pukki haisu omale ninna ja, et teda vanaduses ära ei tuntaks, kasvatas vana isa Pukki omale ette pika pika abeme ja kolis koos Guurotškaga, ning lapselapselapselastega kõikse kaugemasse punkti Lapimaal, võttes kaasa kogu oma varanatukese - saani ja põdrad. niimoodi nüüd nende järeletulijad ilusasti sial sünnivadki muudkui juurde ja nii nemad seal ringi lendavad oma kingikotiga. ja ei saa enam ka lahti ütelda sellest kunagi iategevussildiall käima lükatud projektist "teeme ära", kuna see oleks tagurlik.

ah, et misse säravate julkarate ja küünaldega (iljemalajal lampidega) kuusk siia puutub? nu nii rumal ma arvan pole keski ju eksole, et seda ei teaks. teada ju on, et isegi tänapäevased Lufthansad ja SASsid (ja isegi Estoonian Eer!!) kasutavad ringi lendamisel maapialseid nn "majakaid" orienteerumiseks. missa arvad, kuda vaene Pukki oleks omal ajal ilma elektrita ja saaniga ringi lennates pimedas orienteeruma pidanud siis ah??


see oleks nüüd siis lühidalt.

edit:
kohutavate kirjamisvikade äraparandused ilisemas meelteselgusehoos kella 14:25 paiku umbes.

_______________________________________
võttis aasta, nüüd on asi selge:
ei saa sapakale panna bemmi velge!



Toimetatud 1 kord(a). Viimati skiso 28.12.2013 14.25.
 
skiso 28. detsember 2013, kl 13.12
jäi ära märkimata, et see ringi lendamine Jeesukese sünnipäeval käib neil sial peres edasi aastasadadega sügavale juurdunud inertsist.
 
mõistmatu 28. detsember 2013, kl 13.28
:-D Tänu, skiso, asi läkski palju selgemaks!
 
skiso 28. detsember 2013, kl 14.27
võtame hiaks
 
:☺☺☺ 28. detsember 2013, kl 15.39
No ei lasta kohe mitte lollina ää surra:DDD
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!