Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
Kirgede torm
 
Jätkuvalt vaataja 08. juuni 2020, kl 19.02
Vaatasin lihtsalt korraks Saksa kodulehele ja selgub, et tuleb ikkagi uus arst (Stephan Käfer) ja pildilt tundub, et on väga kena mees. Ja Linda poeg tuleb, kes hakkab Franziga nähtavasti plaani pidama. Siis oli veel intervjuu tehtud Nilsiga ja 1 kommenaator esitas küsimuse, et kas tuleb sarja tagasi?

Aga selgub, et pole jõutud nii kiiiresti uusi osasid seoses corona pandeemiaga teha ja seepärast näidatakse/korratakse seal Pauline ja Leonardi lugu.
 
eluaegne vaataja 10. juuni 2020, kl 22.40
Tegin ka korraks nende lehe lahti, no nii palju sain aru, et Eva ja Robert lähevad lahku, aga miks, mis põhjusel, ei hakka uurima.. Kui need osad Eestisse jõuavad, siis saan teada.
 
mhmhmh 12. juuni 2020, kl 15.44
Meil lõppeb seekord neljapäeval ära selle koha peal,kus vanapaari vagunelamu on kuidagi sattunud aasale ja õnneks on Annabelle võtnud ühekordse pileti kuhugi maale, kardab, et avastatakse, et tema on süüdi Pauli naise surmas. Jääb üle ainult oodata uute osade avaldamist tv3-s. Sügisepoole siis.
 
Jätkuvalt vaataja 13. juuni 2020, kl 20.57
Lugesin telelehest, et suvevaheajal on uus prantsuse sari, millele loeb teksti peale Priit Hummel. Hakkasin just nüüd õhtupoole selle nädala osi vaatama ja peab tunnistama, et Priit Hummel on kõige parem pealelugeja üldse (olen sellest ennegi aru saanud). Ma ei mäleta, mis koht see oli, aga kõrva hakkas mingisugune tema väike intonatsioon ja siis mõtlesingi, et tema on suurepärane leid selles valdkonnas.
Kui filmist rääkida, siis minujaoks on täiesti arusaamatu (endine) paar Linda ja ta mees (ei tule nimi meelde). See mees on selline tõmmu eputrilla ja Linda kahvatu ning tagasihoidlik naine. Tim ja Franzi ka kuidagi ei sobi või siis ei tundu nende mäng siiras. Sädet silmades nägin Roberti ja Franzi uue tööpakkumise tehingut tehes (mõlemad Skorpionid - küllap pole raske vastastikust meeldimist mängida).
Aga noh, vaatame mis seriaal see prantslaste draama on ja juba koduseks saanud Priit Hummel on ju ka kohal:)
 
eluaegne vaataja 14. juuni 2020, kl 13.28
Vabandan ette ja taha, aga siinkohal pean Teile vastu vaidlema...! Too Hummel ei ole 15 aasta jooksul (nii kaua on "Kirgede torm" eetris olnud) suutnud paari nime hääldamist selgeks õppida, eriti kriibib see "Mihhhell, Mihhhell" kõrvu, siis on alati tunne, et viskaks midagi vastu seina puruks. Ta võiks korraks kuulata, kuidas originaalis hääldatakse: MichA-el. Keskel olev A on eriti tugevalt rõhutatud, aga tema aina kordab Mihhell, Mihhell. Ja ei õpi inimene 15 aastaga ära... Ma püüan ikka originaalteksti nii palju kuulata, kui see vähegi võimalik on, vahepeal oli mingi aeg, kui originaaltekst ja tõlge olid täiesti nihkes. Rääkimata sellest, et osa lauseid on lihtsalt tõlkimata, näiteks keegi tegelane ütleb 3-4 lauset järjest, siis 50% võid kindel olla, et viimane lause sellest jutust lihtsalt on kas tõlkimata jäänudki või ei jõua see Hummel nii ruttu järgi ja jätab ise viimase lause ütlemata, sest uue tegelase tekst tuleb peale. Kuna mul mees ka ei oska saksa keelt, aga me alati koos vaatame, siis igas osas on vähemalt 2-3-4 lauset, mis originaalis on, aga tõlget pole ja siis ma kiirelt ütlen mehele, millega lause või dialoog kahe tegelase vahel lõppes, või täpsustan, sest mõni oluline sõna jääb vahele. Ma olen väga rahulik inimene, aga mis "Kirgede tormi" tõlget ja eriti just pealelugemist puudutab, siis ma olen tahtnud kümneid kui mitte sadu kordi TV3-le kaebekirja saata, aga siis olen ikka loobunud....
 
mhmhmh 14. juuni 2020, kl 16.22
Mulle jälle ei meeldi üldse pealelugemine, absoluutselt ei meeldi ,mitte ühegi filmi ega sarja puhul. Naudiks meeleldi originaalkeelt ja häält, loeks pigem vilksti silmadega tõlketeksti all ääres. Kui palju läheb filmist kaduma kui pealelugemine segab originaalkeelekõla.
 
eluaegne vaataja 14. juuni 2020, kl 18.29
Pealelugemine on jah, väga nõme, aastaid olin tige selle pealelugemise pärast, nüüd olen alla andnud, aga muidugi tahaks, et saaks ilma pealelugemiseta, see lugemine, nagu ütlesin juba, vihastab ja ärritab mitmes mõttes.
 
Jätkuvalt vaataja 15. juuni 2020, kl 19.45
Pealelugemise teemal: arvan, et eelkõige on pealelugemised mõeldud sellele vaatajagrupile, kes enam nii hästi teksti alt ei näe (mõtlen vanemat generatsiooni), samal ajal on altlugemist ju kõigis filmides koguaeg. Enne "Kirgede tormi" on "Vaprad ja ilusad" ja kui ma kuulen jälle seda Brooky ja teiste inglisekeelset juttu, siis tekib tülgastus. Meeldib just vahelduseks kuulata ka eestkeelset teksti. Kuid see, kuidas on tõlgitud mõnda filmi, siis on ka minu sõbral vahest ütlemist (tema oskab inglise keelt kenasti). Üks film vist on sellise pealkirjaga "Tõlkes kaduma läinud".
 
vaata 02. detsember 2021, kl 17.18
Igavaks on muutunud, uus noorpaar on ka igav. Metsnik ja too lokkis juustega, üks oli juba lokkis juustega, nüüd jälle aga kordab eelmsit juba.
Akvarell 04. detsember 2021, kl 19.32
Olen "Jätkuvalt vaataja", nüüdseks reg kasutaja ja ei hakanud välja logima (muidu ei saa tasulisi artikleid lugeda). Et siis "Kirgede torm" on vahepeal naistekas vaibunud, kuid võiks mõne mõtte kirja panna. Läksin nende kodulehele ja ehmatasin ära, sest uus paar vaatas vastu ja 1 neist oli Paul. Ma isegi ei mäleta, kellega ta sarjast ära läks, aga tema paariline on uus tüdruk. Ja paistab, et praegu Saksas olevates osades ei ole veel uusi peategelasi mängus. Peab tõdema, et see hooaeg on tõesti igav, kuid vaatan kohusetundest ja paljud stseenid keeran edasi (Rozali Engeli liigse edvistamisega ja veel mõned stseenid). Robert ja Lia paarina ei tundu usutavad, loodan, et Roberti äraläinud naine kord tagasi tuleb (nagu Paul nt). Aga mõned hooajad ongi igavad, nt see hooaeg, kus oli õllepruulija naispeategelane. Ma siiski arvan, et Pauli ja uue tüdruku hooaeg tuleb parem
 
eluaegne vaataja 01. mai 2022, kl 10.01
Vaatasin, et viimati olen kirjutanud peaaegu 2 aastat tagasi, alguses ikka sirvisin veel, aga kuna kuude kaupa uusi postitusi ei tulnud, siis enam ei lugenud. Mõtlesin nüüd, et piilun natukene.
Pean ütlema, et mina olen endiselt andunud fänn, see, mida Ariane Kalenberg seal korraldab, ja kuidas ta isegi vahele ei jää... Isiklikult ootan kõige rohkem, kas oma mehe tapmine-uputamine ka välja tuleb. Saksa osasid ette ei ole vaadanud.
 
Jätkuvalt vaataja 07. mai 2022, kl 17.36
No mina ka ikka vahest piilun siia ja nüüd näen, et "Eluaegne vaataja" on eetris olnud ja olen selle üle väga rõõmus ning panen ka kohe paar mõttetera kirja. Sarja nimi "Kirgede torm" meenub mulle alati, kui omavahel lähevad sõnelema doktor ja Konopka - nad kohe on väga tuld täis ja nende dialooge vestluseks kuidagi ei saa nimetada. No tavaliselt tulevad ikka kõik mõrvad selles sarjas välja, seepärast arvan, et Ariane mehe tapmine/uputamine tuleb ka välja. Ma ikka vaatan vahest Saksa lehele ka, mis pildid seal on ja tundub, et minu lemmik Tina tuleb Islandilt tagasi ja Robert ning Lia lähevad sarjast välja. Kuna Rozali stseene keerasin edasi, siis ei saanudki teada, miks ta enam maavanem pole. Preagusel hooajal meeldib millegipärast Gerry, kes üllatab oma karakteriga. Alguses, kui Shirin sarja tuli, siis ei meeldinud ta üldse, kuid nüüd on vastupidi. Pean ütlema et, et sellele sarjale tekkis minu jaoks konkurent "Mägidoktor", kuid see kahjuks lõppes ära, kuigi 1 hooaeg jäi näitamata.
 
eluaegne vaataja 14. mai 2022, kl 16.52
Jõudsin juba ära unustada, et pidin ju siia ka vaatama..
Mind ikka nii jubedalt vihastab see pealelugemine, kusjuures vahel jäetakse olulised nüansid või suisa terved laused tõlkimata, sest kui vähegi võimalik, üritan originaalteksti ka ikka tuvastada. Gerryl on nii puhas diktsioon, iga viimse kui tähe ja hääliku hääldab välja, aga see pealelugemine rikub kõik ära. Vähemalt see õudne MIHHHELLL on kadunud, nüüd ikka proovib Micha-el välja ütelda.
 
Enam ei vaata 17. september 2022, kl 11.44
Sügis käes, miks pole ikka veel näitama hakatud?
 
vaadakene 20. oktoober 2022, kl 12.53
Nüüd on olemas aga kuidagi igavaks läinud.
 
Jätkuvalt vaataja 19. november 2022, kl 19.15
Võtsin siiski kirjutada, sest märkasin selle nädala seerias olulist detaili: Rosalie hääldas hästi kuuldavalt Michaeli nime "Mihell", see oli selles seerias, kui doktorihärral oli mingisugune vigastus ja Rosalie püüdis teda lohutada. Nii-et ei saa kindlalt hääldustele rõhuda. Selle hooaja tüdruk kohe kuidagi ei istu, kuid Ariane surnukspeetud mehe väljailmumine tegi sarja jälle vaadatavaks. Muidugi Gerry roll on mängu toodud, näitamaks, milline peaks olema hea, aus ja õiglane inimene.
 
vaatajana 02. detsember 2022, kl 10.32
Gerry taolised jäävadki eluks ajaks targaks lapseks . Seriaal valgub rohkem ja rohkem laiali, uusi tegelasi tuleb juurde, halbu tegelasi hoitakse liiga kaua pildil. Kuid kõik see kaunis maastikupilt ja olemus on siiski köitev.
 
kunagine 02. november 2023, kl 10.29
Vaatan ikka edasi, ehkki mingeid lihtsaid tegelasi on tekkinud nagu see baaridaam ( elus niisuguseid siin vähemalt meil pole kohanud) aga muidu läheb mingit kondikava mööda edasi. Tulevad noored, saavad kokku, abielluvad ja sõidavad minema. Muidu on päris lahe vaheldus igapäevasele raskete uudiste koormale. Kas keegi veel vaatab?
Akvarell 14. november 2023, kl 22.29
Jaa, mina vaatan, paljuski kohusetundest. See uus peategelane tüdruk jälle üldse ei meeldi, Leander tundub tore olevat. Ja nagu "kunagine" ütles baaridaami kohta delikaatselt (väga naerma ajas see ütlemine), siis mina ütlen otse välja, et need temaga stseenid keeran edasi:). Saan aru, et ta on sellise iseloomu ja välimusega rolli pandud. Võtsin korra Saksa lehe lahti ja seal oli juba peategelaste pulmapidu ning tore oli näha, et Max oli ka just enda pulmast tulnud (riiete järgi) ja pruudiks/naiseks tõmmu tüdruk. Verner oli pildil ja doktor ning palju uusi noori nägusid. Jah, just see hinnang, et "see sari on hea vaadata vahelduseks igapäevastele rasketele uudiste koormale" on täpne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!