Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Mahajätja blogi
 
hm 18. detsember 2013, kl 15.51
Kuidas sul kaaluga on?
 
Smokey 21. detsember 2013, kl 00.57
Algul langes, siis tuli juurde u 10 kg ja nüüd olen suitsetamisaegses kaalus. Ehk et enam vähem nullis.
 
hm 21. detsember 2013, kl 20.36
Millega kaalutõusu peatasid? Kuidas kaalu tagasi said?
 
Tõepoolest, 22. detsember 2013, kl 13.01
kuidas? Niisama lihtsalt see 10 kg ei kao.10 kuud pole suitsetanud, 10 kg tuli juurde ja nüüd püsib stabiilne juba mitu kuud, kuigi jälgin toitumist rohkem kui varem ja teen trenni ka.
 
Smokey 18. jaanuar 2014, kl 02.06
Eksperimendi võib selleks korraks lõppenuks lugeda, aastavahetusel hakkasin uuesti suitsetama kahjuks. Olen viimase kahe nädala jooksul tõmmanud 2 pakki sigarette päevas.
Kevadel üritan uuesti maha jätta loodetavasti.
Kaalu sain tagasi erinevaid dieete (peamiselt valgudieet) järgides.
 
hm 18. jaanuar 2014, kl 07.38
Miks uuesti suitsetama hakkasid? Mul on nõks üle aasta möödas ja nüüd olen hakanud uuesti tundma puudust. Milles asi?
Kaalu saab paika siis vaid dieetidega?
 
Smokey 19. jaanuar 2014, kl 09.26
Eks see kaalutõus/langus ole iga inimese puhul individuaalne. Kui on piisavalt füüsilist tegevust ja hea ainevahetus, siis pole ime, kui kaal püsib kogu aeg normaalsena.
Kui kaal tõuseb pärast mahajätmist, siis tuleb kas rohkem liikuda või oma toitumist jälgida või mõlemat.
 
pess 21. jaanuar 2014, kl 10.56
Ei Smokey!! Nii ei tohi! Ja mina elasin su saavutusele südamest kaasa.. Viska kohe konid minema!;)) Mida lühem on periood millal suitsetad seda kergem on jätkata puhast elu. Kas tõesti on see suits nii suur väärtus mille nimel ollakse valmis tervise ja eluga riskima? Puhuda oma raskelt teenitud raha lihtsalt õhku?
Loe oma blogi algusest alates ja tuleta meelde mis tunded sind puhtana valdasid...
 
Kurb 25. jaanuar 2014, kl 18.51
Mina ka elasin kaasa ja sain indu ja eeskuju. Nüüd saab varsti aasta ilma suitsetamata. No on võimalik. Päris tahtejõuga pole mõtet punnitada, minul oli abiks Carri raamat. Kerge just pole, aga võimatu ka mitte. Hea olla ja pea tuhat eurot tuulde laskmata! Smokey, hakka jälle rahvale eeskujuks!
 
Smokey 26. jaanuar 2014, kl 00.33
Nii tore kui see aeg mittesuitsetajana oligi, ma ei usu, et suudaksin tegelikult uuesti seda kõike läbi elada. Kui praegu mõtlen sellele, kui palju pidin end tegelikult piirama ja loobuma sellest, mida tahan teha... ei, olen vaba inimene.
Aga teile soovin palju edu, sõbrad.
 
offroad 27. jaanuar 2014, kl 13.48
soovitan ka Allen Carri raamatut või kursust. Ei pea midagi piirama ega millestki loobuma. Selline tunne nagu polekski kunagi suitsetanud.
 
off 27. jaanuar 2014, kl 13.52
Viimasele. No mida sa siin suitsetajate rubriigis siis teed, kui sa kunagi suitsetanud ei ole, mingeid piiranguid pole ja loobunud ka ei ole. Niisama kohe tuledki, ikka ja jälle, et carrile reklaami teha. Keda sa petad?
 
to off 27. jaanuar 2014, kl 18.53
lommulikult soovin olla toeks. Kui sina ka ettevõtaksid ja suitsust lahti püüaksid saada, oleksin sullegi. olen olen suitsetanud.. lihtsalt tunne on selline nagu poleks :)
 
off 27. jaanuar 2014, kl 22.58
Mina ei osanud kirjutada ja sina ei osanud lugeda. Kui sul on tunne, et sa nagu poleksi kunagi suitsetanud, siis mida sa siin teed? See rubriik peaks ju ammu unustatud olema. Kuid ikka käid, ikka ja jälle, ikka vaatamas, et kuidas teistel läheb ja mis uudist ... ikka endiselt on natuke suitsetaja hinge sees. Mina käin aegajalt just sellepärast, et ikka veel aegajalt meenub, ikka on veel hea lugeda, kui kellelgi õnnestub. Ja ma tunnistan seda ausalt. Sina mitte.
 
omg 28. jaanuar 2014, kl 09.33
Gosh.. elan inimestele kaasa nagu mulle elati. Ma ei käi siin edulugusid lugemas, sest siin neid eriti pole. Ma käin siin konstruktiivset nõu andmas neile, kes seda vajavad, või neile, kelle puhul ma arvan, et nad vajavad. Kas nad võtavad seda ka kuulda, ei ole minu kätes. Mida ma ei tee, on see, et ma ei käi teiste kommentaaride üle ulgumas. Ühed soovitavad siin plaastreid, teised Tabexit. Mina sain tohutut kasu Allen Carrist. Oleme kõik müügimehed?
 
Realist 29. jaanuar 2014, kl 10.42
Uuringud on muide näidanud, et Carri "meetodi" harrastajatel on sama suur võimalus suitsetamisega uuesti tegelema hakata kui inimestel, kes mingeid abivahendeid ei kasuta/kasutavad muid abivahendeid. Aga muidugi need Carri raamatute edasimüüjad ajavad päris priskeid summasid kokku ja töö on ju tegelikult lihtne. Käi mööda internetifoorumeid ja kiida raamatut ja siis oota ainult ostjaid.
 
to realist 29. jaanuar 2014, kl 15.07
lisa siia ka kas või üks link ühelegi uuringule, et su jutul mingi mõte ka oleks.

Lisaks võiksid panna mingi kinnituse või kasvõi lihtsaima artikli viite selle kohta, et Carri raamatumüüjad ajavad priskeid summasid kokku, kes siis foorumites neid kiitusi postitamas käivad.

Või näiteks nimetada lisaks raamatupoodidele (Apollo, Rahva Raamat vms) mõnd raamatumüüjat, kes siis teenib Carri raamatumüügiga.. või kellest sa üldse räägid?... Siukest ulmejuttu võib igaüks ajada.

Ma ei ütle, et su jutt tõsi pole. Võib olla on. Kuid, kui sa selliseid asju fakti pähe räägid, siis jaga ka seda, kust su teadmised tulnud on, muidu oled nagu üks tuntud poliitik, kes lihtsalt räägib, aga faktid on lihtsalt üks pisiasi.
 
A 30. jaanuar 2014, kl 13.07
Absoluutselt igal moel mahajätjal on reaalne oht uuesti suitsetama hakata, kui ta on teinud selle "ühe ja ainukese" peale mahajätmist. Nii ka Carri meetodi puhul.Endine suitsetaja jääb alati endiseks nagu alkohoolikudki. Ise kasutasin raamatu abi ja abiks ta oli. Kerge ei olnud.
 
hilja Smokeyle 07. märts 2016, kl 12.43
Smokey, kui juhtud siia kiikama, siis tea, et sinu omast paremat kirjutist ei ole ma kunagi lugenud.
Mure on see, mille pärast siin rubriigis ollakse - hakata mittesuitsetajaks.
Algus on tehtud - täna ostsin A C raamatu. Paar suitsu on veel pakis, edaspidi ei tahaks enam ühtegi koju tuua.
Olen oma plaaniga ihuüksi, ainuke lootus oleks, et saaks kellegagi seda jagada.
Ehk leidub mõni saatusekaaslane või nõuandja, kes ütleb sõna sekka sel algaval tundmatul teeotsal?
 
capricorn 07. märts 2016, kl 13.07
Edu Sulle! Viska pilk Sigaretitaja teemale - meie teekond algab täna. Löö kampa!
 
Minu Lugu 15. detsember 2016, kl 18.22
Olen 30-dates noormees.
Proovisin oma esimese suitsu koolis 9 aastaselt ja jäin kohe ka direktorile vahele. Aasta hiljem kimusime poistega lastelaagris veel suitsu, kuid eriliseks suitsetajaks tookord ennast ei pidanud. Teismeeas, kuskil 15-selt hakkasin rohkem tõmbama, nii umbes pool-pakk päevas. 18-selt tuli sõjaväkke minna, siis jätsin maha. Ja maha suutsin jätta, ligi aasta, siis hakkasin jälle tõmbama.
Tõmbasin veel umbes 3-3,5a, kuniks rindu lõi tugev valu ja mattis hinge, ühel hommikul. Päeva pealt viskasin pooliku suitsupaki sahtlisse ja mõtlesin igaveseks sellele pahele lõpu teha.
Käisin arsti juures kontrollis, et millest selline valu tuli. Tehti kõik analüüsid ja röntgen, kuid kõik oli korras. Arvati, et sain kroonilise põletiku külmetusest, sest eelmine õhtu olin t-särgi väel higistades tööd teinud.

Suutsin suitsetamise maha jätta päeva pealt siis 10 aastaks või mõned kuud vähem. Totaalne jobu olin, et ühe inimese ärarääkimise ja enda nõrkushetkel, võtsin talt vastu suitsu ja panin ette.
Küll aga koheselt uuesti igapäevaselt suitsetama ei hakanud, kuna ikkagi 10a. puha olla andis ajule signaali, et midagi on valesti. Aga Inimesed kellega lävisin tookord olid kõik suitsetajad ja endal oli suht keeruline mitte tõmmata, kui tuju oli hea ja samas vägijooki ka pruugitud.

Kahjuks sellist eluviisi sai ligi 5a. elatud, kus suits ja väike alkohol olid mõõdukuse piiril(1pakk 3-5päeva jooksul), aga endale tagus koguaeg kuklasse teadmine, et ma ju ei suitseta juba 10 aastat, et miks ma seda teen.
Tean kui hea tunne endal oli, kui ei suitsetanud üldse ja tahtsin tagasi seda tunnet.

Õnneks ei saanud must uuesti sellist suitsetajat, kes igapäev pool-pakk tõmbas, vaid tagasihoidlikult sai pakiga kuni 5 päeva ja mõni nädal ei tõmmanud üldse.

Kuna mul enam selliseid sõpru ja tuttavaid ei tiirle ümber, kes suitsu teeks ja pakuks, siis mõtlesin jõu kokku võtta ja see vähekenegi tõmbamine lõplikult maha jätta, sest nii on kergem. Hetkel pole ligi 2 nädalat ühtegi tõmmanud ja kiusatust kah pole, tuju on hea ja vastikut suitsuhaisu pole enam kusagil riiete, ega naha küljes.
Täna aga elu pani mind proovile, kui leidsin maast 2 tervet suitsu, sellised mida isegi tõmbasin. Võtsin nad üles ja pigistasin peovahel katki ja viskasin lähimasse prügikasti.

Põhjuseid miks uuesti keegi peale pikaaegset mahajätmist tõmbama on hakanud on erinevad. Ma ei oleks kunagi uskunud, et üks teine inimene, kes ise igapäevane korsten, suudab mind mõjutada seda tegema ja kasutades selleks mu nõrkuse hetke ära.
Seekord tahan vaimselt tugevam olla ja öelda kindlalt ei, ega lasta mõjutada peo meeleolust, inimestest ja kihust teha midagi mõttetut, mida hiljem jälle kahetsen.
Kusjuures nii imelik kui ka see ei tundu, kuid suitsetamisele mõtlemine või pigem juba tõmbamine tol kordadel, tekitas minus kihu seksi järele, ehk ühesõnaga, kui seksi tahtsin, siis tahtsin reeglina ka suitsu tõmmata, kui suitsu tõmbasin, siis tuli seksinälg...imelik.
Seksiga asjad hetkel korras ja suitsunälga enam pole ja loodan et nii jääbki.
 
mimi 15. mai 2017, kl 21.38
Minul umbes sama teema, tööl ei tee, kodus... tihti.
Arvan, et nii nagu suitsetamine on tegevus, on ka mittesuitsetamine tegevus. Peaks leidma asendustegevusi, mis mõtted suitsust ära viiks.
Muide Prints Philip, Edinburghi hertsog, loobus suitsust päev enne abiellumist. Praegu 95 aastane juba.
 
mimi 29. mai 2017, kl 11.17
"Smokey 18. jaanuar 2014, kl 02.06
Eksperimendi võib selleks korraks lõppenuks lugeda, aastavahetusel hakkasin uuesti suitsetama kahjuks. Olen viimase kahe nädala jooksul tõmmanud 2 pakki sigarette päevas.
Kevadel üritan uuesti maha jätta loodetavasti.
Kaalu sain tagasi erinevaid dieete (peamiselt valgudieet) järgides."

Ohh, kus võis tugev surve olla, lausa kahe pakini jõudsid. Kui see pole libapostitus, siis milles point oli, miks ei maandanud ilma suitsuta ära? Miks ärevust uuesti üles keris? Mis hinge jäi?
 
mimi 29. mai 2017, kl 11.47
Sa oleksid lõpuni puhtaks jäänud, kui poleks sind ümbritsevat - blogi (hea küll, blogi oli su lootsik, mis hoidis pinnal, vastumürk) ja inimesi ja kõike, mis sind mõjutab. Seda sa unes nägidki vahel, seda, et oled ju teiste suitsetajatega ikka endiselt ühises (kultuuri)ruumis ja nende armastamisest sõltub ka sinu armastamine.. või midagi seesugust.
 
Eliška Alžbětka 20. august 2019, kl 18.22
Ma pole kunagi näinud ega kuulnud sellistest inimestest nagu dr Idialu. Dr Idialu on inimkujul jumal, inimesed nimetavad teda maapealseks jumalaks. Mu abikaasa petab mind alati ja iga kord, kui ma ütlen talle, et lõpeta petmine, ärritub ta ja ähvardab majast lahkuda, jätkab ta mitu kuud petmist, sest toob teise naise koju, kui mind seal pole. Armastasin teda nii väga ega tahtnud teda kaotada, kuid oma suureks üllatuseks tulin ühel päeval tema töölt tagasi ja avastasin, et ta võttis oma asjad ja läks teise naise juurde elama. Ma nutsin ja jäin pikka aega üksi, kuni mu sõber kontoris rääkis mulle, kuidas dr Idialu aitas tal pärast 6-aastast lahutust oma abikaasa tagasi tuua, nii et võtsin WhatsAppi kaudu kohe ühendust doktor Idialuga ja rääkisin talle oma olukorrast ning ta ütles mulle : ta aitab mind ja mu abikaasa tuleb tagasi ja palub mind põlvili 12-16 tunni jooksul. Tegin kõik, mida doktor Idialu mulle ütles, ja minu suureks rõõmuks juhtus kõik 13 tunni jooksul täpselt nii, nagu doktor Idialu enne ütles. Mu abikaasa tuli minu juurde tagasi ja kukkus põlvili, nuttes ja andestades talle andeks. Kas vajad abi? Võtke arsti Idialuga kohe ühendust e-posti teel: doctoridialuspellcaster@gmail.com või WhatsApp: 2348118448718
 
Surfar 05. juuni 2022, kl 07.43
vaata ka sede------- www.puuma.eu Super lugemine!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!