Õnnitlen Britta, "normaalsete" sekka jõudmise eest ;)
Pisitasa.
Mg puudusest ei saa tekkida ümar keskkoht, see on tavaliselt geneetiliselt määratletud, milline kehakuju kellelgi on. See ei välista ikkagi, et sul võib olla organismis mineraalide puudus. Täitsa ok on teha 3-kuu pikkune kuur, kui aastaid pole teinud. Võiks teha Ca ja Mg koos. Kui aastaid pole neid mineraale tarbinud, siis ikka pigem neid on vajaka, eriti kui tarbime alkoholi, kohvi ja kipume mitte nii eeskujulikult toituma. Sprei on tõesti hea asi, kuid kallis. Ise võtab tablette. Peab vaatama lihtsalt, et ei võtaks koos kohviga ja oleks magneesiumTSITRAAT, mitte -oksiid.
Ei soovita ka süsivesikuid vähendada. Need peavad andma iga päev söögist 50-60%, et kehal oleks hea olla. Süsivesikute alla kuuluvad siis eelkõige puuviljad ja köögiviljad, leivad, sepikud, riis, pasta. Suhkrute osakaal peaks olema seevastu minimaalne, aga ei pea olema 0. Ära vähenda ühte toidugruppi, vähenda parem kogust :-) Pealegi hakkab ilmselt kehv enesetunne, kui süsivesikuid liiga vähe süüa ja siis läheb ka tuju ära.
Proovi kasutada mingit programmi oma toitumise jälgimiseks- nutridata (tasuta), fitlap, MyFitnessPaall (tastua ja mugav mobiilis). Ise tänu täpsele jälgede ajamisele kaalu langetangi. Muidu võisin süüa paki kommi või tahvli šokolaad järjest, aga enam mitte - MyFitnessPall näitab, et ühes kommis on 30 kcal ja isu läheb kohe ära. :-D
Rääkides endast, kaotus seekord -500g, seega kaal 82.2 kg. Sel nädalal sai ka esimene jõulusööma peetud ja seetõttu olen tulemusega eriti õnnelik :-) On rohkem aega trennis ka käia, paar korda nädalas olen teinud aeroobikat jms. Söön ikka normaalselt mitu korda päevas, toidust puudust ei tunne ja tühja kõhtu ei kannata :-) Nagu ülevalpool kirjtuasin, siis olen sättinud endal kindla päevase kalorite piiri. Kuna see on vähem kui normaalselt, pean korralikult valima, mida söön ja see mõjutab mind tegema parimaid valikuid. Ei taha süüa kommidest kaloraaži täis, sest tahaks korralikku õhtusööki nautida. Vot nii on lood siinpool ekraani :-)
Edu kõigile!