Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
ÕGIMINE-palun aidake mind!
 
Inga 03. juuni 2015, kl 22.18
Ma ei tea, kas kirjutan õigesse kohta ja tean et ka sarnaseid teemasid on siin olnud, aga tahan just enda loo ise ära kirjutada, sest olen nii õnnetu selle pärast. Mul käivad peal kohutavad õgimishood! Muidu püüan korralikult trenni teha ja korrapäraselt süüa, sest ammu juba olen soovinud mõned kilod kaotada. Mingi aja suudangi normaalselt toituda, aga kui nt võtan ühe kommi või tüki kooki siis söön kohe terve shokolaadi või koogi ära ja hakkan veel kõike võimalikku peale sööma, nii palju kui vähegi mahub. Lihtsalt õgin ja õgin, sest on tunne, et ah kui juba niikuinii patustasin siis vahet pole, söön siis juba veel. Ma ei tea mida teha, see on täiesti ebanormaalne ja ma lihtsalt ei suuda seda kontrollida. Olen 21 aastane, ma ei tahaks ka kuskile psühholoogi juurde minna vaid tahaksin üritada sellest ise üle saada. Praegu nutan siin arvuti taha, sest täna jälle õgisin (sõin suure kräsupea koogi, suure kausi pelmeene, paki krõpsu, shokolaadi, jäätist) ja nüüd esimest korda toppisin näpud kurku ja oksendasin kõik välja, ennem seda pole juhtunud. Nüüd olen nii hirmul, et äkki olengi varsti buliimik valmis. Ma ei tea enam mida teha. Palun aidake mind :( :(
 
naine 03. juuni 2015, kl 22.46
Kui sa ei suuda kontrollida, ära osta esialgu selliseid asju koju, mida sa süüa ei tohi. Sa oled kaotanud sideme oma kehaga. Sa ei kuula oma keha, kui ta sulle karjub, ära enam söö. Osta koju asju, mida sa võid süüa, ehk salatit, tomateid, kurke, õunu. Söö neid niipalju kui mahub. Tasapisi püüa side oma kehaga tagasi saada, kõik on tegelikult peas kinni. Ehk enne kui paned midagi suhu, nö- vaata oma kõhtu, kas see on täis või mahub sinna midagi. Hangi endale raamat Paul Mc Kenna Ma teen su saledaks. Väga hea raamat.
 
üks sõber 03. juuni 2015, kl 23.02
Kas see eelmine soovitus sobib ka alkohoolikutele, kes hooti tsüklisse kukuvad? Et ära osta koju viina, siis ei kuku pudelisse, ei ole hiljem mitmeid pävi pohmelli ja maovalusid ning halba tuju. Lihtsalt tahtsin teada, sest üks hea sõber on alkoholiga hooti päris kimpus ja juba palju aastaid. Alkohol on tema üle võimutsemas, muutnud ta seksuaalsuse olematuks, pannud endas kahtlema nii, et ta ei julge enam ühtegi suhet luua, olles juba ette kindel, et ei saa hakkama. Mul on temast kohati väga kahju.
 
pudel 04. juuni 2015, kl 00.04
üks sõber
No pudeliga on ju hoopis lihtne: tõesti ära osta ja kõik. Aga SÖÖKI ju ikka kuskil leidub: kapipõhjast ikka mingi pakisupi ja kuivanud leivakontsu, sügavkülmast pelmeenid, külmutusest vorstijupi jne leiad. Ma tahan öelda, et igal inimesel on mingitki sööki kodus, või kui on oma talupidamine, siis lööb kas või kuke maha, kui nälg näpistab; aga alkohol ei ole selline asi, mida kogu aeg kõigil kodus võtta oleks.
Suitsu ja alkoholiga saab küll nii, et "ära lihtsalt osta", aga söögiga ma ei kujuta seda hästi ette. Pealegi ju mees, lapsed, lemmikloomad - nemad tahavad ikka midagi, nende jaoks on ikka vorst ja juust tagavaraks olemas.
 
jep 04. juuni 2015, kl 00.16
sisuliselt nõus. saab küll MITTE osta koju igatsugu jama. eeldus, et elad üksi. kui ei, siis teavitad koduseid, et sul probled ja paluks koostööd. poodi minnes teed nimekirja ja ei mingeid apsusid. poodi ei tohi ka minna tühja kõhuga - kohe lihtsam feilida.
konks ongi selles, et kõik need su senised isud tuleb millegagi kompenseerida. kui niisama näljutad, siis lõpeb asi samasuguse õgimisega.
millega asendada: minul toimis see, et sõin iga kord kõhu tervislikult täis. /vt. tasakaalustatud toitumine/.
näksimiseks aga keetsin endale juba hommikul mune, küpsetasin kanatükke, õunad, kapsad, beebiporgandid, pähklid - kõik hakid ette valmis, et oleks hea külmikust võtta ja poleks küssa, et ei vinnu ette valmistada.
nii tuleb vastu pidada 20 päeva. siis läheb kergemaks.
magusa jaoks 70% kakao shoksi IGA PÄEV täiesti profülaktliselt, mille koguseid tasapisi vähendad.
noor inimene, peab toimima.
+ liikumine värskes õhus, et pingeid maandada. sest selge see, et niisama inimene sedaviisi õgimishooguseni ei jõua. tean, mida räägin.
 
mul täpselt sama asi 04. juuni 2015, kl 04.40
ainult et näppe pole veel kurku ajanud.
 
bksfjges 04. juuni 2015, kl 08.29
Pmst on tegu tõsise toitumishäirega ja minu soovitus on küll spetsialistide poole pöörduda, enne kui see süveneb. Asi ei ole ju ainult toitumises, probleem on sügavam. Misasi sind täpselt õgima ajab, miks ei suuda pidama saada jne. neile küsimustele on vaja vastused leida ja parem on seda teha mõne asjatundja toel.
 
nojah.... 04. juuni 2015, kl 09.02
.....see on sõltuvushäire, nagu seda on igasuguste sõltuvuste puhul iseloomustatud. Siin saavad sekkuda ainult selle ala spetsialistid. Ei ole muidugi vale ka ise sellest üle saada, aga siis pead olema väga järjekindel ja tõesti olema eemal sellistest asjadest, mis sind enese poole kutsuvad.
 
muidugi 04. juuni 2015, kl 09.20
lihtne öelda et õgi, aga õgi tervislikust kraamist end kurguni täis kuid tihtipeale isutab just "rämpsu" sisse ajamine nagu autor ka kirjeldab ( sokolaad, koogid , krõpsud jms) Tegelikult tõde on see, et keegi peale sinu enda sind aidata ei sa, sa pead leidma endas jõudu ja tahet end kontrollida.
 
ja 04. juuni 2015, kl 09.25
kuidas kaaluga lood on, mõni kohe võibki süüa sisse mida tahes ja ükskõik kui suurtes kogudes aga juurde ei võta, ütleks et need on küll ühed õnnega koos sündinud inimesed, kuigi arvan et ka neil laias plaanis ülearune õgimine hästi ei mõju. sinu puhul on tunne et sa leiad toidu näol lohutust millelegi, oma isiklikele probleemidele vms.
 
galita 04. juuni 2015, kl 10.30
Õgimine ei pruugi tingimata psüühikahäire olla, organismil võib mõnest mineraalist, vitamiinist puudus olla, isegi vedelikupuudus võib näljatunnet tekitada. Kui sööd liiga vähe valke ja süsivesikuid, siis reageerib keha sellele näljatundega ja kuna magus annab kõige kiirema energialaksu, siis tekkibki vastupandamatu soov magusat süüa ja tavaliselt süüakse üle, sest maost ajuni signaali jõudmisega, et nüüd aitab küll, läheb 20 minutit.
Joo rohkem vett. Magusat söö hommikul, siis saab keha energiat ja ehk siis õhtul ei tekki enam nii suurt õgimissoovi. Kui teed trenni, siis peaks igapäevamenüüsse ka muna kuuluma-munas on vähe kaloreid, kuid seal on lihastele vajaliku valku ja teisi organismile vajalike aineid. Kui sellest abi ei ole, siis vist peaks laskma analüüsid teha, välja selgitamaks millest nimelt organismil puudus on.
 
Soovitus 05. juuni 2015, kl 13.16
Kellele meist ei meeldiks süüa- mõistan sinu probleemi, aga mina soovitaks samuti leida nende kookide krõpsude, mis on täielikud kaloripommid, asemele mingid muud näksimised. Ma saan täielikult aru, et õun ei asenda šokolaadi ja kanafilee kartulikrõpse, aga vähemalt mina SUURE krõpsusõbrana leidsin endale lahenduse. Kui sa muidu toitud tervislikult ja üks hetk tunned, et nüüd ei suuuda krõpsudele ära öelda, siis proovi kas maisi- või riisileivakesi ja pane sinna peale päiksekese merevaiku maitserohelisega nt(selles on 2x vähem kaloreid kui merevaigus). Otsi poeletilt ka sellised riisi- või maisileivad (need ringikujulised), milles on kõige vähem kaloreid. Näiteks rimis müüakse väga häid maisileivasid(ühes leivas 26kcal), mis koos sulatatud juustuga asendavad minu jaoks täielikult soolase näksi. Muidugi peab ka nendega piiri pidama. Lisaks veel Talleggi kana chipsid, mis on samuti imemaitsvad :)
Ja kui sul tuleb täiesti ületamatu magusaisu siis minegi poodi ja osta enda mõni pisike šokolaad. Tee süda karmiks ja vaata nendest suurtest Snickersitest ja Tuplatest mööda. Mina nt ostan väikse Kinderi šokolaadi või Daimi. Tegelikult täidab see magusaisu ilusti isegi kui poes tundub, et sellest ei piisa.
Lisaks viib minul veel keele alla puuviljasalat. Tükikesed õunast, pirnist, kiivist, ananassist, apelsinist on palju maitsvamad kui üks terve õun nahka pista.
Aga peamine on tõepoolest see, et kui sa poodi lähed, siis mõtle väga hoolega läbi, mida endale korvi pistad. Ürita nendest suurtest kaloripommidest lihtsalt mööda kõndida. Sea endale eesmärgiks näiteks mõni riietusese, mida suvel kanda tahaksid või mõni üritus, kuhu hea meelega lühikesed püksid jalga saad panna ilma pabistamata :)
 
jane 05. juuni 2015, kl 18.35
aga osta kräsupea asemel mõni väga magus toode. nt pavlova või sipelgapesa kook(vähemalt minule on väga magusad) Magu venib vähem ja üle tüki sa neid kindlasti ei suuda süüa.
Ja on sellised ained nagu maitsetugevdajad. googelda ja katsu neid sisaldavaid tooteid vältida.
 
Inga 05. juuni 2015, kl 23.55
Aitäh kõigile! Ja ka neile, kes võtavad vaevaks veel vastata, iga vastus on mulle nii suureks toeks ja abiks. Täna hakkasin jälle õgima, aga suutsin natuke varem pidama saada. Karjusin lihtsalt lõpuks enda peale. Vähemalt midagigi. Üritan edasi kõigest väest! :(
 
Nneka 06. juuni 2015, kl 01.18
Kirjutan ehk hiljem juurde, aga esialgu soovitan aeg kuskil maha võtta, nt 2-3 päeva spas. Seal on enamasti 3-käigulise söögiga paketid ja nagu aru saan, siis oled salasööja, st teiste juuresolekul ei õgi üle?
Sealt saad esialgu stressileevenduse ja natuke põhjuste üle järgi mõelda, praegu tundub, et ole omadega veidi ummikus. Ära ürita seal dieeditada, vaid lihtsalt normaalseid portse süüa 3x päevas, trenni asemel väike ujumine või jalutamine siis
 
Teema autor 10. juuni 2015, kl 02.24
Ma ei oska kuidagi. Täna oli kõige haigem hoog üldse. Polnud koju midagi varunud ja siis làksid asjad nagu: pool purki pähklivõid (kuni otsa sai), pakk kookishelbeid (kuni otsa sai), pakk pasteeti ja sinki (samuti kuni otsa said), pool purki moosi, kausitàis vahukoort banaaniga. Ehk siis kõikmida oli, valimatult. Peaaegu oleks hakanud öösel veel riisi ka keetma. Aa ja pakk sefiire.
Ei saa vist ikka ise hakkama.. Uskumatu mis vägi mul sees on mis paneb nii kàituma. Netist veel tahtsin pitsat koju tellida, aga liiga hilja oli. Ise lähen homme reisile. Jätan vist bikiinid üldse koju et sõbranna pikali ei kukuks.
Midama pean tegema? On vist ikka proffessionaali abi vaja? Aga enamij ju väidab et pole sellestki kasu. Ja pannakse veel haiglasse. Raha mul ka pole. Palun aidake mind keegi :( vihkan ennast lihtsalt nii väga! Jään praegu magama ja ei taha enam kunagi üles tõusta, täpselt nii tunnen ennast..
 
Maribel 10. juuni 2015, kl 08.29
Appi,tundsin end ära.Olen samasugune või isegi hullem.
Käin ilusti trennis ja söön tervislikult ja mitmekesiselt. Samas, kui on nt vaba õhtu, siis läheb kõik untsu.Enmasti tekivad õgimishood stressist ja kurbusest.
Eile juhtus nii, et pidin kauem tööl olema, siis koju jõudes oli muidugi hundiisu.Sõin õhtusöögi ära ja võtsin jäätise. Siis natsa aja pärast haarasin mm kommipaki ja hävitasin selle.Veel tegin võileibu 4tk.
Kõige hullem on see, et söön siis, kui kõht juba niii täis:s Võtsin veel ühe paki mm komme ja lisaks 2 pirni.Õhtu jooksul veel lapsest järelejäänud pelmeene ja kohupiimapiruka.Appi kui piinlik seda kirjutada, aga jõudsin ära süüa ka 5 juustusaia. Kuigi saia ma ise ei söö, aga eile tundus ahvatlev. Selliseid õhtuid on mul väh 2korda nädalas, kui ma end ogaraks õgin. Tean, et vajan abi, aga ei suuda end kokku võtta.
 
Maribel 10. juuni 2015, kl 08.30
Ma põhimõtteliselt söön salaja ehk siis olen salasöödik
 
Nneka 10. juuni 2015, kl 12.56
Võiksin sellest väga pikalt kirjutada, põhjustest, elustiili muutmisest, mõtlemisest jne.
Aga esialgu soovitaks pöörduda spetsiaalselt selliste probleemidega tegelevate psühholoogide ja/või toitumisnõustaja poole.
Ilmselt ei ole tegu veel buliimiaga, vaid sellise häirega nagu compulsive overeating e. sundusliku liigsöömisega.

väga suur viga, mida puht-tehniliselt tehakse, on see, et tavapäeval süüakse väga vähe ja treenitakse palju ja siis tekivadki suured isud. Muidugi suurem probleem on mõtlemises, enesevhikamises, kõik-või-mitte-midagi suhtumises. Seda foorumi teemaga ei lahenda ja lihtsalt nii, et toitu kodus pole, see ei pruugi midagi aidata. Vajalik on kolmpleksne lähenemine.

Loodan, et leiate oma probleemidele lahenduse. Palun ärge jätke asja viimasesse staadiumi, kus on juba välja kujunenud ja kinnistunud raske söömishäire ning tervis hakkab alt vedama. Praegu on õige aeg tegutseda
 
nii 12. juuni 2015, kl 20.44
Sööge korralikult, sis ei teki selliseid õgimishooge. Kui olete lõuna ajal söönud korraliku kausi suppi või ilusa lihatüki suure portsu salatiga, siis ei teki hiljem selliseid hooge.
Olen alati lõuna ajal söönud ja mitte kunagi ei teki sellist nälga õhtul, siis söön salati tavaliselt ja tüki musta leiba ja rohkem sel päeval ei taha
 
Proua Susan nälgima 06. juuli 2015, kl 04.48
Tere kõik,

Ma olen proua Susan nälgima, Kirjutan selle kirja, sest olen väga tänulik selle eest, mida proua Clara Morgan tegid minu ja mu pere, kui ma arvasin, et ei olnud lootust ta tuli ja teha oma pere tunne elus jälle viib meid laenu madala intressiga 3% ma pole kunagi mõelnud, et on ikka tõeline laenu andjad internetis, kuid minu suurim üllatus sain laenu ilma raiskab palju aega, nii et kui sul on seal otsivad laenu mingeid rahalisi põhjuseid üldse siis ma nõu sa saada e pr Clara Morgan VIA: {clara_morgan@outlook.com} rohkem infot selle tehingu

MA SOOVIN SULLE KÕIKE PARIMAT

parimate Soovidega ..
Proua Susan nälgima
 
artist 06. juuli 2015, kl 14.42
Proua Susan nälgima, mis see laen siia teemasse puutub? Kas laenamine võtab ära söögiisu? Kui võlga tagasi maksma hakkad, siis on raha otsas ja süüa osta ei saa ning ei saagi õgida - nii mõtlesid või?
 
Liina 06. juuli 2015, kl 19.44
Loe binge kohta.
 
mitmekesisus 08. juuli 2015, kl 17.38
Keegi ülalpool mainis et õgimishoogusid võib esile kutsuda mingi aine või ainekese puudus organismis. Püüa toituda võimalikul mitmekesiselt. Kas oled kõike proovinud mis poelettidel saada, eriti värske köögivilja puuvilja hulgast, muidugi kala ja et oomega 3 saaksid piisavalt. Hoolitse et tervislik toit oleks alati käeulatuses, ebatervislik las jääda poodi
 
Vana@ 12. juuli 2015, kl 12.49
Sa tõmba jalga kuldsed liibukad ja tiri kohe kõri alla, et kekskkoht hästi välja punnitaks. Nii võid ümber maja paar tiiru teha ja siis juba julgemalt lidu kesklinnani välja. Hoia suu pidevalt lahti, äkki keegi nurga tagant surub midagi sisse ja saad Sina saledamaks ja tema vaevast lahti. Võta ikka mõistusega asja...
 
Kristi 15. juuli 2015, kl 00.09
Mul on sama probleem ainult selle erinevusega et oksendan enamustel kordadel hiljem kõik välja, kuna ei talu seda raskustunnet. Vihkan ennast niii kohutavalt sellepärast! Alles täna oleks olnud norm õhtu. Päeval juba tegin õgimise ja oksendamise läbi, oli juba hea meel et võtsin end kätte ja leidsin muud tegevust. Olin kindel et õhtul ma ei murdu, pealegi polnud üldse suurt näljatunnet, pigem see harjumus midagi näksima. Ja ikka.... kõik kordub taas ja taas, nüüd jälle luban et homme ma pm midagi ei söö, aga jah tean juba sisimas seda homset .. :(
 
jjj 17. juuli 2015, kl 19.42
Mul sama asi, kui võtan ühe tüki siis see on nagu kuradile sõrme andmine, lõpetan 20-30 min. hiljem tühjade pakkidega. Alustasin tänasest kontrolli - kodus pole maiustusi ja kergeid ampsusid (kõik tuleb valmistada). Jäta asjad poest lihtsalt ostmata ja usu, kergem on mitte võtta kui võtta 1.
 
James Vigo 17. august 2017, kl 09.33
Nad vajavad laenud, investeeringud isiklikud laenud, ettevõtete laenude,
Eluasemelaenude õppelaenu, konsolideerimise laene ja laenude
Projekti? Kas teil on vaja laenu alustada väikeste, keskmise või suure
Business? on vaja laenu, et ehitada maja või Mietdarlehen? Kas teil on vaja laenu, et osta seadmed töö? investeerida laenu Daily
Kõne kõik oma probleemid, siis laenata intressimääraga 2% ja
Tehing on tagatud kiire, mugav ja turvaline 100%
Ma saan laenu oma firma, võtke meiega täna
VIGO_004@YAHOO.COM ja saada laenu täna

Nimi: .........
Muud nimed): ........
Staatus: .........
Aadress: .........
Aeg? / Postiindeks: .........
Sünniaeg: .........
vajalikud rahalised vahendid
Kestus laenu: .........
Kuusissetulek .........
Amet: .........
Eesmärk laenu: .........
Mobile: .........

VIGO_004@YAHOO.COM
 
James Vigo 17. august 2017, kl 09.34
Tervitused kõigile, ma olen proua American lihtne, kui mul on vaja laenata paar dollarit võlausaldajatele pettuse 140,500.00 Ghana kolm aastat. Aga kui ma küsin Jumal, et ta kartis mees nimega Hr James laenud summas $ 150,000.00 Vigo abi vajas ta jälgegi laenu pettusi tegevust, soovitan teil võtta ühendust oma e-mail: vigo_004@yahoo.com
 
James Vigo 17. august 2017, kl 09.35
Kasutajad saavad nüüd pakkuda 2% REKLAAM *

Sa kaotad une, kuidas saada laenu?
* Laenu maksma võla te otsite?
* Laenud otsite alustada oma äri?
* Otsid kõrgem laenu projekte?

Saada meile: vigo_004@yahoo.com

Täitke t m krediidi taotlus:

teie nimi:
Riik:
Krediidi kogusumma:
amet:
Kuusissetulek:
telefon:
Kuu Loan (aastat):

Märkus: Kõik kirjavahetus saadetakse järgmisel aadressil: vigo_004@yahoo.com

Ma loodan, et sa elada kuni rahalise ootustele.

Aitäh.
© 2017 Vigo Koostöö
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!