Pulmad
palju raha panna pulmakingiks?
mhv 02. veebruar 2013, kl 03.13 |
abielus 02. veebruar 2013, kl 07.19 |
Getuu 15. veebruar 2013, kl 16.22 |
Minu arvates on nõme kui inimesed hakkavad rahaga üle pakkuma ja ega ikka igal inimesel ei kasva rahapuu kodus ja ma arvan et 50 eurot pere peale on normaalne panna kuna külalised siiski ei pea maksma pulmapidajate pulmi kinni.aga eks ole see erinev ja inimesed suhtuvad ju ka erinevalt.
eelmisega nõus 15. veebruar 2013, kl 20.46 |
jjj 16. veebruar 2013, kl 13.27 |
eelmisele 16. veebruar 2013, kl 15.17 |
jjjj 16. veebruar 2013, kl 16.50 |
nahkhiir 18. veebruar 2013, kl 11.10 |
no 20. veebruar 2013, kl 10.38 |
dt 02. juuli 2013, kl 10.41 |
Krooni viimasel aastal saime enda keskmiseks pulmakingiks 500 krooni / 2 täiskasvanut. Tegelikult ei mäletagi, et oleks rohkem saanud. Nüüd paar aastat hiljem on "kusagilt" välja tulnud, et alla 100 euri / nägu ei kingita ? No kuidas nii... ? Kui ma ikka kuidagi ei saa, siis kingin kasvõi 30 €, kahekesi minnes muidugi alla 50 € ei kingiks, aga no ei saa olla reeglit, et vot nii või niipalju peab kinkima !
miljardär 05. juuli 2013, kl 11.10 |
mhh 18. juuli 2013, kl 09.33 |
mhh 18. juuli 2013, kl 09.37 |
mhh 18. juuli 2013, kl 09.38 |
Vot 18. juuli 2013, kl 10.01 |
Ma plaanin ka oma elukaaslasega registreerida! Ja kui sõbrad kuulsid, et ma tahan teha hästi väiksed pulmad pereringis, siis tuli jube kära, et kuidas nii, et ikka sõpradega jne. Aga pulm maksab palju ja kui teha siis tuleb korralik pulm teha. Aga vot kui mu üks tuttav tegi pulmi, millele kulus tal 5000 € 35 inimese peale, ja üks paar viis ümbrikus 50€, siis ma mõtlesin küll, et mis mõttes. Mees käib Rootsis tööl ja naine ka saab korralikult palka!
Nüüd ma olen suhteliselt kindel, et ma mingit pulma ei tee, sest uhkele pulmale, tuleb teha vastav kink! Misk peavad pulmapaar maksma sõprade nõutud pulma, kui nad ei suuda normaalset kinki teha?
Nüüd ma olen suhteliselt kindel, et ma mingit pulma ei tee, sest uhkele pulmale, tuleb teha vastav kink! Misk peavad pulmapaar maksma sõprade nõutud pulma, kui nad ei suuda normaalset kinki teha?
mhv 18. juuli 2013, kl 20.49 |
Pulma ei PEA tegema. Pulma VÕIB teha ning seda ikka vastavalt oma võimalustele. Mina ei tuleks mitte kunagi selle peale, et külalised peavad pulma kinni maksma. Täpselt samuti ei tule ma selle peale, et sünnipäevale kutsutud sõbrad sünnipäevakulud kinni peavad maksma.
Kui tahta pulmast ärilist ettevõtmist teha, mis kasumisse peab jääma, siis võiks ka ausalt kutse peale nii märkida: "Pilet pulmas osalemiseks maksab x eurot ning sisaldab ......." Nii oleks vähemalt asi selge.
Kuidagi vastiku mulje jätab see, et korraldatakse uhke pidu (kusjuures kutsututel ei ole võimalik kaasa rääkida selle osas kui suurejooneline pidu tuleb), kutsutakse külalised ja siis eeldatakse, et külalised maksavad selle kõik kinni (jättes viimase eelduse muidugi külalistele mainimata, kes heauskselt arvavad, et neid kutsuti mitte suure rahalise "annetuse" ootuses, vaid sooviga just nendega oma erilist päeva jagada).
Kui tahta pulmast ärilist ettevõtmist teha, mis kasumisse peab jääma, siis võiks ka ausalt kutse peale nii märkida: "Pilet pulmas osalemiseks maksab x eurot ning sisaldab ......." Nii oleks vähemalt asi selge.
Kuidagi vastiku mulje jätab see, et korraldatakse uhke pidu (kusjuures kutsututel ei ole võimalik kaasa rääkida selle osas kui suurejooneline pidu tuleb), kutsutakse külalised ja siis eeldatakse, et külalised maksavad selle kõik kinni (jättes viimase eelduse muidugi külalistele mainimata, kes heauskselt arvavad, et neid kutsuti mitte suure rahalise "annetuse" ootuses, vaid sooviga just nendega oma erilist päeva jagada).
fuifui 21. juuli 2013, kl 19.35 |
Sellise äka paari pulmitamisele ma ei lähekski, kes arvavad, et külalised neile kopsakaid ümbrikuid PEAVAD tooma. Pruutpaar võiks peo ikka rõõmuks korraldada ja kutsuda inimesi, keda ise toreda peoga tänada tahaks. Raha kerjamise üritus tehku mingi muu nime all a la Jüril ja Maril näpud põhjas- annetage.
Kui pidu ei jõua korraldada, siis ei korralda. Kui korraldan peo, siis mina annaks diskreetselt teada, et ei kingitusi ega ümbrikuid. Tulgu külalised stressivabalt, mina ei taha nende sääste endale krabada.
Kui pidu ei jõua korraldada, siis ei korralda. Kui korraldan peo, siis mina annaks diskreetselt teada, et ei kingitusi ega ümbrikuid. Tulgu külalised stressivabalt, mina ei taha nende sääste endale krabada.
arusaamatu... 21. juuli 2013, kl 19.40 |
hehehe 21. juuli 2013, kl 19.49 |
Hea äriidee. Otsiks poe tagant suvalise jorsi, kes pudeli eest peigmeest mängiks. Saadaks laiali pulmakutsed. Orgunniks kuskil hoovis võimalikult odavate, best before ületanud söökidega süldilaua, mässiks ümber valge kardina ning võtaks rõõmsalt külaliste ümbrikuid vastu. Aasta pärast uus peigmees.
siil 03. jaanuar 2014, kl 08.57 |
Elme Käärats 20. juuli 2014, kl 20.57 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 3 |
Vot Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma plaanin ka oma elukaaslasega registreerida! Ja
> kui sõbrad kuulsid, et ma tahan teha hästi väiksed
> pulmad pereringis, siis tuli jube kära, et kuidas
> nii, et ikka sõpradega jne. Aga pulm maksab palju
> ja kui teha siis tuleb korralik pulm teha. Aga vo
> t kui mu üks tuttav tegi pulmi, millele kulus tal
> 5000 € 35 inimese peale, ja üks paar viis ümbrikus
> 50€, siis ma mõtlesin küll, et mis mõttes. Mees k
> äib Rootsis tööl ja naine ka saab korralikult palk
> a!
>
> Nüüd ma olen suhteliselt kindel, et ma
> mingit pulma ei tee, sest uhkele pulmale, tuleb te
> ha vastav kink! Misk peavad pulmapaar maksma sõpra
> de nõutud pulma, kui nad ei suuda normaalset kinki
> teha?
Jäägu see ikka noorpaari endi otsustada kas ja kui palju ta külalisi kutsub. Kui ämmad-äiad enamat nõuavad, siis on normaalne,et nad noori rahaliselt toetavad. Ja seda ikka enne pulmi ! Ise pidasin ka oma pulmad vaid väheste sugulaste,sõprade ringis. Suure peo korraldasin hoopis 50.juubeliks. Algul plaanisin küll juubeli puhul omale ise ilus lõunaserviis osta. Kui oma unistusi lähedastega jagada , lähevad need ka täide :) Pidasin oma elu ilusaima peo ja lisaks teistele ilusatele kinkidele, sain ka oma unistuste serviisi :) Kui poleks kingitusi, siis ei jääks ju ka mälestusi. Nii hea on teada,et selle ilusa vaasi kinkis tädi Maali ja need kaunid pokaalid onu Volli :) Need kingid vananevad koos minuga ja aina armsamaks mulle saavad :)Jah, muidugi,ka raha on meeldiv saada, aga jäägu ikka külalise enda otsustada. Usaldagem neid :)
-------------------------------------------------------
> Ma plaanin ka oma elukaaslasega registreerida! Ja
> kui sõbrad kuulsid, et ma tahan teha hästi väiksed
> pulmad pereringis, siis tuli jube kära, et kuidas
> nii, et ikka sõpradega jne. Aga pulm maksab palju
> ja kui teha siis tuleb korralik pulm teha. Aga vo
> t kui mu üks tuttav tegi pulmi, millele kulus tal
> 5000 € 35 inimese peale, ja üks paar viis ümbrikus
> 50€, siis ma mõtlesin küll, et mis mõttes. Mees k
> äib Rootsis tööl ja naine ka saab korralikult palk
> a!
>
> Nüüd ma olen suhteliselt kindel, et ma
> mingit pulma ei tee, sest uhkele pulmale, tuleb te
> ha vastav kink! Misk peavad pulmapaar maksma sõpra
> de nõutud pulma, kui nad ei suuda normaalset kinki
> teha?
Jäägu see ikka noorpaari endi otsustada kas ja kui palju ta külalisi kutsub. Kui ämmad-äiad enamat nõuavad, siis on normaalne,et nad noori rahaliselt toetavad. Ja seda ikka enne pulmi ! Ise pidasin ka oma pulmad vaid väheste sugulaste,sõprade ringis. Suure peo korraldasin hoopis 50.juubeliks. Algul plaanisin küll juubeli puhul omale ise ilus lõunaserviis osta. Kui oma unistusi lähedastega jagada , lähevad need ka täide :) Pidasin oma elu ilusaima peo ja lisaks teistele ilusatele kinkidele, sain ka oma unistuste serviisi :) Kui poleks kingitusi, siis ei jääks ju ka mälestusi. Nii hea on teada,et selle ilusa vaasi kinkis tädi Maali ja need kaunid pokaalid onu Volli :) Need kingid vananevad koos minuga ja aina armsamaks mulle saavad :)Jah, muidugi,ka raha on meeldiv saada, aga jäägu ikka külalise enda otsustada. Usaldagem neid :)
arvamus 30. juuli 2014, kl 22.44 |
hmm 20. august 2014, kl 14.13 |
rahasumma sõltub ju konkreetselt perest. kui peres on a la 2 üliõpilast või üks töötu, siis on 100€ natuke nagu palju. ja oleneb ka pulmapeost: sinna sõit, lilled, soeng, meik, kleit, ülikond vms lisakulutused. ei ole olemas mingit kindlat summat. kõik sõltub pulmalise rahalisest seisust ja maj. olukorrast
supp 24. august 2014, kl 14.58 |
Lisa postitus