Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Väike (jõulu)mõtisklus
 
D: 25. detsember 2013, kl 19.14
Tibu :)))))))
 
huvitav 25. detsember 2013, kl 19.15
et see tibu või rabi on alati põõsas valves
 
valulla 25. detsember 2013, kl 19.18
aff
ehtne jõulukuusk peab ikka olemas olema :) Kust seda ehedat jõululõhnatunnet muidu saab.
Ja vorstegi keeratakse ise rõngasse, sealjuures väga maitsvaid.
 
Roheline vihmavari 25. detsember 2013, kl 19.27
To huvitav: Kahjuks on mul kingid juba jagatud aga järgmisel aastal kingin sulle tiburabi loenduri, see teeb loendamise lihtsamaks:))
 
aff 25. detsember 2013, kl 19.27
valulla
Ma olen nõus, et igaüks ise loob oma traditsioonid. Meil on kohustuslik sült, kapsad jne. piparkoogid - neid ma aitan glasuurida, ma joonistan pitsilisi stringe, need lähevad nagu soojad saiad :))

Korporatsiooni peod meeldivad rohkem, ei mingit möllimist, ainult pidu.
 
valulla 25. detsember 2013, kl 19.34
Minule ongi jäänud need sült, praad ja kapsad, aga püüan end parandada.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati valulla 25.12.2013 21.15.
 
seda et 25. detsember 2013, kl 21.37
tibu nägu foorumit küll ei taha.
 
no 25. detsember 2013, kl 21.39
viimasel ajal ta ikka rohkem tiburabikrooksujahtijate nägu
 
Kaastundlik 25. detsember 2013, kl 22.32
To no: Ega sa haige ole?
 
Kaastundlik 25. detsember 2013, kl 22.39
To no: Vabandust. Minu kommentaar oli seda etile. Veel seda etile: Kui foorum oleks sinu nägu siis oleksid siin üksi.
 
Rozza 26. detsember 2013, kl 00.10
to mõtiskleja
Tore oli lugeda, et sinul olid hoopis kaunimad pühad kui minu lastelastel, kellel ma asjade kinkimisega jõulurõõmu ära rikkusin.:))))) Ja kuigi sa tõid ilusa näite, kuidas peaks neid pühi õigesti pidama, siis, paraku, olen juba 50+ ja vaevalt omi kombeid muutma hakkan...ilma sisemise sunnita.:)Samas olen õnnelik, et mul on olnud võimalus kingitusi teha.

Ja ikkagi ei leia ma siit kedagi,kes oleks lausa ribadeks tõmmatud... Äkki annad mõne konkreetse vihje? Ja veel tahaks mainida nende kohta, kes siit sinu väitel (ja ust paugutades) on ära läinud - pole nad kuhugi läinud, vahetasid vaid nime.:D
 
Lee 26. detsember 2013, kl 00.18
Rozza, lugesin algust ja lõppu ja endiselt me ühes rütmis:))) Mul seekord vedas jälle... sõbrad sugulased tulid maailmast Tallinna:)) 2 päeva lapselapsega on puhas õnn:)) rõõmu ja rahu teilegi:))
 
mõtiskleja 26. detsember 2013, kl 10.11
Miks ma loen sinu kommentaaris irooniat, et just mina olen nüüd öelnud, et sina rikkusid kingitustega lastelaste pühad.
Selles vanuses ja ka isegi palju varem elavad inimesed igaüks oma elu ja mina tõin ühe näite jõulumälestuse oma lapsepõlvest, see kas oli see parem või halvem,seda hindasid sina. Et me elame asjade maailmas on vist paratamatus, ja muuta pole seda minu võimuses.
See foorum on virtuaalne, aga nagu ma aru saan on siin ka vähemalt üks seltskond, nimesid ei tohi nimetada, kes omavahel tuttavad, seda siin oma suhtlusportaaliks peavad ja kui keegi julgeb midagi öelda, siis on see paha, paha ja need tegelased kohe solvunud. Ka on minul siin olnud reaalseid tuttavaid, kes siit on minema läinud ja põhjused mainisin eelpool.
Aga mina ei kujunda maailma ega isegi seda portaali oma nägu, lihtsalt avaldasin arvamust. Ja kindel see et kõik inimesed ei arva maailmast ühte ja sama. Ja hea ongi.
 
mai 26. detsember 2013, kl 12.04
Jõulude aegu vaatan seda portaali jõulusilmadega, mis tööst kipra tõmbunud ja ootavad kasvõi kõige lihtlabasemat heakskiitu minu ennastsalgavale ponnistusele siia foorumisse endast midagi tarka ja enneolematut lausuda, et pälvida maailma tähelepanu... kuramuse kuramus, et see nyyd ununes, et see on ju kõigest eesti keelne vanainimeste foorum, kes vaid kraaklevad enese elus kogutuid tarkusi teisele jõuga peale või alla. maailma on nii paljude keeltega ylekyllastunud, et see osa, kes neid ponnistusi siin käivad reaalist kiikriga silmamas, et mitte saada netisõltlase kõlavat tiitlit reaalinimeste poolt on nii imepisike arv miljarditest inimestest maakeral.
Ahjaa tuli meelde, et pidin selle tarkuseiva ka siia poetama... kena aastalõpu tormamisi ja tuulamisi teile armsad vanainimesed ja ikka teravat keelt uueks aastaks:DDD... eriliselt tervitused rästule ja lullarile.. nemad kaks on nii ehedad, mis tänapäeval on tegelikult haruldus foorumites, et jäädakse enesteks..DDD
 
esivanem 26. detsember 2013, kl 14.12
sul sama lapsepõlv nagu minul oli!Ma ka kuulan-vaatan, et ikka olla tore sugulastega koos olla, ma isegi ei ütloe lähedastega?! Praegu jah on lastel AINULT TAHTMINE SAADA ja SAADA, aga mitte midagi saamisex ise anda, isegi laulusalmikest.Põrnitsetaxe altkulmu, kui vanaema küsib... ainult anna ja anna? Kus see lastetuba siin on? Minu enda lapsed alati esinesid, iga paki eest ja polnud mingit kuusealt võtmist? Ja nüüd terve pidu käiski 5 aj 2a aastase soovide-tujude kohaselt, et NEIL OLEX HUVITAV, nii isa kui ema käperdasid oma lastege põrandal mängida, ikka, et jamax ei lähex...? Vanaema ei sobinud, küsis ju salmi?? Mini, kas saigi süüa või ainult lapse suutäie kõrvalt? Pakid käes, kõhud täis ja minek, sest lapsed hakkavad virisemismärke näitama- vaja autole hääled sisse panna ja oma koju. Niipalju siis koosolemisest. Kui kmuskil maal olla ja öösex jäädaxe on terake teine, siis lapsed tuttu ja siis saab koos olla.Kui seda õhtuosa pole, pole ka lähedastest erilist, ainult, et käisid jah siin... kogu see mahv, et jõulud toredad oleksid?? Ometi meeldinux mulle ka jõululaulude laulmine, mingise erilise vanaema juures olemise tunde loomine.See jäi ära...Kui nende juures olen, siis saab sauna ja lapsed tuttu... ja õhtu läheb käima!Aga ka seal on muidusaamine kombex.kas lastelt võeti see ootus-esinemine-Mina oskan -tunne ära, et ei viitsita kuulata...seal suurem suguvõsa mõlemapoolne koos ja pakke ikka koormaga! Kas see saamine ja saamine /nagu peaxki/ei saa õpitud abituse ühex tõukeks hiljem?
 
tundmatu 26. detsember 2013, kl 14.46
minu sugulane on 10kordne vanaema, jõuludeks teeb kõigile pakid, ka neile lastelastele, kes juba täiskasvanud. olen olnud paaril jõuluõhtul selles seltskonnas, lapsed võtavad kingitused lahti ja on selgelt pettunud, et pakis pole uut mobiili, Ipadi või veel midagi hinnalist. vanaema on kinkinud raamatuid ja midagi oma kätega tehtut. minu arvamist mööda võiksid vähemalt need täiskasvanud lapselapsed vanaemale ka vastukingituse teha, ei pea olema kallis, aga see oleks kahepoolne märkamine, mul tekkis tunne nagu saaksid need lapselapsed kingitusi selle eest, et on olemas.
ju nad sellepärast ei osanudki neist kinkidest rõõmu tunda ega aitähki öelda. mida teie sellest loost arvate, head lugejad?
 
kraaks 26. detsember 2013, kl 16.50
kui me ei ole osanud oma lapsi õigesti kasvatada, ei ole osanud pere traditsioone luua...siis ei ole ju kedagi peale iseenda süüdistada.

mina... lapsena, tulesäde nagu olin, ainult hardast vaikusest, küünlaleegist ja jõululauludest rõõmu ei ole osanud tunda. need on minu praegused vaiksed rõõmud. küünlaleek, kuuse lõhn, värskete küpsetiste lõhn... olid märk kingikotiga jõuluvana tulekust. rõõmu valmistas koos vanaisaga kuuse ülespanek ja ehtimine, vanaemaga koos küpsiste ja pirukate küpsetamine ja kõige suurem rõõm...oli kinkide saamine. kinkide tegemine ja saamine on minu jaoks praegugi suur rõõm. nii nagu Rozzagi...on minu jaoks kõige suurem kingitus ja rõõm, näha laste ja lastelaste rõõmu... täppi läinud kingituste üle.
ja ma isegi, vana kingimaias patukott selline:DDD... kuigi mul millestki puudus ei ole ja võin endale alati soovitud asja ise kinkida...tunnen suurt rõõmu saadud kinkide üle, olgu need siis kõige odavamad ja tühisemad asjakesed. mulle on tähtis... minu peale on mõeldud, minu nimel on vaeva nähtud, ma olen meeles, olen oluline.

... minu peale on mõeldud, minu nimel on vaeva nähtud, ma olen meeles, olen oluline...usun, see on tähtis igale inimesele, olenemata soost ja vanusest.
 
von ehf 26. detsember 2013, kl 17.00
aff 25. detsember 2013, kl 18.54 joonestas:
---------------------------------------------------------

>Tempora mutantur et nos mutamur in illis

eee....

post coitum omne animal triste est sive gallus et mulier


olge mõnusad :)
 
Rahmanin 26. detsember 2013, kl 17.58
Kas keegi käis eile Pjatnitski koori kontserdil? Olevat ilmatuma vahva olnud, kahjuks ma ei teadnud, reklaami ei olnud.
 
mõtlen veel 26. detsember 2013, kl 18.11
teie jutt on päris tõsi kinkide osas. aga see on tänapäev. kui tuleb mitu peret kokku ja neil on erinevad võimalused lastele kinkide tegemisel. siis ongi nii, mõtled, et teised saavad kallid kingid, miks minu omad kehvemad on. üritad ajaga kaasas käia. nägin isegi seekord, et peale kingi avamist tuli ühel lapsel pisar silma-pettumusest muidugi. samas nägin ka siirast rõõmu ühel lapsel ainuüksi kommide nägemisest:) eks kõik oleneb perede võimalustest, kes harjunud kõike saama, nendel ongi pettumus, kui veidi kehvem kink oodatust
rästu 27. detsember 2013, kl 13.14
mai
ma ei näe siin foorumit...õigemini ei näinud juba siis kui siia tulin. selgituseks siis niipalju, olen prillikandja.
mis puutub ehedusse, siis...:DDD
rästu 27. detsember 2013, kl 13.16
ununes...:D
kinke võtsin vastu särasilmil...:D
ülejäänud kingisaajate näod olid kindlasti minu sarnased...:DDD
 
aff 27. detsember 2013, kl 14.54
post coitum omne animal triste est sive gallus et mulier


eeeee.....


domine non es dignus
 
;))))) 27. detsember 2013, kl 16.15
Kaks kõhukat härrat kord kokku said teel.
Nad ütlesid tere! Ja veel ja veel ja veel.
 
von Freen 27. detsember 2013, kl 20.21
domine muijidugist!

to at him with mit uns: vihmaussikivistis alias ;)))))

meie kaa emm ja iii on praega jummala barlanksis pärast kolmekuulist kõhugrippi ja me teeme vahendeid valimata üliinimlikke jõupingutusi, et normaalne olukord võimalikult kiiresti taastada. seniks ei ole Teie kaunikujuline luuletus pädev kahjuks piab ära ütlema.

٭░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

ja kuna sellest jeesukese sünnipäevast saime lõpuks lahti nüüd, võis siis peaaegu lahti (kuidas keegi)k, siis siinkohal oleks passilik ja tahaks nüüd ära ütelda oma uusaastavahetusesaabuvauueaasta heasoovid.


Skisokliinikumid soovivad pikki linasid, pikka iga ja tervisejaksu uuel aastal meie kallitele väärtasjadeedendajatele, kedakelle suuri tegusid meie mitte pole ära unustanud ja eeskätt Teile, meie Oburje kallid aukülalised hr. A.Vhiiol, hr. E.Priiatooni, hr. G.Spoosaato, hr. V.A.Barvet, pr. A.M.Kalojaan, hr. I.Manndre, pr. L.Haavel, hr. R.I.Simson, pr. T.Sillves, pr. M.Eheenmaa, pr. L.Nellis, hr. K.Järvik, hr. E.Aavik, pr. T.Saarmaa, hr. V.Semjonov, hr. S.Kallas, hrprhrpr.... Männart,Tomson,Trašanov,Eliste,Šuvalov,Meristo,Lõugas,Songisepp-Mölder-Tsahkna-Kaasik-Kärmas-Reiljan-Tuiksoo-Annus-Kangur...... uhhhtõõ hapnik sai otsa... jne (andestavad kõik need, keda maijõua siinkohal ära tänada praega, sest internettides saab muidu ruum jälle otsa).

piapüsti!

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Oh sa kallis Keiser,
kõige ilma ees
Sinu jalge ette
roomab Eesti mees.
Sinu eest ta annab
ihu, hinge, verd –
Sina kuivatasid
Rahva nutumerd!

Ado Reinwald

۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝
 
Kinkide poolt 27. detsember 2013, kl 23.15
Pooldan Kraaksu, kinke on alati hea saada ja jõulud on just kinkimise aeg. Keegi kirjutas siin kuidas laps pettumusest pisaraid valas ja kuidas teine laps lihtsa kommipakiga õnnelik oli, no ei usu seda juttu. Meie peres on nii, et iga laps teeb oma soovi nimekirja ja sellele vastavalt ka saab kingituse. Mina kingin ikka edasi olenemata sellest mida keegi arvab.
 
kinkimine 28. detsember 2013, kl 00.20
Eesti elu on arenenud erinevalt. Osa inimesi on edukad, osa vähem ja nii saavad kokku erinevatest sugupuudest inimesed. Kõik ei ole harjunud teistega arvestama ja pole midagi imestada, et vanaema kootud sokipaar pettumust valmistab mõnele kasvatamata lapsele. Ema võib eeskuju näidata vabalt oma kingivalikul.
Samas on küll lastel suured soovid ja nimekirjad, aga vanemate rahakott seda ei võimalda. Kindlasti on Eestis lapsi, kes üldse kinke ei aagi kunagi.
Kõik variandid on võimalikud.
Elu on liiga erinev et midagi välistada.
 
kantrikala 28. detsember 2013, kl 02.11
eriti ei usu, et meil on lapsi, kes üldse kinke ei saa. isegi lastekodulapsed on vähemalt jõulude ajal kinkidega lausa üleujutatud.
vanaema kootud villase ja lapse jaoks torkiva soki peale ei rõkka tõesti rõõmust igaüks. ei nimetaks seda kasvatamatuseks, vaid lapselikuks siiruseks. küll varsti vanemad õpetavad, et tuleb ikka kinki saades suu kõrvuni vedada ja ohtralt tänada, meeldib siis või mitte. või õpib laps selle vanemaid jäljendades ise ära.
kui keegi näiteks teismeliste kinginimekirja näinud, siis olge kindlad, et isegi Rockefeller jätab kaks kolmandikku sellest rahulikult tähelepanuta ja kingid teeb ikka vastavalt lapse hetkelisele vajadusele.
heietasin siin veidi, peale 'kinkimine' kommentaari lugemist.
 
kalala 28. detsember 2013, kl 12.50
Kui sina ei usu, siis see ei tähenda, et see olematu on. Ja mida me teame eestlaste varjuelust.
Meil ei ole ka koduvägivalda, sest sina ei ole näinud.
Kõige olulisem, et vanematel oleks väärtushinnangud paigas neid siis edasi anda lastele, sellega on asi kehva.
Ja hullem sellest on see ebasiirus, kui lapsed selle ära õpivad, läheb elu täitsa metsa.
 
Villane sokk 28. detsember 2013, kl 17.32
Milline tänapäeva vanaema kingib jõuludeks lastele sokke, neid kootakse ja antakse ikka vajaduse korral.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!