Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Mõnusat kallistamise päeva!
 
valulla 21. jaanuar 2014, kl 17.50
"Gunnar Aarma on öelnud, et emmates või kallistades loome positiivse välja. Naine vastutavat perekonna vaimsuse eest 60% ja mees 40% ulatuses. Naine peaks päeva jooksul meest vähemalt kuus korda kallistama, kui mees teda neli korda kallistab. See ei olevat nali.

Kallistades saame öelda, et avatust, hoolivust ja sallivust ei ole vaja karta, häbeneda ega tõrjuda, et kaasinimest võib usaldada." Nii on kirjutanud meedik Olli Tõnurist.

Avatust, hoolivust ja sallivust soovides ning suured kallid kõigile!
 
Kius 21. jaanuar 2014, kl 17.59
Mulle ei meeldi kui keegi mind käperdama tuleb.
 
vaaaal 21. jaanuar 2014, kl 18.54
täitsa jama lahti, võtan plakati, kirjutan sinna peale, et kujuta ette, ma kallistan sind..., kodus, oma pere piires kannatan veel ära...
praegu käsil "Minu Guatemaala", seal kombeks tere ja headaega kallistada ja musitada..., ma oleks seal supermats..., ei salli kah...
 
vanem eit 21. jaanuar 2014, kl 19.43
minule meeldib igasugune kehaline kontakt, ma muudkui kallistan. meil on selline kallistajate perekond ja see ma armastan sind on ka kusagilt tulnud, vist lapsed on toonud või levis see viirusena lääne televisioonist, seda öeldakse meil ka vähemalt kolm korda päevas.
rästu 21. jaanuar 2014, kl 19.51
näedsa...nii hilja sain teada, mis päev täna...oleksin mõne ka ära kallistanud...:D
 
49 a lõpuni 21. jaanuar 2014, kl 20.08
tuli meelde kuidas kunagi ütlesid mulle midagi sarnast. kaheksa kallistust päevas ongi see ime, et elada sajani. olin siis vist liiga noor, et tõsiselt hoolida sajandi vanuseks elamisest. seepärast ehk vaid naersingi su sõnade üle, kuigi sinu kallistamise vastu ei olnud mul kunagi midagi.

aeg on astunud edasi ja täna sain teada, et kallistamisele on päris oma päev antud. seda on nii tähtsaks peetud. mul pole selle vastu midagi. ometi oleks huvitav teada, kas on vahet, mil moel seda tähtsust teisele antakse? mõistuse järgi ehk mõistlikult või normide järgi ehk normaalselt või veel kuidagi

püüdsin praegu meenutada, millal ma sind viimati kallistasin. meenusid mõned eredad hetked, aga see viimane kord mitte.

meenus hoopis kui sa ise seda tegid. mu küsimuse peale miks, andsid vastu, et tahad teada mis tunne sul siis tekib. loogiline. ma olin algusest peale sinu eksperiment, et mitte kaduda elust tõelist kirge tundmata. olid alati nii lahke tagamaid seletama.

olgu. täna on siis päev, mil sobib kallistada. suisa nõutud oleks see. ja ma tean, tunnen, et vajaksid praegu tõesti üht või mitut seesugust. muidugi pole mingi kunst seda praegu äragi arvata viimaste uudiste taustal, andeks see suutmatus vältida muiet, ometi teen seda meeleldi, hoides, hingega, mõtteta, südamest.
võid vabalt avada sama kunstide ukse
 
jäkkiii 21. jaanuar 2014, kl 20.08
Pole midagi vastikumat ja ebasiiramat kui võhivõõraste inimeste omavahel emblemine. Isegi lihtsalt tuttavate või töökaaslastega on vastik. Kallistan vaid lähedasi ja armsaid inimesi.
 
49 a lõpuni 21. jaanuar 2014, kl 20.26
uurisin, mis ma uurisin, ei näinud kusagil soovitust emmelda võõrastega. eestlase ihu on eestlasele väga ligidal ja väga privaatne, ometi, kui just lähisugulasi mitte arvestada, on alguses kõik võhivõõrad. kes ajapikku saavad, võibolla, omaks;)
 
valulla 21. jaanuar 2014, kl 20.55
Kummaline, et inimesed on nii väga füüsilise läheduse vastu. Minu jaoks on kallistamine osa igapäevaelust. Ei näe selles soojas liigutuses midagi teeseldut ega eriskummalist, ei midagi sellist, mida peaksin imporditud võltsiks näotegemiseks. Kui kallistamises on soojus ja tunded, on see just nimelt see, mida inimene oma igapäevaellu tasakaalustuseks vajab. Aga loomulikult on õige see, et igaüks käitub vastavalt oma harjumustele, tõekspidamistele ja tundevoogudele.
 
Lee 21. jaanuar 2014, kl 21.10
Jah, nõukogude inimesel puudus see harjumus. Mul on hea meel, et kusagil ja kunagi, hakkasin ema igal kohtumisel ja lahkumisel kallistama. Ta oli üllatanud, õnnelikult üllatunud. Ma arvan, et kallistus tegi ta üksiolemise hetked kergemaks, turvalisemaks.
Kallistan noortega, kallistan ka paljude tuttavate ja kolleegidega. Olen kallistanud ka võõrastega, kõik sõltub hetkest.
 
pipilotti 21. jaanuar 2014, kl 21.37
Kalli-kalli - kandke salli :D
 
valulla 21. jaanuar 2014, kl 21.37
Mina ja mu lapsed kallistame ka alati, kui kokku saame ja kui lahku läheme. Ka minu ema ei olnud harjunud kallistustega, aga mina ja mu lapsed oleme temagi sellesse soojusesse haaranud ning nüüd ta juba ootab seda hetke rõõmuga. Minu väikesed õpilased tulevad päeva lõpus mulle lahkumiskallit andma, ka suuremad õpilased kallistavad tihti, samuti kolleegid, tuttavad, sõbrad. Kallistamine on loomulik osa hetkest ja päevast. Tean inimest, kes oli alati öelnud, et tema ei armasta kallistusi. Ta ei kallistanud oma lapsi ega lapselastki. Ta ei käinud kunagi massaažis, sest vihkas seda, kui teda puudutas keegi võõras. Paari aasta jooksul on temast saanud aga rõõmus ja hoogne kallistaja, ilmselt nii meie, tema sõbrad, kui ka tema lapselaps ja uus mees oleme suutnud kaitsebarjäärid murda. Kallistamisvõhikud uskuge, et see ei ole viirus ega surmav tõbi, pigem leevendus ja mõnus tunne. :)
 
vaaaal 21. jaanuar 2014, kl 21.40
valulla - minusugust pujääni sa ümber ei veena:)
 
valulla 21. jaanuar 2014, kl 21.49
vaaaal
veenaksin küll, kui oleksid igapäevaselt mu nägemisulatuses :)
 
vaaaal 21. jaanuar 2014, kl 21.55
ega ikka ei veena küll, korra kannataksin hea läbisaamise nimel ära ja edaspidi hakkaksin pikivahet hoidma juba teadlikult:D
 
valulla 21. jaanuar 2014, kl 22.01
vaaaal
oled siis lootusetu juhtum nii minu praktikas kui ka teiste praktikates. Kummardan Teie meelekindluse ees :P
 
Rozza 21. jaanuar 2014, kl 22.04
Mina olen ka nende killast, kes võõrastega pigem ei kallistaks.:) Aga lähedastega, eriti lastelastega, on see lausa loomulik. Ja selleks ei pea üldse kindlat päeva ootama.:)))Aga head kallistamisepäeva kõikidele, kes kallistust vajavad! Virtuaalselt võin kallistada ka võõrastega. Täitsa vabalt.:)
 
teanküll 21. jaanuar 2014, kl 22.41
oli mul kaks töökaaslast-kallistajat. hommikukallid ja headaegakallid ja lohutukallid ja rõõmukallid ja... tehti kalli ära ja siis mindi teineteist teise tuppa klatšima
 
ma 22. jaanuar 2014, kl 09.39
olen märganud, et mõnda inimest ei taha kallistada ja ka tema ise on kallistamise vastu. Külm ja jäine inimene, kes teadlikult väldib kõike "sooja"
Samas on inimesi, isegi võõraid, kellega on kallistamine mõnus. Kõik oleneb inimesest.
Minu lapsepõlves oli kallistamine loomulik ja seda kodus ja sugulaste vahel tavaline. Võõrastega mitte.
Ma arvan, et need, kes väldivad kallistusi ja lähedust, on seesmiselt kurvad ja kuna nad ei taha ka muutuda, las siis nii jääb. Nad õnneks ei tea, millest nad ilma jäävad.
 
tibu 22. jaanuar 2014, kl 09.58
Intiimtsooni ei tohi lasta ligi võõraid,räpaseid, ebameeldivaid ja halbu inimesi. Kui nad sinna vägisi ronida soovivad, siis on see ahistamine ja nii tuleb ka öelda, ärge mind ahistage ja eemalduda, kes teab, millal käsigi pesi ja mis nakkusi ta ise ja tema riided kõik kannavad edasi... Oma lähedastega ja kallimaga kallistatakse vastavalt omavahelisele soovile seda teha.

Millegipärast ronivad igasugused võõrad vanemad naised suvalistele meestele kaela ümbert kinni,kui üldse mingiks tervitamiseks on vaja suhelda, olen märganud. Vaesed mehed, kaastunne teile.
 
u 22. jaanuar 2014, kl 10.25
sellega on nii ja naa. vanad inimesed väga vajavad, et neid keegi hellitavalt puudutaks.
 
ei kujuta 22. jaanuar 2014, kl 10.49
ette oma tutvusringkonnas räpaseid ja halbu inimesi. Oma intiimtsooni? aga mõni töökoht nõuab ise kellegi intiimtsooni minemist, näiteks massöör, kuidas ta ütleb, et mina teid ei masseeri, te mulle ei meeldi.
neid elukutseid on veelgi, kus tuleb inimeste intiimtsoonis olla, tahad siis seda või mitte.
Vanemad inimesed jah vajavad seda kallistust, ärme siis keela neile seda.
Mina saan aru et mida rohkem sa endast annad headust välja, seda rohkem saad ka tagasi.

Ma ei käi ka sellises kohas kus võõrad vanad naised meestele kaela ronivad kallistama. Ehk tibu räägib sellest lähemat.
 
tibu 22. jaanuar 2014, kl 11.41
Justjust kallistagegi oma lähedasi vanu inimesi,kes seda teilt kui oma lapselt või lähedasemalt sugulaselt ootavad. Ärge tükkige võõrastele või vähetuttvatele ligi. Kallistage oma vanu emasid, isasid.
rästu 22. jaanuar 2014, kl 12.04
minu isa ja ema on surnud...siis ei tohigi minna naabrimeest esimesena kallistama...naist teisena...:D
rästu 22. jaanuar 2014, kl 12.18
lisaks veel...

Sellest raasust,
mis kergelt ei kao,
mis pole uhkus,
ei ehe,
sellest piskust,
kus juured ja raod,
räägib mets,
kui on lahkunud lehed.

...silmadega saab ju kallistada...või kägistada...:D
 
kraaks 22. jaanuar 2014, kl 13.12
minu jaoks on kallistus millegi märk...armastuse, kaastunde. kallistan neid, keda armastan, kellest hoolin, kellele kaasa tunnen ja lohutada tahan. niisama...moepärast kallistus võrdub mu meelest Brežnevi suudlusega :)))
 
kotkas 24. jaanuar 2014, kl 23.11
..kallistused..kes ei soovi kükitagu maha...D!
 
jalaalabaa 25. jaanuar 2014, kl 00.15
kraaks ja kotkas
head killud teil. aga olen samal arvamusel.
kallistan ikka neid, kes mulle on lähedased ja kallid. ja nendeks on lapsed ja mees.
mulle on samuti vastik, kui võõrad mind katsuma tulevad.

Lee
kuule, nõukogude ajaga ei alanud veel kogu maailm. minu isa on oli näiteks ennenõukaaegne ja ema nõukaaegne. kogu nõuka aja käis üks ebasiiras emapoolne kallistamine. nii et mis see nõuka aeg nüüd küll kallistamisse peaks puutuma jälle?
 
vaaaal 25. jaanuar 2014, kl 10.22
kotkas lendas kaua-kaua,
kuni leidis...., no peaks veel mäletama, kui liiga noorlind pole:D
 
kotkas 25. jaanuar 2014, kl 10.46
..D..maandusin et puhata...
vaaaal....mäletab!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!