Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Pevkuri põgenikud
 
Raivo Kohalik 29. mai 2015, kl 14.22
et rikkad riigid (Rootsi Soome jne) tegid juba Suure vea lastes sisserändajatel elada riigi kulul (seega kohalike töötajate kulul) -jättes sellega ka petliku mulje paljudele tasuta elamisest "rikkal maal" - mitte andes neile võimalust omal algatusel jalule tõusta (andes selleks vaid "Stardi raha" ) ...pole see aga mitte "Jõukohane" meie vaesele väiksele riigile .
 
loen ja imestan 29. mai 2015, kl 14.49
nu-nu on eriline tarkpea, mitu aastat tal külaklassi on ka?
 
Võrdlused 29. mai 2015, kl 15.47
Meediast kostub järjest enam VÕRDLUSI meie sõjaaegsete paadipõgenike ja tänaste Aafrika mandri omadega. Meie omasid saadeti ka Siberisse „alternatiivina“, et asustada Eesti vallutajatega. Mitmed rahvused hävitati stalinliku juhtimise all.
Eestlased TÖÖTASID nii Siberis kui ka uuel kodumaal endid toites ja kattes ning õppisid uues kohas selgeks kohaliku keele. Justnimelt seetõttu on meie eeldus ka saabunud (asustatud) indiviidide suhtes sama.
Keegi siin eespool mainis, et väliseestlased jäid mõnuga uude riiki elama. See ei vasta tõele. 1960-dateni oodati, et ehk saadakse koju tagasi tulla. See lootus oli tugev Stalini surma järgselt.
Ja ei huvitanud kedagi inimõigused perede lahutamisel. Hävitatud ja poolhävitatud rahvuste esindajad on sellise ülekohtu pidanud alla neelama ning leppima olukorraga. Elu läheb edasi, lõputu lein tekitab üksnes viha ja sellest pole kasu.
Ent nähes nüüd pealesurutud kohustust leppida uue põgenike-pagulaste hulgaga, kellele peaksime ülalpidamise kindlustama (6000.-€ EL-i poolt kulub juba Eestisse transpordi ja vahendajate komisjonide töötasu peale), keerabki üles võimetu raevu ning leppimatuse.
 
Raivo Kohalik 29. mai 2015, kl 16.55
loen ja imestan
29. mai 2015, kl 14.49
nu-nu on eriline tarkpea, mitu aastat tal külaklassi on ka?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nu.nu räägib kõike mis tõega juhtuski - selleks oligi pigem silmi vaja kui ükskõik millist haridust . samas on haridus ja harituski üsna erinevad asjad . "ega haridus matsi ei riku " kõlbab öelda igaleühele kes hariduselegi vaatamata on "harimatu " (mats) . samas "loen ja imestan" võiks ISe midagi TARKA öelda kõigile vaatamiseks imestamiseks lugemiseks .....(teiste kritiseerimiseks erilist tarkust vaja pole - kül aga millegi targa välja ütlemiseks )
 
Raivo Kohalik 29. mai 2015, kl 17.15
kuigi Naistekas on samuti "vaba maa"ja "Sõnavabadus " on siin "vabalt käes" - ei tähenda see et...kõige ja kõigi maha tegemine on AINUS sõnavabadus.
eeldades et tegemist on 50+ ssis kaa samavanade seega vanema klassi esindajatega - oleks lausa "kohustuslik" erineda muust maailmast .
"neti kommentaarid" on saanud lausa sõimu väljendiks.
miks mahategemise asemel ei taheta kaasa mõelda? -
kaasa aidata probleemides vigade nägemisel ja nendele lahendustegi leidmisel ?
erinevus kaasamõtlejate ja kõigele vasturääkijate vahel ongi kui erinevus "tavainimese" ja turumuttide" vahel".

olgem siin kõik 50+ vanused siis pigem ...."tavainimesed"
 
Võrdlused 29. mai 2015, kl 18.32
Olen sinuga nõus, Raivo Kohalik.
 
Raivo Kohalik 30. mai 2015, kl 13.00
tänan "Võrdlused" Sind kaasa mõtlemisel
jaa olemast kui "Tavainimene" (mitte "turumutt" )

kaunistame 50+ssi esimesena naistekas ja kogu neti kommmentaaride maailmas ...olemast kui pioneerid kes
oma tarkust näitavad mitte ainut maha tegemises - vaid kaa näitamises kuidas peab midagi paremini tegema - näitamaks kaa lahendusi paljudes probleemideski .
 
skiso 30. mai 2015, kl 17.25
Hastalavista villa 2015

mul pole pappi, elan vaikselt võlgu.
näe, katus lekib, käimla ka on puru.
Ford Escort`iga künnan peedipõldu
ja küünekääridega pügan õuel muru.

et tõsta kiirelt elujärge santi,
te tooge siia põgenikke hulgi!!
juuroopa maksab peale sitta kanti,
mis muudab leplikuks ka viimse mulgi.

von Freen




https://www.youtube.com/watch?v=4Hyel4p5hdw

http://www.postimees.ee/2767140/kollane-maja-hoi...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!