Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
elu mõte?
 
ingel 16. oktoober 2016, kl 18.30
Otsitakse elu mõtet. Olgem solidaarsed teiste elusolenditega, kõigil on eesmärk oma liiki paljundada ja sama peaks ka inimesel olema ja ei ole vaja siin midagi kõrgemat välja mõelda, kui ainult seda, et luua side teiste universumite ja tsivilisatsioonidega. vat see oleks inimkonda raputav uudis.
 
ohh 16. oktoober 2016, kl 18.59
Selline ajuvaba ennast ja planeeti hävitav inimene võiks liigina parem siin Maal otsa saada, kui universumit reostama minna.
 
tiibadega kurat 16. oktoober 2016, kl 22.18
No ei ole see raputav uudis, liigi paljundamine. Pealegi 50+staadiumis olles on selline tegevus veidi komplitseeritud.
Kooleda jõuab alati, mitte keegi pole veel pääsenud...hakake parem elama :)
 
vanapiiga63 16. oktoober 2016, kl 23.51
Nõustun tiibadega kuradiga. Head und, mu armsad ja mõnusat uut nädalat ;)
 
hmm 17. oktoober 2016, kl 00.32
Elu mõte on leida elu.
 
Alu 17. oktoober 2016, kl 00.34
minu kui vana ja ju.nnidega makaagi elumõte on noori naisi mõnitada, kes minuga tutvuda ei taha. selmet et hernmese kott osta, muudkui naeravad mu üle.
 
hmm 17. oktoober 2016, kl 00.34
NB! täpsustan - elu mõte on leida, avastada elu iseenese sees - mitte universumis. Mis inimesel universumiga asja - tähed on Looja pärusmaa.
 
Aju_Keenius 17. oktoober 2016, kl 00.43
elul pole mõtet
 
hmm 17. oktoober 2016, kl 00.56
Imelised asjad ei ole kunagi mõttetud.
Keenius - nii naljaviluks panen lingi - ehk äratab eluterveid mõtteid

https://www.youtube.com/watch?v=hzIC0Cj-srw
 
thunderbird 17. oktoober 2016, kl 06.49
no nüüd on kõik opakad lõplikult 50plussi kolinud. starost ne radost.
 
viimasele 17. oktoober 2016, kl 13.22
Pole kindel, et peale sinu rohkem opakaid ei ole.
 
ingel 17. oktoober 2016, kl 15.07
Rikkaks saada, süüa ja seksida- paistab see ongi suurema osa inimeste eesmärk. Ise olen täpselt samasugune. Vaene on olla piin, siis ei ole sul midagi, ei naisi ei õiget kodu ei sõpru ja tuttavaid, keegi ei taha vaesega tegemist teha.
 
unistaja 17. oktoober 2016, kl 15.38
ingel 17. oktoober 2016, kl 15.07

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

selle kirjutas kül pigem saatan kui ingel :

"Rikkaks saada, süüa ja seksida...."

see on pigem saatanast kui inglist .
 
ingel 18. oktoober 2016, kl 11.07
Olgu sul sada sõpra kui sada rubla. Tra, on teil nendest sõpradest kunagi abi olnud? Enavähem kõik on püüdnud mind ära kasutada: kes tahab laenu ja tagasi ei maksa, kes tahab, et teeksin välja, kes tahab, et teeksin mingit tööd tasuta jne.
 
ingel 18. oktoober 2016, kl 11.14
Kuidas on su endaga lood? Jooksed appi, laenad raha, annad viimase leivapalukese. Ohverdad, ohverdad.
 
unistaja 18. oktoober 2016, kl 12.56
Ingel - kui sulle on sattunud teele vaid halvad ,pole headus veel maailmast kadunud . See kui seenemetsaski seente korjamine . Jäta mürgised seened metsa . Kasu oleks ka seeneraamatust kus mürgised ja söödavad seened on äratuntavaks tehtud . Alles eile õhtul oli televisioonis film kus Iraaklasedki ei tunne enam ära omade seast ISIS võitlejaid - sest nende seas on ka masid iraaklasigi .
 
tiibadega kurat 22. oktoober 2016, kl 07.37
Süüa tuleb selleks, et elada...mitte vastupidi.
Rikkus ei taga kodutunnet ega sõpru...kui mitte just ilus träni ei tähenda kodu ja prestiižikas seltskond sõpru.
Seks on loomulik eluosa, kuidas muidu on aastatuhandete viisi inimkond säilinud...
Kui iga liigutus tundub ohverdusena ja ümbritsevad inimesed vaid ärakasutajatena peaks ehk peeglisse vaatama ja mõtisklema...või siis nautima edasi enda loodud märtrirolli...
 
mulle tundub 22. oktoober 2016, kl 22.35
et just need inimesed, kes kurdavad, kuidas kõik neid ära kasutavad ja kui halvad kõik teised on, on sageli ise need ärakasutajad. See et teisi näed aga ennast mitte.
Elu ongi keeruline, kui ei oska asjadel vahet teha, mida muuta saab ja mida ei saa, sellega tuleb õppida elama.
Ja et ainus elu mõte on paljunemine, seda võib mõelda ajudeta isane, kelle muud pole kui suur... sugutung. Mis on küll edasiviiv jõud aga mitte ainus.
 
päevapäike 23. oktoober 2016, kl 16.45
Lihtne on lihtsalt elada, päevast-päeva. Mitte analüüsida, kõigele mõtet ja tähendust anda, eesmärke otsida.
Kui elus vähe tegemisi, asjatoimetusi, huvialasid, siis tekivad säänsed küsimused nagu "mis on elu mõte".
No ja kui ongi soojätkamine või teistele ärategemine eesmärgiks, andku aga minna, egas meie arvamine siin miskit muuda.
Ns tahtsin sõna sekka öelda.
 
lõvinna 23. oktoober 2016, kl 16.49
Igal ühel on oma saatus.Oma elu. Mitte kunagi ei saa elada nagu keegi teine.
 
rmp 24. oktoober 2016, kl 10.02
...me elame tõeliselt iseendale ainult siis,
kui elame teistele...
...kui Sul on raske, otsi mind/meid üles...
Mina elan nende mõtteterade järgi.
Abistan oma lapsi ja lapselapsi.
Pärivad nad nagunii kõik, kuid noori on vaja abistada kohe, praegu. Peale meie surma on lapsed juba ise vanad, elada on vaja praegu.
Edu!
 
Harald Haberman 26. oktoober 2016, kl 08.45
on artiklis "Elu mõttest" ("Noorus", märts 1972) muuhulgas öelnud:
"Ajutise üksikisendi olemus saab õigesti mõistetavaks ainult elu lõpmatu evolutsioonihoovuse suhete põimingus. Esikohale kerkivad selle olemuse kaks põhimomenti:
1. Tagada nõnda organiseeritud liigi elu jätkamine, enese taastamine elu pidevuse peamise teguri - paljunemisprotsessi kaudu. Kanda ja edasi anda katkematut elulõnga tohutu eluvaiba kangas.
2. Tagada nõnda organiseeritud elu progressiivne areng omaenda õigesuunalise aktiivsusega. Tagada järglaste parema viimistlemisega elutalitlusteks üha suurenev vabanemine keskkonnakammitsatest.

Nõnda mõistetud elu olemusest tulenebki selge ja ühemõtteline vastus küsimusele elu mõttest. ELU MÕTE ON ELADA ELU ENDA ARENGUSEADUSTE KOHASELT."

Pretensioonid palun esitada autorile.
Soovin edukat järglaste viimistlemast!

Jätkuvalt tsiteering raamatu "Leedi Chatterley armuke" lühendatud versioonist:
"Kas pole elu peamine mõte selles, et aastatega tasapisi ja järkjärgult ehitada üles oma terviklik maailm ... vaid selles võib olla elu mõte.# (Clifford)

Sama mõte raamatu täisvariandis:
"Kas pole elu eesmärk luua aastate jooksul pikkamisi harmoonilist isiksust? Elada harmoonilist elu? ... Ainult tee nii üht kui teist nii, et su elu on terviklik, et see oleks ikka ja alati harmooniline. Kui vaid kohandame end elu paratamatustega ja samal ajal põimime oma kohanemise kokku meie korrapäraselt elatud eluga. Kas oled nõus?"

"Linnalehes" oli kuulutus akadeemiku (A.Laisk) loengust teemal "Elu mõte", kus öeldi lisaks: "Laisk seletab elu mõtet biofüüsiku vaatevinklist, püüdes lahti mõtestada eluslooduse arengut kui korra tekitamist kaosest."
 
mõh-möh 26. oktoober 2016, kl 10.09
Kas ei ole natuke hilja elu mõtet otsida? Seda oleks pidanud aastakest kolmkümmend varem tegema.
 
Ülla-ülla 26. oktoober 2016, kl 10.43
. . . muuta maailma paremaks . . .
. . . aga selleks tuleb kõigepealt iseennast paremaks muuta . . .

(Lugege Anatole France "Inglite mäss". Kel vähegi arusaamis- ja mõtlemisvõimet, saab sealt ühe punkti kätte. Mitte kõike, sest elu on palju-palju keerulisem, aga ühe iva küll. Ja kui ei saa, olete vähemalt huvitava raamatu läbi lugenud.)

Edasine sõltub juba Teie maailmanägemusest. Kui olete kataritega sama meelt, siis teate, et me kõik oleme osa jumalast. Mitte Issand Jehoova Jahvest, kes meie maailma ja meie kehad lõi, vaid sellest algsest, suuremast. Kui olete druiididega nõus - mitte selle uuspaganliku tänapäevase vooluga, vaid selle iidsema, praegu mittetunnustatud osaga - siis oleme koos osa kõiksusest. Ja ka mõne muu maailmavaate puhul oleme koos osa üldvõrgust või egregoridest või kuidas iganes te seda vaimset kõiksust nimetate. Mitte kehalises, aga vaimses osas.

Ja kui me seda koos paremaks muudame - no siis saabki see paremaks.

Kui te aga olete Tao enda jaoks selgeks saanud, saate aru, et maailmas on niikuinii tasakaal. Kõik, mis me ühest otsast paremaks teeme, vajub teisest sellevõrra halvemaks. Võime ainult parandada endapoolset otsa - jah, aga just seda me siin elus tegema peaks, sest nii läheb ta siit paremaks! Ja need teised maailmad pole enam meie mure, nemad võidelgu ise enda eest, ka neil peab arenguvõimalus olema!

(ja kui tao pole mõistetav, siis siia kohale ka üks raamat: A. ja B. Strugatskid "Miljon aastat enne maailmalõppu". Selle tegevus on seatud ühele tao põhiprintsiibile. Jällegi, seal on ainult üks põhiprintsiip, neid on rohkem, aga ta annab niidiotsa kätte. Ja kui see Teile ei valgustu, pole hullu, olete vähemalt huvitava raamatu seltsis aega veetnud.)


Ülejäänu on bioloogia, aga see bioloogia on vajalik nende eelpooltoodud eesmärkide täitmiseks. Keha on hinge ajutine konteiner ja tööriist ja seetõttu hädavajalik.
On väga isekas jätta oma teadmised, kogemused ja bioloogiline alus järgmistele hingedele edasi andmata. Meie esivanemad on elanud üle väga raskeid tingimusi (kujutlege silme ees mõisa-orjust, sõdu, katku, pidevat nälga ja rasket füüsilist tööd) selleks, et meie elu olla saaks, et meie elu kestaks.
Meie ei pea nende vaeva ja tööd tühjaks muutma, lõpetades oma suguvõsa lihtsalt sellega, et ei vaevu järglasi saama ja neid õpetama.

Aga see bioloogia on kõigest esimene etapp. Põhiline on ikkagi vaimne areng. Alustada tuleb endast.
 
rööpaseadja 27. oktoober 2016, kl 02.00
Mingigi valguskiir siin tumedate tumbade kooskäimiskohas.Aitäh!
 
02: 00 on vana Rööpaseadja üleval? 27. oktoober 2016, kl 11.29
Kas pole und ,pole viitsinud konte liigutada ja käid siin teisi inimesi " ausalt ütelda ,siis närimas?
 
aff 27. oktoober 2016, kl 12.09
Kas pole kuidagi nii, et järglased peavad ise õppima ja just sellepärast nad meid ei kuula(kuule) ja just sellepärast sureme enne ära, et me neile mingit tarka infi edastada ei saaks.? Et ei tekiks miskit teadmistest tulenevat ahelat, mis kusagile viiks vaid iga põlvkond alustaks ikka kõike otsast.

Ja antud olukorrast maailmas. Ma jälgin seda nagu sürri teatritükki kusagilt teiselt planeedilt ja mida enam süvenen, seda vähem tundub olema elul mõtet. Meid juhivad ju ka arenenud inimesed (loll siiski sellega hakkama ei saaks)ja kuhu nad oma arenguga jõudnud on ja milleks? See ongi see tipp, kuhu püüelda või? Ja meie oleme sel juhul nii väikesed, et meie areng pole nagu üldse oluline, sest meid juhitakse, meie tahtmisest sõltumata.
 
Ülla-ülla 27. oktoober 2016, kl 17.11
Lp aff,
probleem meid juhtivatest "arenenud" inimestest - sõna "arenenud" on väga mitmetähenduslik. Need, kes meid juhivad, on arenenud küll, aga kitsas suunas - selles, mis võimaldab neil meid juhtida enese huvides. Aga need nende huvid ei pruugi olla kõigi ja kõiksuse paremuse suunas, need võivad olla ka väga kitsa isikliku materiaalse heaolu suunas.

Meie eesmärk ei ole "areneda" samas suunas kui meie juhid, meie eesmärk on vaimne areng paremuse suunas.
Aga selle, mis on parem, peame ise üles otsima.

On hea, kui meil on vanemad ja õpetajad, kes oskavad meid sel teel suunata, sest siis läheb otsimine lihtsamalt.
Kui ei ole - noh, kahjuks igaüks nii lihtsalt õiget teed ise üles ei leia. Eksitajaid on liiga palju.
Eks siis võib nii mõneski tulla lihtsalt see eelpoolmainitud rahva "arenenud" juhtija või - (nüüd kasutame ropendavat sõna) poliitik.

(Sürr on see maailm küll, selles on sul väga õigus. Ja musta huumoriga.)

Me ei ole nii väiksed, et meist midagi ei sõltu. Ka üks naeratus ja nali muudavad kontoris kolleegidel selle hetke päikeselisemaks. Kui naeratad Maxima kassapidajale ja tänad teda viisakalt, oled tilga valgust siia ilma juurde tekitanud. Pisikesed heateod jätavad pisikese hea jälje, suurtega on kahjuks asi kahtlasem, nagu kogemused näitavad. Aga palju pisikesi lumehelbeid moodustavad lõpuks võimsa lumelaviini, nii ka pisikeste heategudega.

Ah, mis ma siin ikka jahun, võta raamat egregoridest ja loe ise . . . näiteks A.Nekrassov "Egregorid". Aga selle raamatuga on kahjuks nii, et kui see sulle peale ei lähe, siis oled hulga aega ilmaasjata raisanud täielikule jamale.
 
aff 29. oktoober 2016, kl 15.02
Minuga on nii, et ükskõik, mida ma loen, neid teooriaid on ju palju, paljud tunduvad vägagi loogilised(sama nende egregoridega) ja ma võin paljudega isegi nõustuda, kuid alati jõuan ma küsimuseni MILLEKS. Ja ongi tupik.
 
Lahke teener 29. oktoober 2016, kl 15.44
Milleks-i vastus on selleks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!