Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Perekonnast siiber
 
von Freen 19. märts 2018, kl 10.55
sele küpsete viljade noppimisega on samamoodi nigu palka ja pensipäävaga
kuuaiga sai tööd tehtud, vastavalt sellele saad ka palka
eluaeg tööd tehtud vastavalt sellele saad pensiooni

pensiga on mujdugist veel see lisavärgendus, et ansipp või rattas võivad seda ka tõsta
aga jällegi mittenisama vaid ikke millegi eest
näituseks selle eest et neid valisid ja veel valiksid

üks ebaoluline teemaväline küsimus kaa vastapandamatu uudis imu rahuldamiseks
kas Teiede lapsed kasvasid ise või neid kasvatati kuskil kunagi?
muijdeks mehi saab ka kasvatada aga võivad samuti kasvada ka ise
meeste teema on lisaks nigu ka ansippi ja rattasega et lisandub veel se valimisteema nüanss
 
suu 19. märts 2018, kl 16.04
kas Teiede lapsed kasvasid ise või neid kasvatati kuskil kunagi,
küsib von Freen

nii ja naa.
oma vanemaid olen lugupidavalt kohelnud, seda on lapsed näinud ja nende suhtes omaks võtnud.
ise olime mehega pigem kehvad lapsevanemad (ikka töö esikohal) ja selle eest ka andeks palunud.
 
kopp ees 20. märts 2018, kl 02.09
Mul on hea meel, et ma oma meeleheitetunnil siia kirjutasin. Ja ma tänan neid, kes siin sõna sekka on öelnud - tõsiselt ja südamest. Olen saanud kuhjaga elutarkade inimeste arvamusi ja arendamist väärt ideid.:) Ja pean tunnistama, et kaugeltki mitte kõik võimalused-variandid-vaatenurgad ei ole varem mu iseoma tarkusest mu peanutist läbi käinud.:)

Von Freeni küsimus selle kohta, kas lapsed kasvasid ise või neid kasvatati ka kuskil kunagi on igati õigustatud. Vastata on keeruline. Fenomen selles seisnebki, et nagu oleks kasvatatud. Kõigiti parima arusaamise kohaselt - aga näe, tulemus jätab soovida. Mis siit muud järeldub kui see, et kasvataja enda arusaamine kasvatusprotsessist oli puudulik ja kui tulemust ei ole, kas siis kasvatustki oli?

Naljakas on see, et on olnud aegu, mil ma isegi arvasin, et mu lapsed on hästi kasvatatud.:) Olid viisakad, ei ropendanud - nüüd noorem ropendab ka kõigele lisaks, vanem õnneks mitte iial. Õppisid hästi, politseis pole neil kummalgi järel pidanud käima, ööd läbi väljas hulkumine ei tulnud kõne allagi. Kummikutega nad lumehanges ei käinud - nagu nüüd lapselapsed. Olid ajad, kus saapaid oli palju raskem saada kui täna, aga saapad olid jalas.
Ei ole oma lapsi peksnud - ma ei ole neid löönud ja tutistanud ka, ei olnud vaja, nad kuulasid sõna ja ei loopinud ennast poes pikali kui igakord kõrsikuid ei ostetud.:) Ikka on kõike leebelt ja mõistlikult seletatud ja arutatud. Koolitöö tegid ise, ma ei pidanud kõrval istuma ja kontrollima, õpetasin iseseisvust.
Joonistuspabereid ja värve oli alati võtta, mänguasju mitu kasti, igal õhtul loeti juturaamatuid ette.

Sellega võibki vist nii olla, et kasvatad ja teed ja oled ja siis ükskord jätad lõbustuspargis pulgakommi ostmata ning opaaa - saab hinge suur ja sügav haav löödud, sa ei pruugi isegi aimata mitte.

Oli tervislik toit, salatid, juurikad , kodumahla jõid - et limonaad ei ole kasulik seda seletati ja seda teadsid, limonaadi ostsime, aga harva. Nüüd lastelastel limonaad ja coca põhijook...:( No mis valemiga on niisugune asi võimalik, aru ma ei saa??

Mis puudutab meeste kasvatamise võimalust siis... sel mõttel on jumet. Samas - kas mäng väärib küünlaid, kas keegi on iial nende jäärapeadega mingitki mainimisväärset positiivset muutust saavutanud??

Oli siin soovitus majast paariks kuuks minema kolida. Ma oleksin seda ammu teinud, aga olukord on veidi komplitseeritud. Sest: ma olen siin ainus vastutaja, kelle najal kogu tsirkus koos seisab. Pojal korter linnas, käib kodus nagu baaslaagris. Mehel korter linnas, tööajal on ta seal, minu juures käib ka nagu baaslaagris varusid täiendamas. Mina majaga no linnalähedal maal. Korterisse mehe juurde ma ei koli - nii palju me teineteist ei talu.
Tulevad-lähevad, keeravad kõik pahupidi ja siis mina korraldagu järgmise korrani. KUI ma ära läheksin, siis talvel külmuks kõik ära, kevadel on umbrohi ja aed. Ja mul on koer ja kass ja ema ka siin hoida. Koera ja kassi saaksin korterisse kaasa võtta, aga emaga oleks raskem...ta ehk ei elaks seda eksperimenti üle. Niiet maja maha müüa oleks mõneti tõesti lihtsam kui mõneks ajaks majast lahkuda.:(
Mind ennast ajas ka naerma kui lugesin, et inimene tahab perekonnast rahu saamiseks maja maha müüa - selle asemel, et veidikeseks minema kolida. :) Koomiline muidugi. A elu on siiruviirulisem.

Ja see on tõsi, et mees on suurem probleem kui lapsed ongi. Mehele võiks muidugi seda teemat siin lugeda anda - a ma ei usu eriti, et see teda morjendaks. Või morjendaks? Muidugi on ta veendunud, et ta on väga hea mees - a naine on ära pööranud.
Ja mis tähtis - mul on kasvatamisest siiber. Kas saab ükskord rahu või ei saa??:)
 
:-) 20. märts 2018, kl 07.19
Mina armastan muinasjutte. Päriselt, päriselt.:-)
 
autorile 20. märts 2018, kl 08.05
Võiksid välja anda raamatu "Kopp ees".
 
suu 20. märts 2018, kl 11.44
kle ütleme siis nii, et su lapsed on mehesse läinud:)
 
Sabaloom 20. märts 2018, kl 14.10
See, mis maitseb meile, ei pruugi veel kaaskondlastele maitseda ja tühi kõht võib korisemise asemel ka urina ja haukumisega asenduda.

Kui noorem võsuke üürib pruuti, siis pole ka probleemide üle imestada. Üüri talle parem pesumasin, kuivatiga.

Kes ikka nii väga himustab kuulda tõtt teiste käest? Sa ise tahaksid? Pealegi on igal inimesel oma tõde, ilmselt kuulutavad ka kaaskondset oma tõde, aga suunatult Sinu pihta ja see on ebameeldiv, kas pole?
Eks oma lastele üritame pakkuda seda, millest ise lapsena puudust tundsime või millest unistasime.

Proovi istumist ümmarguse laua ääres ja rahulikku rääkimist, lao lagedale oma arusaam ja kuula ära teiste nägemus. Kui on hirm, et kodus lähevad hääled kõvaks, minge kohvikusse.
 
seks surmani : Miks peaksime ,, 20. märts 2018, kl 16.40
karjääri juhataja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> sa vist nii vana, et seksimise unustanud.--AGA kui täna tööd jõuab teha eestis teha -- -.
Siis jõuab ja teeb ka Sinule Voodis -- seda ihu rõõmu
kas vanem ei kõlbagi : Vähemalt armastab sind alati rohkem ja armastaks ka sinu lapsi
 
eelmisele 21. märts 2018, kl 00.38
sina võiksid küll vahepeal teemad ka läbi lugeda, selle asemel, et igal pool oma aastatetagust nokukäitumist meenutada. keda üldse huvitavad võõra vanamehe ähmased seksuaalfantaasiad?
mina (ja ilmselt enamus) loen siit teemast põlvkondade vahelist suhtlemiskriisi (ajutist, loodan) ja kergelt lahkukasvanud abikaasade nurkade põkkumist. tavaliselt on selles eas juba nurgad lihvitud ja eluke voolab kenasti nagu vulisev oja. ju siis on teemaalgataja vahmiil selline keskmisest jäärapäisemate tegelaste komplekt.
 
Ülla-ülla 21. märts 2018, kl 11.25
Jah, pidin ka just soovitama, et mine mõneks ajaks reisile ja las nad siis pusserdavad omapead, aga kui sul ema hoida ja koerad-kassid toita, siis ei tule sellest midagi välja.

Maja müümine oleks veel lollim otsus, sest sellega karistad kõigepealt iseennast, ja kui kolid uude kohta, hakkavad nad sul seal samamoodi kaela peal käima.

Kõige lihtsam lahendus oleks muidugi, et ega siis muud kui käratad iga kord peale, et mis sa siia otsid - ja ükskord kui oma ema vanune oled, nutad taga, et pole kedagi, kes sind hoiaks ja aitaks . . . perekonnast päris lahti ütelda ei saa. Sa pole igavesti noor ja kõbus, sul võib endal nende abi vaja minna. Olen küll näinud neid kahetsejaid ja perekonna taganutjaid ja omaenda laste tänamatuteks sõimajaid, et mina kasvatasin ta üles (ja jäetakse mainimata, et viskasin välja ka) ja tema ei vaevu enam mind vaatama tulema.

Meest selles vanuses enam ümber ei kasvata, aga üritama peab. Saab ainult panna ta väheke teistmoodi käituma (nägin oma isa ja ema pealt). Aga selleks peab talle kõvasti ja täpselt selgeks tegema, mis temalt oodatakse ja mida temast mitte ei oodata. Ehk mis on sinu majas keelatud. Ja vaat selle keelatud osa peaks väga kõvasti selgeks tegema, kohe ultimaatumi vormis, et muudmoodi uksest enam sisse ei saa. Kui tal ikka väheke inimese mõistust peas on, võtab õppust. Aga see nõuab kannatust ja mitte viisakalt selgitamist, vaid konkreetset selgaistumist iga kord, kui sinu juurde tullakse. Iroonitsemist, tänitamist, selget pahatujulisust, pidevat nõudmist, järjekindlust. Aga see on tehtav, vähemalt minu ema sai minu isaga hakkama selle pideva järjekindla sunnimeetodi abil - näiteks sundis ta õuest või keldrist tuppa tulles jalgu pühkima ja kord nädalas pesu vahetama. Jah, te võite ju irvitada, aga eelmise Eesti vabariigi ajal üles kasvanud meeste puhul oli see probleem. Nii kui ema suri, nii hakkas isa pesu vahetama jälle kahe nädala tagant ja sedagi alles minu pika tänitamise peale, sest sada aastat tagasi oli nii kombeks. Aga ta on juba vana ka, sinu mees on noorem - ehk saab jutust või vähemalt järjekindlast nõudmisest aru?

Ühesõnaga, avalda oma arvamust kõvasti ja järjekindlalt (ja vahel võib-olla ka veidi ülepakutult, varuga, sest kõike niikuinii ei saa), muidu ei võeta sinu vajadusi tõsiselt.
 
Loora 21. märts 2018, kl 14.03
Inimesed on erinevad aga mina sellises situatsioonis lihtsalt vahetaksin maja lukud ja ütleksin, et tahtsin turvalisemat elu ja siis valiksin ise, millal, keda ja miks sisse lasta. Minu kodu, minu seadus. Ei tule igaüks hotelliteenust saama kui tema soov, vaid mina juhin mängu.
 
miks 22. märts 2018, kl 02.50
kohe nii konkreetselt. inimestel ju pikk elu seljataga, ühised lapsed ja lapselapsed. lapsepõlvekodu pole ju hotell. egode kokkupõrkeid tuleb ikka ette, kusjuures perekondades tunduvalt sagedamini kui töökohtades. tööl lihtsalt hoitakse 'nägu', kodus lastakse ennast lõdvaks. mina olen rahu poolt ja seda meelt, et konkreetne väljaütlemine hoiab ära nii mõnegi konflikti. häirivad asjaolud peab selgeks rääkima, keegi pole ju mõtete lugeja. sotsiopaate, kel üldse kama, kuidas nende lähedased end tunnevad, on väga väike protsent. kui keegi mugavustsooni langeb ja ära unustab, et hea suhe siiski kahepoolne panus, siis soovitaks ikkagi esmalt rääkimist.
 
hm 22. märts 2018, kl 13.12
üks osa oleks justkui endised direktissid-keelan, käsen, poon ja lasen...olles ise loomulikult uhkes üksinduses.
 
kle 22. märts 2018, kl 14.03
Teemaalgataja, minu meelest sa oled oma kamba üle-emmetanud ja -teenindanud. Edaspidi tee ainult seda, mis sulle vaja, vaata mis juhtub.
 
ninii 22. märts 2018, kl 14.08
http://naistekas.delfi.ee/persoon/lugejakiri/naisel-on-perekonnast-siiber-motlesin-et-looksin-oige-selle-pundi-laiali-tanamatud-jompsikad?id=81503643
 
kopp ees 22. märts 2018, kl 18.04
Nonii, nüüd on jama majas.:(

http://naistekas.delfi.ee/persoon/lugejakiri/naisel-on-perekonnast-siiber-motlesin-et-looksin-oige-selle-pundi-laiali-tanamatud-jompsikad?id=81503643
Tänud, kes selle avastas.

Mina ei ole seda lugekirja saatnud - see on siit foorumist VARASTATUD teema.

Mul ei ole varasemaid kogemusi ja foorumites pajatamisega on ka vähe kogemusi. Tegelikult on see vägaväga inetu delfi poolt. Ma ei tea isegi oma õigusi...

Alatu on see küll. Ega rohkem ei isuta kirjutama...:(
 
möh 22. märts 2018, kl 18.22
asju, mida ma otsin, tavaliselt ei leia, sellele aga sattusin peale näpuvääratuse tõttu...:D
võta asja nii, et tegid delfile teene ja kommenteerijatele ka.
ja veel... seal ei kommenteerita sinu probleemi, vaid eiteakelle oma.
 
karjääri juhataja 22. märts 2018, kl 18.32
vaata kopajuht, see ongi rumaluse tagajärg. tuled foorumisse oma elu pajatama ja nüüd naudi vilju. tore kui su pere seda artiklit loeks.
 
kopp ees 22. märts 2018, kl 19.04
Kirjutasin sinna kommentaaridesse järgmist - seal juba oli enne mind ka viide siinsele foorumile:

"Antud tema on üleval Delfi 50-foorumis, kirjutasin sinna. Mingit "lugejakirja" ei ole ma Naisteka toimetusele ega toimetajatele saatnud. Tegelikult võiks seda teema kaaperdamist siia nimetada plagiaadiks.:(

KAS ja KUS on üleval info selle kohta, et iga foorumis avaldatud mõtte võib Delfi kaaperdada ja nimetada justkui toimetusele saadetud lugejakirjaks?? Elementaarne oleks, et kui Delfi tahab foorumis kirjutatut kasutada, siis küsitakse selle kohta nõusolekut, kasvõi sealsamas foorumis, kus teema üleval oli.

Tegelikult saeb Delfi oma niisuguse lugupidamatu tegevusega oksa, millel ise istub. Mina näiteks sain sellest Delfi tegevusest õppetunni, mis välistab edaspidised teemaarendused Delfi foorumites. Ehk on ka teised õppetund saanud, ega neid teemasid siin ülearu palju ei ole ja ega muidu 10 a vanuseid teemasid õles ei kaevataks. Ma tõesti ei soovi, et Delfi minu mure arvelt klikke korjaks ja oma taskuid täidaks."

Kas meil pole siin mõnda juristi, kellel oleks aimu intellektuaalsest omandist ja selle vargusest? Nõuaks delfilt kahjutasu välja ja põrutaks koos kõigi siin teemas kommentaarinutegaToilasse või Pärnusse või Pühajärvele närve ravima? :) Ainult suuretähelise ja karjääri juhataja jätaks maha.
 
kopajuhile 22. märts 2018, kl 19.14
sa oled ikka eriline lambapea, et alguses tuleb perekonda taga kiruma ja siis pärast arvad, et see on su intellektuaalne omand. sulle pole mitte juristi vaja vaid arsti.
 
kopp ees 22. märts 2018, kl 19.33
eelmisele - no kle, kas siis ongi nii, et tsiteerin teist inimest ja teenin selle pealt?? Pidasin seda silmas, et ma ju ei kirjutanud mingit krdi lugejakirja ja minu arusaamise järgi on see foorum nagu iga teine - kus inimesed nõu küsivad või arutavad? Kui naistekas arvas heaks mind tsiteerida ja teema teha klikipüüdmiseks - mis see siis on?

Eks ta õppetund on, et ära lõugu laiutada. :( Ja NB - see mu kommentaar, mille kirjutasin, oli väga kärmelt eemaldatud. Huvitav, miks? Kas sa muidu, eelmine, oled naisteka toimetusest, et nii äge?
 
kopajuhile 22. märts 2018, kl 19.44
vana inimene, aga varsa aru. kui palju on räägitud sellest, kui netti paned pilte ja kirjutad endast, siis need lähevad ringlusse ja seda enam ei peata. siit avalikust foorumist võivad kõik seda rämpsu paljundada ja midagi talle teha ei saa. tark inimene oma pere taga ei kiru ja seda eriti veel avalikus foorumis. pole sul mõtet delfit kiruda kui ise said lollusega hakkama.
 
Sabaloom 23. märts 2018, kl 09.43
Avalik kiri on avalik. Kirjas ei olnud mingit märget, et sel oleksid autoriõigused või et oleks paljundamine keelatud, Delfi ei ole eksinud.
Tahtsid avalikult arutleda ja soov täitus, milles probleem? Soovidega peab ettevaatlik olema.

Kas, kus ja kuidas arutleda avalikult oma eraasjade ja koduse elu üle, on iga ühe enda otsus.
Privaatses ringis jutustamine annab mõne arvamuse ja ehk lohutuse.
Avalikult arutledes saad kindlasti palju erinevaid arvamusi ja uusi vaatenurki, avardad oma maailmapilti.
Kipun arvama, et lahenduse saad siiski vaid oma kodakondsetega rääkides.
Mida otsimas oled?
 
linlane 23. märts 2018, kl 10.33
rästu 23. märts 2018, kl 12.47
kopajuhile 22. märts 2018, kl 19.44
vana inimene, aga varsa aru. kui palju on räägitud sellest, kui netti paned pilte ja kirjutad endast, siis need lähevad ringlusse ja seda enam ei peata. siit avalikust foorumist võivad kõik seda rämpsu paljundada ja midagi talle teha ei saa. tark inimene oma pere taga ei kiru ja seda eriti veel avalikus foorumis. pole sul mõtet delfit kiruda kui ise said lollusega hakkama.


....ah sa raisk, sina nüüd panid siia kirja oma iselooma...see läheb ringlusse ja mis sinust vaesekesest saab...:DDD

ikka laks kirja, kus saab, kellele saab ja alati ikka saab...:D

ma sain ka...ja olen väga rahul...:DDD



Toimetatud 1 kord(a). Viimati rästu 23.03.2018 12.49.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!