Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Miks mõned naised nii tohutult teiste eludes sorivad, õelutsevad ja klatśivad????
 
eid_152c57a16a78ee 04. aprill 2018, kl 21.15
Pean end rõõmsameelseks ja positiivseks inimeseks, aga ainus asi, mis mind alati tõeliselt vihaseks (või kurvaks) ajab, on see, kui juhtun pealt kuulma naiste õelaid jutte oma sookaaslaste kohta. Ma ei räägi siin praegu neist juhtumitest, kui keegi on kellegi mehe ära võtnud ja ilmajääja vihane on. Ma räägin sellest, et "ole sa valgem kui lumi, puhtam kui jää, laimu sa siiski ei väldi /W. Shakespeare/. Kõik naised ei ole sellised. Aga kas olete tähele pannud, et mõni inimene räägib ainult teisi taga, ja tingimata halvasti!! Kuidas sellisele vinguviiulile ja tühjajutujuulale aru pähe panna? Andke nõu!"
 
nõu 04. aprill 2018, kl 21.26
Küürakat parandab vaid haud! See ütlus kehtib ka sinu enda kohta, kuna su üritus on lootusetu ja arusaamatu, kuidas nii vana inimene ei suuda vahet teha, millele tasub oma energiat kulutada.
 
suu 05. aprill 2018, kl 07.28
sry, aga selgita pisut, kuidas see sorimine käib.
 
kakuke 06. aprill 2018, kl 02.58
millega te siin jälle tegelete? sel ajal kui bensiini ja juustu hind tõuseb, ehitatakse teemat mingist vanamuttide klatšikoosolekust. no mis huvitavat neil siis viimasel ajal jutuks oli ka?

kodanik kommentaator 'nõu', sina otsi korralik trenažöör, mis aitab küürust lahti saada. küll me vanurid siin omakeskis lahenda, millele tasub energiat kulutada ja millele mitte.
 
eid_152c57a16a78ee 06. aprill 2018, kl 17.00
Nagu näha, siis Delfi toimetus ei arvanud, et see küsimus oleks väga nõme olnud; tõi selle eraldi välja (vt ülalpool artiklite seas). Praeguseks on sellele vastuseks 10 kommentaari. Aga jah, ega selliseid inimesi ei paranda miski. Olen tähele pannud, et inimesed , sh naised jagunevadki kaheks: ühed on positiivsed ja lahked; valmis alati teist aitama ja tema kohta hea sõna ütlema. Teiste suust eriti kellegi kohta head sõna ei leia. Meie kandis on üks selline. Kui temaga kasvõi ühist teed juhtud tulema, siis tingimata kaebab ta, kui vastik on tema naaber; kui halb on tema ülemus; kui lollakaid rõivaid kannab see ja too; kui "debiilik" on keegi, kel on temast teised huvialad... jne lõputult. Tolle inimese koer on vastik; selle inimese kass on vastik; kolmenda inimese laps on vastik... Minul hakkavad alati kõrvad mäda jooksma ja püüan temaga mitte kokku sattuda, sest mul on VALUS tema juttu kuulata...
 
Aga 06. aprill 2018, kl 18.30
mis siis ikkagi viib sellise inimesega kokku või ühte teed astuma?
Mine omateed ja ära kuula, kui vastik on see või teine!
 
eid_152c57a16a78ee 06. aprill 2018, kl 23.20
eks ma püüangi teda vältida, aga kuna toidupoest koduni viib üks ja ainus kergliiklustee, siis paratamatult satud vahel temaga selle tee peal kokku... pole kuhugi ära keerata ka! :D
 
pane 06. aprill 2018, kl 23.46
gaasi juurde :D
 
labidaga 07. aprill 2018, kl 04.44
vaatan, et teile tee peale ainult vastikud vanamoorid sattunud. mitte, et ma midagi oletaks, aga on looduses selline nähtus nagu sarnaste külgetõmbejõud. st et mõni inimene ongi sünnipärane sitamagnet. ma muud ei oska soovitada kui et peegel puhtaks pesta. äkki vahib klaarilt pinnalt selline moll vastu, et need kiuslikud ja vastikud vanamutid on nähtuga võrreldes lausa viisakus ise.
 
eid_152c57a16a78ee 07. aprill 2018, kl 16.00
to 04:44 labidaga. Hea inimene, kuula nüüd tähelepanelikult. Meie väikelinnas on 2 tuhat inimest; neist ca tuhandet tunnen ja teretan; umbes 50-ga on tööalased või muud lähedasemad suhted (ühised ujumistrennid, reisid jne). 10-ga käime üksteise sünnipäevadel. 3-4 võin nimetada siirasteks sõpradeks. Selliseid, kellest heameelega kaares mööda käin, on 1 või 2. Ja ma ei kirjutanud seda teemat enese pärast; olin mures ühe kena leedulanna pärast, kes hiljuti siia kanti kolis, aga nüüd pisarsilmi räägib, et majanaaber on täielik diktaator; aina õiendab tema kallal. Olen ka ise kuulma juhtunud, kui nt kaubabussi juures või bussipeatuses see "diktaator" muudkui teistele räägib, kui paha tema uus naaber on. Teinekord kuula ka teine pool ära, enne kui diagnoosi panema hakkad, lgp. 04:44 :)
 
hüva nõu 07. aprill 2018, kl 17.37
Sa eid... oled puhta ohmu? Kas tõesti ei saa aru, et mingi hea sõna, manitsemine, Piibliga vastu pead tagumine, ähvardamine või isegi läbipeksmine ei muuda õelusi kuldseteks inimesteks. Kuidas sa saad nii loll olla? Ainult haud parandab selliseid. Polegi muud teha kui kannatada, minema kolida või kasvatada paks nahk ja ignoreerida, seda enam, et kogu küla teab, et sellise õelusekoti juttu ei tasu kuulatagi, veel vähem uskuda. Mis soovitusi sa siit veel ootad?
 
eid_152c57a16a78ee 07. aprill 2018, kl 20.46
armas "hüva nõu", loe vahelduseks minu esialgne postitus läbi. Seal pole sõnagagi öeldud, et "appi, üks paha tädi teeb mulle liiga!!". Ma lihtsalt võtsin üles teema sellest, miks mõned teiste kohta aina laimu levitavad. Ja hilisemas kommis mainisin ka seda, et asi puudutas üht leedulannat. Ta on tore naine, aga hiljuti leseks jäänuna on ta närvid pillikeelena pingul ja tundlikud. Ma ei saa ju midagi teha, et ma sellistele inimestele kaasa tunnen ja aidata püüan?? Sinu kommentaar on aga raevukas ja mõistmatu. Mis ma sulle siis tegin?? Kullake, uuu! Mis teemasid siis sinu arvates TOHIB siia üles panna?? Ma käin siin küll haruharva, aga märkan, et siin on paljuj imelikumaid teemasid kui minu oma. ok, head õhtut ja paneme selle teema lukku. Enam ma siia ei tule, sest nagu ütlesin, olen rõõmsameelne inimene ja hoidun sinusugustest kaugemale...
 
Kulgeja 09. aprill 2018, kl 02.58
Loen siin vahel ja kohati tekib tunne, et selliseid nagu "hüva nõu" peksti tõesti lapsepõlves piibliga vastu pead. Arvestades veel asjaolu, et tolleaegne lapsepõlv sattus nõukaaega, siis oli piibli asemel ilmselt taburet.
 
eelmisele 09. aprill 2018, kl 08.29
eeldused kúlakellana olemiseks on head :)
 
Proovige teisiti 09. aprill 2018, kl 09.12
Negatiivselt häälestatud teema kasvatab veelgi tüli.
Kas positiivset midagi polegi enam meie maailmas?
Vaadake, päike paistab, linnud laulavad, loodus ärkab...
Ehk on ka siin aeg ärgata, saata sooje sõnumeid,
kui keegi meeldib, miks mitte kutsuda
koos kevadet nautima.
Kena kevadet!
 
Wilhelm Reginald Lambatoober 09. aprill 2018, kl 11.01
eid_152c57a16a78ee kirjutab (----Teiste suust eriti kellegi kohta head sõna ei leia. Meie kandis on üks selline. Kui temaga kasvõi ühist teed juhtud tulema, siis tingimata kaebab ta, kui vastik on tema naaber; kui halb on tema ülemus; kui lollakaid rõivaid kannab see ja too; kui "debiilik" on keegi, kel on temast teised huvialad... jne lõputult. Tolle inimese koer on vastik; selle inimese kass on vastik; kolmenda inimese laps on vastik... Minul hakkavad alati kõrvad mäda jooksma ja püüan temaga mitte kokku sattuda, sest mul on VALUS tema juttu kuulata...----)


eid_152c57a16a78ee kaebab, teised räägivad taga. Millise nimetuse alla kuulub eid_152c57a16a78ee sõnavõtt? Minu meelest on see kõige selgem taga rääkimine. Naistekas taga rääkimine ei too lahendust. Kui sul on tõeline soov leedulannat kaitsta, võta ta enda kaitse alla, paku talle kindlust ja astu julgelt tagarääkijale vastu. Kõige hullem, mis olla saab, on olla argpüks ja käia mööda nurgataguseid kaeblemas.
 
lugeja 09. aprill 2018, kl 13.33
Wilhelm, nõu, hüva nõu, aga ja vb veel mõned on ainsad, kes said teemaalgataja olemusele pihta. Ta küsis soovitusi, sai need aga selle asemel näitab oma "head poolt" mitme erineva ja enda nime all. Täpselt paras paar selle hirmsa külakellaga. Teemaalgataja tõestab veelkord et selliseid parandab vaid haud. Heategijat ei näe ka mina mitte kuskilt, rääkimata elementaarsest loetust arusaamise oskusest.
 
eid_152c57a16a78ee 09. aprill 2018, kl 14.24
armas kommentaator nimega "lugeja", kirjutan oma viimase postituse. Ma ei ole komminud mingisuguse "teise nime" (?) all, nagu sa väidad. Võid kontrollida adminni kaudu. Kuidas üldse saab siin teise nime all kommida, kui ma olen oma isikliku koduarvuti IP all siia kasutajana registreeritud? Ja kuna tõesti siin väga harva käin (mälestuseks 10 a tagusest ajast, kui siin oli tore seltskond, kelledega sai nalja visatud - valulla, vares, alina, nelli, viibur, tydruk jts), siis milleks mulle teine nimi? Ei saa aru! Tore, et sa mind tundmata minu kohta kohe iseloomustuse kirjutasid, aitäh sulle! Kuna mina nii hea psühholoog pole, et võõra inimese kohta paari sõna põhjal iseloomustust teha saaksin,. siis minu poolt jääb see ära :) ). Leedulannat ma aitangi - niipalju kui oskan. Muide, ka selle teema panin ma siia just seepärast, et see inimene käis mitu korda mu juures kurtmas. Ma ei ole ise eriti halbade inimeste ja tühjajutuajajatega kokku puutunud, seepärast ei osanud talle muud nõu anda, kui et ära tee välja. Tema ütles selle peale, et kuidas saab mitte välja teha, kui see naaber trepikojas vastu tulles alati midagi halvasti ütleb. Ja teistele väikelinna elanikele tema kohta igasugu jama räägib. MA VABANDAN SÜGAVALT, et julgesin selle teema teha, enam ma seda ei proovi :) sest väljas on tõepoolest palju tegemist (lillepeenrad, kasvuhoone jms). Kena kevadet kõigile!!
 
nohh 09. aprill 2018, kl 15.58
ei saa aru, millega eid_152c57a16a78ee rahul pole? öeldakse, et teist inimest muuta pole ei tema ega kellegi teise võimuses aga tema kukub selle väljaütlejaid hoopis sajatama. selline käitumine räägib teema autorist ka väga palju.
 
:-) 10. aprill 2018, kl 16.33
Alinat, tydrukut, valullat,nellit mäletan. Viiburit ja varest ei mäleta. Võibolla peab teemataja Kraaksu vareseks.
 
kaasa kiskuja 11. aprill 2018, kl 14.45
Kas pole teema tegijagi üks kellele vanad kohalikud selga sõitsid , minema kihutasid ja peletasid ?
Raske on anda nõu mis oleks absoluutne ja kõikides olukordades töötav ja toimiv .
Selleks ongi arutamine - koos samuti ja teisiti mõtlejatega .
Ühega ei saa aga nõustuda - et haud vaid parandab . Igas meist on peidus nii halba kui headki - ka halbades kui headeski . See halb või hea tulekski arutluses üles leida ja siis sellega tegeledagi . Soovi korral vaid saab igaühest leida üles nii halba kui head . Kanatus kui laps kasvataminegi viib ainsana sihile lähemale - olenebki mida soovitakse (näha ja kuulda) .
PS
TÕEPOOLET ON VÄLJAS HETKEL PÄIKE !
nähkem eluski enam päikest kui äikest
 
eelmisele 11. aprill 2018, kl 15.42
miks raisata oma aega ebameeldivate inimeste peale??
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!