Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
vana mehe toitumishäired
 
ukulele 08. aprill 2018, kl 03.48
jagage kogemusi elust peeretava mehega. no ei saa toidulaual ainult liha ja kana ja muu valk olla. vaja ka taimseid lisandeid. nagu natuke tomati-redisesalatit saab, peeretab või katuse paigalt. kui veel mingit toitu praetud sibulaga teha, lendavad aknad koos raamidega. mida nüüd teha? osta pidevalt selles plasttopsikus actimeli?
 
1.aprill 08. aprill 2018, kl 09.05
ei saa olla nagu?
 
Diagnoosi ei pane 08. aprill 2018, kl 13.59
Tegemist võib olla erinevate asjadega.
Nt normaalse seedimiseks vajaliku soolebakterite keskonna vähenemine. See võib olla ealine või mitmete antibiootikumikuuride tagajärg. Sel juhul võiks tarvitada poes müügil olevat hapukapsamahla või süüa hapukapsast. -kurki, hapendatud seeni. Looduslikult hapendatud toit toetab bakterite taastumist.
Vähenenud piimatoodetet seedimise võime. See võib samuti olla seotud antibiootikumidega, samas osad inimesed ongi keskeast alates piimatoodete seedimisega hädas. Kuna need täielikult ei seedu, siis tekivad gaasid. Mõne puhul aitab rõõsast piimast loobumine, mõni ei talu üldse piimatooteid.
Pärmseene vohamine soolestikus on tänapäeval ka väga levinud. Kuna süüakse rohkem rafineeritud toite ja magusat kui vanasti, toidetakse seda muidu soolestikus vajalikku bakterit liigselt ja selle hulk suureneb. Tavaliselt peaks selle probleemiga hakkama saama toidusedelist magusa, rafineeritud jahutoodete ja alkoholi väljalülitamisega mõneks kuuks. Samuti peaks alguses piirama puuviljade ja kuivatatud puuviljade söömist. See on väga raske ja nõuab tahtejõudu, mistõttu perearstid siiksi kirjutavad välja ka tabletiravi.
Isegi kui pärmseene teema tasakaalu saab, ei tasuks kunagi enam tahvlite viisi šokolaadi süüa ja enamust päevatoidust rafineeritud jahust saia või leivaga tehtud võileibadega täita. Kuid täistera pasta, riis ja leib-sai on ju ka maitsvad, seega pole menüü läbimõtlemisel asi väga hull. Kohvi/teed võib sel ajal magustada nt steviaga, aga ma pole kindel, kas see asja päästab, pole tegelikult ju toitumisspetsialist.
 
Tiit 03. mai 2018, kl 10.14
Minul on isiklikult ka see probleem, juba 2 aastat. Mina arvan, et see on taimemürkidest, aga mu abikaasa ütleb et see on üleliigsest Tide Podide söömisest, kas tal on õigus?
 
Korduvalt on olnud lugeda, 17. mai 2018, kl 14.59
et gaasilise rõhu vähendamine paarkümmend korda päevas on normaalne sagedus. Edasi loeb juba toidu koostis ja sisikonna iseärasused.
Parem võiks mõelda, kuidas seda toodangut kütteks kasutada.
 
Suurtes lautades 22. mai 2018, kl 14.43
ju kogutakse heitgaasid kokku ja kasutatakse ära. Tekib vist metaan. Kui on tootlik üksus majapidamises olemas, tuleks kogumis-/kasutusvõimalus läbi mõelda.
 
See härra 25. mai 2018, kl 08.27
võiks proovida toiduvalmistajat vahetada, kasvõi mõneks ajaks.
 
von Freen 29. mai 2018, kl 14.34
just

jah

praega laekus PROJEKTIJUHILT vägadegi hia pakkumine 14. detsemberi joulupiduks...

etsis sial saab.....

fenkoli remulaadi sepiku õhikutega paprika reduktsioonis köögivilja chutneyga falafelid wasabi dressingu tartar ja terriin lendkalamarja crostini crumble portobello flan apelsini reduktsiooniga ning crumble DOC Conte Lorenzo Sormani, D’Abruzzot Pinot Grigio IGT Conte Venetoga !

jaseda kõigest 143 juuro eest per nase.... ja lauda mahub 12 naset... 1716 juurot ainult laud....

issandküll, maitea kohe misteha nyt
 
kuku 29. mai 2018, kl 16.36
Peale pidusööki pakub kohvisemu veel jura espressomasinaga tehtud päritolumaa kohvi!
(vt kõrvalolevat reklaami!) Ja seda täiesti tasuta!

mingi jura masinaga tehtud imepärane kohv . . .

issandküll, maitea kohe misteha nyt
 
Teema sõnastuse järgi otsustades 11. juuni 2018, kl 04.52
on probleem toitumises. Inimese organism ei ole loodud rohke taimse toidu jaoks, selleks arenesid aegade jooksul välja teised elusolendid nagu veislased, lambad jne. Neil on vastav seedetrakt.
Antud juhul võiks teha uuringuid, kas:1) soolestik mitte liiga lühike pole (olen kunagi lugenud, et keskmine pikkus on 12 m), 2) kas soolestikus pole liiga palju pärmi.

Alles siis saab teemaga edasi minna.
 
Täna on internetis soovitusi gaaside vhendamiseks 29. juuni 2018, kl 15.14
Jutt on muidugi toidu koostisest, väiksemate portsjonite kaupa söömisest.
Aga oluliseks peetakse ka seda, et makku satuks vähem õhku. Ärge vestelge oma mehega söögi ajal või vähemalt ärge oodake, et ta teile midagi ütleks.
Ja peaks vältima kitsaid riideid, mis tekitavad survet kõhule ja seedetraktile ning sunnivad otsima kiireid võimalusi surve vähendamiseks.
 
KUI KEEMIAT SISSE PUGIME 04. juuli 2018, kl 13.02
See härra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> võiks proovida toiduvalmistajat vahetada, kasvõi m
> õneks ajaks.
Siis pole enam Toiduvalmistajad süüdi:::
TERAVILJA TOOTED --PIDID ERITI MÜRGISED JUBA OLEMA :::
 
Keemia kindlasti mõjutab 04. juuli 2018, kl 17.01
Kui korraga süüa happeid ja aluseid sisaldavaid toiduaineid, siis paratamatult toimuvad plahvatused .
 
Suhkur 13. juuli 2018, kl 17.26
võibolla üks põhjusi.

Kas olete märganud müra erinevusi eri toitude söömise järel?
 
Kunagine korras noor mees 21. juuli 2018, kl 13.28
niimoodi ära rikkuda!
 
Taimetoitlased 30. juuli 2018, kl 17.46
Kuidas nemad hakkama saavad? Kas olete nendega konsulteerinud?
 
Suhkrut 26. august 2018, kl 17.44
vähemaks!
 
eid_152c57a16a78ee 26. august 2018, kl 17.55
Olen oma pika elu jooksul näinud, et lihtsalt ON inimesi, kel gaasid väga kergesti tekivad. See on samamoodi, nagu higihaisuga või halva suulõhnaga. Pese palju tahad, aga kui sulle on ikka tugev higistamine omane, ei aita miski! Aga gaaside vastu aitab ehk see, kui süüa korraga vähem? Näiteks 3 toidukorra asemel 5 korda päevas? Soovitan ka raamatut: Giulia Enders "Võluv soolestik". Ilmus eesti k 2016. Väga asjalik raamat ja samas lõbusalt ja vaimukalt kirjutatud! Seal palju selliseid soolteprobleeme lahti seletatud.
 
eid_152c57a16a78ee 26. august 2018, kl 18.10
veel: guugelda "peeretamine", sealt tuleb ka ilmatu palju nõuandeid :)
 
Juba vana teema, 02. november 2018, kl 14.31
kas on olnud mingit kasu eespooltoodud soovitustest?
 
Eks ürginimesed 20. november 2018, kl 10.07
sõid nii liha kui juurikaid.
 
algatajale... 09. detsember 2018, kl 18.08
... proovi oma Taadile sisse sööta LACTO7 tablette, korrastab päris hästi seedimist pole väga kallis ka ja apteegis vaba-müügis 20 tabl pakk maksis vist 10.20 euri päevas peaks võtma1 tabl 2x päevas= 1 hommikul+1 õhtul enne magama minekut. sisaldab 7 erinevat lacto-bakterit ja korrastab hästi seedimist.kogemus olemas
 
Toetan eelmist 09. detsember 2018, kl 18.56
Mul oli sihuke jama, et mingil hetkel hakkas seest korisema nagu oleks keegi seal kartuleid mööda plekk-katust alla veeretanud. Samuti tuli peeru mitu korda rohkem kui tavaliselt ja see haises rõvedalt. Samas kere nagu lahti ei olnud, kuigi oleks võinud parem olla. Paar päeva hiljem käisin muu murega perearstil ja ta huvitus lähemalt, kui seda korinat kuulis. Rääkisin siis, mille peale soovitas ta samuti seda Lacto7-t, mis juba järgmise päeva õhtuks asja hulga paremaks tegi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!