Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Mõistatuslik veekadu kortermajas
 
Mures krt omanik 15. september 2016, kl 09.57
Mõistus on juba otsas. Pöördun veel siia, et asjalikud inimesed nõu annaksid. Elan 12 - krt. majas, kus kõik on omanikud. KÜ pole moodustatud. Maja veevärk on vee- ettevõtte käes, võtab raha vee kasutamise eest, majas on üks sissetulev veetoru, millel ka üldveemõõtja. Maja teise otsa keldris on keegi paigaldanud üldtrassi külge kraani ja mingi plommideta suvalise näidiku ja viinud kummitoru seinast välja õue aiamaadele ( see toimis arvatavasti siis kui oli ENSV, kui vesi oli tasuta).
Nüüd on kogu aeg mitu aastat juba, kui on majas veekadu ja kõik maksavad selle kinni. Toon näite: selle aasta 8 kuuga on kadu 57 tonni/kanti vett kuhugi kadunud.
Käidud on vee-ettevõttes sellest rääkimas- arutamas.
Nendel ei ole seaduslikku õigust seda toru otsa kinni panna. Kes majaelanikest siis peaks seda tegema?
Kõik muudkui vaikselt maksavad edasi. Kas peaks politsei abiga toru läbi lõikama vm?
 
vastus4 15. september 2016, kl 10.11
tegemist on kaasomnadi osaga , seega peaksid kaasomanikud ise ühiselt selle küsimuse lahendama. Hea kannatus küll - üks kastab terve maja kulul oma aiamaad - ilmselt läheks ise ja keeraks seal vee kinni. kui tahab - korralik näidik ja läheb iga kuu arvele otsa
 
Mures krt omanik 15. september 2016, kl 10.18
Eks on teada ka, kes vett vasakule võtavad küll aeda tünnidesse, küll autode pesemiseks, küll ihu/pesu pesemiseks. Majas on pooled vanad inimesed, tundub, et neil ükskõik. Nooremad, kes asjasse puudutatud, hoiavad suu kinni nagu ei teaks midagi. Aga kõrvaltnägijana/kuuljana on see omavoli ehk teiste arvelt vee vargus.
 
:) 15. september 2016, kl 12.20
Siis pole ju mõistatuslikku midagi, kui kõik on teada? Eks te ise peate klattima oma asju.
 
krt 15. september 2016, kl 12.31
pole siin midagi mõistatuslikku kadumist, kui on teada et on mingi illegaalne toru ja kuhu see vesi läheb.
12 korteri kohta peaks ju teadma, kellel on aiamaa ja kes seda kraani avamas käib.
Kui inimesel pole aiamaad ega autot ja ta seda vasakule minevat vett ei kasuta ja seepärast ka maksta ei taha, siis mingu ja keeraku kinni või lõigaku läbi.
Samas kui kõik on nõus maksma- ju siis kõik seda hüve ka kasutavad.
Ega vee-ettevõtjat see teema ei huvitagi, tema saab ju raha korterite kaudu ikka kätte. Kui keegi võtaks vett ilma sissetulevat mõõturit läbimata, siis saaks küll nende abile loota (või mis abi see on, kui majale trahv pelae pannakse)
 
Mõistatuslik veekadu kortermajas 15. september 2016, kl 13.19
To:Krt-le... Kas siis ükskõik millisel krt omanikul on seaduse järgi õigus minna toru kraan kinni keerata või toru otsast maha võtta? Kelder käib lukus ja asub teiselpool maja otsas, ega tegevust ei näe ju, millal midagi toimub. Ainult arve peal on kaks rida, üks oma kasut. vee kogus ja teine maja veekulu, mis ei lähe kokku inimeste kulutatud veega. Nii raamatupidaja ütles. Möödunud aastal paaril- kolmel kuul polnud üldse seda kadu, no saa siis aru sellest segasest asjast. Pole siis nagu näitudes ka probleem.
 
maniila 15. september 2016, kl 14.37
No mingi üldvesi (trepikodade koristaja kasutab ka vett) on ka paneelmajades, aga see on väga väike summa. Te peaksite seal kiiremas korras ühistu moodustama.
 
T-Mac 15. september 2016, kl 15.16
Miks see salapärane vee-kratt siis selle veemõõturi on sinna üldtrassi külge paigaldanud? Kui vett tahaks rottida kõigi arvelt, siis ei paneks ju seda mõõturit sinna üldse. Kahtlane olukord.
 
agapalunväga 15. september 2016, kl 15.16
No võtke see voolik otsast ära ja pange auk seinas kinni kui keldrisse ei pääse. Maja väljaspoolt on ju kõigi oma!
 
krt 16. september 2016, kl 10.03
kui see mõistatuslik veetoru on ühe konkreetse korteri keldris, siis saab vaid tema seda kasutada ja peaks ka maksma üksi kogu selle vee eest. Kui on mingi ühine keldrikorrusel asuv ruum, siis peaks sinna olema ligipääs kõigil maja elanikel.
Kui seda rida pole talvekuudel, siis ilmselgelt läheb vesi sealt aiamaadele või mis teil seal on.
Kui sinul aiamaad ei ole ja autot ka seal ei pese, siis miks sa teiste lõbu kinni maksma pead, ei saa aru.
Aga võta algatus oma kätte- kutsu majarahvas kokku (tuleb suurem sõnasõda) ja kui keegi ei tunnista, kes sealt vett kasutab, siis anna teada, et lased selle ebaseadusliku tegevuse sulgeda.
Vahel aitab ka "kaua võib"
 
samasiin 16. september 2016, kl 12.27
sama siin; olukord on täiesti lootusetu; majaelanikud võtavad/ annavad näite eri aegadel, ümardavad siia või sinnapoole, või annavad valesid näite ja pole lootustki olukorda lahendada, sest veemõõtjad on korterites ja pole võimalust kontrollida ka; kauglugejaid ei taheta, ju siis pole üldvee summa teistel veel taluvusepiiri ületanud, minul on küll, sest me jagame ju üldvett m2 järgi, vaatamata sellele, et mina elan üksi suures ja minu all 6 inimest väiksemas korteris. Mu ainus lootus on, kui tuleb ühistu moodustamise kohustus (sest vabatahtlikult ei tee meie passiivsed elanikud midagi), saab teha ühistu reeglid, praegune suur ja tuntud haldusfirma ei muretse kübetki olukorrale lahenduse leidmise pärast. Koristaja ei kuluta iial seda veekogust, mida me iga kuu kinni maksame. Seega nagu ütlesin, lootusetu olukord, kui keegi oskab lahendust välja pakkuda, olen ka väga tänulik
 
koduhalduse majas 17. september 2016, kl 13.12
erika tn-l on elektriga sedasi,et maksumus korteris on 1.30 ja üldelektri maksumus 3.30 - majas on 76 korterit . . . kuhu küll kulub suvel selline elekter . . .???
 
milleks kauglugejaid . . .? 17. september 2016, kl 13.18
nende järgi on näidud üürilehel hoopis teistsugused kui korteri veemõõtjal . . . :((
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!