Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Korteriühistu leppetrahvid
 
xyz 11. oktoober 2009, kl 21.48
Kas keegi teab öelda, kas korteriühistu võib oma põhikirjas ette näha leppetrahvid KÜ kodukorra rikkumise eest? A'la naabrite häirimine, prügi sorteerimata jätmine jne.
Tänud
 
vbn 11. oktoober 2009, kl 21.51
igati hea asi, kui ta seda teeks. distsiplineerib elanikke. ühes majas elamine nõuab ka teistega arvestamist.
 
xyz 11. oktoober 2009, kl 22.09
Seda küll, aga kas selleks on olemas seaduslik alus? Eriti arvestades, et osad kodukorrapunktid on väärteona eraldi nii või teisiti karistatavad, või leppetrahve saab määrata juhatus oma subjektiivse hinnangu alusel.
 
tt 12. oktoober 2009, kl 10.09
siin on sul kaks positsiooni-algul küsid kas ühistu oma põhikirjas võib... ja pärast -kas juhatus oma subjektiivse hinnangu alusel..

siit tulebki vastuolu-iseenesest põhikirjas võib kodukorras ka trahvid määrata -iseasi on siis see rikkumine tõestada ning trahv sissenõutavaks muuta
ühistul ei ole õigust trahve sissenõuda-ta võib esitada vaid arveid mis on põhjendatud ja millega see kellele nad esitatakse ka nõus on...
prügiga on lihtne-kui tuvastad kes ei sorteeri -väänad selle mille prügifirma juurde pani-sellele korterile otsa-iseenesest pole keeruline miks kõik peaks nö. trahvi prügifirmale maksma kui süüdlane on tuvastatud-tuvastamisega on ka nagu rikkumisega ikka mitu tunnistajat--prügikäitlemis rikkumised vist käivad ka MUPO haldusalasse.
naabrite häirimine on aga politsei valdkond
seega ei saaks sellest ühistust sotti kes endale kohustusi, veel nii keerulisi, juurde võtab
raha siit teenida on suht raske
 
hehh 12. oktoober 2009, kl 22.06
naabrid parem kutsugu politsei kui keegi öörahu segab, las politsei siis trahvib...mõjubki ehk rohkem.pideval rikkumisel ka trahvid suurenevad.
maakohta muidugi ei hakka politsei välja sõitmagi, on ju paljud politseid koondatud...siin peab ehk tõesti ühistu ise asja kätte võtma, et rikkujaid korrale kutsuda.

tegelikult ongi nii, et ega rikkumised ei ole vähenenud, lihtsalt politsei ei tule kohale või ei võta avaldust vastu.
 
xyz 12. oktoober 2009, kl 22.15
Arusaadav, et ühistu peab seisma oma liikmete heaolu eest, aga kas (leppe)trahvimisel on olemas õiguslik alus?
 
tt 12. oktoober 2009, kl 22.44
trahvimise põhikirja sissepanek on enamuse otsustada-otseselt seda ei keela küll ükski seadus

küll aga ei ole ühistu õiguskaitseorgan-seega puudub tal seaduslik alus, ise määrama hakata mis on selline tegu mis selle trahvimist nõudva teo alla käib-samuti puudub "karistamiseks" ühistul menetlusmoodus.
lepingutesse pannakse ju ikka trahve--näiteks ehitaja hilineb tähtaegadega jne jne- ka siin on määrang suhteliselt subjektiivne--kui see näiteks ei ole ehitaja viga (ilmastik, ohutusnõuded jne)
 
§§§ 13. oktoober 2009, kl 08.08
Ka kodus ei ole laste karistamisel mingit seaduslikku alust panna ta pahateo eest nurka või teha talle "koduarest". Seadus selle kohta puudub. Ka koolis ei tohi karistada, puudub seaduslik alus. :))
 
tt 13. oktoober 2009, kl 09.00
sa viimane tahad siis väita et kuigi seaduslikku alust pole-võib ikka teha et kui ühistu määrab trahvi, toimub "rikkumine" siis karistame: pannakse ka nurka või-rahalise karistuse kättesaamiseks ühistu poolt puudub regulatsioon-inimene ei pea selliseid subjektiivseid arveid kinni maksma
 
suss 01. august 2017, kl 07.58
saab ikka. lisa põhikirja vastav punkt. põhikiri kinnitatakse maakohtu poolt, seega annab kohus põhikirjale juba oma hinnangu. kui ära kinnitab, jrl saab
Kalev Kaev 10. august 2017, kl 20.37
KÜ ei ole seadusandlik ega karistusasutus. Trahvimine on korrakaitseasutuste tegevusala.
KÜ võib esitada arve teenuse eest nt. jättis keegi ratta trepikotta, mis segas - teenus ratta eemaldamine. Viskas prügi maha - arve teenuse eest prügi eemaldamine. Süüdistataval on õigus kaitsele ja süü tõestamisele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!