Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Hmm...teeme ühe katse...
> Ma ütlen Sulle, et Sa
> oled loll...
> Jälgi nüüd oma peas toimuvat reakt
> siooni...
> „Ah niimodi mulle kirjutas?, on värdj
> as“
> „Rumal inimene, ei mina vasta“
> „Krdi häs
> ti pani mind paika aga...ma lähen mujale kommentaa
> riumisse ja küll ma seal ikka näitan “
> Noh?...K
> as ma ei pannud Sinu pähe nö. enda mõtteid...emmot
> sioone...käituma vastavalt...panin ju...:)
> Kas
> see oli maagia?....:)
Esmalt võiks selguse mõttes üle kinnitada, et mis on sinu väited ja alles seejärel neile täpsustatud väidetele vastata. Seega siin postituses ma ei saagi vastata midagi, kuna pole päris selge, mida räägid. Samuti ei saa olla kindel, millest räägid esmapostituses, või mis täpsemad väited on Taadi Koolituste teemas. Seetõttu raske vastata su jutule.
Esmalt kommenteeriks su jutus seda osa, kus ütled, et sa panid mind käituma kuidagi nii nagu kavatsesid. Ütled lausa "panin ju". Vastaks koheselt, et "ei pannud ju". Põhjandan, et eksid, kuna mina pole küll mujale kommentaariumisse läinud.
Lõpuks küsid, kas see on maagia, kui keegi mõjutab jutuga või muuga sihtisikut soovipäraselt käituma. Esmalt pakun, et seletame lahti küsimuses olevad mõisted, mida mõtleme Maagia all?
Seletusi on mitu ja enamasti on levinud seletus, et tegu on mingite VuuDuu nukkude torkimisega jms esoteerilisega. Eks toome selgituse ja võrdleme, kas Maagia mõiste ühtib sinu näitega, kus kedagi mõjutatakse kuidagi käituma. Minu esmavastus on selline, et ei ole mõtet nimetada Maagiaks selliseid igapäevaseid asju, nagu kliendi/tarbija mõjutamine, reklaamtahvlitega mõjutamine jms. Selle tarbeks pole kindlasti vaja Vuuduu nukkude osas tuntud terminit "Maagia". See on selge esmavastus sulle, kuid andsin sulle ka juhise kuidas saad iseseisvalt selge vastuse oma küsimusele- esita Maagia mõiste ja võrdle seda oma näitega ja selgub vastus.
Sageli mõjutatakse lapsi mitmesuguste käitumisvõtetega. Üks tuntud võte on toalembelisele kui jonnimeelsele lapsele öelda, et "ära mine täna õue, pidi olema tuuline". Sellepeale on taotlus, et laps ütleks, et tema siiski läheb õue. Seda ei ole tarvidust nimetada mingiks maagiaks, ega esoteerikaks, vaid sellele leidub kindlasti mingi teaduslik nimetus, võimalik, et mingi "eituse/tagurpidi psühholoogia" vms. Kui ametlikku nime ei leia, siis mõelge ise mingi nimi välja, kuid eksitav oleks nimetada seda Maagiaks.
Ülejäänud osale su jutust ei saa vastata, enne kui pole selgust, mida täpselt väidad.
Kui sul on soov, et keegi eemalduks foorumist, siis püüa põhjendada, et miks on sul selline soov.
Mina olen sinu ja teiste käest kiita saanud, kuid sina mitte- võimalik, et tunned kadedust ja seetõttu soovid et ma ei mõtleks ega arutleks? Aga sel juhul ütleks, et ilma minuta pole üldse arutlust, seetõttu pole ka lootust, et vaikuses keegi tuleks ja sind kidiaks. Kui soovid kiitust, siis püüa käituda või sinu terminites teha maagiat, et saaksid kiitust? Mina ei saa küll sind ega kedagi teist seni kiita, ega ka foorum iajalugu vaadates kedagi, kuna pole alust. Pole näha, et keegi oskaks rääkida või mõelda. Pigem on valdav selline arenematus, et peletatakse eemale, nimetatakse pähhiks jne.
Ainuke kiitust vääriv oleks üks pikema tekstiga kirjutaja, teda kiitsid ka sina, kuna pikad tekstid väärivadki kiitust. Tema kasutaja nimi oli Miina või miskit. Eks kommenteerin tema ja vanemaid postitusi hiljem. Praegu lisasin ainult osad vastused. Kuid üldpilt oli praegu nagu ka alati siin, et vaikus ja sisutühi.
Seega head arutlemist.