Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
psühhedeelsed trüflid, seened, DMT jms seonduv
 
Q1 12. veebruar 2020, kl 22.08
No OP-e...kuidas siis läheb. Näe bännitigi mind ära kuna liigapalju arutlesin... Niiet tulin uusi ravimeetodeid kuulama...:)
 
OP 13. veebruar 2020, kl 11.51
Võime ju siin ravitööga jätkata. Bännimise kogemus on nagu kõik muu siin maailmas mitmetahuline, kaasab mitmeid osapooli, sisaldab nii head kui halba, kokkuvõttes on tegu ikkagi arenguga, vähemalt ajateljel on alati ju arengusamm edasi- eilne päev on arengus tagapool kui tänane. Seetõttu said su bännijad arengut koos sinuga ja päeva lõpuks pole ju oluline, kus ja kuidas sa arened. Paraku tundub siiski nii, et koopas üksi kaua mediteerides jääb areng soiku, inimene vajab teisi, et saada uusi ideid ja kogemusi. Ise olen küllalt koopa-inimese loomusuga, kuid külastan aasia prostituute aeg-ajalt, samas eelistan suurema osa ajast hundistiilis omasoodu kulgemist, unistan et mul oleks väike farm koos kasvuhoonega- siiski adun, et olen inimene ja vajan aeg-ajalt vaimutoitu teistelt inimestelt, kuid mitte igapäevaselt. Minu mõistes esoteerika hobi mõistet olen hakanud laiendama, olen hakanud katsetama rohkem nn selgeltnägemist ehk aimamist- see tundub arendav. Leian jätkuvalt, et mõtisklemine on väga arendav, ja selle jaoks tuleb rääkida, teistega ja endaga häälena oma peas. Kui vaatan videosid või kolleege, siis mõne puhul tekib suurem huvi hakata aimama asju selle inimese kohta ja sellise suurema huvitundega näib nn selgelt-aimamine töötavat tõhusamalt, intuitsion hakkab ladusalt ketrama ja tekivad sõnumid. Kui tõsisemat huvi/tunnnet objekti vastu pole, siis on raske aimamist teostada. Samuti on visuaalide ehk mõttepiltide joonistamisega raskusi kui reaalset huvi asja vastu pole. Näiteks siis sulete silmad, alustate keskendumist ja soovite kuvada kahte kahvlit, aga kuvatakse kolm, kuna piisavalt tugevat huvi kahvlite vastu pole, võibolla ka teisisõnu, et pole piisavalt praktikat ja kunagi õnnestub siis tõhusamalt kuvada soovitud asju ja aimata selgemalt.

Sinu puhul soovitaks, et mõtiskle bännimine kogemuse üle. Mis sealt siis neile ja sulle õppida oli? Ja pane kirja, et mis tegemised ja mõtted hetkel käsil on, ja alustame siis raviga/arendamisega. Lisasin käesolevas raviteksti sisse ravivat toime-ainet, kes tunneb, et see nendes miskit toimetas, siis tulge alustage rääkimist ja arenemist.

Head rääkimist.
 
Q1 13. veebruar 2020, kl 13.29
Hmm...jäin aknast välja vaatama. Kas seeaasta ka kasvuhoonesse midagi panna? Mul on see päris vinge.
Tomatid on sellised intelligentsed tegelased, nendega on tegemist rohkem.
Kurgid...need...noh....on kergelt rumalad.
Aga eks ma siis mõtisklen.
Seentele meeldib vist rohkem selline jahedam ja niiskem keskkond?...:)
 
OP 13. veebruar 2020, kl 15.09
Vaatasin promotud Parafoorumisse, et saada selgemat pilti. Seal moderaatorid jätkuvalt muudavad teiste postitusi, see on minu kultuuriruumi/arengutaseme inimeste mõistes ala-arenenud ja kahjustav eetika.

Sõna "Arenenud" all mõtlen ma küpsus-astet, et kui kaugele on arusaamadega mõtiskletud. Näiteks arv 3 on arenenum kui eelnevad arvud 1 ja 2, ja arv 3 mõistab väga kenasti eelnevaid arve 1 ja 2, ta on lausa nende summa, ta pole kuidagi taand-arenenud ega vildakas, vaid arenenum. Näiteks, kes oskab hüpata ja samal ajal käsi liigutada üles ja alla nagu ameerika militaarid võimlevad, siis see on arenenum kui niisama hüppamine, kuna harjutust on arendatud edasi lisades juurde käte töö. Eetikal on samuti arengu-sammud. Näiteks, vaatasin hiljutist avaliku elu tegelaste Anu Saagimi ja Kristiina Raie videot, kus rohkelt reisinud rahva eeskujuks olev Anu kasutab sõna "neeger" ehk peab seda eetiliseks, samas Kristiina annab seal mõista videos, et ta ei soovi hinnanguid anda, eriti halvustada, ega kasutada negatiivseid väljendeid, vaid suhtuda maailma neutraalselt ja mõista, et inimestel on erinev arengutase, sealhulgas eetika osas. Selle näite puhul saab tõestust, et reisimine ei avarda silmaringi, ega arenda vaimset ega eetika poolt, eeskujuks olev inimene ja tema rahvuskaaslased ei ole suutnud areneda mõistmisele, et sõna neeger ei ole eetiline. Miljardid arenenud inimesed on läbinud mõtisklused neegri-sõna osas ja seetõttu seda enam ei kasuta, nad on teinud midagi enamat oma mõtiskluste/eetika osas kui need kes jätkuvalt otse eetris neegritavad. Nad on arenenumad, neil on arenenum eetika, nad on vaimselt arenenumad inimesed. Kristiina on samuti sammu võrra edasi arenenud võrreldes anuga, ta annab mõista, et pole vaja kasutada osasid sõnu ja asju. Erinevus arenenu ja arenematu vahel on nagu erinevus numbrite 3 ja 1 vahel.
Rohkem arenenu on parem kui vähem arenenud. Vahel harva ajutiselt võib tunduda, et kaugemale arenenu on kuidagi nagu taandarengus või valel teel, sel juhul on tegemist lihtsalt ajutise olukorraga, kus lihtsalt kohanetakse uue tasemega, uue vaatenurgaga, ajutiselt. Näiteks siis eelnevalt mõisteti, et kui kuupi/kuubikut vaadata kõrgelt otse peale, siis näib see nagu ruut, seejärel arenetakse edasi ja vaadeldakse teise nurga alt ja kuubik joonistab rombi/kaldnelinurga kujundi- võtab natuke aega seedimist ja vana arusaam et "kuubik on ruut" pöörab end sassi natuke, ja jääb mulje, et tegu on taandarenguga. Kuid võtab natuke lihtsalt kohanemise ülemineku aega ja seejärel saadakse küpsem pilt/arusaam kuubikust, eelmine arusaama-tase jääb ka jõusse. Seetõttu rohkem arenenu on parem kui vähem arenenud, on lähemal tõele ja ega ta eelmisi arengu-samme siis hüljanud pole. Nii on ka neegrisõnaga, et kes seda kasutab, on siiani arenematu, ja kes ei kasuta on arenenuma eetikaga, arenenum inimene.

Neegrisõna puhul on veel niivõrd lihtne põhjendus, tegu on lihtsa eetika asjaoluga. Kui ei suuda isegi niilihtsat eetika asja mõista, siis on tõenäoliselt kogu eetika väga madal, arenematu.

Promotud Parafoorumis moderaatorid jätkuvalt muudavad teiste postitusi, see on ala-arenenud ja kahjustav eetika, ja tõenäoliselt kogu sealne eetika on väga madal, arenematu. Mäletan, et mõni aeg tagasi nägin seal esmakordselt positiivseid märke rääkimise osas, sa muljetasid seal kellegiga, kes väidetavalt on jeesuseid näinud jne, väidetavalt vaimselt arenenud. See tundus tore ja lubav arengu osas, nüüd vaatasin seda teemat ja see on nagu tüüpiline surnuaed bännitud, kustutatud, tõsjutud- ehk siis ootuspärane tulemus madala eetika ja rääkimis-oskuseta inimeste puhul. Ma ei näe seal promotud foorumis mitte ühtegi rääkimist, ainult linnu-tasemel säutsud, lisaks tüüpiline neegritamine ja muu ala-arenenud.

Ma ei mõtle midagi negatiivset kui hindan teie rahvast ala-arenenuks, kuid mõneti see jah hämmastab. Teil on selline nukitsameeste sarnane rahvuskultuur, et on põikpäisust ja jonni, ei soovita muutuda ega mõista, soovitakse olla räpased ja madala eetikaga. Reisimine ei arenda kedagi, rääkimist ehk mõtlemist ma ei näe kusagil, ma ei oska öelda, kuidas teid ravida. Mul on veel mõneti alles väike soov teie rahvast arendada, kuid see on hääbumas ja asendumas sellise ignorantsuse, apaatiaga, ja leppimisega, nagu Kristiina annab mõista, et võtta inimesi vastavalt nende tasemele.

Vaatasin, et sinu viimaste postituste peale pole kusagil antud mingit hoiatuspostitust vastuseks, pole mingit selgitust, mida sa valesti tegid ja seejärel lihtsalt vaikust-taotlev ja ego-toitev ära peletamine. Tõenäoliselt fabritseeritakse veel mingi fantaasia rohke põhjendus, et mida sa valesti tegid, näiteks siis öeldakse takkajärge, et olid Leenini vastane. Arenenud mõistlik eetika on selline, et kui sa midagi valesti teed, siis antakse kõigile nähtavalt seda mõista, selgitatakse, antakse võimalus kosta, mitte ei panda takkajärge oma suva järgi mingeid fantaasirikkaid põhjendusi kirja ega tekitata olukorda, kus inimene ei saagi aru, mis valesti oli. Arenemata eetika omab juhikultust, kuningaid ja moderaatoreid, näiteks venemaal on nii. Samm edasi on eetika, kus on võrdsus ja vendlus, ülemused räägivad "alluvatega" kui omasugustega, näiteks siis arenenud euroopa, veel rohkem arenenud eetika on kui ülemused laskuvad meelega madalamale kui nende "alluvad", näiteks siis teretavad kenasti koristajaid ja aitavad neil põrandat pesta, annavad lisaprivileege nõrgematele, näiteks siis ratastooliga inimestele luuakse mitmeid hüvesid ja sõiduteid kuna nad on nõrgemad, jms, sellise ülikõrge eetika näiteks on Skandinaavia. Seetõttu võib öelda, et Venemaa ja Parafoorum on ala-arenenud (eetikaga), võrreldes näiteks minu eetikaga, võrreldes Skandinaaviaga.

Eetika osas olen ma ilmselgelt kaugemale arenenud kui teie rahvas, see on ilmselge fakt. Ja seetõttu on mul lihtne näha, mis osas teid ravida, olen nö kõrvalt/kõrgemalt vaataval positsioonil. Samas eks ma ise arenen kogu elu samuti eetika ja muus osas. Näiteks teen vahel vigu, et proovin lasta muslim naisi uksest enne välja kui ennast, see on eetikaga eksimine, aga õpin jõudumööda ja paranen ja püüan ise ennem minna. Mõtisklesimine arendab eetikat. Näiteks olin varem vildakal arvamusel, et hispaania keelt kõnelevad kultuurid peksavad naisi samuti nagu mitmed teised, ja üldse, et nende eetika ei näi naisi kuidagi eriti hindavat, nagu muslemitelgi. Kuid siiski eksisin ja mõistan nüüd nende eetikat paremini. Sain valgustust oma Ekvadori kolleegidelt ja nad selgitasid kenasti, et ema on kõrgem kui jumal. Oli vaja lihtsalt esmalt hispaania keele naissoo-grammatikat tudeerida, mõtiskleda, rääkida, ja saada "valgustatud" ehk aru, ja sellega seoses oma eetikat küpsemaks muuta. Seetõttu olen jätkuvalt soovitusel, et rääkige, harjutage rääkimist, siis areneb teie eetika ja enam ei bänni ega peleta.

Vaatasin Youtube'st venekeelseid videosid esoteeriliste seente kohta ja tulemuseks oli, et rahvarohkel riigil pole eriti videosid selle kohta, ja need mis on, on ajupestud ja väära infoga. Kogu nimetatud riigi ajupesu ja mentaliteet kahjustab seda riiki, seetõttu ongi nad arenematud, pole arusaamu seentest ega muust. Võin tuua hiljem arutluseks ühe venekeelse seente teemalise video, kus proovime minu hiljutist selgelt-adumise hobi üheskoos, et vaatame, mis muljed teil tekivad videos nähtud isiku kohta. Sellised esoteerilised harjutused on huvitavad ja minu arvates arendavad, samuti on nad arenenumad kui bännimine.

Kokkuvõttes arvan, et sinu bännimine oli sinu rahvuskultuur, mis on madala eetikaga, sh sinuga. Seal näib, et oled rääkimise kunsti osas igatahes ühe viisi küllalt hästi omandanud. Sinumoodi rääkimisvõte on ainult 1 mitmekümnest liigist, mida olen ise samuti omal ajal harjutanud. Areng tähendab, et omandad ka muud rääkimise stiilid, muutud. Seetõttu harjuta natuke ka muudmoodi rääkimist kui seni oled teinud.

Head rääkimist.
 
Q1 13. veebruar 2020, kl 18.23
Ära Sa märgi...päris hästi paned OP. Aegajalt nagu peeglisse vaataks. Ega polegi suurt lisada hetkel :)
hmm...aga tead ehk mingeid muid foorumeid kus arutlemise ja "Mina Oletamise" pärast välja ei visata?...:)
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 16.32
Pean nüüd parawebi vastuseid siia panema...natuke hale ja kentsakas on aga mis teha...
Lorenz:„Ma pole kindel, kas see "vaatleja" on "tõeline mina", või mis asi see on. Kuid see persooni ning oskuste objektiviseerimine peaks aset leidma selle millegi raames“
Mõte ei leia Vaatlejat kunagi kuna ta tegeleb objektidega olles ise see, tunneb vaid objekte.
No näitena...
Su ees on Jumal (nähtamatu). Näed Sa teda? Ei näe.
„hävitame“ Jumala ära.
Mida näed nüüd erinevalt? Kõik on ju sama.
Nüüd tekkib mõttel kaval küsimus “aaga...seda nähtamatut jumalat polnud ka alguses, niiet kõik see teooria kukub siis kokku?“
Kuidas nii?
„Noet see nähtamatu jumal mida ma ei näe ja nüüd ka ei näe mida enam ei saagi näha ja ...oeeh...“ soiub mõte.
Ja siis juhtub see, mis juhtuma peab.
Mõte ise kukub kokku ja kaob.
Ja ongi käes mitte-kahesus.....:)
Ehk Mina Olen...
 
OP 14. veebruar 2020, kl 17.47
Sinu Hetke filosoofiate üle olen ma olnud suuteline küll arendavat dialoogi siin pidama. Enamasti reageerin nii, et alustan su mõistete alhti selgitamist. Seejärel lisan omapoolseid mõtteid seonduvast ja muust ja tulemuseks on olnud küllalt sisukad dialoogid. Erinevus rootslase ja eestlase vahel on selline, et nende jaoks pole arutluses oluline lõpptulemus, ega tõde, vaid oluline on protsess, et jagatakse maailmavaateid, püütakse mõista teiste maailmavaadet sest usutakse, et nii areneb iseenda mõistmine. Oluliseks peetaks sotsialiseerumist, st et on hea tunne kui arutletakse. Seejuures muidugi keegi sinumoodi oma mõtteid ka ei esita, seda eelmainitud asjaolude tõttu, esitatakse näiteks sinu hetkefilosoofiline mõte ja lisatakse juurde mõte, et te ei pretendeeri ainutõele, sinu puhul seda pole näha. Kogu nende eetika ja käitumine on teistsugune, selle tutvustamine teie rahvale võtab aega, kuna see on mahukas. Lõpptulemuseks on nende puhul viljakas arutelu, mitte vaikus ega bännimine.

Isegi teie arenenumad mõtlejad on arenematud eetikas ja muus. Näiteks on avaliku elu tegelane Ingvar Villidoo, või mis ta nimi oligi, üsna arenenud, aga teeb sellegipoolest eetika vigu, hiljutine oli näiteks üks temapoolne artikkel Delfis, mis oli eetika vigadega. Tal lihtsalt pole kusagilt eetikat õppida ega selles areneda, kuna ümberringi on ainult nukitsamehed.

Sinu puhul tundub olema nii, et sa ei ole algataja/looja, vaid reageerija, aktiveerud kui saad stiimulit, kui keegi postitab miskit mis sinu filosoofiaga läheb vastuollu, alles siis postitad ja reageerid, muidu oled vaiki. Minu puhul on ilmselgelt tegu algatajaga, võin kenasti kirjutada romaane, ja sellega kaasata sinu ja teised rääkima, ma ei vaja teisi ega mingeid käimatõmbavaid muid jõude et tegutseda. Olen sekundaarses vastaja/reageerija rollis muidugi ka kui huvi on. Seetõttu sa vajad rahvast ja kuna seda siin ja Para-ee's pole, siis sa sinna ei lähe. Minu jaoks pole mingit vajadust rahva järele, võin kenasti peakolus intuitsioonid ja muud jubinad käima tõmmata ja hakkab koheselt ladusalt mõtteid voolama. Muidugi siin võib filosofeerida, et ega ükski inimene ikka niisama mõtteid ei leiuta, et ju on ikka vaja kas lugeda päevauudiseid jms- jah muidugi, olen päri, et ega mu mõtted kusagilt jumalatelt pähe ei saabu, eks elan ikka oma elu lugedes uudiseid ja asju ja need siis tekitavad mõtteid pähe. Aga otseselt seda küll mulle vaja pole, et keegi kuskil postitab mingi mõtte ja siis see tõmbaks mu peakolus mõtted käima. See on siis selline erinevus inimtüüpide vahel, mõned vajavad otseselt stiimulit/rahvast, nagu sina. Ma üldiselt ei vaja, võin iseseisvalt koheselt mitu romaani kirjutada, tuhandeid lehekülgi mõtiskleda.

Mul on tühi foorum üles seatud, võiksin sulle anda seal moderaatori õigused ja öelda, et arenda. Kuid nagu selgitasin, siis sa ei ole algataja tüüpi, sa ei teeks seal midagi, sa vajad et seal juba oleks aktiivsus. Ma ise olen laisavõitu ja ei ole sinna foorumisse sisu tootnud. Seetõttu ma ei tea mida soovitada sulle, eestis hetkel on ainult monopolistlikult Parafoorum, kuhu sa ei pääse enam.

Sinu dialoogis Lorenz ütleb, et ta pole kindel milleski, see tähendab, et ta ei saa aru mida sa räägid, kuid ta ei oska ka rääkida ega käituda, seetõttu ei oska ta ka vastuküsimusi sulle esitada, tal pole rääkimise oskust kuna ta pole rootslane. Tulemuseks on nagu ütled, et hale ja viljatu vaikus.

Mul on endal viljakad mõtisklused ilma foorumiteta, aga eks muidugi oleks tore kui oleks ka normaalne foorum, kus mõtiskleda. Seetõttu tunne on selline, et "võibolla võiks viitsida" luua normaalne foorum, võibolla aga ei viitsi ikka, kuna endal otsest vajaduse tunnet selle järgi pole.

Elus ongi sageli sellised keerukad situatsioonid, et ei teagi kuidas lahendust luua. Suitsetamine on näiteks lihtne eluprobleem, selle saab lihtsalt maha jätta ja lahendus olemas. Aga peale suitsetamise sõltuvuse on elulisemad probleemid keerukad lahendada, näiteks siis kasvõi see foorumi küsimus, et hetkel nagu pole ju võtta teist foorumit, ja ega lihtne pole ka luua uut. Väga keerukad on suhteprobleemid elus, et naistel oleks soov uus suhe luua ja lõpetada vana halb suhe, kuid ei saa, sest käesolev suhe pakub materjaalsust, elamispinda, lisaks on lapsele parem kui temaga tegeleb päris isa, mitte uus, jne, et selliste eluliste probleemide lahendamine on lausa keerukas. Aga tundub, et õppetunnid ja areng toimub justnimelt raskusi kogedes. Seetõttu ei saa pidada raskusi ja probleeme ainult üheselt halvaks, vaid nad on vajalik osa elust.

Loodud uue foorumi puhul ei ole mul mingeid egotoitvaid nõudmisi, on lihtsalt reeglistik, mis vastab arenenud riikide eetikale ja on mõistlik. Põhireeglid oleks: inimesi ei bännita eales, teemasid ei kustutata eales. Kui kellegile tunduvad need reeglid kaost tekitavad, siis võin kinnitada, et eksite, need reeglid on täiesti toimivad ja kaost ei teki. Seega võime äkki siis proovida aktiveerida uut foorumit. Või mis teised arvavad?
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 18.31
pimedus kommenteeris; „Olen seda vist juba korduvalt ütelnud, et see "Vaatlejajumal", kes justkui ON kõikvõimalikest objektiviseeritud objektoidest ja subjektidest täiesti lahus ja sõltumatu ainuke reaalsus, on tegelikult samuti mõistuse enese loodud fantastiline "Objekt“
Oehhh...Vaatleja(Jumal) annab Elu mõttele (objektile). Mis, kus on nende vahe lõpuks?...:)
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 18.36
Sisse nad mind ei lase, muud ei jää üle kui kaugemalt karjuda....ehk keegi kuuleb....:)
 
OP 14. veebruar 2020, kl 18.53
Ühesõnaga on jutt jumalate teemal. Islamis on kavalalt lahendatud see olukord, on selgelt kirja pandud, et inimene ei saa jumalat täielikult mõista. Eesti keeles on ka sarnane ütlus: issanda teed on keerukad. Kui võtta moslemite universaalne ütlus, siis muidugi saab eos koheselt arutelu lõpetada, kuna ei sina ega teised ei ole pädevad et jumala teemal miskit lõplikult tõest mõista/öelda. Rääkimise ajal kasutatakse inimkeelt, võimalik, et inimkeel polegi võimeline osasid asju tegema, sh polegi võimeline kirjeldama ega mõistma jumala temaatikat. Nagu kahvel pole võimeline suppi sööma, nii ka inimkeel ja inimesed tervikuna pole võimelised jumala asjaolusid käsitlema. Vähemalt oli minul kui inimesel võime siiski need laused siia kirja panna, mõtiskleda jumala temaatikal, see võime on vähemalt kindlasti olemas. Aga sellist võimet pole inimestel olnud tänaseni, et jumala temaatikat lahti seletada. Moslemid ongi leppinud eelmainitud mõttega, et jumal on mõistetamatu.

Inimkeelte osas räägitakse ka Kadaka hiljutises jutus. Parafoorumis ega mujal pole kedagi, kes arutleks sel ja muudel teemadel. Seejuures on see Kadakas ka ise tüüpiline eestlane, et dialoogi ta ei tekita, lihtsalt esitab monolooge ja vastukaja ei võta.

Jumala temaatikal ma pole viimasel ajal inimestega eriti arutlenud. Esmaspäeval palusin aafrika moslemil selgitada lahti juhtumit, kus tööintervjuul religioosne neiu olevat ärvelat küsinud, et kas
peab töö ajal ka alkopudeleid puudutama, vastati, et jah, kinniseid pudeleid peab käsitlema, seepeale ütles ta, et küsib abikaasalt nõu esmalt, ja tulemuseks ta tööpakkumist siisk ivastu ei võtnud- küsisin siis aafrika moslemilt selgitust, et mõista islamit paremini, kuid ega ta midagi sisukat selgitust ei pakkunud, üldistas lihtsalt, et religiooni reeglid on väga ranged. Samas küsisin, et kas sinu suitsetamine pole keelatud, siis ütles, et see pole keelatud, kuid halb. Seda asjaolu ma teadsin aga juba varemalt, seega oli vastus ootuspärane. Kokkuvõttes ega miskit ainutõde ei selgitanud välja, kuid oli viljakas suitsupaus jumala temaatikal.
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 21.18
No krt, jälle nad räägivad Jumalast ja ma vastata ei saa ja kraabin küüntega seinu...:)
Nii...püüame nüüd rahuneda ja loeme OP-e õpetusi....
Ka nagu eriti ei aita...:)
isemaag 14. veebruar 2020, kl 21.51
Davaite ljuudi: Valime OP-i Delfi esimeseks paavstiks nimega Tema Pühadus OP1 ja kuulutame ta Delfi jumala asemikuks. Kõik kardinalid, pöial ülesse!
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 21.57
Mina, kardinalina olen nõus...:)
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 22.08
Parast jälle kommentaar...„Üldiselt aksepteeritavalt peame teadvust aju produktiks“
Mõte ei ole Teadvus (Mina).
Ei saa neid „samale pulgale asetada“
Mina eksisteerib ka peale mõtte kadumist...:)
 
OP 14. veebruar 2020, kl 23.18
Kuulge esohobilised, aga mis moodi te seletaks sellist asja, kui teatud mõtete peale hakkab füüsiline keha värisema. Episood tekib väga-väga harva, reielihased hakkavad füüsiliselt võbelema ja ümbruskond pole külm. Et mis diagnoosi selle peale panna? Ise olen üldiselt eitanud/mitteuskunud paranormaalseid asju, ei usu neisse, küll aga muidugi mingil määral esohobiga ju tegelen- teen keskendumise harjutusi, söön esoteerilist materjali, seega mingil määral ikkagi tegelen hobiga. Lihastõmbluse juhtumeid on nüüd 2 korda esinenud kui olen mõtisklenud uue tööpakkumise peale surevate hooldajana. Mulle pakuti seda tööd ja tundub huvitav. Ma ei karda suremist ja olen seenerännakutel küllalt hirmutavaid asju seljatanud, seetõttu ma nagu ei tunne hirmu, et peaksin nüüd vähihaigega tema viimastel nädalatel rääkima ja kätt hoidma, mulle see tundub huvitav ja mittehirmutav, vähemalt nii ma tunnen. Kuid kui mõtisklesin selle töö peale paar korda hiljuti, siis algasid kirjeldatud lihastõmblused reie esiosas ja ärevus, hirmu nagu pole, aga on esindatud selline ärevushoog ja kummaline lihastöö. Kuna ma muinasjutulisse esoteerikasse ei usu, siis ei oska ka seletada, millega tegu. Kuid tekkis juba mõte, et äkki siis mingi nn hing või muu esoteeriline asi siis saadab vastuse sellise töö võimaluse peale, kas ta siis kiidab oma signaaliga või hoiatab, ei oska fantaseerida. Mis te arvate, mis võiks olla selgituseks sellise lihasvõbeluse peale ja kas selline töö oleks siis kuidagi äkki kahjulik või? Mulle küll meeldiks selline töö, tunneksin head tunnet kui saaksin rahustada surijaid ja aidata nad rahulikult uuele teele. Samas, miks siis sellised lihastõmblused selle mõtte peale tekivad? Muude mõtete peale ei ole need tekkinud ja seeni pole ka ma üle söönud viimasel ajal, seega keha peaks olema korras koos peakoluga.
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 23.29
Lihastõmblusele laksi magneesiumi...Kundaliniga on asi hullem...kõik "valutab" mitte jalad vaid ka rindkere..."kuutunne" tekkib ja kaob....niiet pole hullu OP sul...:)
 
OP 14. veebruar 2020, kl 23.36
Loodetavasti jah pole miskit hullu. Sellist kahtlast lihasvõbelemist pole varem igatahes olnud, vaid on olnud surinad kui teen keskendumist, või lainetuse tunded jms-ne, ja lisaks siis on need tavapärased surinad olnud teadlikult esilekutsutud, kas siis keskendumise harjutusega või esoteerilise seansiga, mitte aga tavaliste kainete mõtete ajal.

Võimalik, et tõesti füüsilises kehas pole soola või muud materjali, seetõttu ka kummalised lihasvõbelused. Võimalik ka, et on stress ja alateadvus saadab signaali, samas nagu ei ole mainimisväärseid stressoreid viimasel ajal. On soov vahetada töökohta, aga see teema ei peaks nn alateadvuse jaoks kuigi oluline olema.
 
Q1 14. veebruar 2020, kl 23.42
No tähendab...Kuu tunnet tead?
Et ärkad öösel üles ja Täiskuu paistab aknast sisse?
Kõik liigesed annavad sellest märku?
Kõik luud. ja sisikond.
Või?...:)
Mädaprits 15. veebruar 2020, kl 13.12
Toon silmaringi arendamiseks pildi, kuidas näevad välja seente "seemned" ehk spoorid:

https://imgur.com/a/iyVS4YM

Mõningad eesti keelsed terminid, mida ma ei tunne:

Чашка Петри, Petri dish- tegu on väikse ümara labori-nõuga, mille sees enamasti pannakse mingi vedelik ja bakterid kasvama, kuid ma kasutan neid ka mugavuse huvides spooripiltide loomiseks, nagu pildil näha. Mõned panevad lihtsalt hõbepaberile kübara ja siis kurgipurgi peale, mulle tundub, et mugavam on kasuta neid peetrinõusid nagu pildil. Kaas tuleb peale panna, muidu on hiljem kogu ümbruskond musta tahma täis. Kui lasta seentel ülekasvada, ja mitte ära noppida, siis on kogu kasvukarp musta tolmu täis. See on sarnane asjaolu, kui vannitoas tuleks dushivee asemel spooritolmu ja siis oleks kogu vannituba musta tolmu täis kuni laeni, sest spooride mass erinevalt vee massist on väge väike ja lendelb ka väikese tuulega, mida esineb nii karbis kui ka vannitoas, olgugi et seda ei taju. Eesti keelset tõlget sellisele nõule ei tea täpselt. Igatahes on tegu olulise nõuga.

Spore print, Спо́ровый отпеча́ток- see on siis kübarast eralduva spooritolmu poolt loodud kujutis, kogum spooridest ehk seene "seemnetest". Nagu iga toiduaine mädaneb iga päevaga rohkem ja sellesse tekib aina rohkem baktereid, nii on ka kübara esimene spooritõmmis "puhtam" kui järgmine, ehk kvaliteetsem. Pildil oleva suure kübara üks spooripilt maksab koos postikuludega kuskil 25 eurot, näide müüdavast spooripildist ja hinnast:

https://www.cylocybe.com/product/psilocybe-cuben...

Eesti keelne tõlge oleks vast "spooripilt"?

Spoorid ei sisalda toimeainet, kuid nendest moodustuv mütseel sisaldab, ja samuti mütseeli peale kasvavad viljad sisaldavad. Seadusandlus on selline, et toimeaine on keelatud, kuid spoorid ei sisalda toimeainet, seetõttu pole seaduslikult eksitud kui omatakse spoore, kuid mütseeli ja seeni omada ei tohi. Vanasti kui peale New Age liikumist hakati seadusandlust looma, siis esmalt otsustati teha reegel, et keelatud on vaid kuivatatud seened, mitte värsked. Sellise seaduse loomise juures oli eesmärgiks, et kui isik juba kuivatab seeni, et nad kaua säiliks, siis ju tal on plaan neid müüma hakata, kuna kauasäilivad kuivatatud seeni on mugav müüa. Seejärel muudeti seadusandlust karmimaks, ja öeldi et igasugune toimeaine omamine on seaduserikkumine, olgu siis kuivatatud seen või kuivatamata seen teie koduaiast. Toodud pildil näeme siis seeni, need on seaduse vastased, kuid ka spooripilti hõbepaberil, see on seaduslikult lubatud. Kui seadusevalvur küsib, etm is seened need sul on, siis on soovitav vastata, et noppisite need pargist ja ei tea, millega tegu. Kulukas, küllalt raske ja jabur on hakata laboris testima, et kas seen on söögiseen või seaduse vastane seen. Veel raskem on testida spoore, selleks tuleb kasutada 100'000 maksavat mikroskoopi ja kulukat arvutiprogrammi, et siis saada visuaalne selge pilt kõrvitsaseemne-kujulistest spooridest ja siis oletada, et mis liigi spoorid küll on sellised. Enamikel seentel on need spoorid suht sarnased, raske vahet teha.
Kui te müüte internetis selliseid spooripilte, siis seadust ei riku kuid loomulikult tekib seaduse valvuritele küsimus, et kuidas need spooripildid loodi. Seaduslikku viisi spooripiltide loomiseks pole, kuna tuleb spoorid võtta seentelt, need aga on keelatud. Seega on vastuoluline olukord- spoorid on lubatud aga nende loomiseks kasutatavad seened mitte. Osad äriühingud saavad loa käsitleda keelatud seeni, näiteks toodavad siis neist ravimeid, uurivad teaduslikult, jne, nende puhul on spooride tootmine legaalne, tavalise hobiharrastaja puhul aga ei ole legaalset viisi tekitada omale spoore, olgugi et on legaalne neid spoore käes hoida.
Erinevad riigid kategoriseerivad narkootikume erinevalt oma karistus seadustikus. On lausa selliseid riike, kus seened on pandud süstitava heroiiniga jms-ga ühte patta ja antakse nende omamise eest kõige suurem karistus. Näiteks Inglismaal on nii tehtud ja rahvas on arutlenud, et poliitikud lihtsalt olid aruta kui seened ühte patta heroiiniga panid. See seadus võeti vastu kas ebapädevuse/kiirustamise ajel, või mingi poliitilise surve tõttu, seaduse eel juhtus pretsendent et poolakas jõi viinast purju ja sõi seeni peale ja jalutas raudteele ja jäi rongi alla. Sellest sündis võrrand "heroiin=seened". Igatahes seadused pole Inglismaal elu mõte ja seetõttu pole olnud kuulda, et kedagi vahistatakse kanepi või seente tõttu. Kuid kuuldavasti eestis küll oli hiljuti selline uudis teil seal.
Kui soovida mõistlikult tülisid vältida, siis tasub arutleda kood-keeles, öelda lihtsalt sõna "seen", mitte aga "maagiline seen" või kuidas teil eestis neid nimetatakse, või minumoodi kasutada üldse omaloodud mõistet "esoteeriline seen"- sel juhul seadusevalvurid ei saa aru millest jutt käib.

Selline informatiivne jutt spooride teemal. Pildil näete musta tahma, see siis ongi spooride kogum. Edasised sammud on keeta vesi mulisemiseni ja tõmmata see süstaldesse, seejärel panna vett täis süstlad ja viinapits/viskiklaas, kasvupurgid ja muud vahendid survekeeturisse steriliseerima, ja seejärel siis kraabite hõbepaberil oleva tahma viinapitsi sisse ja lasete süstlatäie puhast vett peale, segate ja õmbate süstlasse tagasi. Selline süstal säilib kuni 3 kuud. Süstlatäie spooridega süstite puhastesse kasvupurkidesse spoorid ja sel hetkel algab kuni 2 kuuline mütseeli kasvamise protsess, sel hetkel rikute juba seadust. Hetk enne süstimist aga ei rikkunud seadust.

Sedapsi siis spoorindusega.
Mädaprits 16. veebruar 2020, kl 11.17
Lisan 3 pilti hilisemaks arutluseks:

https://imgur.com/a/ky1PVFT

Teemaks: mutant-seened, ja seente puseriti kasvamine karbi põhjast ehk mütseeli altpoolt.

Eks kogenud shamaanid oskaks öelda neil teemadel mõtteid, kuid ka tavaline inimene oskab loovuse tööle panna ja mõtiskleda neil teemadel. Näiteks piltidel 1 ja 2 on seened altpoolt, st karbi põhjast, mütseeli alt kasvama hakanud, mitte aga ootuspäraselt mütseelimassi pealtpoolt. Ja seal karbi põhjas nad väga rõõmsad pole. Mis teie inutitsioon soovitab ette võtta, et neil oleks rõõmsam olla seal karbi põhjas? Või arvate, et seened on ise nii tugevad, et tõstavad mütseelimassi õhku, et neile tekiks ruumi seal karbi põhjas? Teine küsimus, et miks osad on mutandimoodi paksud pallid kogukonnast?
 
Q1 16. veebruar 2020, kl 16.39
Sa oled ju täitsa seeneteadlane.
Ja mina küll ei oskaks arvata kuidas nendele seal karbipõhjas rohkem rõõmu saaks korraldada.
Olen küll kuulnud, et taimedega leebelt rääkimine neid turgutab...võibolla laulad seentele aegajalt midagi...Ehk on internetis õpetusi milliseid laule seentele kuulda meeldib ja millise hääletooniga peaks neid ette kandma...:)
 
OP 16. veebruar 2020, kl 20.28
Ma tunnen, et se on täiesti vajalik ja õige, kui saate rohkemat ülevaadet seente teemal. Sest esiteks on fakt, et tõesti eesti internetis pole selle alast teavet, ja siis kuulen väheseid säutse seonduval, mis on väga võhiklikud. Ja muidugi minu üleüldine seisukoht on, et teie rahvas on üleüldse väga vaiki ja kui vahel noka lahti teeb, siis tuleb sealt ainult rumalused ja bännimine, pole sotsiaalseid oskusi ega kogemusi. Ja esoteerikaga seonduvad seened mõneti küll, sest teadaolevalt tarbitakse neid esoteerilistes laagrites, ja ka vanasti lõkke ümber shamaanid ju rüüpasid igasugu taimejooke.
Fakt on selline, et vägitaimede tarbimine ei lõhu peakolu kuidagi ära, ei ole keegi neist hullarisse läind ega nende pärast rongi alla jäänd. Inimese aju on niivõrd väljakujunenud ja tugev süsteem, et sinna võib igapäevaselt igasugu toksiine sisse valada, ja pole tal häda midagi. Kesl äheb hullarisse, siis selleks on muud põhjused, mitte aga alkohol, taimed ega hambapasta. Seetõttu kinnitab täiesti siiralt, et ei ole mingit alust hirmunult vägitaimi karta.
Võtame kasvõi väetaime kanepi, et vaatasin selle kohast ühte videot mida eestlane jagas. Esiteks hakkas ta justnagu enda ego kiitvalt uhkustama, et temale pole kanep mingit mõju avaldanud, et teised on pilves aga tema näed ei tunne midagi, küll on ta tugev vägilane siis kui vägitaime suitsunautuke temast "jagu" ei saa. Sellepeale ütleks kohe, et tean, et tegu on skisoidse isikuga, kes ongi käitunud haiglaselt, jaganud netti tegusid, mis pole vaimselt terve inimese teod. Selle kohta ongi teadatuntud reegel, et nende ajukeemia puhul väetaimede normaalkogused ei mõjugi. See pole midagi uhkustamisväärset, vaid lihtsalt keemia/bioloogia alana asjaolu. Ja kui ta siis esmakordselt jagas oma kogemusvideot tema jaoks mõjuva doosisuurusega kanepi kogemuse kohta, siis seejärel hakkas targutama, peale oma esimest kogemust. Et kuidagi niivõõras ja vale tunne oli olla, et oli kui hirmus. Lisas veel võhiklikku hirmunud mõtteavaldusi, et hoidke ikka kanepist eemale ja keelustage seda, sest mis siis veel saab kui peale proovimist kogu järgnev elu näete kummalist teistsugust maailma ja satute lõpuks hullarisse. No see on võhikliku skisofreenilise esmakogemuse järgse inimese rumal jutt. Ei ole tema hetkel hullaris ega teised, lisaks on tal hakanud esinema küpsemaid arenenumaid mõttelõngu peale oma esmakordset kanepikogemust. Isik on ka ise tunnistanud avalikult oma skisofreeniat. Kogu tema kajastatud seanss oli haige ego võitlus ärkvel olla. See on aga arenemata ja kogemuseta inimese reaktsioon. Kuulaku vaimselt arenejate filosooviaid rohkem, seal esineb laialdaselt soovitust, et slus tuleb vähem stressata ja lasta asjadel kulgeda, medideerida, lasta ajul minna kuhu ta otsustab. Tema aga võitles väsitavalt 3h järjest teadvusel olla ja ajas seejärel targutust, et keelustage kanep. Temasugustele ütleks esmalt lihtsad soovitused, et ärge targutage kui olete kogematud, või ainult ühe vildaka kogemusega. Kuulake teadjamaid ja saage natuke rohkem kogemust enne kui hakkate teiste jaoks arvamust kuulutama.

Seente osas võivad samuti esimesed seansid olla raskevõitu, tuleb väetaimedega pisut kohaneda mõned korrad. Teiseks, kui tunnete, et teie peakolu on skisofreeniline jne, siis ongi teadatuntud asjaolu, et siis väetaim käitub sageli teisiti. Kas siis teeb vaimselt liiga kurnava seansi, mis ongi tegelikult hea tõhus ja vajalik ravi skisofreenia vastu, ja seejärgselt on inimesed palju tervema olekuga mitmeid nädalaid. Või siis väetaim ei suuda mingit mõjut tekitada kuna ajus on vastavad retseptorid ja asjad tapetud, haiglasliku ajukeemia ja tablettide tõttu. Nagu olete kõik elus kokku puutunud inimestega, kes alkot juues lähevad natuke lolliks, vägivaldseks, jne. Siis sedalaadi skisodele alkoholi ja väetaimi polegi väga soovitav võtta. Kuid minu arvates pole midagi ka hullu kui nad võtavad. Kui skiso on alkot joond ja natuke märatsenud, siis on ta järgnevad kuu aega ka palju rahulikum ja tervem, ja ta tunneb end paremini. Seega minu oletus on, et see jooge edasi alkot oma haige pea peale, aga istugu kodus turvaliselt seda tehes. See väike märatsemine ongi ravi talle.

Väetaim muidugi omab väge, ega ta nõrk ei ole, aga kui end harida ja kurssi viia tema väega, siis on ainult kasu temast, looduslik abivahend. Ja esohobilised ja seonduvad, kesl ihtsalt tahavad oma vaimsust kuidagi arendada või natuke muud maailma näha, siis saabki selle võimaluse. Ei pea igavalt aastakümneid sensitiivide jutul käima või harjutama pendli pendeldamist, ja muinasjutu raamatuid lugema, vaid reaalselt saab näha teistsugust maailma ja kogemust. Sellejaoks ongi üle maailma esoteerika laagrid, kus vaimsed inimesed käivad ja saavad väetaime kogemust. Vähesed esoteerikud kogevad ja näevad ilma väetaimedeta muudmoodi maailma, vähesed teevad astraal lennuki lende ja asju. Nende jaoks on väetaim ainuvõimalus kogeda muud maailma.

Seetõttu ma ka olen veendumusel, et väetaimedel on vajalik osa elust ja plaanin ka nende alast infot jagada jõudumööda siia. Aga vahel jah mõtlen umbes nii, et mis ma nukitsamehi ärritan, parem lasta olla neil vaiki ja bännida ja ajada võhiklikku juttu. Sellised mõtted vahel tekivad, aga siis saab võitu tunne, et ajan õiget asja. Seetõttu jätkan siin seente teemalist spämmimist ka edasi, kuid võibolla mitte nii sagedasti, tundub, et olen äkki liiga sagedasti siia teemasse postitanud.
 
Q1 16. veebruar 2020, kl 20.51
"kogemine" mingeid "muid maailmu" võib Sind Ärkamisest justnimelt kaugemale viia.
Valgustumine on mittesündmus. Kõik mis sellega võivad kaasneda (emotsioonid, mõtted, nägemused) on sekundaarne.
Rohkemat kui kolme seisundit inimene niikuinii ei koge...:)
 
OP 16. veebruar 2020, kl 21.04
Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "kogemine" mingeid "muid maailmu" võib Sind Ärkami
> sest justnimelt kaugemale viia.

Rõhk sõnal "võib". Kõik võib olla, võib ka nii olla, et autoavarii järgne muu maailma nägemine võib lähemale viia, nagu on mitmeid näiteid tuua. Viimases intervjuus Kristiina ka rääkis, et tema sai "lähemale" peale traumeerivaid sündmusi. Huvitav millised need siis olid tal. Lähemale/kaugemale on muidugi visuaalsed filosoofilised mõisted, nagu kõrge ja madal. Religioossed isikud ütlevad sageli arvamuse, et kõik peale tühja pimeda pildi on müra, mis viib kaugemale võpsikusse, nende järgi on igasugune astraallennuk ja muud visuaalsed nägemused ja kogemused kõik valele teele viivad. Nende soovituste baasil tuleks lihtsalt magada ja unenägusid mitte näha, ja siis uskuda, et küll siis ollakse lähemal suurele valgustumisele ja mõistmisele. Mina arvan küll, et mida rohkem kogeda, seda arenenumaks inimene muutub. autoavarii järgseid "ärganud" näivad olema arenenumad kui ilma selle kogemuseta inimesed.
isemaag 17. veebruar 2020, kl 22.50
Kuule OP, kus see foorum sul asub aegruumi koo-ordinaatides, jaga rahvale link, vähesest saab Palju.
,,, OP
14. veebruar 2020, kl 18.53
Ühesõnaga on jutt jumalate teemal. Islamis on kavalalt lahendatud see olukord, on selgelt kirja pandud, et inimene ei saa jumalat täielikult mõista. Eesti keeles on ka sarnane ütlus: issanda teed on keerukad.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ainult kommentaarin: On veel täiuslikum mana: KITSAS JA KÄÄNULINE ON RADA KOLGATAMÄELE AINULT VÄHESED PÄÄSEVAD SÄÄLT LÄBI ENAMUS INIMESI VALIB LAIA TEE. Ja nüüd edasi mõtelgu igaüks ise mispärast ei tohi Elust rõõmu tunda. Kolgata mäele too rada polnud nii käänuline midagi, riigi poolt korras hoitu.
Mädaprits 19. veebruar 2020, kl 19.16
isemaag Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuule OP, kus see foorum sul asub aegruumi koo-ord
> inaatides, jaga rahvale link, vähesest saab Palju.

Tühi foorum asub seal:

http://valdkond.net

Võib-olla võiks siis proovida sinna natuke sisu toota. Ja natuke arendada tehnilist poolt, et oleks rohkem nuppe ja asju jms.
isemaag 19. veebruar 2020, kl 22.43
Mädaprits Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> isemaag Kirjutas:
> -----------------------------
> --------------------------
> > Kuule OP, kus see
> foorum sul asub aegruumi koo-ord
> > inaatides, j
> aga rahvale link, vähesest saab Palju.
>
> Tühi
> foorum asub seal:
>
> http://valdkond.net
>
>
> Võib-olla võiks siis proovida sinna natuke sisu
> toota. Ja natuke arendada tehnilist poolt, et ole
> ks rohkem nuppe ja asju jms.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kuule OP, sul ainult tarvitseb oma foorumisse üks parajas küpsusastmes seen sisse võtta ja teda kohe jätkub kõikide jaoks kes ihalevad. Sellise seene nimeks on Ämmatoss, ta levib linnutiivul. ,,,
Toimetan oma vastust: noored ämmatossud on suurepärane lisand praepannil koos vorstilõikudega ja hapukoorega. Mitte midagi seadusevastast! Või kas hakatakse seente kasvamist metsas ära keelama nagu hiinlased keelasid ära varblased ja ise panid oma rahvuse nälga surema?



Toimetatud 1 kord(a). Viimati isemaag 20.02.2020 00.41.
 
Q1 20. veebruar 2020, kl 12.21
Registreerisin ära aga ei tule meilile midagi. Jätsin selle linnukese panemata, et teised kasutajad saaksid mulle meilida. Ehk viga on selles ja kui uuesti tahan siis ütleb et Q11 on juba kasutusel ja seda võtta ei saa enam...:)
 
Q1 20. veebruar 2020, kl 12.28
Minu viga...töötab küll...:)
 
OP 20. veebruar 2020, kl 15.30
Tundub, et foorumisse registreerimine siis töötab.
Alustasin seal nüüd oma taimekasvatus blogi ja püüan ka muid teemasid alustada.
Arvan, et kiirustada pole mõtet ja eesmärke ei peaks tekitama, lihtsalt postitab jõudumööda sinna oma mõtisklusi ja vaikselt arendab ka saidi tehnilist poolt.
Aga lisan ka siia jätkuvalt mõtisklusi, ega vahet ju tegelikult pole kus olla ja mis tee valida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!