Vaatasin promotud Parafoorumisse, et saada selgemat pilti. Seal moderaatorid jätkuvalt muudavad teiste postitusi, see on minu kultuuriruumi/arengutaseme inimeste mõistes ala-arenenud ja kahjustav eetika.
Sõna "Arenenud" all mõtlen ma küpsus-astet, et kui kaugele on arusaamadega mõtiskletud. Näiteks arv 3 on arenenum kui eelnevad arvud 1 ja 2, ja arv 3 mõistab väga kenasti eelnevaid arve 1 ja 2, ta on lausa nende summa, ta pole kuidagi taand-arenenud ega vildakas, vaid arenenum. Näiteks, kes oskab hüpata ja samal ajal käsi liigutada üles ja alla nagu ameerika militaarid võimlevad, siis see on arenenum kui niisama hüppamine, kuna harjutust on arendatud edasi lisades juurde käte töö. Eetikal on samuti arengu-sammud. Näiteks, vaatasin hiljutist avaliku elu tegelaste Anu Saagimi ja Kristiina Raie videot, kus rohkelt reisinud rahva eeskujuks olev Anu kasutab sõna "neeger" ehk peab seda eetiliseks, samas Kristiina annab seal mõista videos, et ta ei soovi hinnanguid anda, eriti halvustada, ega kasutada negatiivseid väljendeid, vaid suhtuda maailma neutraalselt ja mõista, et inimestel on erinev arengutase, sealhulgas eetika osas. Selle näite puhul saab tõestust, et reisimine ei avarda silmaringi, ega arenda vaimset ega eetika poolt, eeskujuks olev inimene ja tema rahvuskaaslased ei ole suutnud areneda mõistmisele, et sõna neeger ei ole eetiline. Miljardid arenenud inimesed on läbinud mõtisklused neegri-sõna osas ja seetõttu seda enam ei kasuta, nad on teinud midagi enamat oma mõtiskluste/eetika osas kui need kes jätkuvalt otse eetris neegritavad. Nad on arenenumad, neil on arenenum eetika, nad on vaimselt arenenumad inimesed. Kristiina on samuti sammu võrra edasi arenenud võrreldes anuga, ta annab mõista, et pole vaja kasutada osasid sõnu ja asju. Erinevus arenenu ja arenematu vahel on nagu erinevus numbrite 3 ja 1 vahel.
Rohkem arenenu on parem kui vähem arenenud. Vahel harva ajutiselt võib tunduda, et kaugemale arenenu on kuidagi nagu taandarengus või valel teel, sel juhul on tegemist lihtsalt ajutise olukorraga, kus lihtsalt kohanetakse uue tasemega, uue vaatenurgaga, ajutiselt. Näiteks siis eelnevalt mõisteti, et kui kuupi/kuubikut vaadata kõrgelt otse peale, siis näib see nagu ruut, seejärel arenetakse edasi ja vaadeldakse teise nurga alt ja kuubik joonistab rombi/kaldnelinurga kujundi- võtab natuke aega seedimist ja vana arusaam et "kuubik on ruut" pöörab end sassi natuke, ja jääb mulje, et tegu on taandarenguga. Kuid võtab natuke lihtsalt kohanemise ülemineku aega ja seejärel saadakse küpsem pilt/arusaam kuubikust, eelmine arusaama-tase jääb ka jõusse. Seetõttu rohkem arenenu on parem kui vähem arenenud, on lähemal tõele ja ega ta eelmisi arengu-samme siis hüljanud pole. Nii on ka neegrisõnaga, et kes seda kasutab, on siiani arenematu, ja kes ei kasuta on arenenuma eetikaga, arenenum inimene.
Neegrisõna puhul on veel niivõrd lihtne põhjendus, tegu on lihtsa eetika asjaoluga. Kui ei suuda isegi niilihtsat eetika asja mõista, siis on tõenäoliselt kogu eetika väga madal, arenematu.
Promotud Parafoorumis moderaatorid jätkuvalt muudavad teiste postitusi, see on ala-arenenud ja kahjustav eetika, ja tõenäoliselt kogu sealne eetika on väga madal, arenematu. Mäletan, et mõni aeg tagasi nägin seal esmakordselt positiivseid märke rääkimise osas, sa muljetasid seal kellegiga, kes väidetavalt on jeesuseid näinud jne, väidetavalt vaimselt arenenud. See tundus tore ja lubav arengu osas, nüüd vaatasin seda teemat ja see on nagu tüüpiline surnuaed bännitud, kustutatud, tõsjutud- ehk siis ootuspärane tulemus madala eetika ja rääkimis-oskuseta inimeste puhul. Ma ei näe seal promotud foorumis mitte ühtegi rääkimist, ainult linnu-tasemel säutsud, lisaks tüüpiline neegritamine ja muu ala-arenenud.
Ma ei mõtle midagi negatiivset kui hindan teie rahvast ala-arenenuks, kuid mõneti see jah hämmastab. Teil on selline nukitsameeste sarnane rahvuskultuur, et on põikpäisust ja jonni, ei soovita muutuda ega mõista, soovitakse olla räpased ja madala eetikaga. Reisimine ei arenda kedagi, rääkimist ehk mõtlemist ma ei näe kusagil, ma ei oska öelda, kuidas teid ravida. Mul on veel mõneti alles väike soov teie rahvast arendada, kuid see on hääbumas ja asendumas sellise ignorantsuse, apaatiaga, ja leppimisega, nagu Kristiina annab mõista, et võtta inimesi vastavalt nende tasemele.
Vaatasin, et sinu viimaste postituste peale pole kusagil antud mingit hoiatuspostitust vastuseks, pole mingit selgitust, mida sa valesti tegid ja seejärel lihtsalt vaikust-taotlev ja ego-toitev ära peletamine. Tõenäoliselt fabritseeritakse veel mingi fantaasia rohke põhjendus, et mida sa valesti tegid, näiteks siis öeldakse takkajärge, et olid Leenini vastane. Arenenud mõistlik eetika on selline, et kui sa midagi valesti teed, siis antakse kõigile nähtavalt seda mõista, selgitatakse, antakse võimalus kosta, mitte ei panda takkajärge oma suva järgi mingeid fantaasirikkaid põhjendusi kirja ega tekitata olukorda, kus inimene ei saagi aru, mis valesti oli. Arenemata eetika omab juhikultust, kuningaid ja moderaatoreid, näiteks venemaal on nii. Samm edasi on eetika, kus on võrdsus ja vendlus, ülemused räägivad "alluvatega" kui omasugustega, näiteks siis arenenud euroopa, veel rohkem arenenud eetika on kui ülemused laskuvad meelega madalamale kui nende "alluvad", näiteks siis teretavad kenasti koristajaid ja aitavad neil põrandat pesta, annavad lisaprivileege nõrgematele, näiteks siis ratastooliga inimestele luuakse mitmeid hüvesid ja sõiduteid kuna nad on nõrgemad, jms, sellise ülikõrge eetika näiteks on Skandinaavia. Seetõttu võib öelda, et Venemaa ja Parafoorum on ala-arenenud (eetikaga), võrreldes näiteks minu eetikaga, võrreldes Skandinaaviaga.
Eetika osas olen ma ilmselgelt kaugemale arenenud kui teie rahvas, see on ilmselge fakt. Ja seetõttu on mul lihtne näha, mis osas teid ravida, olen nö kõrvalt/kõrgemalt vaataval positsioonil. Samas eks ma ise arenen kogu elu samuti eetika ja muus osas. Näiteks teen vahel vigu, et proovin lasta muslim naisi uksest enne välja kui ennast, see on eetikaga eksimine, aga õpin jõudumööda ja paranen ja püüan ise ennem minna. Mõtisklesimine arendab eetikat. Näiteks olin varem vildakal arvamusel, et hispaania keelt kõnelevad kultuurid peksavad naisi samuti nagu mitmed teised, ja üldse, et nende eetika ei näi naisi kuidagi eriti hindavat, nagu muslemitelgi. Kuid siiski eksisin ja mõistan nüüd nende eetikat paremini. Sain valgustust oma Ekvadori kolleegidelt ja nad selgitasid kenasti, et ema on kõrgem kui jumal. Oli vaja lihtsalt esmalt hispaania keele naissoo-grammatikat tudeerida, mõtiskleda, rääkida, ja saada "valgustatud" ehk aru, ja sellega seoses oma eetikat küpsemaks muuta. Seetõttu olen jätkuvalt soovitusel, et rääkige, harjutage rääkimist, siis areneb teie eetika ja enam ei bänni ega peleta.
Vaatasin Youtube'st venekeelseid videosid esoteeriliste seente kohta ja tulemuseks oli, et rahvarohkel riigil pole eriti videosid selle kohta, ja need mis on, on ajupestud ja väära infoga. Kogu nimetatud riigi ajupesu ja mentaliteet kahjustab seda riiki, seetõttu ongi nad arenematud, pole arusaamu seentest ega muust. Võin tuua hiljem arutluseks ühe venekeelse seente teemalise video, kus proovime minu hiljutist selgelt-adumise hobi üheskoos, et vaatame, mis muljed teil tekivad videos nähtud isiku kohta. Sellised esoteerilised harjutused on huvitavad ja minu arvates arendavad, samuti on nad arenenumad kui bännimine.
Kokkuvõttes arvan, et sinu bännimine oli sinu rahvuskultuur, mis on madala eetikaga, sh sinuga. Seal näib, et oled rääkimise kunsti osas igatahes ühe viisi küllalt hästi omandanud. Sinumoodi rääkimisvõte on ainult 1 mitmekümnest liigist, mida olen ise samuti omal ajal harjutanud. Areng tähendab, et omandad ka muud rääkimise stiilid, muutud. Seetõttu harjuta natuke ka muudmoodi rääkimist kui seni oled teinud.
Head rääkimist.