Mina kui noor naine, esindan mehi ebaausa elatusraha poole pealt.
Minu arust on ebaaus ,et peale seda kui kaks inimest on saanud lapse ja lahku läinud see ,et laps jääb emaga ja mees on kohustatud lapsele maksma vähemalt miinimumi alimentidest ehk 195 eurot kätte.
Alimendid on väga ausad kui tegu on näiteks üksikvanemaga kes on jäänud lapsega kahekesi.
Mulle tekitab aga küsimuse see ,et kas tõesti peab iga mees enda palgast selle osa ära maksma?
Kui võtta ette Eesti eriti närune palk siis kuidas peaks mees alustama uut elu, uues kodus uue perega?
Minu arust oleks igati õiglane see ,et lahutuse korral uurib notar naise majanduslikku seisukorda mingi aja jooksul ja paneb paika kas abiraha on vajalik või mitte. Või kui on siis peaks miinimum algama nullist.
Tõesti minu jaoks näib ebaaus see ,et naine alustab suhet uue mehega, neil on ühine rahakott. Mees teenib hästi ja hoolitseb lapse eest, ja endine mees peab veel neile pea 200 eurot kuus peale maksma.
Miks ma seda räägin?
Sest see on ikka päris hea summa mida maksta iga kuu ära enda närusest palgast.
Mis mehele kätte jääb peale arvete ja laenu maksmist?
Miks Eesti iive on väike, sest mees kardab veel lapsi teha ,et vältida veel suurema summa maksmist.
Laps on muidugi kõike väärt aga minu arust see ei ole võrreldav 195 euroga kuus kui meie näruse riigi närune miinimumpalk on 390 eurot.
Ja imestatakse ,et paljud kolivad Eestist ära?
Miks ma seda teemat esile toon on ka see ,et minu tuttav mees maksab ära 200 eurot iga kuu enda naisele kellel on uus väga heal järjel mees, isegi nii heal ,et naine otsustas töölt ära tulla. Last ei näidata, vahest tahetakse näha siis tuleb enne kaua pugeda ,sest kui julgetakse midagi valesti öelda pole ta järsku piisavalt isa enda lapsele. Ja kui täpselt nii ei tee nagu öeldakse siis ega last ka ei näe, lihtsalt maksa alimente.
Häbi!
Ja tõstatades esile Viktor Vassiljevit siis ma isegi pooldan teda mingil määral. Välistatud oleks see siis kui naine ja mees tunnevad üksteist, on suhtes ja peale lahkuminekut on mees tropp ja ei maksa alimente.
Aga tundmata meest lasta kohe igal teisel endale laps teha?
Ei tea miks mehed siis alimente ei maksa?
Sest see on täielik röövimine!!!!