re: miks
väljendasin end ilmselt poolikult.
tõsi, ma olin sellise mehega koos küll. koguni seaduslikus abielus, millest sündis aga normaalne laps. selles mõttes, et mitte vallaslaps. :)
peale sellesama oodatud lapse sündi aga miski muutus kahjuks. kannatasin väga, kuid noore ja rumalana ei osanud meie pereõnne ka kuidagi päästa. arvasingi siis, et alistumine on parim, mida kodurahu jaoks teha saan. see oli aeg, mida ma tegelikult ei taha isegi meenutada. kuid see hoiak ja sõnad, et me oleme lapsega justkui alamad, et peame perepeale millegi eest justkui tänulikud olema, see on meeles.
lõpuks jäeti meid aga ikka maha. ajal, kui laps oli vaevalt aastane.
siit siis õpetus naistele, et ega selline koogutamine ka midagi päästa. :)
kui nutud nutetud said, ajasin selja sirgeks ja kuskilt tuli tasapisi usk, et kõik läheb ikkagi hästi. usk endasse ka omandas uue tähenduse. jah, majanduslikult oli keeruline, lisaks olin samamoodi kui teemaalgataja pidevas unepuuduses, kurnatud mitmest töökohast ja õpingutest. kuid olin ometi oma väikese perega, mina ja laps, väga õnnelik.
meessoost tiirlejaid-piirajaid oli kusjuures ka, mõni isegi oma maja võtit ulatamas, kuid ma ise polnud mingitest suhetest tõepoolest huvitatud, kohesest kooselust veel vähem. mul oli oma lapsega koos turvaline ja hea, just täpselt: nagu pilvekese peal. :)
kuni tuli see üks ja see õige. keda samamoodi ei usaldanud alguses aga tema vaid naeris mu ebaluse peale.
mu lapsele sai temast suurepärane isa, hiljem sõber ja ärikamraad. minule mu elu armastus.
re: mansion ghost.
oletasid, et kehv "halastaja" on minusugustele ikka parem kui mitte midagi? tahtsid sinagi mind leebe teesklusega sama moodi paika panna ja alla suruda? ei õnnestunud sul seekord. lisaks ütlen, et lapsega naisel pole kunagi seda "üldse mitte". tal on alati tema laps ja tema ise. seda pole üldse vähe.
sama ütlen ka teemaalgatajale ja soovin talle ilusat eneseleidmist!