Unetute nurgake
Sõnamaraton
cato blanco vagranto 16. juuni 2011, kl 12.46 |
R 18. juuni 2011, kl 00.50 |
la-femme 20. juuni 2011, kl 21.48 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
Vaata kui vahva!:)
Mul siin teema UP-itaja olemas, kui ise ära olen!:))
Ei saa sind mitte tervitamata jätta, unetu R!:)
................................................................................................
Unetu
Ühes firmas vajati öövahti. Palju tööotsijaid oli kohale tulnud.
Aga personalijuhile ei sobinud neist keegi. Ta leidis igaühe juures mingi vea.
Üks mees oli oma järjekorda intervjuule pääsemiseks kogu aja vaikselt nurgas istudes oodanud.
Personalijuhile ei hakanud tema juures midagi halba silma.
Siis küsis ta kohasoovija tervise järele.
Ta sai vastuseks, et kõik oleks hästi, kui vaid unetus ei vaevaks.
Personalijuht oli ülimalt rahul ning vormistas ta tööle.
Mul siin teema UP-itaja olemas, kui ise ära olen!:))
Ei saa sind mitte tervitamata jätta, unetu R!:)
................................................................................................
Unetu
Ühes firmas vajati öövahti. Palju tööotsijaid oli kohale tulnud.
Aga personalijuhile ei sobinud neist keegi. Ta leidis igaühe juures mingi vea.
Üks mees oli oma järjekorda intervjuule pääsemiseks kogu aja vaikselt nurgas istudes oodanud.
Personalijuhile ei hakanud tema juures midagi halba silma.
Siis küsis ta kohasoovija tervise järele.
Ta sai vastuseks, et kõik oleks hästi, kui vaid unetus ei vaevaks.
Personalijuht oli ülimalt rahul ning vormistas ta tööle.
la-femme 20. juuni 2011, kl 21.50 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
-frukt- 21. juuni 2011, kl 20.46 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
diip 21. juuni 2011, kl 21.38 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,402 |
Rexx 21. juuni 2011, kl 21.43 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
diip 21. juuni 2011, kl 21.48 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,402 |
la-femme 21. juuni 2011, kl 21.49 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
diip 21. juuni 2011, kl 21.54 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,402 |
Rexx 21. juuni 2011, kl 22.38 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
Rexx 21. juuni 2011, kl 22.40 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
-frukt- 22. juuni 2011, kl 09.22 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
kohe näha jah, et linnainimesed võtavad sõna heinategemise osas:)!!!
ma võin teid valgustada, et praegusel ajal enam heina ei tehtagi. või noh, mõni nostalgitseja võibolla isegi teeb, aga õige loomapidaja on muretsenud spets. traktorid- masinad silo valmistamiseks, sest moodne lehm tahab täisväärtuslikku sööta nagu silo ju on.
ma võin teid valgustada, et praegusel ajal enam heina ei tehtagi. või noh, mõni nostalgitseja võibolla isegi teeb, aga õige loomapidaja on muretsenud spets. traktorid- masinad silo valmistamiseks, sest moodne lehm tahab täisväärtuslikku sööta nagu silo ju on.
la-femme 23. juuni 2011, kl 08.30 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
Mul on paar küsimust fruktile kui suurele maa-elu asjatundjale.
Kas see lehma tervisele miskitmoodi kahjulikku mõju ei avalda, kui ta suhteliselt lühikese aja jooksul kuivalt heinalt silole üle minema peab?
Kas hobused, lambad ja sikud-sokud ka silo söövad? Eriti sikud.
Või on nemad nii konservatiivsete vaadetega, et üldise moevooluga kaasa ei lähe?
Kas see lehma tervisele miskitmoodi kahjulikku mõju ei avalda, kui ta suhteliselt lühikese aja jooksul kuivalt heinalt silole üle minema peab?
Kas hobused, lambad ja sikud-sokud ka silo söövad? Eriti sikud.
Või on nemad nii konservatiivsete vaadetega, et üldise moevooluga kaasa ei lähe?
noh 23. juuni 2011, kl 08.39 |
Loomad on traditsiooniliselt olnud karnivoorid (lihasööjad), herbivoorid (taimtoidulised ) või
omnivoorid (segatoidulised), sõltuvalt sellest, mida nad söövad.
Enamus liike on omnivoorid, mõned omavad tendentsi lihasöömisele. Mõnikord võivad
erinevad toitumisstiilid ka seguneda, näiteks metsikuid šoti lambaid ja Rhume`i saare kitsi on
nähtud söömas noori merelinde.
Herbivoorid omavad muundunud seedesüsteemi, mis on adapteerunud tselluloosi
lõhustamisele.
Paljud imetajad ei suuda valmistada tselluloosi lagundavat ensüümi. Nad peavad lootma
bakteritele ja algloomadele, mis teeksid sama tööd. See on toonud kaasa muutusi kogu
seedetrakti anatoomias ja füsioloogias suust kuni jämesooleni. Inimesed saavutavad sama
tulemuse toitu keetes.
Herbivoorid käituvad nagu röövloomad. Näiteks mäletsejad, nagu veised ja lambad püüavad
võimalikult lühikese aja jooksul süüa võimalikult kiirelt ja palju, mäludes ja seedides seda siis
hiljem.
Hobuslased, kel on palju suurem magu, eelistavad süüa vähe ja tihti ning nad närivad toitu
enne allaneelamist.
....niisiis.....aga seda ma pole küll kuunud , et sikudele ja lammastele silo antakse...aga ega ma pole ka sellistes suurfarmides olnud, kus neid toidetakse....koduses tingimuses vaevalt, et keegi hakkab neile ekstra silo tegema
omnivoorid (segatoidulised), sõltuvalt sellest, mida nad söövad.
Enamus liike on omnivoorid, mõned omavad tendentsi lihasöömisele. Mõnikord võivad
erinevad toitumisstiilid ka seguneda, näiteks metsikuid šoti lambaid ja Rhume`i saare kitsi on
nähtud söömas noori merelinde.
Herbivoorid omavad muundunud seedesüsteemi, mis on adapteerunud tselluloosi
lõhustamisele.
Paljud imetajad ei suuda valmistada tselluloosi lagundavat ensüümi. Nad peavad lootma
bakteritele ja algloomadele, mis teeksid sama tööd. See on toonud kaasa muutusi kogu
seedetrakti anatoomias ja füsioloogias suust kuni jämesooleni. Inimesed saavutavad sama
tulemuse toitu keetes.
Herbivoorid käituvad nagu röövloomad. Näiteks mäletsejad, nagu veised ja lambad püüavad
võimalikult lühikese aja jooksul süüa võimalikult kiirelt ja palju, mäludes ja seedides seda siis
hiljem.
Hobuslased, kel on palju suurem magu, eelistavad süüa vähe ja tihti ning nad närivad toitu
enne allaneelamist.
....niisiis.....aga seda ma pole küll kuunud , et sikudele ja lammastele silo antakse...aga ega ma pole ka sellistes suurfarmides olnud, kus neid toidetakse....koduses tingimuses vaevalt, et keegi hakkab neile ekstra silo tegema
la-femme 23. juuni 2011, kl 08.43 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
la-femme 23. juuni 2011, kl 08.47 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.47 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.49 |
la-femme 23. juuni 2011, kl 08.49 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.50 |
la-femme 23. juuni 2011, kl 08.51 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.51 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.53 |
noh 23. juuni 2011, kl 08.58 |
la-femme 23. juuni 2011, kl 09.01 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
noh 23. juuni 2011, kl 09.02 |
noh 23. juuni 2011, kl 09.04 |
la-femme 23. juuni 2011, kl 09.08 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
noh 23. juuni 2011, kl 09.12 |
Lisa postitus