Otsustasin lõpuks välja uurida, kus kuused kukuvad.
Et teaksin ettevaatlik olla ja mitte alla jääda.
Loobusin kergema vastupanu teele minekust ja ei hakanud mõnede üliõpilaste eeskujul foorumitest andmeid küsima.
Umbes nii: palun vastake, see võtab ainult mõne hetke!
Olen täheldanud, et samas on küsimusi kas väga palju või vajavad need omajagu järelemõtlemist.
Küsitluse korraldaja hinnaline aeg kaalub loomulikult mitmekümnekordselt üles kõikide potentsiaalsete vastajate oma, sellepärast ta ei registreeru ega anna aktiivset linki. Igaüks vaadaku ise, kuidas hakkama saab!
Mul taolist probleemi poleks - olen nagunii juba regatud ja vastata saaks mulle vaid kukkunud kuuse asukoha nimetamisega - kuid vaatamata sellele korraldasin uuringu ise.
Kvaliteetajakirjandusest sain teada, et kuused kukuvad Tallinnas, Kiviõlis, Orissaares, Keilas, Uhtnas ja Sõmerul. Kuid parimatelgi tegijatel tuleb mõnikord aps sisse - kellel ei juhtuks, eks ole? - ja täpsuse huvides tuleb info ikkagi üle kontrollida.
Kodune Delfi teadis, et äsja oli metsahiiglane pikali prantsatanud ka Püssis. See selleks.
Hoopis huvitavam oli fakt, et Delfi andmetel vajus puu külili Sõmeru vallas Uhtna alevikus.
Oli langenuid selles vallas nüüd üks või kaks?
Pöördusin küsimusega kohaliku ajalehe poole, kes minu arvates oma maakonna asjadega kõige paremini kursis peaks olema. Ja mis selgus? Oligi kaks. Üks Uhtnas ja teine Sõmerul.
Lisaboonuseks tõe väljaselgitamise juures oli aga asjaolu, et sattusin Virumaa Teatajas juhuslikult artiklile, mis kirjeldab väga täpselt ja mitme kandi pealt kõike kuuskede kukkumisega seonduvat.
Kuid sellest lugege juba ajalehest!
Link on siin. Mõistagi on see aktiivne:
http://www.virumaateataja.ee/656186/rakvere-raib...PS Tagatipuks sain teada, et Narvas läks kuusk lihtsalt tossama!