-frukt- Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tänapäeval on nii palju negatiivset stressi. lihtne tõde, et pole vaja üle-ega
> ilmaaegu muretseda, kuna negatiivsus tekitab negatiivsust
> juurde, on murede alla ära kadunud.
> kui lõpetada muretsemine, on kohe kergem tunne ja on
> rohkem positiivset energiat probleemidega tegelemise jaoks.
.......................................................................................................
Pole see sugugi ainult tänapäeva probleem. Juba vanad hiinlased muretsesid
ülearu.
Vihm ja päike
Kunagi ammu-ammu elas maailmas üks vana naine. Tal oli kaks poega. Vanem poeg oli värval, kes värvis lõuendit, aga noorem meisterdas vihmavarje.
Kui sadas vihma, oli ema vanema poja pärast mures.
„Kogu aeg kallab,“ kurvastas ta. „Mu vanem poeg ei saa värvitud lõuendit kuivatada. Niisugune elu pole midagi väärt!“
Kui ilm selgines, hakkas ema muretsema jälle noorema poja pärast:
„Kogu aeg paistab päike! Nii ei saa mu noorem poeg ühtegi vihmavarju müüa. Kuidagi ei vea.“
Ema oli õnnetu nii vihmasel kui ka ilusalt päeval. Ja varsti ei saanud ta enam mure pärast süüa ega magada.
Kord sattus linnakesse rännumees Jiao, kes oli vaene, kuid nupukas noormees.
Ta palus naise majakeses öömaja. Kogu aeg sadas vihma ning naine nuttis kibedasti vanema poja käekäigu pärast.
Saabus hommik, päike tuli välja - ja naine hakkas kurtma noorema poja pärast.
Seda nähes otsustas Jiao naist aidata.
"Vaata," rääkis ta," ilmaga on ikka nii, et vahel on selge ja vahel sajab vihma. Praegu paistab päike ja su vanem poeg saab kõik oma kangad ära kuivatada ning maha müüa. Õhtuks aga jõuavad pilved siia, hakkab vihma sadama, kõik tulevad vihmavarje ostma ning ka su noorem poeg saab oma kaubast lahti."
Naine jäi mõttesse. Võõral noormehel on õigus!
Sellest ajast saadik rõõmustas ema vihma ajal: „Küll on hea ilm! Mu noorem poeg müüb kõik oma vihmavarjud ära!“
Aga kui päike paistis, oli ta jälle rõõmus: „Oh kui hea! Mu vanemal pojal kuivavad nüüd lõuendid ilusti ära.“
Ja elu läks rahulikult edasi.
Hiina muinasjutt