Unetute nurgake
Valged ööd?
Vαḷėć 26. aprill 2016, kl 21.11 |
c*) 26. aprill 2016, kl 21.20 |
Vαḷėć 26. aprill 2016, kl 23.05 |
c*) 27. aprill 2016, kl 04.54 |
Vαḷėć 27. aprill 2016, kl 22.46 |
Vαḷėć 27. aprill 2016, kl 23.23 |
täiesti normaalse unega 04. mai 2016, kl 20.50 |
täiesti normaalse unega 05. mai 2016, kl 09.58 |
c*) 05. mai 2016, kl 23.09 |
Vαḷėć 05. mai 2016, kl 23.11 |
Vαḷėć 05. mai 2016, kl 23.27 |
c*) 05. mai 2016, kl 23.33 |
Vαḷėć 05. mai 2016, kl 23.52 |
:) aastaid tagasi sain vinge toidumürgituse, kui tegin väikese kausitäie naati, võilille juurikaid, vesiheina ja ... midagi oli seal veel ... nurmenukk vist, maitses selline rediseline, hea. Kolm päeva rohelise näoga ringi käies sain emalt paraja koslepi:
"Kas sul on 4 magu? Kas sa oled lehm - ja lehmgi ei õgi kõike! Sõja ajal ka ei söödud lausa rohust kõhtu täis!" jne.
Hiljem selgus, et üks leheke põske ja üks lilleke, mitte rohkem. Nüüd ema on kõrgel aga mina kuulan tema sõna ikka ja lõpuni. Mulle vist ei sobi.
"Kas sul on 4 magu? Kas sa oled lehm - ja lehmgi ei õgi kõike! Sõja ajal ka ei söödud lausa rohust kõhtu täis!" jne.
Hiljem selgus, et üks leheke põske ja üks lilleke, mitte rohkem. Nüüd ema on kõrgel aga mina kuulan tema sõna ikka ja lõpuni. Mulle vist ei sobi.
c*) 06. mai 2016, kl 00.10 |
komm 06. mai 2016, kl 00.42 |
Mina tegin laugust väikese ampsu salatit. Ei, mitte karulaugust, sest küüslaugu maitse mulle ei meeldi, vaid sellest, mille õisik nagu suur lilla pall on - maitses oivaliselt.
Tsiteerin Sulev Savisaart:
"Söödavusele vaatamata kuuluvad laugud, kaasa arvatud ka harilik sibul, küüslauk, murulauk ja porrulauk maailma mürktaimede nimekirja. Mürgised on kõik taimeosad. Mürgistuse tunnusteks on iiveldus, oksendamine ja kõhulahtisus. Et selliseid tunnuseid ei tekiks, ei tohi lauke korraga liiga palju süüa. Mürgisusele vaatamata on laugud üldtuntud ravimtaimed. Nende puhul kehtib reegel: suures koguses mürk, väikeses koguses ravim."
Sibula suhtes jään eriarvamusele - pole mingist kogusest mürgitust saanud, võibolla pole need siis piisavalt suured olnud.
Tsiteerin Sulev Savisaart:
"Söödavusele vaatamata kuuluvad laugud, kaasa arvatud ka harilik sibul, küüslauk, murulauk ja porrulauk maailma mürktaimede nimekirja. Mürgised on kõik taimeosad. Mürgistuse tunnusteks on iiveldus, oksendamine ja kõhulahtisus. Et selliseid tunnuseid ei tekiks, ei tohi lauke korraga liiga palju süüa. Mürgisusele vaatamata on laugud üldtuntud ravimtaimed. Nende puhul kehtib reegel: suures koguses mürk, väikeses koguses ravim."
Sibula suhtes jään eriarvamusele - pole mingist kogusest mürgitust saanud, võibolla pole need siis piisavalt suured olnud.
c*) 06. mai 2016, kl 00.59 |
Vαḷėć 06. mai 2016, kl 01.15 |
Sajad lindistused ja raamatud toitude valmistamisest,
ähvardused, et šokolaad tapab, või asemel panna margariini, sool on mürk, praetud-suitsetatud tooted on kantserogeensed, kohvi ainult mõõdukalt, 1 muna nädalas, jne, jne.
Möödub mõni aasta ja ilmuvad parandused, ei olegi nii nagu räägiti. Targem on vaadata tagasi, sajand tagasi, mida siis söödi ja elati vanaks.
Mõõdukus kõiges on kindlasti hea, mitte 3 värsket kurki nahka panna ja lugeda siis ka veel kaloreid, pigem seda-teist-kolmandat, nagu ikka on söödud ja kausitäis naati on liiast. :))
ähvardused, et šokolaad tapab, või asemel panna margariini, sool on mürk, praetud-suitsetatud tooted on kantserogeensed, kohvi ainult mõõdukalt, 1 muna nädalas, jne, jne.
Möödub mõni aasta ja ilmuvad parandused, ei olegi nii nagu räägiti. Targem on vaadata tagasi, sajand tagasi, mida siis söödi ja elati vanaks.
Mõõdukus kõiges on kindlasti hea, mitte 3 värsket kurki nahka panna ja lugeda siis ka veel kaloreid, pigem seda-teist-kolmandat, nagu ikka on söödud ja kausitäis naati on liiast. :))
moosimadu 08. mai 2016, kl 03.41 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,967 |
noh 08. mai 2016, kl 19.04 |
moosimadu 08. mai 2016, kl 23.22 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,967 |
diip 09. mai 2016, kl 21.54 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,402 |
Kõige toredam lind on rähn. Rähn teeb toks-toks. Vanasti oli komme, et kui keegi rumalat juttu ajas, siis öeldi toks-toks.
Ei tea, kas eelmises lauses oleks pidanud jutumärke kasutama? Ma ei saa pihta, kas see on tsiteeriv väljend.
http://www.eki.ee/books/ekk09/index.php?p=2...
Ei tea, kas eelmises lauses oleks pidanud jutumärke kasutama? Ma ei saa pihta, kas see on tsiteeriv väljend.
http://www.eki.ee/books/ekk09/index.php?p=2...
c*) 09. mai 2016, kl 23.53 |
Ropp-Raivo 10. mai 2016, kl 12.33 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 501 |
Lisa postitus