Siin kirjutatu põhjal ei saaks küll öelda, et mingit diagnoosi võiks anda või isegi seda, et lihtsalt emotsioonitu oleksid.
Samas:
"Praegu ma elan tõesti nagu parasiit vanemate kukil, aga mul puuduvad tutvused ja pole motivatsiooni, et õppida paremini või kuhugi ennast tööle pakkuda, CV-sid saata, et tööle saada kooli kõrvalt."
On näha, et praegune olukord ei sobi Sulle endalegi ning et on soovi seda muuta. Seega pole olukord lootusetu ning ilmselt ka üsna kergesti muudetav.. Esimene tingimus, ehk soov, on ju olemas. Olgugi, et konkreetset motivatsiooni pole ning tutvused puuduvad. Kuna käid ülikoolis, siis ilmselt oled ka mingit praktikat kuskil läbinud? Seegi läheb kirja. Samas on täiesti tasuta rääkida mõne õppejõuga. Edasi on igast karjäärinõustajaid jne.
"Ma kardan ka tööle minna, kui pole kunagi midagi teinud, võib-olla ma ei saagi oma eluga hakkama. Et sellepärast küsisingi teie arvamust, kas mu sümptomite põhjal saaks mingi diagnoosi panna või peaksin mingeid ravimeid võtma? Sest kõik mu ümber aina räägivad kampas midagi, aga mul pole nagu midagi öelda või lihtsalt ei teki õigeid sõpru"
Karta midagi, et "võib-olla" ei saa hakkama on jabur. Isegi siis, kui kogemust pole. Eks igaüks võib alguses tööl mingeid vigu teha, kuid seegi ei tõesta võimetust. Pigem harjumise küsimus. Eriti siis, kui eriala avab palju uksi, või annab võimaluse mingit kindlamat kohta leida.
Ka see, et kambas midagi rääkida ei õnnestu (pole millestki rääkida), ei ütle veel midagi. Samas kui kellegiga kahekesti olles või siis väiksemas seltskonnas päris vait ikka ei ole? Võib-olla pole küll just neid tuttavaid, kellega "hängida", kuid mõni olukord on ilmselt ikka ette tulnud. Kasvõi ametliku/erialast juttu rääkides. Vaata enda ümber, pole sa kaugeltki ainus selline. See on üsna tavaline, lihtsalt seltsivamad inimesed jäävad rohkem silma.
Näiteks ma ise pole kah seltkonnas tavaliselt eriti suur rääkija, kuigi mõned sõbrad/tuttavad ikka on, seega päriselt ma siiski Su olukorda ette ilmselt ei kujuta. Kuid võin öelda, et seltskonnas mitte kaasarääkimine küll mingi puue pole.
Ning lõppude lõpuks, Sa oled vaid 22 aastat vana! Täiesti noor. :) Terve elu on ees, vahet pole, kas lõpetad praegu, või aasta hiljem. Ja mis töösse puutub.. Siis tasuks mõelda pigem sellele, mida suudaksid teha (arvestades takistavaid tegureid, nagu teadmiste puudumine konkreetse erialaga kohtade puhul, füüsiline võimekus jne), mitte sellest, kas saaksid sellega hakkama kogemuste puudumise tõttu. Keegi ei sünni kogemustega. Neid omandatakse elu jooksul. ;)