Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Ei saa laenu kuna olen võtnud sms laenu???
 
ossakuilolleonolemas 08. november 2007, kl 18.35
Oota aga ma ei saa aru mis see must palk ja sms laen siia puutuvad, kallis jaana kas sa ei oska oma sularaha panna pangaarvele ning siis tasuda liisinuid ja laene? Mis idiootne jutt see veel on ?
 
Juba vihane 08. november 2007, kl 18.41
Kuule, hmm, loe nüüd üle, mis sa siin kirjutasid: juhtub mingi jama enne palgapäeva, ala jäid autoga teele.
No kuule! Jamasid võib alati juhtuda. Ja juhtubki. Enam-vähemgi normaalsel inimesel (st sellisel, kes enam-vähem normaalsuse piires majandab) on kindlasti mõni sõber, tuttav või sugulane, kes teda hädas aitab, lühikeseks ajaks laenu annab.
Ja mis jutt see veel on - võtsid sms-laenu, siis vahetasid töökohta. Mis kohaga sa mõtlesid, kui kirjutasid? Krt ma oli 12, kui isa ütles - raiskasid taskuraha ära, no loogiline, et ei lähe sõbra sünnipäevale, kui kinki osta ei saa. Küsisin laenu, isa käskis teha järgmise kuu kulueelarve - no ei tulnud jah välja, mul olid suured plaanid. Ja jäigi sünnale minemata.
Kes teiesuguseid küll kasvatanud on!
Mis loeb küva palk ja see, nagu Jaana siin ennist ütles - 500 krooni ei tunnegi. Te ei tunne 5000 ka - raha on teil nagu põhk, põleb kiiresti.
Ja teate, sellistel inimestel on vastav lehk juures.Pangad tunnevad selle ära.
 
Pangadirektor 08. november 2007, kl 18.46
Sms-laenu võtja tähendab JUST NIMELT EBAPRAKTILIST RAISKAJAT. Ja ausalt öelda ma tahaksin selle Jaana nägu näha - kas on ta silmis mõistuse sädemekest. Sms-laenu ja BIG-laenu peale lööb absoluutselt kõigil laenuhalduritel punane tuluke peas põlema.
Enamus pankadest arvestavad musta palgaga?! Ohoi! Mul töötab tädi pangas, tegeleb just eraisikute laenudega, tegin talle kiire kõne. Nad said terve oma kambaga kõvasti naerda, lubas kõigile pankades töötavatele tuttavatele sellest siinsest kaunist jutuajamisest teada anda.
 
haldur 08. november 2007, kl 19.30
oh teid kanakarja, paljud teist on üldse laenu võtnud pangast??? Pangad ei kuuluta avalikult, et nad ümbrikupalka arvestavad, aga seda nad teevad, sest kahjuks palgaturg lokkab Eestis ikka kõvasti. Enamus inimesi panevad oma ümbrikupalga regulaarselt arvele ja seda näeb ju ka laenuhaldur kuuekuu väljavõttes- nimetagem siis ametlikult lisasissetulekuks. Teiega Delfikad pole mõtet väidelda nagunii on Teie sõna alati õige :P
Kaunist kaagutamist!!
 
Kissamirri 08. november 2007, kl 19.40
Tead mis haldur, ma võin ka varastatud raha arvele panna, ja tapmistasu, kui olen nt palgamõrvar. Või süütumalt - võin hooramisega lisaraha teenida ja ka selle iga kuu arvele panna.
Nii et tõepoolest, pank vaatab ka seda, kuidas raha su arvel liikunud on mõne aja jooksul, seda jah.
Olen kahel korral pangast suuremat laenu võtnud. Teisel korral oli laenuhaldur koguni päris hea tuttav - mu ema sõbranna tütar. ja sellegipoolest - minu täiesti korrapäraselt ja seaduslikult panka laekuvad lepinguliste tööde tulud ei omanud seda kaalu, mis igakuina palk.
Nii et mina küll ei tea, kus pangas sina nii osavalt asju ajad. Ilmselt on see jah võimalik siis, kui sul on lausa panga juhtkonnas mõni tuttav. Tavalise inimese kohta see küll ei kehti.
 
pröökurile 08. november 2007, kl 20.25
Mina pigem võtaks sms-laenu kui hakkaks sugulasi ja tuttvaid laenuga tülitama ja läbi kellama. Mina ise olen nõus laenama ainult kõige lähematele sugulastele ehk siis oma vendadele, tuttavad välistatud. Ei anna ja kõik. Tahad vaenlast, anna sõbrale võlgu.

Oletame, et sel aastal olen üliõpilane, käin poole kohaga tööl, suht väike palk. Juhtub mingi ootamatu situatsioon ja oleks vaja summat, mida mul momendil pole, võtan sms-laenu. Järmisel aastal lõpetan kõrkooli, mulle tehakse hea tööpakkumina ja hakkan hästi teenima. Nii, nüüd tahan laenu võtta ja korterit osta, kas tõesti panga arvates see inimene pole kõlblik, sest võttis sms-laenu? Kahtlen väga, et see takistuseks saab.

Mõnel on ikka närvid väga läbi. Naljakas lugeda su hüsteeritasevat stiili.
 
urr 08. november 2007, kl 20.29
Küll on tore, et meil nii maailmanabasid leidub. Suisa pangadirektor ja puha. Miskipärast meenub see soome koolimaniakk, kes end füüreriks pidas, teisi rämpsuks ja seega puhastustööd tegema hakkas. Kõik teised on idioodid, mina see tark. Hahaaa irw. Loodetavasti pannakse sind enne hullarisse kui teistele kallale lähed. Tundud vihast lõhkemas olema.
 
pole üldse kunagi laenanud 08. november 2007, kl 20.43
Et sms-laenu võtja on ebapraktilisene ja raiskaja. Minu arvates vahet pole mis sorti laen. Ei näe mingit vahet milleks sa seda laenu võtad ja kuidas seda nimetatakse, sms-laen,õppelaen, väikelaen jne. Laen on laen. Pidada ühte laenu raiskamiseks ja teist mitte.
Ma pole kordagi elus pangast mingit laenu võtnud, aga mind ei huvita põrmugi, mis teised oma rahaga teevad. Sõimata neid ebaraktiliseks, no pole minu mure. Rahas ei peitu õnn. Iga liigutuse puhul siin elus hakata praktilisuse peale mõtlema, siis ei jõua me kahh kuhugi. Maniakaalne praktilisus on jubedam kui ebapraktilisus.
 
fdsa 08. november 2007, kl 22.00
Äkilisteks rahavajadusteks saab iga normaalne inimene võtta krediitkaardi, arvelduskrediidi vms. sms on ausalt lollidele.
 
* 08. november 2007, kl 23.34
ma just võtsin credit24- st 1500 sms- laenu ja 14 päeva eest tuleb juurde maksta 75 krooni. pole ju kirves??
 
kahtlane 08. november 2007, kl 23.52
aha 2 nädalat on 5%, kuu aega 10%, aasta 120%. See on ikka vinge liiakasuvõtmine küll. Väga ropp kirves.
 
anna 09. november 2007, kl 00.00
Halduriga nõus. Kogenud laenuvõtja, kes on juba pikemat aega "laenuturul" tegutsenud, võtnud ning tagasi maksnud erinevaid laene erinevatest pankadest, teinud endale üksipulgi selgeks kõik laenudega seonduva, teab päris täpselt, millisesse panka või muu laenuandja juurde millise sooviga ja millise vajaduse puhul pöörduda, kuidas kasutada sooduskampaaniaid oma huvides, kuidas teisendada üht laenu teiseks, refinantseerida, tõsta kunstlikult tagatise väärtust, näidata ümbrikupalka legaalseks jne.
 
* 09. november 2007, kl 00.53
no vb see 75 krooni tuleb kokkuvõttes kirves, aga kui lähen tuttava käest laenama 1500 krooni, ostan niikuinii talle selle teene eest tordi ja see läheks kallimaks maksma. nii, et kui on vaja võtta laenu ühekordselt, pole see üldsegi suur summa. teine asi, kui olla krooniline sms-laenu klient, siis muidugi kallis
 
Kleenex 09. november 2007, kl 01.19
Küsiks siiski anna käest - pidev refinantseerimine, tagatise väärtuse kunstlik tõstmine jne - see on ju kogu aeg riski piiril elamine? Millega seda närvikulu põhjendad? No hea küll, kui see on teatud sportlik kihk, siis ok. Mõni teeb ekstreemsporti,mõni käib kasiinos,mõni joob, mõni mängib laenusid ümber.
Aga kui sa teed seda sellepärast, et sa kogu aeg lendad oma eelarvega orki, no siis ma küll ei kadesta.
 
nõid 09. november 2007, kl 11.16
ma fdsa-ga nõus. milleks sms laen kui saab arvelduskrediiti ja krediitkaarte kasutada kui vaja. ja ausalt öeldes on minu jaoks elementaarne et laenu võtmisel tuleb arvestada ka musta stsenaariumiga mis omakorda tähendab seda et lisaks laenumaksele tuleb iga kuu vähemalt poole laenumakse suuruses raha kanda tagavaraarvele.
 
m 09. november 2007, kl 12.12
pole nagu erilist vahet SMS ja muul laenul. ikka maksad ropult peale
 
No on ikka vahe küll 09. november 2007, kl 12.46
Maksad muidugi peale, aga nt mu autoliising on 3 aastaga kahanenud palgaga võrreldes ikka palju väiksemaks. Ei tunnegi teist enam õieti. Ja järgmisel aastal kahaneb liisinguosa palgast veel.
Aga selles suhtes olen eelkõnelejatega nõus, et rohkem praegu laenu ei võta, ehkki jah, tõesti pakutakse kogu aeg. Ikka laenata maksab sellisel määral, et varsti harjud ära ja saad eluga ilusti hakkama-ja ikka peab olema järgmise liisingumakse raha varuks. Mul on koguni 2 kuu oma igaks juhuks.
 
hetkere 08. mai 2018, kl 08.01
 
Aju_keenius 13. mai 2018, kl 07.59
Lasin it mehel kontoväljavõtte võltsida, sain kohe pappi, otsin kohe hugo bossi riideid.
 
Rainis 10. juuli 2018, kl 23.00
Annan mõista kulla inimesed,et on soovitav endale sisimas lahti seletada raha mõiste.Kirjutan
veidi kuidas mina seda pilti näen nii laenuandjate kui laenuvõtjate suhtes.Tulen selle raha mõiste
juurde ja reaalsuses ei ole seda olemas vaid on paber millele on number peale kirjutatud ehk abi-
vahend ja mis on meie peas ehk mõtlemises ja selles ongi inimesed kinni ja sellest tekibki inimestel see kadedus,hirm ja omandivorm mis toob kaasa selle,et mõeldakse,et elame siin uni-
versiumis igavesti ehk oleme surematud ja siis ostetakse kõikvõimalikke asju kokku millega pole
midagi teha ja siis avastavad hiljem,et kus prügimäel ma elan.See kuidas ja kustkohast inimesed
laenavad või ei laena on igaühe isiklik asi ja ei ole kellelgi siin õigus kritiseerida.Väga lihtne see on
elu mis vajab elamist,sest see on antud meile hetkeks ja sellest tuleb rõõmu tunda.Olen lugenud
ka teiste arvamusi ja miks ei anna pangad laenu kui oled võtnud kiirlaenu,sest neil niinimetatud
pangategelastel on hirm sellest ilma jääda mille nad on välja andnud ja suuresti on nad ka kinni
selles idiootlikus mõtlemises ja kinnisidees mis nad on omale pähe tagunud.Annan mõista,et
elage ise ja laske teistel ka elada.Kui on siis on ja kui ei ole siis ei ole.
Nii lihtne see ongi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!