Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Bin Laden
 
siis saagi aru 04. mai 2011, kl 22.42
et see, kes tapeti, oli marjonett-nukk. BL-it pole iiela olemas olnudki, see ätt oli kamikadze. Aga inimesed tahavad näpuga näidata ja otsida/ uurida on ju ka palju lihtsam kedagi KONKREETSET. Rühmitust taga ajada... no ma ei tea. Ma olen "Segase Värgi" ja tema iraanlasest tuttavaga päri - seda bin Ladenit pole kunagi olemaski olnud! See "bin Laden" oli terrorismiakti nimi ja inimestele vajalik konkreetne kuju näpuga näitamiseks. Nats põnevust sekka varjamisega, aga... muidu leitakse paksupetja KOHE üles ja nüüd maailma esiterroristi kitte? Kuigi siis väidetavalt elas miljonidollarilises villas oma naistega ja teismelised lapsed ka.. Kas neil kõigil oli keel lõigatud?
 
Ojee 04. mai 2011, kl 23.18
M Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma ei taha uskuda, et nad õige mehe tapsid. Võrrel
> di DNA-d õe omaga, kuid seda ei maini keegi et tal
> vennad ka on.

Millalgi näidati dokfilmi bin ladeni pojast(umbes 28) ja mingist inglannast(50) kes olid omavahel abielus. See poeg oli ka väga oma isa nägu
 
? 04. mai 2011, kl 23.52
OMA ISA NÄGU... Ja teie nüüd teate, et see näidatud kodanik oli siis see poja "isa" ja kellegi õe "vend"?

Palun mulle kommenteerida ka siis sel juhul kiire matmine merre, eelnev DNA analüüside olemasolek, villad, suht mitte varjatud elu.
 
OHHOO 05. mai 2011, kl 11.37
Bin Ladeni õde tapeti ka ära, seda ju korduvalt kirjeldatud ning samuti üks mees, kes oli temaga koos (tõenäoliselt tema vend).
 
talent 05. mai 2011, kl 12.23
Siis oli kogu pere värvatud BLi mängima.
 
Ülla-ülla 05. mai 2011, kl 12.45
Ei ole mõtet liputada moslemite halastusega naiste ja laste vastu, kui tegemist on rahvusvahelise konfliktiga. Nimelt see naiste-laste ja üldine tsiviilisikute tapmise keeld käib ainult moslemitest naiste-laste kohta, uskumatud pole nende jaoks inimesed ja nende tapmine on Allahile meelepärane tegu.

Osama tapmise organiseerimine - eks te saa ise aru, et Obama populaarsus oli allakäiguteel, muud ei jäänud tal enam üle. Ei saa ju tunnistada, et ühe mustanahalise valimine presidendiks ainult selle eest, et ta on mustanahaline, ei õigustanud ennast.
 
de 05. mai 2011, kl 16.57
Loomulikult oli olemas. Igal rühimitusel on oma liider ja suur juht. Videod temast on ehtsad ja neid sõnu, mida ta seal ka eie pihta sajatab, mõtles ta südamest. Paras jobule.
 
. 05. mai 2011, kl 17.10
Toetan ameerikat kõiges. Tänu neile te veel ei käi ringi silmini ürpides. Mossud tahavad vaid laieneda ja terve maailm oma usku pöörata. Isa nad elavad onnides ja käivad kaltsudes. See on muidugi huvitav, et eestlased, kes ise on nii usuleiged, nüüd äkitsi pisaraid valavad ja kiidavad mossude elulaadi, kus usk dikteerib kõik. Ei nemad ei tunne sulle kaasa kui sina ja su lähedased binlaadeni pommiga õhku lendate. See kaasa tundmine, empaatiline lähenemine, umbuslikkus ja kadedus omade vastu on kristliku taustaga maades iseloomulik ja seetõttu vaid aja küsimus, millal mossudele alla jääte.
 
punkt 05. mai 2011, kl 18.10
Ameeriklane on moslemimaal samasugune okupant kui eestis venelane.
 
Styg 05. mai 2011, kl 18.41
islam kui religioon on praeguseks alles umbes 1380 või nii aastat vana. ehk siis ca kuussada aastat noorem kui kristlus. mis toimus kristlikus maailmas kuussada aastat tagasi? ka selline üsna üleüldine tapatalg, ketserite ja uskmatute massiline hakkimine ja põletamine, seni paganlike maade palavikuline ristiusustamine, Rooma paavst valitses sisuliselt tervet kristlikku maailma, tähtsaim kui mistahes kunn... ei saa öelda, et need moslemid nüüd selles suhtes väga ainulaadsed oleksid, eksole. mulle tundub, et see lihtsalt ongi ühe suurreligiooni normaalne kulg. võibolla viiesaja aasta pärast on väga vait ja vagusi.

muidugi ma ei arva, et ilgelt tore on moslemite komme hordidena kuhugi sisse sadada ja siis eeldada, et kõik peab nende kommete kohaselt käima. a kristlased kuussada aastat tagasi olid täpselt samasugused...
 
arutleme 06. mai 2011, kl 10.04
veidi loogiliselt
Ameerika majanduses ei ole praegu kiita ajad - suur võlakirja kriis ja suurim võlausaldaja Hiina püüab majandust üle võtta, sõda on ju selgelt liiast ja pealegi teatas ju kaltsudes Afganistan et alustab uut suurt pealetungi, kui meelde tuletada siis oli ju paar nädalat tagasi nii
tähendab rahva kange meel on suurem relv kui lennukipommid, aga teisalt pole nagu varem kuulnud nii kindlameelset ähvardust, miski ilmselt on muutunud ja keegi nende selja taga tugevamaks saanud
ja kui veel meelde tuletada et varem oli Iraan see viimane saatana sigitis keda sarjati söögi alla ja söögi peale siis viimasel ajal oleks ta nagu maakera kaardilt kadunud - kas sellest võib omakorda teha järelduse et tuumapomm on neil valmis ja ähvardati sellega, mispeale jänkid leidsid kibekähku selle binni üles ja lasid võidukate nägudega jalga, loogiline nagu
 
aga 06. mai 2011, kl 11.18
kahtlaselt vaikne on küll...
 
õiglus 06. mai 2011, kl 17.34
kuhu jääb USA õiglane kohtusüsteem- igal inimesel on õigus kaitsele ja inimene on süütu niikaua, kui teda pole õiglaselt süüdi mõistetud!
see oli mõrv! jah, kaksiktornis hukkunud ka mõrvati, aga seda, kes tegi, oleks pidanud tõestama. samasugused mõrvarid, läksid ja tapsid võõras riigis, ilma selle riigi loata ja ilma kohtu pidamiseta.
 
õiglus 06. mai 2011, kl 17.36
liigselt komasid (meelega)
 
leeletajale 09. mai 2011, kl 10.24
Iga moslem on sinutaolistest etem ja usaldusväärsem, sest neil on erinevalt sinusugusest autunne olemas
 
taarauskne soomeugrilane 09. mai 2011, kl 11.19
Püüan vältida oma mõttemaailmas nii lääne nännikultust,kui islami terroriste.See pidev elatustaseme tõusu kohustus lääne kultuuris on mulle võõras.Kuidas on võimalik niimodi lõputult "areneda" - eks ikka looduse rüüstamise arvelt.Kuna selleks,et kogu maailm saaks elada sellises heaoluühiskonnas,oleks vaja nelja sellise planeedi ressursse,ma ei saa aru,kuidas saab selline mudel olla jätkusuutlik?Kas asjad ja heaolu on nüüd uus "usk"?
Islami kultuuris on jälle tooni andvaks radikaalsed terroristid,mitte need teised ,mõistlikuma vaatenurgaga inimesed.
Muidugi on ida inimesed pahased,kui tullakse mingi teise mudeliga"et vot nii tuleb elada" -hamburgerit ei söö - oled järelikult terrorist.
Ameerika ütleb Iraanile et tuumapommi omamine on paha,iseenda puhul ta nii ei näe.Alustagu siis iseenda tuumapommide hävitamisega ,muidu kõlab väga kahepalgeliselt see jutt.See näitab,et peetakse ennast maailma nabaks kelle kohta kehtivad mingid erireeglid.
 
tärn 09. mai 2011, kl 19.09
Rääkisin täna oma tuttava iraanlasega sel teemal. Küsisin, et kas kolmas maailmasõda tulemas. Ta ei osanud arvata, aga tema teooria on see, et kõik kõige hullemad asjad on juhtunud raha ja ahnuse pärast. Et maailmal olla piisavalt toitu, ruumi, töökohti jne. kõigile. Miski ahnitseja on aga poole omale krabanud ja teine pool nälgib. Umber, et tema 5-liikmelise pere igal liikmel on üks õun.
--------

Jah, see on õige. On ajaloos alati olnud ja on ka praegu nii, et tugevam kisub hüvesid endale nõrgemalt, sest ta on ahne. Nii riikide kui inimeste tasandil. Nii et jah, ega see "demokraatia toomine" pole omakasupüüdmatu ettevõtmine sugugi. Ja muigugi on ahastuses kohalikud "väiksed inimesed", kelle elukoht on muudetud sõjatandriks - põllud tallatakse, kariloomad ja pereliikmed saavad kuulidega pihta jne.
"kui me ei sõdi nendega nende enda õue peal, siis tulevad nad meie enda õue peale meie haiget tegema" vms - noh, ei usu nüüd küll, et ilma nende õue peal käiva sõjata oleks läneriikides terroriakte rohkem - pigem ikka vähem. Ja selle sõjast vabaneva inimjõu saaksi ju kasutada selleks, et paremini ennetada terroriakte oma riigis...


Kõik eelnev ei pane mind aga arvama, et ainult lääne inimesed on huvitatud maistest hüvedest, asjadest, moslemid on aga paikesed, kes on ahnuse pahest priid- oot, millega see tõestatud on? See, et nad ise armastavad lääne inimestele nina alla hõõruda "teil on asjadekultus, aga meil on Jumal", ei tõesta nüüd küll midagi!!!

Nende ühiskonnad on tavaliselt varanduslikult kaugelt ebavõrdsemad kui lääne omad, ühesõnaga, ühiskonna tugevamad ahnitsevad rikkusi ja kuldavad oma suguvõsad üle - usklikkus ei takista neil nii tegemast. Jumala kummardamine ja asjade ahnitsemine (kui on võimalust, vaestel rahvakihtidel pole lihtsalt võimalust) käib ilusasti käsikäes :D

Soomlased aga on läänlased ja kõigest luterlased (mida peetakse üheks väga leigeks usuks), ometi on suhteliselt sotsialistliku (ehk tugevate ahnust ohjeldava, nõrgematele säästvama ühiskonna) üles ehitada nemad, mitte aga mitu korda päevas jumala poole kummardajad.
 
taarauskne soomeugrilane 10. mai 2011, kl 08.58
Kui võrrelda religioone,siis minule kõige rohkem meeldivad budistliku religiooniga kultuurid,kus mõõdukus ja kõige elavaga arvestamine on norm.Ka terrorismi ja liigset ahnust taunitakse.
 
oopium. 10. mai 2011, kl 09.03
teema keeras teelt välja, aga budism tundub jah kõige sümpaatsem. (võhikule siis) ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!