Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Seljavalu ja toetus
 
naine 03. märts 2015, kl 12.17
Olen 28 aastane naine.Töö on mul füüsiline.olen suht sundasendis ja selg valutab väga.Olen ka arstil käinud ja ta määras mulle retsepti valuvaigistid ja peaksin käima taastusravis jms. Kuklas pidi ka üks lülisammas valesti olema.Teen seda tööd edasi ikka,kuna mulle see ikkagi meeldib.Aga vahel jh,lausa pisar silmis,et nii valus on.Mitte alati.Selg väiksest peale muret teinud.Kas mul oleks võimalik mingit puude toetus saada vms+
 
Meh 03. märts 2015, kl 13.01
Kui ise teadlikult jätkad oma tervise kahjustamist ja taastusravis ei käi (ütled, et peaksid käima), siis mille eest sind toetada? Ise peab ikka vastutuse võtma oma tervise eest. Hakka taastusravis käima, selga treenima, proovi tööl leida võimalus asendit vahetada aeg-ajalt.. Mingi pisike toetus ei tee su selga terveks ju. Kas raha omades on kuidagi parem kannatada seda valu?
 
.... 03. märts 2015, kl 16.16
no sellest toetusest küll elada pole võimalik...ikka ise pead vaeva nägema ka kui tahad et asi paraneks, võimlema jne
 
wwwww 03. märts 2015, kl 18.48
autor, sul piinlik ei ole sellist postitust siia panna ????
 
njahh 03. märts 2015, kl 19.24
Huvitav, mis väärt töö see küll on, mille tegemist ei raatsi järele jätta?
Aga, kui su selg juba nii noorelt pisara silma toob, siis paarikümne aasta pärast võid suisa ratastoolis olla. Seda enam, et sul on selgroos mingi somaatiline viga sees.

Äkki ikka mõtleks ametivahetusele? Kas arvad, et puudetoetus võtab kuidagi seljavalu vähemaks või hoiab ära haiguse edasist süvenemist?
 
sddd 03. märts 2015, kl 19.37
Küsi seda Sotsiaalkindustusametist, loeb diagnoos ja kui palju probleem takistab normaalset toimetulekut.

Taastusravi ei tee eluaegset lülisamba probleemi korda, see on päris kindel, tugevad lihased aitavad natuke selga rohkem toetada, aga valuvaigistitest ei pruugi enam lahti saada, see pole nohu, et läheb nädalaga üle, pigem ikka surmani.
 
kesteab 03. märts 2015, kl 21.18
võib küll puuet ja toetust saada, kui oskad küsida. aga taastusravis tuleb küll käia ja seljalihaseid iga hinna eest treenida. tervis on ju enda oma. treenimisest on väga palju kasu. kiropraktikud samuti aitavad selga korda saada.
 
töövõimetuspensioniga kodus 03. märts 2015, kl 22.36
aga kõik see maksab ju!
 
teema autorile 04. märts 2015, kl 02.02
Puudetoetus sind ei ravi, selg ja kael lähevad ühe puude alla, 2 erinevat haigust peaks olema liikumispuude toetuse saamiseks.
Pane end kohe taastusravisse kirja, sealgi järjekord mitmekuune.Röntgenpildid tuleb teha.Soovitan ka uue eriala õppimist, kus põhiliselt istuv töö ja saad ka omatahtsi liikuda.Otsi omale hea massöör.
Puuderaha arvestatakse tööstaazi pealt, see pigem taastusravi ja ravimite jaoks. Puhtalt ära sest piskust ei ela, tööd tuleb teha ikka.
 
lisa 04. märts 2015, kl 02.30
Töövõimetuspensioni arvestatakse tööstaazi ja saadud palga järgi
 
töövõimutuspensioniga kodus 04. märts 2015, kl 17.04
või ei ravi....taastusravi, füsioteraapia, massaaz,need kõik maksavad ju!kui raha pole, siis kannatad.
alissandra 04. märts 2015, kl 17.37
Tuleb valida vähem kulukad viisid selja raviks, nagu nt kodus ise võimlemine, mis seljalihaseid tugevdaks ja ega ujumas käimine ka väga kallis pole. Ujumine mõjub eriti hästi.
 
viimasele 04. märts 2015, kl 17.51
Ega ta mingi talisupleja pole:) ja võimlemisharjutused määrab eelnevalt ikka füsioterapeut, mitte ei hakka ise lambist kodus vehklema:)
 
eiei 04. märts 2015, kl 17.55
viimasele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ega ta mingi talisupleja pole:)

Sa nagu basseinidest pole iial midagi kuulnud või? Ja ära tule nüüd rääkima, et see on kole kallis, ei ole.
 
kesteab 04. märts 2015, kl 18.45
ikka teed ise, kui taastusravi eest maksta ei jõua ja elada tarvis. parem ise nö lambist kodus vehelda kui niisama passida, vireleda ja vinguda. vingumisest on kõige vähem kasu. algul võid muidugi ka kannatada ja vinguda. aga kui ikka muud üle ei jää küll siis ka liigutama hakkad. võimlema, venitama. sundasendi valu ongi sageli ühekülgsest ülekoormusest ja samas nõrkadest lihastest. inimene saab päris palju ise enda jaoks ära teha, et oma elukvaliteeti parandada, uskumatult palju. tean, mida räägin.
alissandra 04. märts 2015, kl 19.17
Mis vehklemisest te räägite? Endal internet olemas, eks vaadake, mis harjutusi peaks konkreetselt seljale tegema, kas jooniste või videona, kõik on olemas.
Füsioterapeut annaks samad harjutused teha.
 
töövõimetuspensioniga kodus 04. märts 2015, kl 19.46
aga teemaalgataja ju ei vingunud, küsis vaid, kas on mõtet puudetoetust või midagi sellesarnast taodelda... te ise siin kohati vingute, et mida see teemaalgataja teha võiks ja ei tee...
 
töövõimetuspensioniga kodus 04. märts 2015, kl 19.47
kirjaviga-vabandust.õige on taotleda
alissandra 04. märts 2015, kl 21.17
No kui alguse juurde tagasi jõuda, siis seljavaluga ei kirjuta ükski arst puuet. Nii oleks pool Eestit puudega või töövõimetud, sest see seljavalu on paljude häda. Tean noort 22-aastast meest, kel juba sopistus selgroos. Talle Tartus arstid ütlesid, et uju ja veel kord uju. Nii noorte inimeste seljavaludega ei tehta ei oppe ega anta ka töövõimetust. Sellepärast ma soovitangi ujumist, et tal kadus seljavalu juba peale nädalat aega, kui oli ujulas iga päev tunnikese ujunud.
 
noh, eksid 04. märts 2015, kl 21.36
kirjutatakse küll puuet, kusjuures paljudel on seljahädaga puue. sina seda ei näe, sest silti otsaees selle kohta ei ole . aga võid siiski teadmiseks võtta. ja oppe tehakse samuti nii noortele kui ikka muu ei aita. vähe oled eluga kursis.
 
Seljaga 04. märts 2015, kl 21.46
Oppe tehakse ikka vastavalt vajadusele, mitte sõltuvalt vanusest...kui on skolioos ja diski väljasopistus, siis muu ei aitagi kui op!
alissandra 04. märts 2015, kl 22.46
Ok, mis me vaidleme, jäi kirjutamata sinna ette, et iga seljavaluga ning kohe ei tehta õppe, enne ikka muud variandid. Olen ise ka teatud selja probleemiga ja arstid ütlevad, et enne ei tehta midagi, kui jalgadesse valu lööb ja need alt ära lööb.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati alissandra 04.03.2015 22.47.
 
möhh 04. märts 2015, kl 23.18
vereringe ja lihaspinged tuleb enne selgeks teha ja siis kuulake kana alissandra loba edasi.
 
Tehkem 05. märts 2015, kl 08.29
vahet puude ja töövõimelanguse vahel, need on kaks täiesti erinevat asja ja arstid ei määra kumbagi.Arstid panevad diagnoosi, puude või töövõimetuse otsus tehakse Sots. kindlustus ametis! Operatsioon tehakse tõesti vaid siis, kui muu enam ei aita,ka noortele, kui vaja, kuid see ei tähenda, et ei määrata enne töövõimetust ja puuet.Asja otsustavad siiski arstid s.t. diagnoos ja inimese seisund.
Alati ei pea statsionaari taastusravisse minema, võimalik visiit arsti vastuvõtule, kus antakse harjutused kaasa ja need kergendavad kindlasti olukorda, tuleb olla väga järjekindel nende tegemisel.(Puude puhul on õigus mingi osa taastusravile kulutatud rahast ka tagasi saada, kahjuks peast ei oska protsenti öelda.Sotsiaalkindlustusametist saab täpsel teada.)
 
USKUMATU 08. märts 2015, kl 00.17
noh, eksid Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kirjutatakse küll puuet, kusjuures paljudel on sel
> jahädaga puue. sina seda ei näe, sest silti otsaee
> s selle kohta ei ole . aga võid siiski teadmiseks
> võtta. ja oppe tehakse samuti nii noortele kui ikk
> a muu ei aita. vähe oled eluga kursis.


No ei saa ikka puuet küll, kuigi on tõsine probleem seljaga, olen juba üle aasta arstide juures pidanud käima, erinevaid uuringuid tegema. On vaid osaline töövõimetus, kuigi töötada ei saa ei seistes ega istudes, tõsta raskusi jne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!